Litet Kök-vardagsrum (56 Bilder): Design Av Ett Kombinerat Område På 10-11 Kvm. M, Lägenhetsinredning Med Ett Utrymme På 9-28 Kvadrat

Innehållsförteckning:

Video: Litet Kök-vardagsrum (56 Bilder): Design Av Ett Kombinerat Område På 10-11 Kvm. M, Lägenhetsinredning Med Ett Utrymme På 9-28 Kvadrat

Video: Litet Kök-vardagsrum (56 Bilder): Design Av Ett Kombinerat Område På 10-11 Kvm. M, Lägenhetsinredning Med Ett Utrymme På 9-28 Kvadrat
Video: 10 Small Kitchen Living Room Combo Ideas 2024, April
Litet Kök-vardagsrum (56 Bilder): Design Av Ett Kombinerat Område På 10-11 Kvm. M, Lägenhetsinredning Med Ett Utrymme På 9-28 Kvadrat
Litet Kök-vardagsrum (56 Bilder): Design Av Ett Kombinerat Område På 10-11 Kvm. M, Lägenhetsinredning Med Ett Utrymme På 9-28 Kvadrat
Anonim

Ett litet kök-vardagsrum kan ge rummet en mysig och varm atmosfär. Med hjälp av kompetenta åtgärder kan du skapa ett ergonomiskt och snyggt utrymme som skiljer sig åt i funktionalitet. För att göra detta bör du studera alla zoneringsmetoder och bekanta dig med vackra designexempel.

Bild
Bild

Hur uppnår man ergonomi?

Det finns flera tekniker som kan användas för att koppla ihop kök och vardagsrum. Korrekt ergonomi uppnås genom att tänka igenom alla detaljer och klokt använda varje centimeter ledigt utrymme. Ett litet kök-vardagsrum kan utrustas på olika sätt.

  • Många gör inriktningen genom att riva väggen mellan rummen. Alternativt kan du använda bågen. Innan arbetet är det absolut nödvändigt att skaffa dokumentation från förvaltningsbolaget.
  • Användningen av gardiner, som kommer att fungera som en separator för två funktionella områden, är lämplig.
  • Du kan använda olika golvbeläggningar. Således kommer separationen av de olika rummen att märkas.
  • Uppförande av en falsk vägg eller dess modifiering kommer att ge rummet en ovanlig inredning och också vackert dela utrymmet.
  • Det kombinerade köket med vardagsrummet ser vackert ut, som separeras av glasdörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för olika områden

Om lägenheten har ett litet vardagsrum, vars område sträcker sig från 8 meter till 10-11 kvm. m, men köket har mycket utrymme, du kan kombinera två zoner och få ett rum av den perfekta storleken. Även ett tillskott på 4 m2 till köket gör det möjligt att diversifiera interiören och öka funktionerna i rummen. Designers erbjuder intressanta idéer för att arbeta med sådana lokaler.

  • Ett litet vardagsrum, vars yta inte överstiger 9 meter, tillsammans med ett rymligt kök, kan skapa en idealisk inredning om zonerna tilldelas med hjälp av material för dekoration och olika dekorativa element.
  • Rekreations-, mat- och matplatsen kan markeras med originallampor eller golvbeläggningar.
  • I området där vardagsrummet kommer att ligga bör en stor soffa placeras på vilken hushållen kan spendera sin fritid i väntan på att middagen ska vara klar.
  • Det rekommenderas att välja ljusa nyanser av tapeter. Vinyltyper är efterfrågade, eftersom de är praktiska och inte är rädda för kontakt med tvättmedel.
  • På grund av ombyggnaden blir installationen av en öppen spis tillgänglig. Ett sådant element kommer att lägga till mys, värme i rummet och kommer att bli den centrala länken i rummet.
  • När du ordnar ett kombinerat kök-vardagsrum måste du veta att båda zonerna ska vara harmoniskt kombinerade och fungera som ett komplement till varandra.
  • Om zonering sker i en lägenhet med högt i tak kan du dela upp utrymmet med ett våningsplan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana metoder är lämpliga för att arbeta med ett litet rum . Ägarna till rymligare rum, vars yta är 18 eller till och med 28 kvadratmeter, använder dock liknande metoder. Detta är relaterat till frågan om funktionalitet, stil och design.

Bild
Bild
Bild
Bild

I rum med större kvadratmeter kan du dra nytta av ytterligare zonindelningar genom att lägga till nya funktionsområden i rummet. Ofta i sådana lägenheter kan du hitta arbetshörn, ett rekreationsområde bredvid eldstaden och till och med lekhörn för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta görs zonindelning med möbler och inredningsartiklar . Om du till exempel vill separera matlagningsområdet och hallen visuellt kan du använda en lång soffa. Efter det börjar territoriet för vila och mottagande av vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men också rummen är åtskilda av golv. I köket kan du utrusta plattor som ska placeras på golvet och på delar av väggarna. Andra områden bör täckas med laminat, matta eller parkettgolv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takdesigner och dekorationer används ofta för att tydligt definiera uppdelningen av zoner. Till exempel, vid korsningen eller övergången från en zon till en annan, kan du installera ett antal intressanta lampor eller skapa ett tak i flera nivåer.

Designprojekt i detalj

Innan du börjar kombinera vardagsrummet och köket bör du tänka igenom alla detaljer. Du måste bestämma stilen i rummet, välja lämpliga möbler och andra inredningsdetaljer. Alla komponenter måste vara i harmoni med varandra.

Bild
Bild

Stilar

I en lägenhet med en modern inredning kan du installera ett köksset, ett miniatyrbord i mitten av rummet. Tack vare moderna köksuppsättningar kan du dölja alla tillbehör och därmed utöka vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket i sig ser kompakt och modernt ut, kommer det kombinerade vardagsrummet att se harmoniskt ut . Rummet, inrett i en färgstark och modern inredning, kommer att uppfattas som ett studiorum. Köket i sig kommer knappast att locka uppmärksamhet. Detta alternativ ger "Chrusjtjov". Det är viktigt att använda transformatormöbler, föremål med ett stort antal hyllor och lådor. Således kan du dölja alla onödiga föremål och använda varje centimeter klokt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fusionstilen kombinerar klassiker med moderna detaljer. Vardagsrummet ska vara inrett i klassisk stil och köket ska vara utrustat med moderna och kompakta inbyggda möbler. Vardagsrummet kan expandera till fönsteröppningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den högteknologiska stilen använder ofta en bardiskdesign . Med denna metod kan du få två fullständiga funktionsområden. I högteknologisk stil, strikta linjer, modern teknik är välkommen. Mönstret mellan bänkskivan och väggskåpen hjälper också till att indikera separationen av området.

Bild
Bild
Bild
Bild

I loftstil finns ett öppet område där det inte finns några skiljeväggar. På grund av detta kan du röra dig fritt runt köket-vardagsrummet. Med hjälp av artificiellt åldrade ytor på väggar och tak kan du betona rummets stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och textilier

Valet av möbler måste också vara noga genomtänkt. Lägenhetsägare använder ofta ett massivt matbord som en zonavskiljare. Denna metod fungerar bra för stora rum eftersom matbord och stolar tar mycket plats jämfört med en bardisk. Det andra alternativet är lämpligt för små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en soffa kan du också uppnå en högkvalitativ separation av zoner . Det är bäst att sätta tillbaka sådana möbler till köket. Nackdelen med detta arrangemang är det faktum att gästerna som kommer att ligga i soffan kommer att sitta med ryggen mot de i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köksöar passar harmoniskt in i köket-vardagsrummet. Denna möbel är ett fristående köksbord med inbyggd spis eller diskho. Det finns modeller som har båda elementen. Om öns dimensioner tillåter, används den andra sidan av möblerna som en bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-formade eller L-formade möbler är ofta efterfrågade . Sådana köksmöbler kan väljas om layouten tillåter. Vissa människor delar utrymmet med ett kök i två rader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja olika gardiner. Du måste dock se till att de kombineras med varandra. Se till att ha samma tryck, textur, färgschema eller stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur räknar man ut allt?

För att korrekt planera ett nytt utrymme bör du tänka igenom alla dina handlingar i förväg. För att göra detta måste du rita ett diagram över det framtida köket-vardagsrummet, som visar alla inredningsdetaljer. För att beräkna måste du göra följande:

  • mäta ytan på båda rummen;
  • välj hur zonens zonindelning kommer att utföras;
  • klargöra om väggen som ska rivas (om planerad) är bärande;
  • få tillstånd från relevanta organisationer;
  • tänka över lokalernas framtida stil;
  • välj möbler som skiljer sig åt i funktionalitet och passar för den valda stilen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på de uppgifter som erhållits kan du beräkna antalet utgifter och jämföra med dina möjligheter. Först efter att ha utarbetat en detaljerad plan kan du börja vidta åtgärder.

Vackra exempel i inredningen

Ett kombinerat kök-vardagsrum i klassisk stil kommer att se vackert ut. En sådan design kommer alltid att vara efterfrågad, trots dess gamla grekiska rötter. Matbord av trä, uppsättningar av naturmaterial är välkomna här. Användning av plast och andra konstgjorda komponenter är inte tillåtet. Färgschemat bör betona rummets aristokrati.

Bild
Bild

Många designers erbjuder sina kunder att inreda ett rum i Provence -stil . Detta är en av landets riktningar. Kök-vardagsrummet kommer att vara soligt, ljust och romantiskt. Båda funktionsområdena ska dekoreras i pastellfärger. Förekomsten av ljus kontrast och intensiva nyanser är inte tillåten. De enda undantagen är blommor, som inte ska vara för färgglada.

Bild
Bild

Som en zon för Provence kan du använda en halvpartition. Du kan sällan hitta en båge i sådana rum, eftersom denna teknik oftare används i klassicismen. När du väljer en skiljevägg bör du vara uppmärksam på takets höjd så att extra centimeter inte "tärs bort" till följd av zonindelning.

Bild
Bild

Kök i jugendstil lockar uppmärksamhet . De tenderar att kombinera olika material. Oftast används en kombination av trä med metallelement. Sådana rum har enkla former. Du kan välja vilket färgschema som helst, men det är lämpligt att använda en intressant prydnad på väggytor och möbler.

Bild
Bild

Köket ska vara dynamiskt och inte överbelastat med onödiga detaljer. Som zonering kan du använda en stor soffa eller bardisk. Modern teknik är välkommen, vilket kommer att vara i harmoni med det övergripande konceptet för interiören.

Bild
Bild

Kök i ekologisk stil ska ha korg- eller trämöbler i sitt inre. Designen ska domineras av sten-, keramik- eller trädetaljer. Fönsteröppningar måste göras stora och textilier måste användas för deras dekoration. För dessa ändamål är lin eller bomull lämplig.

Bild
Bild

Om ekostil väljs ska alla rätter vara keramiska . Närheten till naturen beror på gröna växter och mycket ledigt utrymme. Av denna anledning, överbelasta inte ett litet rum med onödiga möbler. Som tillägg kan du använda målade vaser, golvlampor och paneler på väggarna.

Rekommenderad: