Moderna Kök-vardagsrum (70 Bilder): Inredning Av Kombinerade Rum, Stilar Och Tips För Att Avsluta Taket

Innehållsförteckning:

Video: Moderna Kök-vardagsrum (70 Bilder): Inredning Av Kombinerade Rum, Stilar Och Tips För Att Avsluta Taket

Video: Moderna Kök-vardagsrum (70 Bilder): Inredning Av Kombinerade Rum, Stilar Och Tips För Att Avsluta Taket
Video: Andrea Engsälls tips för nytt vardagsrum - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Moderna Kök-vardagsrum (70 Bilder): Inredning Av Kombinerade Rum, Stilar Och Tips För Att Avsluta Taket
Moderna Kök-vardagsrum (70 Bilder): Inredning Av Kombinerade Rum, Stilar Och Tips För Att Avsluta Taket
Anonim

Allt oftare, i vanliga lägenheter hos våra landsmän, kan du se kök-vardagsrum. När man planerar nya hus tillhandahåller arkitekter omedelbart en sådan komposition, och i vanliga panelhus kombinerar ägarna de två lokalerna till en enda helhet. Detta tillvägagångssätt har många fördelar. Det är viktigt att förstå hur man ordnar ett så komplext stort utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilfunktioner

Innan du fortsätter med omvandlingen måste du bestämma stilen. Detta kommer att påverka stämningen och det allmänna utseendet på det framtida kök-vardagsrummet. Om detta inte görs i det inledande skedet, kommer du i slutändan inte att få en snygg inredning, utan en "prefabricerad hodgepodge".

Konsistens i ett enda koncept hjälper till att skapa ett enda utrymme med en uttalad originalkaraktär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Ett rum utformat i denna stil är mer som ett konstverk. Hon vill titta på och studera. Men samtidigt skapar det inte intrycket av ett palats där det är läskigt att sitta på en Versailles -stol eller vidröra de förgyllda ramarna. Tvärtom, man vill vara och leva i den.

Stilen kännetecknas av släta linjer, ovanliga detaljer, ett överflöd av naturliga dyra material: päls, trä, läder och sten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

engelsk

Återhållen och elegant, låter han, som en riktig herre, inte vara överflödig och pretentiös, klädd med en nål. Ett karakteristiskt drag är uppdelningen av väggen i två ojämlika delar. Den nedre är trimmad med trä eller paneler, och den övre är dekorerad med bred randig tapet.

Det är bra om du lyckas placera en öppen spis i vardagsrummet (även om det är elektriskt). Detta kommer att skapa en atmosfär av värme och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Har du någonsin varit på en byggarbetsplats? Kan du föreställa dig hur byggnaden kommer att se ut innan den slutliga färdigställandet? Detta är den effekt som designers försöker uppnå när de skapar en kök-vardagsrumsinredning i loftstil. Huvuddragen är öppna ytor och den till synes ofullständiga finishen. Samtidigt ser allt snyggt och koncist ut.

Denna interiör är mycket praktisk. När allt kommer omkring kan plötsligt uppträdande graffiti från små konstnärer lätt föras bort som en designeridé.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Kallvitt används som dekoration. Det mjukas upp av ljusa accenter i grönt, rött och lila. Textilier med en intressant volymetrisk struktur ger också komfort. Trä är huvudmaterialet för golv och möbler. Den senare kan vara i harmoni i skugga med väggarnas färg eller vara i en kontrasterande wengefärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

medelhavs

Ljus och fräsch stil, inspirerad av interiören i medelhavsvillor. Föreställ dig att du kommer in i ett rymligt rum, där på stora fönster mot golvet (du kan förvandla en balkongdörr) svänger en vit slöja något från vinden, och väggarna har en mjölkaktig nyans. En sådan idyll kan skapas även i en vanlig stadslägenhet.

Möbler ska vara av hög kvalitet, utan krusiduller. Trä i alla dess former spelar en viktig roll i dekorationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska

Om du är nära den japanska filosofin och deras speciella inställning till livet, kan du skapa en viss stämning i din egen lägenhet. I en sådan inredning är det trevligt att koppla av och ta en paus från storstadens liv och rörelse. För att förkroppsligar denna design, använd naturmaterial (trä, bambu, halm). Ge upp dekorativa utsmyckningar.

Denna stil accepterar inte överflödet av vaser, figurer och målningar på alla väggar. Låga möbler med vanlig rektangulär form (bord, soffor, hyllor).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk

Det mystiska östlokalen lockar oss med sina hemligheter. Om du inte vill göra din lägenhet till ett orientaliskt tält kan du välja en mer återhållsam och original morisk stil. Det kännetecknas av valv och nischer i form av en hästsko, närvaron av guld i designen.

Det är viktigt att tänka över belysningsscenariot också här. Så under dagen kan den fyllas med ljus, och på kvällen kan den skapa en intim och mystisk atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

För alla som inte gillar överdriven pretentiöshet och ett överflöd av dekorativa element är minimalismstilen perfekt. Det är inte så lätt att skapa det. Under hela sin rutin ska den vara funktionell. Här ägnas mycket uppmärksamhet åt dolda element. Till exempel kan sängen glida ut under det befintliga podiet (vid oväntade gäster) eller vikas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Samtida stil, vars värdighet är obestridlig. Det är lämpligt även för blygsamma lokaler, eftersom stor vikt läggs vid funktionaliteten hos objekt. Dekorationen domineras av svartvita lösningar. Ett särdrag är användningen av metall och glas i inredningen.

Detta är en inredning för en modern person, och det är inte bara vackert, utan också bekvämt, eftersom du här kan hitta högteknologiska prylar och elektronik som gör livet enklare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ecostyle

För älskare av allt naturligt är denna lösning lämplig. Enkla och kortfattade former. Denna inredning verkar protestera mot all modern teknik och konstgjorda material. Det är väldigt bekvämt och trevligt att vara i den. Avslutar i ljusa sandiga, beige och bruna toner lugnar nerverna och slappnar av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

För ett kök i denna stil är färgen på al eller ek lämplig. Det är bättre att välja fasad med hjälp av svarsteknik. Överflödet av naturligt trä är särskilt kännetecknande för denna stil. Textilier spelar en lika viktig roll. Det är bättre att använda naturliga tyger (bomull, linne) i ljusa nyanser. Massiva balkar kan ofta ses i taket, och tegel och sten används för väggdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Regler för rymdzon

När du skapar inredningen i köket-vardagsrummet är det nödvändigt att vara mycket uppmärksam på områdets zonindelning. Å ena sidan kommer du att ha två funktionellt olika rum, å andra sidan ska de skapa en enda bild.

Designers använder olika tekniker för detta. Belysning spelar en viktig roll, men i avsaknad av accenter i dekorationen kan inte hela bilden skapas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Tänk på förhand om det kommer att vara en enda eller två zoner kommer att delas. Detta kan göras med balkar, nischer eller golvlister. Om du planerar ett undertak, begränsar detta dig inte i manifestationen av fantasi och önskningar. Modern teknik gör det möjligt att skapa strukturer på flera nivåer. Du kan spela med färg och textur (matt, glans, satin) i olika zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

Det är mer lämpligt att använda keramiska eller granitplattor i köket. Detta material är lätt att rengöra, är inte rädd för fettfläckar och absorberar inte lukt. I vardagsrummet kan du använda klassiska lösningar i form av parkett, laminat eller linoleum.

För att få ett så stort utrymme att se mer bekvämt ut, välj lämpliga mattor eller mattor med stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdekoration

Att separera eller kombinera två rum är lättast när du dekorerar väggarna. Dekorativa balkar och golvlister kan också tjäna detta syfte. Om du inte vill ha en kontrasterande kombination, välj neutrala nyanser, men använd en annan konsistens. Till exempel i köket kan du använda flytande tapeter eller dekorativt gips, och i hallen kan du använda klassisk tapet.

Se i alla fall till att de matchar varandra perfekt i nyans och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bardisk

Ett bra sätt att skilja köket från vardagsrummet. Dessutom kan den släppa flera funktioner samtidigt:

  • arbetsyta;
  • matbord;
  • bardisk;
  • rymdavdelare.

Det kommer att vara nödvändigt att ordna det i enlighet med den valda inredningsstilen. Bardiskar av trä eller sten kommer att vara universella lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skiljeväggar och valv

Ett universellt sätt som alltid fungerar. Men inte alla vill bygga ytterligare väggar, för det var de som blev av med för att skapa ett enda utrymme. Du kan överväga alternativ för transparenta partitioner. Lätta genombrutna mönster kommer att se bra ut (om de passar i stil).

Välvda strukturer kan ha valfri form och storlek . De behöver inte vara i öppningen. Om vardagsrummet och rummet bildar en vanlig rektangel, kan du bara markera gränsen med kolumner och en avsats i taket. Detta kommer att räcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar

De har verkligen magiska krafter. Med rätt arrangemang i inredningen förstoras och expanderas de visuellt. Om du lägger till ett ljusspel här kan du skapa komplex geometri i ett vanligt rum. Vid första anblicken blir det omöjligt att förstå rummets sanna dimensioner.

Idag finns det särskilt tåliga speglar som inte går sönder från det första slaget. Detta är särskilt värdefullt för familjer med små barn.

Bild
Bild

Val av möbler och belysning

Det kombinerade området kräver ett särskilt arrangemang av möbler och belysning. Glöm inte enhetens stil. Om köksuppsättningen är gjord i art deco -stil, bör de stoppade möblerna i vardagsrummet motsvara den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrumsmöbler

Huvudpersonerna här är stoppade möbler och en matplats. Var och en av dem ska vara funktionell och snygg. Storleken beror helt på antalet familjemedlemmar. För en bachelor lägenhet är det helt acceptabelt att använda en bardisk som matbord, men för en familj med barn är detta alternativ oacceptabelt.

Det är bättre att installera TV: n i vardagsrummet, men bara så att den syns från köket. När allt kommer omkring kommer du inte att kunna slå på två TV -apparater samtidigt (ljudet avbryts).

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler för kök

Fler och fler familjer väljer skräddarsydda kök. Detta låter dig välja inte bara önskad storlek, utan också att ställa in stil och färg. Den inre fyllningen kommer också att tillfredsställa alla dina önskningar och önskemål.

I versionen av köket-vardagsrummet är matplatsen ofta placerad i hallen. Detta hjälper till att funktionellt integrera de två utrymmena. Samtidigt finns det tillräckligt med utrymme i själva köket för att placera alla hushållsapparater och skapa ett fullvärdigt arbetsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Designers ägnar särskild uppmärksamhet åt detta element. I vardagsrumsköket behöver du bara tillhandahålla flera belysningsscenarier. Du behöver inte inkludera dem tillsammans. Under dagen kommer det tillräckligt med dagsljus genom fönstren. Konstgjorda ljuskällor är oumbärliga på morgonen och kvällen.

  • Ljuskronor . Klar ljuskälla. Används när hela familjen är sammansatt och det är nödvändigt att alla områden är jämnt upplysta.
  • Strålkastare . De kan installeras ovanför matlagningsområdet och ovanför stången. På morgonen behöver du inte tända ett stort ljus (och väcka hushållet) för att göra en kopp kaffe.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sconces och golvlampor . De skapar en mysig och lugn atmosfär. Det är trevligt att läsa en bok under dem, eller bara sitta bekvämt i soffan och titta på din favoritfilm.
  • Neonljus . Förutom sin huvudfunktion kan den spela rollen som ett zonelement. Upplysta hyllor eller målningar ser också attraktiva och ovanliga ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Målat glastak och väggbelysning . Skapar ett mjukt, diffust ljus. Det är ganska svårt att bygga en sådan struktur i taket själv, så använd hjälp av proffs. Huvudidén är att skapa en illusion av ett glödande tak. Eller känslan av att solens strålar bryter igenom glasmålningarna i taket.

Bild
Bild

Framgångsrika inredningsexempel

Var och en av oss har våra egna preferenser, prioriteringar och smaker. Därför är det omöjligt att föreställa sig en inredning som skulle vara omtyckt och lämplig för absolut alla. Det finns fortfarande bra exempel. Titta på fotot av inredningen i kök-vardagsrum i olika stilar, och bestäm vilken som är mer lämplig för dig.

När du utrustar ett kök-vardagsrum måste du förstå att detta är ett enda utrymme, även om det används för olika ändamål. Genom att välja en stil får du garanterat en holistisk och snygg inredning. Experimentera gärna och få liv i dina vildaste idéer.

Rekommenderad: