Kök-vardagsrum 13 Kvm. M (37 Bilder): Design, Layoutexempel Med Soffa

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum 13 Kvm. M (37 Bilder): Design, Layoutexempel Med Soffa

Video: Kök-vardagsrum 13 Kvm. M (37 Bilder): Design, Layoutexempel Med Soffa
Video: LÄGENHETSRENOVERING ║ 35m²║ APARTMENT RENOVATION 2024, April
Kök-vardagsrum 13 Kvm. M (37 Bilder): Design, Layoutexempel Med Soffa
Kök-vardagsrum 13 Kvm. M (37 Bilder): Design, Layoutexempel Med Soffa
Anonim

Man tror att hjärtat i varje lägenhet är vardagsrummet - det är här du kommer att spendera det mesta av din tid med att chatta med familj och vänner. Köket är också av stor betydelse i varje hem. Kan dessa 2 rum kombineras? Vad rekommenderar designers om detta? Läs mer om detta i vårt material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placerar man allt man behöver?

För att placera möbler, köksutrustning och andra föremål som är nödvändiga för garanterad funktionell effektivitet i både köket och vardagsrummet i ett litet rum, du bör använda en teknik som zonindelning.

I grunden är zonindelningen uppdelningen av rymden i områden. Zoning kan göras på olika sätt.

Genom att göra golvet klart

Så i ett av områdena (kök eller vardagsrum) kan du bygga en slags höjd (podium). Även en liten höjning av golvet (till exempel med 7-10 centimeter) kommer att skapa en illusion av separata rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använda väggdekoration

Väggar i olika funktionsområden målas bäst i olika färger. Alternativt kan tapeter limmas i vardagsrummet och vattentät färg kan appliceras i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takdekoration

Om ditt rum har ganska högt i tak, kan du på ytan skapa undertak i flera nivåer eller sträcktak eller stuckatur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa skärmar och skiljeväggar

Snygga och moderna skiljeväggar kan vara en verklig höjdpunkt i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bardisk

En av de mest populära och effektiva lösningarna som inte bara utför en dekorativ, utan också en funktionell roll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Ljusspelet är en av de mest intressanta och enkla zonmetoderna.

Till exempel i vardagsrummet kan du installera glödlampor med dämpat varmt gult ljus och i köket - med starkt kallt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompetenta layoutexempel

För ett litet kök-vardagsrum följande layoutalternativ är bäst lämpade:

  • linjär enkel rad;
  • L-formad;
  • C-formad.

Den linjära enradiga versionen möjliggör arrangemang av möbler och apparater längs väggarna: på en vägg finns ett kök, på den andra finns ett vardagsrum med en soffa. Denna metod är den enklaste och mest ekonomiska när det gäller utrymme. Vid en L-formad layout antas att köksenheten kommer att placeras nära längs- och ändväggarna. Det är särskilt viktigt att följa triangelregeln mellan kylskåp, spis och diskbänk för ett handfat. För att utrusta en C-formad layout måste möbler och apparater placeras i en halvcirkel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer stil och design

Det bör noteras att för design av små rum och lokaler som kombinerar flera funktionsområden bör du välja minimalistiska stilar, färger och designtekniker. Till exempel skulle en skandinavisk modell vara ett utmärkt alternativ (särdrag: ljusa väggar, diskret inredning).

Dessutom är stilar som nyklassicistisk eller eklektisk bra

Tänk samtidigt på att köket och vardagsrummet bara är en del av din lägenhet, vilket ska passa in i det övergripande konceptet och storskaliga designidéer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att tillämpa minimalistiska stilar kommer att förvandla ett rum till ett renare, rymligare och otydligt utrymme. För val av stil och design bör du också vägledas av andra råd från proffs.

  • Det bör förstås och förstås att mode för vissa stilar och designelement, som mode för kläder, är ganska föränderligt. Därför ska du inte blint följa modetrender. Det är mycket bättre och mer korrekt att lyssna på din individuella smak. Kom ihåg att du kommer att behöva bo i denna lägenhet, inte "modexperterna".
  • Försök att skilja alla saker och möbler till riktigt funktionella, nödvändiga föremål och olika nackdelar och föråldrad inredning. Du behöver bara de saker som ingick i det första avsnittet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kom ihåg eller hitta (till exempel genom att använda bilder på Internet) den plats som väcker trevliga känslor och känslor hos dig. Ta en närmare titt på de inre elementen (inte bara färger, utan också former, texturer, etc.).
  • Släpp dig själv och tänk på det inre i dina drömmar. Tillåt dig själv att inte fokusera på din budget på ett tag. Om en färdig bild visas i din fantasi blir det lite lättare att utrusta ett rum, du kan alltid hitta billiga analoger av väl marknadsförda märken eller göra enkla dekorativa element med egna händer.

Generellt sett rekommenderar designers och inredare att tänka över stilen och designen i det närmaste köket, och först sedan gå vidare till att dekorera vardagsrummet.

Således kommer alla funktionella funktioner först att beaktas, och först då kommer inredningen att vända.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

För att använda allt tillgängligt utrymme så effektivt som möjligt och få ett elegant designrum i slutet, det finns några enkla tips att följa.

  • För att utöka utrymmet rekommenderas att använda ljusa färger i designen, liksom reflekterande eller transparenta ytor (speglar, glas).
  • En färg ska bli den viktigaste (det är bäst att välja nyanser från en ljus pastellpalett), resten av färgerna ska fungera som accenter.
  • I köket och i vardagsrummet, använd element av samma eller liknande färg som är olika i form, struktur och textur. Detta hjälper till att avgränsa utrymmet samtidigt som enhet upprätthålls.
  • Undvik intensiva färgkontraster.
  • Inuti, använd kompakta, transformerbara möbler.

Rekommenderad: