Separation Av Kök Och Vardagsrum (37 Bilder): Hur Man Vackert Separerar Två Zoner I Ett Rum Med En Båge?

Innehållsförteckning:

Video: Separation Av Kök Och Vardagsrum (37 Bilder): Hur Man Vackert Separerar Två Zoner I Ett Rum Med En Båge?

Video: Separation Av Kök Och Vardagsrum (37 Bilder): Hur Man Vackert Separerar Två Zoner I Ett Rum Med En Båge?
Video: Villa Maria G 136 S Gladhammar - 4 Rum och Kök 115 Kvm 2024, April
Separation Av Kök Och Vardagsrum (37 Bilder): Hur Man Vackert Separerar Två Zoner I Ett Rum Med En Båge?
Separation Av Kök Och Vardagsrum (37 Bilder): Hur Man Vackert Separerar Två Zoner I Ett Rum Med En Båge?
Anonim

I moderna flerfamiljshus kan du ofta hitta en sådan layout av lägenheter där köket kombineras med vardagsrummet till ett rum.

Oftast är det de så kallade enrumslägenheterna, men i två- eller flerrumslägenheter kan du också ibland hitta en sådan kombination.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varje layout har sina fördelar och nackdelar, allt beror på vilka specifika funktioner som tilldelas den. Någon är obekväm i ett litet och mörkt rum, medan någon föredrar att varje familjemedlem har sitt eget, om än ett litet hörn. Att kombinera kök och vardagsrum har vissa fördelar jämfört med en klassisk inredning.

  • Utrymmet i både vardagsrummet och köket blir större och ljusare. Det är lättare att ta emot en stor familj eller inbjudna gäster i ett så stort rum. I ett sådant rum kan du installera ett stort bord och fler sittplatser.
  • Värdinnan eller värden som är upptagen med att laga mat kan fortsätta kommunicera med gäster eller släktingar, lyssna på musik eller titta på ett program som finns på TV: n i hallen. Detta sparar ytterligare pengar som skulle ha spenderats på att installera en andra köks -TV.
  • I ett separat kök är det mycket svårare att organisera en matplats där hela familjen och inkommande gäster skulle känna sig fria och bekväma. Dessutom, om du organiserar en sådan zon i ett separat vardagsrum, så kommer det praktiskt taget ingen plats att vila i den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast uppväger dessa fördelar de möjliga nackdelarna som uppstår vid anslutning av kök och vardagsrum

  • Ingenting fångar matlukt från matlagningsområdet till relaxavdelningen. Om mjölk har kommit ut på spisen eller köttet är bränt, kommer denna lukt att kännas i nästan hela lägenheten under lång tid. Dessutom kommer det att absorberas i klädseln med stoppade möbler och gardiner som hänger på fönstren i vardagsrummet.
  • I hallen kommer du att höra klinkande disk och buller från hushållsapparater, vilket kan medföra påtagligt obehag för de boende. Om, förutom det kombinerade vardagsrummet, lägenheten har separata sovplatser, kommer detta minus praktiskt taget inte att kännas, och om det bara finns ett rum kommer det att spela en viktig roll.

Naturligtvis kan dessa brister vara betydelsefulla för varje person. För vissa är ett stort utrymme viktigare och lite buller är mindre viktigt, medan andra inte kommer att kunna bo lugnt i ett rum som luktar matlagning.

I detta fall måste varje köpare och ägare av fastigheter göra ett val baserat på sin idé om den idealiska lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vilka rum är kombinationen motiverad?

Även om du verkligen vill ta bort väggen som skiljer köket från ett annat rum, är det inte alls nödvändigt att göra det i den nyinköpta lägenheten. Det finns flera typer av lokaler där en sådan layout kommer att se lämplig ut och samtidigt vara funktionell.

  • I stora lägenheter , där, förutom själva vardagsrummet, det finns flera sovrum för alla hushållsmedlemmar. Om du kombinerar ett kök med ett vardagsrum i en vanlig två-rumslägenhet, där en familj på två vuxna och ett eller flera barn bor, får antingen föräldrarna eller barnen inget eget rum. Oförmågan att gå i pension för många människor är fylld av allvarligt obehag och till och med stress.
  • Enrumslägenheter … I sådana lägenheter är det nästan omöjligt att separera köket i ett fristående rum på grund av den mycket blygsamma storleken på hela rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lägenhet med ett stort kök och ett litet vardagsrum … Oftast kan denna layout observeras i gamla hus, oavsett antal rum. Det moderna köket är utrustat med många användbara och samtidigt kompakta utrustningar, så det kräver inte så mycket plats som tidigare. Samtidigt består den genomsnittliga familjen alltmer av 2-3 personer som inte behöver ett så stort rum för att äta, men de skulle vilja utöka rekreationsområdet. I detta fall är ombyggnad av lägenheten motiverad och ofta helt enkelt nödvändig.

Du bör förnuftigt utvärdera volymen av rum och den inre planeringen av din egen lägenhet innan du börjar förbereda för renoveringen. Om möjligt, besök vänner eller släktingar som redan har organiserat en sådan kombination i sitt hus eller lägenhet och utvärdera designens bekvämlighet. Du kan läsa online -recensioner av nöjda och inte så ägare att besluta om det slutliga beslutet.

Det viktigaste är att komma ihåg att trots de olika rekommendationerna från designers och vanliga netizens är det värt att göra bara som det är bekvämt för de boende själva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoneringsmetoder

Även om väggen mellan köket och vardagsrummet har demonterats och de två rummen nu är anslutna till ett är det bäst att avgränsa matlagningsområdet från resten av rummet. Detta kommer att ge interiören ett mer modernt och komplett utseende, och dessutom kan begränsningen vara i form av olika hyllor eller möbler som inte bara är vackra utan också har vissa funktioner.

Bardisk

En av de klassiska teknikerna för att dela kök och vardagsrum är bardisken. Det kan monteras som en oberoende möbel, eller det kan vara en fortsättning på väggen. Att planera ett ställ tillverkat av en del av väggen som tidigare delat rum är nödvändigt även i planeringsstadiet av renoveringen.

Ett sådant ställ kan ersätta även det största matbordet, och dessutom kommer det att fungera som en arbetsyta för ett litet köksset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika våningsplan

Zoning av olika zoner i ett rum kan åstadkommas genom att höja enskilda delar av golvet till en höjd av 15-20 cm eller ännu högre. Så en sitt- eller matplats kan placeras på en liten podium när resten av rummet har en normal golvnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Båge

Från delar av väggen kan du montera en massiv båge som skiljer köket från matsalen eller vardagsrummet. Dessutom kan en sådan båge placeras närmare eller längre bort från den rivna väggen för att minska eller öka tillagningsytan.

Oftast är sådana bågar gjorda av gips, men du kan också montera den från tegel, trä eller andra byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skiljeväggar eller gardiner

Istället för en riktig vägg kan du göra en tunn skiljevägg som täcker en del av köket. Den kan vara gjord av trä, glas och till och med tjockt papper. Sådana papperspartitioner i japansk stil ser särskilt bra ut när resten av interiören i rummet också har en orientalisk snedvridning. Du kan hänga en liten gardin av tjockt tyg eller långa pärlor för att skilja vardagsrummet från matsalen. I ett stort rum kommer ett sådant tyg vävt av LED -filament att se vackert ut. När som helst förvandlas en vanlig partition till en riktig festlig krans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig separation

För att zonera ett rum är det inte alltid nödvändigt att helt bygga om ett rum eller bygga olika partitioner. Ibland räcker det bara med olika vägg- eller golvfinisher för att separera sovrummet från köket. Dessutom kommer färgseparation att hjälpa till att klara denna uppgift.

Så för köket kan du välja varmare och ljusare nyanser och dekorera vardagsrummet i lugnare och kallare färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket alternativ som ägarna till lägenheten väljer, det viktigaste är kvaliteten på reparationen och bekvämligheten för alla boende. Hem ska förbli den plats dit du vill återvända.

Rekommenderad: