Kökets Former Kombinerat Med Ett Vardagsrum (31 Bilder): U- Och L-formade Rum, Design Av Ett Rektangulärt Och Hörnrum

Innehållsförteckning:

Video: Kökets Former Kombinerat Med Ett Vardagsrum (31 Bilder): U- Och L-formade Rum, Design Av Ett Rektangulärt Och Hörnrum

Video: Kökets Former Kombinerat Med Ett Vardagsrum (31 Bilder): U- Och L-formade Rum, Design Av Ett Rektangulärt Och Hörnrum
Video: Rustarummet - Förvandling av ett rum 2024, Mars
Kökets Former Kombinerat Med Ett Vardagsrum (31 Bilder): U- Och L-formade Rum, Design Av Ett Rektangulärt Och Hörnrum
Kökets Former Kombinerat Med Ett Vardagsrum (31 Bilder): U- Och L-formade Rum, Design Av Ett Rektangulärt Och Hörnrum
Anonim

Idag är ett kök kombinerat med ett vardagsrum en utmärkt lösning inom inredning, inte bara för studiolägenheter för ensamstående unga som har bestämt sig för att starta ett självständigt vuxenliv, utan också för stora familjer som behöver ytterligare kvadratmeter. Kombinationen av kök och vardagsrum är också mycket viktig för hus på landet.

En av de tydliga fördelarna med en sådan lösning är utan tvekan en ökning av ytan . Det kombinerade köket är mer praktiskt, funktionellt, ser modernt och estetiskt tilltalande ut.

Det finns dock nackdelar, inklusive lukten och bullret som tränger in i vardagsrummet, liksom svårigheter i samband med design och layout: möbler i vardagsrummet och i köket bör göras i samma inredningsstil, komplettera varandra, medan inte överbelasta utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Formval

Köksdesignen i alla hus, oavsett om det är en studio i en ny byggnad eller en mormors "Khrushchev" -lägenhet, en lägenhet i en lantstuga eller ett litet lanthus, bör närma sig mycket ansvarsfullt. I regel tjänar köket oss mycket längre än andra inredningsartiklar, trots det dagliga intensiva användningen. Håller med, soffan eller fåtöljerna måste bytas ut mycket oftare. Därför är det särskilt viktigt att noggrant överväga alla detaljer och inte snåla med kvalitetsmaterial. När du skapar ett projekt för ett framtida kök-vardagsrum är det nödvändigt att ta hänsyn till många aspekter: tillverkaren, strukturens storlek, tillverkningsmaterial, fasadens färg, rummets stil, belysningsdetaljer, armaturer, dekorelement och mycket mer. Låt oss försöka lista ut det.

Enligt designens form kan köket villkorligt delas in i:

  • rak (enkel linjär väggkonstruktion);
  • hörn (L-formade strukturer intill två intilliggande väggar);
  • rektangulära (U-formade kök med extra arbetsytor).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utan tvekan beror valet av form direkt på det område i rummet som är utrustat. Om det framtida köket-vardagsrummet har en standardform (rektangel eller kvadrat), kan kökets design vara vad som helst. I rum med en icke-standard (gratis) layout är hörn eller raka kök mest relevanta. Oavsett köksform består de av obligatoriska moduler: det här är ett skåp för ett handfat, en spis och en arbetsyta. Detta minimum finns i alla modeller.

Från ytterligare moduler kan köket utrustas med en garderob med lådor , öppna och slutna gångjärnsstrukturer, hyllor, en bardisk, ett skåp för hushållsapparater (tvätt- och tvättmaskiner), ett ställ med inbyggd ugn och mikrovågsugn. Moderna material låter de vildaste drömmarna gå i uppfyllelse: strukturer kan vara gjorda av trä, plast, MDF, spånskiva, metall och till och med sten.

Köket kan göras på beställning eller så kan du köpa alla moduler som behövs för ett bekvämt liv från sådana möbeljättar som IKEA.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Det finns många stilar och trender inom modern inredning. Men inte alla kommer att se lämpliga ut i en liten stadslägenhet, medan andra tvärtom passar uteslutande för hus på landet. Här är bara några av dem.

Klassisk stil

Ett kök-vardagsrum i klassisk stil kommer att betona ägarens raffinerade smak. Strikta former, tydlig geometri, pretentiöshet är kännetecknen för denna stil. Själva strukturen är oftast rak (linjär), med ett stort antal element, beläget i ett rymligt rum längs väggen intill fönstret. Varför sammanhängande och inte motsatt? Mest troligt eftersom ett kök i klassisk stil oftast är gjord av naturligt trä eller MDF med snidade fasader.

Naturliga matta material reflekterar knappt naturligt dagsljus därför är det bäst att placera ett sådant kök längs den lättaste väggen. Andra möbler i ett klassiskt vardagsrum bör också matcha stilen på de valda materialen och deras struktur. Skåpmöbler är gjorda av naturliga träslag: ek, valnöt eller körsbär. Överflödet av glas och speglar i det kombinerade vardagsrummet kommer visuellt att utöka utrymmet och passa perfekt in i den klassiska interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil

Kök-vardagsrummet i skandinavisk stil kännetecknas av ett överflöd av ljusa nyanser, trädetaljer, ett minimum av element och en maximal funktionalitet. Möblerna i sig är utrustade med öppna hyllor med fat, trähyllor, på vilka burkar med kryddor och spannmål harmoniskt kan sitta.

Köket flyter smidigt in i vardagsrummet tack vare den improviserade bardisken eller det höga matbordet . Soffan och väggen (eller TV -stativet) är gjorda i samma färgschema.

Denna stil är lämplig för små utrymmen i öppen planlösning och studiolägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftstil

Köket i loftstil kännetecknas av en grov konsistens, närvaron av öppna strukturer. Köksförklädet kan vara av tegel eller kakel, och huven och annan kommunikation är paraded. Trä- och metaldetaljer finns i överflöd i vardagsrumsmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence stil

Kök-vardagsrummet i Provence-stil är gjord i antik stil: en byrå med glasdörrar, stolar med hög rygg, ett stort runt matbord med en blommig duk, liknande blommiga gardiner, en pläd.

Ett överflöd av textilier och varma färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-tech stil

Om köket kombineras med vardagsrummet kommer den högteknologiska stilen att bli framgångsrik, vilket är idealiskt för små och medelstora rum. Dess funktioner är släta former, metalliska nyanser (blå, stål, grå, svart, vit). Av materialen råder stål, glas, blank plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tak i två plan och olika golv hjälper till att dela arbetsområdet och rekreationsområdet.

Rekommenderad: