Belysning Av Kök-vardagsrummet (11 Bilder): Design Av Kombinerade Rum I Ljusa Färger Med Ljuskronor

Innehållsförteckning:

Video: Belysning Av Kök-vardagsrummet (11 Bilder): Design Av Kombinerade Rum I Ljusa Färger Med Ljuskronor

Video: Belysning Av Kök-vardagsrummet (11 Bilder): Design Av Kombinerade Rum I Ljusa Färger Med Ljuskronor
Video: 22 MAGIC DIY LIGHTS FOR YOUR HOME 2024, Mars
Belysning Av Kök-vardagsrummet (11 Bilder): Design Av Kombinerade Rum I Ljusa Färger Med Ljuskronor
Belysning Av Kök-vardagsrummet (11 Bilder): Design Av Kombinerade Rum I Ljusa Färger Med Ljuskronor
Anonim

Moderna lägenheter kombinerar ofta två rum samtidigt: ett kök och ett vardagsrum. Denna lösning är särskilt viktig för små rum, eftersom kombination av två rum kan avsevärt spara utrymme. Skapandet av en gynnsam miljö i köket-vardagsrummet innehåller många genomtänkta designdetaljer.

I detta fall spelar belysning en viktig roll, som kan dela upp utrymmet i två nyckelområden: ett arbetsområde och en rastplats, samt göra rummet ljusare och rymligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga nyanser

När du planerar utformningen av kombinerade rum måste du omedelbart bestämma om rummet ska skapas i samma stil eller i olika riktningar. När du väljer det första alternativet bör ljuskällorna vara lite lika varandra. I det här fallet är det bättre att föredra spotlights, som kommer att byggas över hela takytan. I det andra alternativet är det nödvändigt att skapa belysning individuellt för varje kombinerat rum.

När du planerar det perfekta belysningsalternativet är det dessutom viktigt att överväga sådana nyanser som mängden möbler, färgpaletten i rummet, tillgängligheten av ett arbetsområde och utrymme för avkoppling. I alla fall fungerar en viktig regel - ju rymligare rummet är, desto bättre bör belysningen vara.

För att förbättra funktionen i ett rum måste du tänka på att installera omkopplare som kan tända lampor i olika delar av rummet. En dämpningseffekt hjälper till att skapa en bekvämare miljö tack vare dimningsfunktionen. Denna aspekt är perfekt på en semesterplats där ljuset ska vara trevligt och mjukt för att inte anstränga ögonen på semesterfirare. Alla typer av ljuskällor kan placeras i köket-vardagsrummet, precis som i ett vanligt kök.

Det kan vara:

  • LED -remsor;
  • sconce;
  • takkronor;
  • Strålkastare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskällor i köket

Vid anslutning av vardagsrummet och köket rekommenderar proffs att inte glömma huvudnyansen: på platsen där maten tillagas ska ljuset vara starkt och i soffområdet - mjukt. Köket är en arbetsyta där ljuskällor måste finnas gott om. Detta område av rummet kan belysas med lampor inbyggda i taket, eller tack vare en lampa med en ljus skärm, som försiktigt och diskret sprider ljus genom hela rummets arbetsområde. Bänkskivan och spisen är viktiga arbetsföremål i köket. För att belysa detta område av utrymmet är hängande ljuskronor eller lampor monterade i hyllor och höga skåp perfekta.

Familjefester hålls vid matbordet i köket-vardagsrummet . Extra ljuskällor bör placeras i denna del av rummet. När du väljer belysningsarmaturer, var noga med att ta hänsyn till bordets placering. Om den ligger i mitten av rummet kan en ljuskrona i ljusa färger placeras ovanför den, vilket kan skapa högkvalitativ belysning i detta område och samtidigt försiktigt betona designidéens sofistikering.

Om matbordet är ovanför väggen, välj sedan en liten lampa för belysning. Ett kök utrustat med en bardisk kommer också att kräva ytterligare ljuskällor; detta kan göras med hjälp av LED -lampor i en lång rad.

Bild
Bild

Rätt ljus i vardagsrummet

Kök-vardagsrummet är ett multifunktionellt rum, så en mängd olika ljuskällor är mycket viktiga här. Soffområdet är en plats för avkoppling, vilket innebär att belysningen i denna del av utrymmet ska vara lugn och dämpad. Naturligtvis kräver denna del konventionella taklampor. En ljuskrona i den centrala delen av rummet kommer att vara ett bra alternativ. Utöver detta urval är en rad infällda armaturer perfekta.

Förutom ljuskällor ovanför kommer det att vara användbart att använda lampor i alla delar av rummet . På viloplatsen kan du placera en golvlampa eller placera en miniatyrlampa på väggen. Underhållningsdelen av rummet kommer att vara i perfekt harmoni med dekorativa ljuskällor med möjlighet att dimma. Man bör komma ihåg att det allmänna projektet för de kombinerade rummen ska bilda ett enda utrymme, som kommer att förenas med rätt val av ljuskällor.

Bild
Bild

Vad ska du vara uppmärksam på?

För att skapa en bekväm miljö när du tänder en köksstudio används olika typer av belysning, huvudkriteriet är den allmänna stilen.

  • I matsalen är ljuskronor som hänger från taket ett utmärkt alternativ. Det kan vara en klassisk kristallkrona och en lampa med en tygskärm.
  • Ovanför bordet för en måltid är det önskvärt att placera både enstaka belysningsarmaturer och flera, anslutna i en rad eller bilda någon form av geometrisk figur.
  • Om du placerar bordet i mellanområdet är det nödvändigt att hänga takkronan i mitten av rummet.
  • Ovanför arbetsområdet, där huvudelementen för matlagning, såsom diskbänken och bänkskivan, är koncentrerade, bör spotlights placeras. Denna bakgrundsbelysning har ett starkt ljus som enkelt kan laga mat, samtidigt som det ger effekten av diffust ljus, så att ögonen inte tröttnar på den här typen av belysning. Oftast monteras spotbelysning under hyllorna på väggskåp.
  • Ett lika intressant alternativ för belysning i arbetsområdet är en vägglampa med dagsljus.
  • I kök-vardagsrummet med lågt i tak används strålkastare både i vardagsrummet och i köket. Vid för högt i tak bör kaskadlampor fästas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom funktionalitet kan belysning i köket-vardagsrummet också spela en dekorativ roll. För att dekorera ett rum bör du följa följande nyanser.

  • LED -lampor kan installeras i väggskåp.
  • Spotbelysning över hela takytan hjälper också till att förvandla hemmet och göra det vackrare och mysigare.
  • Ekonomiska LED -armaturer, utöver deras dekorativa roll, utför också en sparfunktion. Tack vare dessa hållbara belysningsarmaturer blir energikostnaderna märkbart lägre än med konventionella ljuskällor. Livslängden för lysdioder är mycket lång, så byte av lampor kommer att bli en sällsynt händelse, vilket också är deras tveklösa fördel.
  • När du beställer skräddarsydda möbler kan du komma överens om installationen av LED-lampor direkt i hyllorna och skåpfasaderna, vilket märkbart kommer att försköna rummets design och göra det mer sofistikerat och bekvämt.
  • Rummets färgschema spelar också en viktig roll i utformningen av belysning i köket-vardagsrummet. För att rummet ska se harmoniskt ut måste du följa den allmänna stilen. Om rummet är gjort i ljusa färger är det därför bättre att installera ljuskronor med lampskärmar i pastell och vita nyanser i det. Dessutom behöver ett rum med ljus inredning och ett stort antal fönster färre ljuskällor än rum med mörka färger.
Bild
Bild

När du utformar designen av kombinerade rum måste du hålla dig till en känsla av proportioner och inte överdriva det med designidéer. Huvudkriteriet är korrekt belysning av zonerna. Som ett resultat bör rummet vara så bekvämt och ljust som möjligt.

Rekommenderad: