Kök-vardagsrum Med Bardisk (62 Bilder): Inredning, Separering Av Rum Med En Båge

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum Med Bardisk (62 Bilder): Inredning, Separering Av Rum Med En Båge

Video: Kök-vardagsrum Med Bardisk (62 Bilder): Inredning, Separering Av Rum Med En Båge
Video: Inreda Vardagsrum - Petra & Sanna Stylar Hem 2024, Mars
Kök-vardagsrum Med Bardisk (62 Bilder): Inredning, Separering Av Rum Med En Båge
Kök-vardagsrum Med Bardisk (62 Bilder): Inredning, Separering Av Rum Med En Båge
Anonim

Försöker förbättra interiören i sin egen lägenhet och göra vistelsen i den så bekväm som möjligt, ger fler och fler av våra landsmän företräde åt kombinerade utrymmen. Det mest populära alternativet är köket-vardagsrummet. I sådana fall är det ofta svårt att zonera utrymme. Bardisken klarar denna uppgift perfekt, vars roll diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild

Typer av ställningar och placeringsalternativ

Överraskande kom denna möbel till oss från väst, där den alltid har använts för sitt avsedda ändamål. Cocktails tillagas på den och drickas i sällskap med vänner, sitter på höga barstolar. I vårt land spelar ett sådant element oftast rollen som ett bord eller en arbetsyta, men inte en bardisk i dess ursprungliga förståelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan klassificera alla tillgängliga alternativ för bardiskar efter deras plats. Detta gör att du kan förstå deras huvudfunktioner och möjliga placeringsmetoder. Det är värt att notera att även små lägenheter kan förvärva ett sådant element utan att förlora någonting vare sig ur funktionell eller estetisk synvinkel.

Det finns flera typer av ställ

Välvd . Alternativ när racket är placerat direkt i bågen. Det kan vara en del av det eller ett separat element som delar utrymmet. De bästa exemplen kommer när ägare (eller designers) hittar unika lösningar som gör att dessa två element kan uppfattas som en helhet. Men även om de är oberoende av varandra, bör rack och båge kombineras väl med varandra och betona rummets värdighet. Belysning spelar en viktig roll i detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I dörröppningen . Denna typ används ofta av ägarna till lägenheter med en standardlayout. När två rum (hall och kök) kombineras bildas en öppning. Den innehåller ett sådant nödvändigt element som ett ställ. I det här fallet spelar det rollen som ett litet matbord, eftersom torget inte tillåter att det placeras i köket, och andra möbler som är nödvändiga för vila och arbete hittar sin plats i hallen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterad . Ett intressant alternativ som låter dig njuta av utsikten från fönstret medan du sitter vid disken med en kopp aromatiskt kaffe. Du kan placera den längs en av väggarna, men sedan visar det sig att du vilar blicken på detta plan. Med tanke på att bredden på stapeln inte är stor är bilden inte särskilt vacker. Genom att placera det längs fönstret kommer du att spara utrymme och förvärva en fullvärdig arbetsyta, bakom vilken du kan äta om du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad . Om området tillåter kan du utveckla en layout av det framtida köksuppsättningen, kombinerat med en bardisk. Sådana modeller kan vara L-formade eller U-formade. Bekvämligheten ligger i att du zonzonar rummet korrekt. Även om rummet kallas kök-vardagsrum (eller studio), är det nödvändigt att markera funktionella områden. Detta bidrar till rätt uppfattning av utrymme och användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ostrovnaya . Denna modifiering kräver mycket utrymme. Passa in den på blygsamma 6 eller till och med 9 kvadratmeter. m. blir helt enkelt orealistiskt. För värdinnans bekvämlighet kan en spis eller till och med ett handfat placeras på den. Du kan också se sammanslagningen av funktioner här. För sitt avsedda ändamål är racket, om det används, extremt sällsynt. Ryska människor är inte vana att begränsa sig till en cocktail, de gillar att ordna överdådiga högtider, och det blir väldigt svårt att placera all lagad mat på en blygsam disk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så, innan du beställer en köksuppsättning (eller köper en färdig), tänk över alla alternativ. Kanske är den kombinerade baren precis vad du behöver. Dess särdrag ligger i sambandet med headsetets arbetsyta. det vill säga strukturen är en enda helhet, har samma höjd, identisk beläggning (bordsskiva), design. Bekvämligheten med en sådan modell är obestridlig. Du kan lugnt laga middag och titta på vad som händer i hallen eller chatta med gäster.

Bild
Bild

Layout

När man utvecklar en layout för design av en framtida studio är det nödvändigt att tydligt förstå vilka funktioner den kommer att utföra. Till exempel, om hallen också används som ett sovrum (en soffa eller en fåtölj läggs ut för natten), är det nödvändigt att arbeta med belysning och ytterligare skiljeväggar. Genom att gå upp tidigt på morgonen bör du inte störa dem som fortfarande sover i vardagsrummet. I det här fallet är det mer lämpligt att placera stället längs fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativt, när det finns små barn i huset, fungerar disken som skiljer dessa två rum bra . Så, en ung mamma kommer att kunna se barnen leka i vardagsrummet och laga middag. Kompetent placering av TV: n med ovanstående rumslayout kommer också att vara ett klart plus. Du kan sitta vid disken med en kopp morgonkaffe och titta på de senaste nyheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska high baren är perfekt för dem som gillar att vara värd för fester och samla vänner. Det verkar vara just gjort för en ungkarls lägenhet.

Stilval

Loft

Tegelväggar, massiva råbjälkar, brist på spets tyll på fönstren och massiva föremål är en integrerad del av denna stil. Bardisken passar perfekt in i den. Samtidigt ska dess design vara lakonisk och enkel. Inga invecklade krökta linjer eller dekorativa utsmyckningar. Låt det vara så brutalt som möjligt. Detta kommer att ge interiören en speciell chic och respektabilitet. Den kan tillverkas av trä, fiberboard och andra liknande material. Dessutom kan den antingen vara öppen (dvs. ha en bordsskiva och ben) eller stängd. Det sista alternativet ser särskilt intressant ut i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Användningen av genomarbetade dukar och snidade ekbord är oacceptabelt här. De passar inte alls in i detta ämne. Men bardisken med den korrekta formen kommer att betona det unika och originella i interiören. I det här fallet kommer det att vara möjligt att inte tänka på var du ska sätta matbordet. Dess funktion kommer att utföras perfekt av racket. Ett upplopp av färger är oacceptabelt för minimalism. Därför väljs huvudfärgen, som späds med liknande nyanser eller matchande toner. De klassiska alternativen är svart och vitt, beige och brunt, grått och grönt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

En sådan interiör kännetecknas av funktionalitet och en speciell atmosfär av hemkomfort. För att disken organiskt ska passa in i denna stil kan du använda metoden för att dela utrymmet, det vill säga placera det på linjen mellan köket och hallen. Tydliga gränser för enskilda zoner är inneboende i den skandinaviska stilen. Därför, för kontrast, kan du göra golvet i vardagsrummet i ljusa färger och i köket - i mörka färger. Samtidigt kommer bardisken att spela rollen som ett separeringselement utan att överbelasta utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

medelhavs

Denna stil är särskilt lätt. Dekorationen är gjord i ljusa naturliga färger. Med rätt design får du intrycket av att du är i ett hus vid havet, och de transparenta gardinerna svävar lätt av havsbrisen. Och även om du inte kommer att kunna ändra landskapet utanför fönstret, kommer en atmosfär av värme och komfort att regera inuti. Denna stil kännetecknas av stora ytor och avsaknaden av skrymmande möbler som tuffar ut utrymmet. Ett kök-vardagsrum med en bardisk kommer att vara en idealisk lösning för en sådan inredning. För att avsluta stället kan du använda natursten eller konststen, samt trä (laminerad spånskiva, DPV).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrymmezon

Olika bågar och skiljeväggar minskar kvadratiseringen visuellt. Samtidigt är de till liten nytta. Bardisken är ett riktigt fynd för dem som vill markera separata områden i sin lägenhet, men inte förlorar funktionalitet och en känsla av rymlighet. Prova att placera din bardisk på gränsen till ditt kök och vardagsrum.

I detta hittar du flera fördelar samtidigt:

  • en extra arbetsyta visas;
  • det kommer inte att behövas ett köksbord;
  • utrymmet kommer att ha tydliga funktionsområden;
  • du kommer att skapa en originalinredning utan att spendera mycket pengar.
Bild
Bild

Samtidigt bör du inte betrakta bardisken som ett fristående element. Det ska lakoniskt passa in i det befintliga interiören och komplettera, och inte stå i konflikt med det.

Framgångsrika inredningsexempel

Det är svårt att säga vilket alternativ som är mest lämpligt för just din lägenhet. Allt beror på kvadraturen, den valda stilen och dina preferenser. Studior i loftstil ser väldigt intressanta ut. Men inte alla älskar dem på grund av känslan av kyla och verkade ofullständighet. Klassiska alternativ är alltid relevanta. Om du väljer denna stil kan du vara säker på att den lakoniska lugna designen inte kommer att störa dig om några månader eller till och med år.

Bild
Bild

Atmosfären av frihet och slarv kan kännas genom att dekorera köket-vardagsrummet med en bar i medelhavsstil . Föreställ dig hur trevligt det blir att sitta vid disken en varm kväll och njuta av lugnet och lugnet. Och det spelar ingen roll att metropolen surrar utanför fönstret.

Bild
Bild

Mått och material

Valet av material för tillverkning och dekoration av baren begränsas endast av din fantasi och förmåga. Låt oss överväga de mest populära alternativen.

  • Trä (fiberboard, spånskiva) . Detta är ett klassiskt alternativ som kommer att hitta sin plats i nästan vilken stil som helst. Dessutom är träkonstruktioner mycket praktiska och hållbara.
  • Marmor . Ett sådant rack kommer att se väldigt dyrt och respektabelt ut. Förresten, själva materialet är verkligen inte billigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gispocardboard . Med dess hjälp kan du förverkliga de mest vågade idéerna. Oavsett vilken form det framtida stället är planerat, kan detta praktiska och prisvärda material enkelt klara denna uppgift.
  • Sten dekoration . Det här alternativet ser bra ut i medelhavsstil. Det kommer också att passa in i loftet. Denna finish kommer att tjäna dig i många år framöver. Det är inte nödvändigt att använda dyr och tung natursten. Dess konstgjorda bror ser inte mindre värdig ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kakel . Mångfalden av mönster av detta efterbehandlingsmaterial är fantastisk. Samtidigt är det prisvärt och lätt att rengöra.
  • Metall och smidda konstruktioner . De är praktiska och hållbara, perfekta för utrymmen i loftstil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plast . Ger möjlighet till en mängd olika mönster. Även om många fortfarande föredrar naturmaterial framför honom.
  • Glas . Ganska lustigt material som kräver försiktighet när man arbetar med det. Modern teknik gör det möjligt att tillverka slagfast glas. Men glöm inte att det kommer att kräva särskild omsorg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tegel . Ett brutalt och hållbart byggmaterial kan fungera som det huvudsakliga för en struktur eller fungera som ett efterbehandlingsmaterial. Interiören kommer i alla fall att få smak och unikhet.
  • Betong . Tungt och fast material. När du använder den är det nödvändigt att tänka på belastningen som den utövar på golvet. Det är värt att överväga att om du utför strukturen helt från detta material kommer det att visa sig vara tungt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bardisken blir ett allt mer populärt föremål som används för att dekorera kök och vardagsrum. Det är funktionellt, kan lägga till en speciell chic till även det mest blygsamma rummet. Och även om dess ursprungliga funktion nu har utökats något, gör detta det bara mer relevant i inredningen i en modern, elegant lägenhet.

Rekommenderad: