Barnstolar: Vi Väljer En "kokong" Och En Hängmatta I Barnrummet, Med Infästning I Taket Och Andra. Exempel På Användning I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Barnstolar: Vi Väljer En "kokong" Och En Hängmatta I Barnrummet, Med Infästning I Taket Och Andra. Exempel På Användning I Interiören

Video: Barnstolar: Vi Väljer En "kokong" Och En Hängmatta I Barnrummet, Med Infästning I Taket Och Andra. Exempel På Användning I Interiören
Video: Детские качели своими руками 2024, Mars
Barnstolar: Vi Väljer En "kokong" Och En Hängmatta I Barnrummet, Med Infästning I Taket Och Andra. Exempel På Användning I Interiören
Barnstolar: Vi Väljer En "kokong" Och En Hängmatta I Barnrummet, Med Infästning I Taket Och Andra. Exempel På Användning I Interiören
Anonim

Swing är en favorit för barn och ungdomar. Men de kan bara användas i ganska varmt väder. Därför är en upphängd stol för hemmet som tar bort denna begränsning mycket viktig.

Fördelar och nackdelar

Att köpa en bilbarnstol är det rätta steget. Denna typ av möbler är bekväm och avkopplande. Det är därför det rekommenderas definitivt för hyperaktiva barn och ungdomar … Både pojkar och flickor älskar att svaja lugnt. En betydande del av upphängningsstolens ändringar är lämpliga även för vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler har en mycket attraktiv design . Den hängande stolen blir en fin accent mitt i ett barns rum. En del av nackdelen är monotoni av geometriska former. Men detta problem kompenseras av överflödet av färgalternativ. En annan hängstol kan användas både hemma och på platsen, i trädgården, på landet.

Att flytta hängstolen till en ny plats är svårt. Rörelsen i sig är inte svårare, men det är svårare att fästa på en ny plats och ta bort från den gamla.

Och det bör också komma ihåg att överföringen av den hängande stolen försämrar rummets design: mycket obehagliga märken kommer att finnas kvar i taket. Vi måste antingen tål dem eller maskera och på något sätt eliminera dessa defekter.

Bild
Bild

Olika sorter

Det enklaste alternativet är en ramlös barnstol, som i allmänhet kallas " Kokong " … Endast en tredjedel av den interna volymen är öppen för nyfikna ögon - därav namnet. I den överväldigande majoriteten är "kokonger" gjorda av särskilt täta textilier. De ser ut som en kombination av en hängmatta och ett campingtält. Möjlighet att spela " I en koja "på minsta höjd kommer att tilltala nästan alla människor.

Men ramlösa stolar har också en intern gradering (beroende på typ av infästning i taket). Enkelt takfäste innebär att man borrar hål för krokar eller metallringar. Ibland är tak gjorda av ihåliga block.

I detta fall bör de fyllas med polymerfixeringsblandningar i förväg. Efter det måste du vänta minst 48 timmar och först hänga stolen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket lättare om taket är utrustat med träbjälkar. I det här fallet behöver du inte använda speciella sladdar och andra höjdjusteringsanordningar. Ett stångfäste är det enkla kastet av en vanlig sladd eller kedja över en stång. När ett sådant fäste är fixerat med ringar är det så tillförlitligt som möjligt.

Blandad infästning övas ibland . Slutsatsen är att stolen är fixerad både i taket och på golvet. Toppen är upphängd från takbeslagen och flera sladdar är placerade längst ner. I det här fallet fungerar det inte att svänga som på en gunga, men en mycket pålitlig och stabil struktur erhålls.

Viktigt: oavsett vilken fixeringsmetod som används måste du kontrollera takets styrka i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under tonåren är ramstrukturerna redan mer attraktiva (till exempel en hängmatta) . De kan ha korgar, formade som ett stort ägg eller en droppe. Oavsett vilket material som används ska ramstolen se känslig ut. Den är huvudsakligen fixerad på speciella metallställ med slinga eller ringstöd. Förskjutningen i tyngdpunkten förbättrar strukturens stabilitet.

Ovanifrån är stället utrustat med en krok som en stark kedja hängs på. Denna kedja kompletteras ofta med en fjäderbelastad dämpningsmekanism. Kedjan är vanligtvis kort och den andra änden är fäst vid ramens övre ring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många barn kommer att älska bubbelstolen . Ett klart akryl- eller plasthemisfär kan fästas i taket på vilket lämpligt sätt som helst.

Bild
Bild

Material och färger

Grundmaterialet för barnhängstolar är:

  • syntetisk eller naturlig rotting;
  • plast;
  • grenar av en ung pil;
  • akrylsnören;
  • silkesnöre impregnerade med lim;
  • metallstång.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ingen stor skillnad mellan naturmaterial. De lider alla av fukt och tål inte överhettning bra. Dessutom måste lackskiktet förnyas systematiskt. Annars kommer designen att se väldigt dålig ut. Syntetiska material är fria från dessa nackdelar.

Naturlig rotting färgas oftast inte dessutom . Materialets ursprungliga färg ser i alla fall bra ut. Men konstrotting är mycket viktigt att måla i vilken ton du vill.

Om rummet är inrett i en modern anda kan du välja en hängande stol i ljusa färger. I en klassisk miljö föredras mer lakoniska färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängstolen Z-03 är populär. Han hyllas för:

  • kompakthet;
  • motståndskraft mot fukt och solljus;
  • enkel rengöring;
  • attraktivt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gardenini moti - Utvändigt lätt fåtölj. Den är tillverkad i Ryssland av konstgjord rotting. Designen är utformad för användning både hemma och utomhus. Stolens mått är 1, 05x0, 73x0, 93 m. Stödet i form av en stång har en inbyggd stötdämpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att titta närmare på modellerna:

  • Bigarden Kokos;
  • Vinotti 44-004-13;
  • Tropica Promo Vit.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Att hitta en hängstol i ett barnrum är inte så lätt som det verkar. Det viktigaste kriteriet är naturligtvis bekvämlighet. Du bör shoppa med ditt barn eller tonåring så att du kan testa produkten. Om det är obekvämt att sitta i den redan under den första minuten, är det ingen idé att köpa en sådan modell.

När du väljer en metallstol måste du se till att den målades med pulverteknik och inte annars.

Bild
Bild

Konstgjorda rottingprodukter är lämpliga för tillfällig eller permanent användning utomhus . Men den naturliga variationen av sådant material försämras snabbt från temperatur- och fuktighetsförändringar. Experter rekommenderar att du uppmärksammar kudden. Det är mycket bra om det är väderbeständigt och mekaniskt starkt. Naturligtvis bör du också ta hänsyn till din egen estetiska smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Barnstolen kan användas i ett rum i skandinavisk stil. Den snövita designen med öppen topp ser väldigt fin ut mot bakgrunden av väggarna dekorerade med flerfärgade prickar. Produkten kombineras visuellt med en unik golvfinish.

Bild
Bild

Du kan hänga barnstolen praktiskt taget i mitten av rummet . Då kommer den att spela rollen som en rymdavdelare. I denna mycket ljusa interiör uppfattas den diskreta träfärgen på strukturen väl.

Bild
Bild

En romantisk bubbla på en tunn metallkedja passar perfekt in i det glada barnrummet . Det smälter harmoniskt med gardinerna. Ur designmässig synvinkel blir en sådan stol det dominerande inslaget i rummet.

Rekommenderad: