Litet Kök-vardagsrum (45 Bilder): Design Av Ett Kombinerat Rum På 23 Och 24 Kvm. M

Innehållsförteckning:

Video: Litet Kök-vardagsrum (45 Bilder): Design Av Ett Kombinerat Rum På 23 Och 24 Kvm. M

Video: Litet Kök-vardagsrum (45 Bilder): Design Av Ett Kombinerat Rum På 23 Och 24 Kvm. M
Video: DITT HUS BÖR VARA Samma! Ett modernt hus med pool | Vackra hus, hus turné 2024, April
Litet Kök-vardagsrum (45 Bilder): Design Av Ett Kombinerat Rum På 23 Och 24 Kvm. M
Litet Kök-vardagsrum (45 Bilder): Design Av Ett Kombinerat Rum På 23 Och 24 Kvm. M
Anonim

På bostadsmarknaden är studiolägenheter mycket efterfrågade. Orsakerna till detta krav kan förklaras av det faktum att bostadens yta faktiskt är ett enda multifunktionellt utrymme med ett kombinerat kök-vardagsrum. De speciella strukturella egenskaperna hos en sådan lägenhet gör det möjligt att förkroppsligar den ursprungliga designen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För att kombinera kök och vardagsrum i lägenheter av standardtyp är det nödvändigt att demontera innerväggarna. Detta förfarande måste nödvändigtvis komma överens med berörda myndigheter, annars riskerar kränkare en stor böter och ett föreläggande om att återföra väggen till sin ursprungliga plats på egen bekostnad.

I en studiolägenhet kommer sådana problem inte att uppstå. Och även om storleken på rummet är liten, från 21 kvm. m., kommer det inte att skada att inreda hemmet på ett elegant och originellt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Det kombinerade köket-vardagsrummet har ett antal betydande fördelar jämfört med avgränsade rum:

  • utvidgning av rymden och skapande av zoner för utförandet av designerns ursprungliga idéer;
  • rummet blir ljusare på grund av fler fönster;
  • det är bekvämt att kommunicera med gäster som är i hallen, samt titta på leken av barnet, som sitter där på mattan framför TV: n;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • förmågan att skapa en ovanlig inredning;
  • möjligheten att bjuda in ett stort antal gäster till semestern;
  • möjligheten att minimera utgifterna för inköp av hushållsapparater, eftersom en stor TV i vardagsrummet kan ersätta radion och hänget i köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Från köket, inte åtskilt från vardagsrummet med en vägg och en dörr, sprids luktar till hela hemmet. En bra dragskåp hjälper till att delvis lösa problemet.

På natten kommer de som sover i vardagsrummet att bli irriterade över mullrande av kylskåpet, mikropolningens pip, ljudet från huven, inkluderingen av automatisk uppvärmning i pannan, ljudet av hällande vatten från knacka.

Köket är ett arbetsområde, så utan att skilja det från huvudrummet kan du få många gånger mer damm- och fettfläckar på de omgivande föremålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

Med en delvis avgränsning av den totala ytan på lägenheten i 22-24 kvm. m. till köket och vardagsrummet, rekommenderar konstruktörerna att inte ge mer än 20% av rummet för köket, eftersom huvudlivet (ankomst av gäster, vila, barnspel, tv -tittande) kommer att utföras i vardagsrummet rum.

Så att köket inte ser ut som ett utrymme med en kaotisk hög med föremål, avståndet mellan köksytorna måste vara minst 1 meter … Diskbänken, kylskåpet och spishällen ska ligga nära varandra så att de lätt kan nås.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningen i köket och vardagsrummet ska vara genomtänkt på ett speciellt sätt, trots att rummen är kombinerade. I köket krävs ytterligare belysning för arbetsområdet och i vardagsrummet för matsalen.

Det är bättre att placera bordet på gränsen till två zoner för att skapa en zoneffekt

Om du placerar spegelelement i hallen kommer rummet visuellt att se större ut. Denna teknik rekommenderas för användning i små rum, från 20-23 kvm. m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

För zonindelning av det totala området kan du använda gips. En partition gjord av detta material med en ovanlig geometrisk form kommer att se väldigt intressant ut i rummets övergripande koncept. Ett mer praktiskt alternativ är en glidande partition, eftersom den vid behov kan skjutas isär helt och skapa ett enda utrymme eller omvänt helt stängt (till exempel när man steker fisk i köket).

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämpliga zonindelningar: bardisk, tillverkad i lägenhetens allmänna stil, träbågar, soffor, inklusive hörnsoffor. På grund av de olika golvnivåerna är det möjligt att villkorligt skilja mellan köksutrymmet och vardagsrummet.

Belysning, färg accenter och ytbehandlingens heterogena struktur spelar en viktig roll i zonindelningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

För att visuellt förstora ett litet rum rekommenderas det att använda material av ljusa färger i dekorationen. Om det är bättre att välja tak och väggbeklädnad i krämiga vita nyanser, kan golvet göras 2-3 nyanser mörkare.

Ljusa färger är endast tillåtna som accenter, och det är bättre att helt överge mörka toner så att det lilla rummet inte blir ännu mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om golvet ska vara monokromatiskt rekommenderas att använda ett laminat som bas . På rekreationsområdet (nära soffan) kan du lägga en originalmatta. Om golvet i köket och vardagsrummet är planerat att vara utmärkt, är det bättre att välja matta för hallen och lägga kakel i arbetsområdet.

Bild
Bild

Val av möbler

Det rekommenderas att montera köksuppsättningen i en rad eller med ett närmande till hörnet (med bokstaven "G"). Möblerna i sig ska inte vara skrymmande, annars försvinner det lilla utrymmet i köket helt bakom det. Det är värt att köpa fler hänglådor och skåp som kan installeras ända till taket.

Möbler i köket ska vara i harmoni med färgen på uppsättningen i hallen . Möbler i två liknande färger (till exempel gulgrön) låter dig lägga till intressanta färgaccenter till rummets övergripande design.

Det är bättre att köpa hushållsapparater av en inbyggd typ. Vardagsrummets huvudattribut - en soffa och stolar, väljs i enlighet med rummets allmänna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sittutrymmet ska ha minst lite "luft", så här räcker det med en liten soffa, två fåtöljer och ett bord. För att avlasta relaxområdet från möbler kan du göra gångjärnshyllor och inte lägga TV: n på ett bord eller källarskåp, utan hänga den med en konsol.

Det är bättre att välja en soffa med en fällningsmekanism, om det är nödvändigt för att övernatta . Denna möbel ska placeras med bakväggen till köket. Det är bättre att dekorera fönstren i vardagsrummet med rullgardiner, ljus transparenta organzagardiner eller tyll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Det kombinerade köket-vardagsrummet kan inredas i olika stilriktningar.

  • Loft . Sittgruppen och platsen där bordet är installerat måste vara dekorerat med tegel, naturligt eller dess imitation.
  • Högteknologisk . Gör att du kan utrusta interiören med den senaste tekniken och använda icke-standardiserade möbleringsalternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism . Alla möbler ska vara mycket lakoniska, modulära, monokromatiska. Efterlevnad av dessa regler kommer visuellt att expandera rummet. Korrekt belysning är av stor vikt, vilket skapar ytterligare glans och bidrar också till visuell expansion av rummet.

Bild
Bild

Skandinaviska . Denna stil involverar utformningen av köket-vardagsrummet i ljusa färger: grädde, ljusgrå, vit, ljusblå, ljusgrön, ljusbrun. Textilelement och trädetaljer hjälper till att skapa mys i rummet. Möbler bör också göras i ljusa färger, lätta och kompakta i utseende.

Bild
Bild

Nyklassicism . De klassiska reglerna för rymddesign tas som grund, men med experiment. Till exempel kan sandgult och grönt användas som huvudfärgschema.

Bild
Bild

Rekommendationer

Så att det inre i det kombinerade köks-vardagsrummet inte ser klumpigt ut bör det inte vara mer än 3 primära färger. Om rummet är rektangulärt måste massiva möbler placeras i hörnen, så kommer utrymmet att se mer harmoniskt ut.

I långsträckta rum rekommenderas det inte att installera speglar på korta väggar och att limma tapeter i en horisontell remsa på långa.

Det är bättre att inte använda sammet och siden i utformningen av ett rum, eftersom dessa material snabbt absorberar lukt och behöver noggrann vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det kombinerade kök-vardagsrummet, inrett i vita och bruna toner, ser mysigt ut. Inom ramen för denna palett valdes alla grundläggande tillbehör (textilier i soffan, läderfåtölj, ljuskronor, mosaik på köksförklädet, matbord, tavlor, sträcktak i taket och inredning i köksväggskåp) som effektivt satte igång huvudet tonen i rummet - vit.

Bild
Bild

Rummet ser fint ut i grågula toner. Dessutom används gult på köksfasaden och soffinsatserna, och rummets huvudton är grå. Den senare har också graderingar: på golvet är det mörkare, asfaltens färg och på väggarna smälter det nästan ihop med vitt. Väggpanelen med målningar ekar färgen på golvbeläggningen och gör designen komplett, harmonisk. Den rosa belysningen på sträcktaket ger en ganska stram design en positiv effekt.

Bild
Bild

Det kombinerade kök-vardagsrummet ser ovanligt ut, vars zonering utförs i olika stilriktningar. Köket är tillverkat i högteknologisk stil. Detta manifesteras i den ovanliga formen på huven, stolarnas icke-standardiserade konfiguration, den mest plana linjen i möbeluppsättningen (där apparaterna är inbyggda). Vardagsrummet är gjort i skandinavisk stil med typiska bruna toner. Rummen skiljer sig också i golvbeläggningar (kakel, laminat), deras färgschema och höjd.

Rekommenderad: