Bankett I Korridoren (124 Bilder): Pallar-puffar Med Sittplats Och Med Rygg, Smidda Smala Modeller Med En Låda Och Hyllor För Förvaring, Soffbänkar

Innehållsförteckning:

Video: Bankett I Korridoren (124 Bilder): Pallar-puffar Med Sittplats Och Med Rygg, Smidda Smala Modeller Med En Låda Och Hyllor För Förvaring, Soffbänkar

Video: Bankett I Korridoren (124 Bilder): Pallar-puffar Med Sittplats Och Med Rygg, Smidda Smala Modeller Med En Låda Och Hyllor För Förvaring, Soffbänkar
Video: Häng med till ett snörikt Umeå och titta på hur två av Trejons kunder använder deras sandspridare. 2024, April
Bankett I Korridoren (124 Bilder): Pallar-puffar Med Sittplats Och Med Rygg, Smidda Smala Modeller Med En Låda Och Hyllor För Förvaring, Soffbänkar
Bankett I Korridoren (124 Bilder): Pallar-puffar Med Sittplats Och Med Rygg, Smidda Smala Modeller Med En Låda Och Hyllor För Förvaring, Soffbänkar
Anonim

Teatern börjar med ett klädhängare och korridoren börjar med en bankett. Kanske är det så här du kan ändra det välkända uttrycket, med tanke på den långsiktiga populariteten hos denna eleganta och graciösa möbel.

Det första intrycket av ett hus bildas även i korridoren. Därför måste varje detalj i hennes inredning vara genomtänkt till minsta detalj. Och bänken är inte bara en snygg, kompakt, elegant bänk, utan också en ganska funktionell sak, utan vilken det är svårt att föreställa sig en modern inredning. Denna möbel kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bänken, som ett element av möbler, dök upp för många år sedan. Redan på 1700 -talet användes den som en liten elegant bänk för balsalar. Butikerna hade samma form, design och storlek.

Senare blev denna bänk ett obligatoriskt attribut för korridorer, korridorer, sovrum. Det såg ut som en bänk med en mjuk, rygglös sits.

Den moderna bänken presenteras i ett stort sortiment av modeller av olika former, storlekar, mönster. Det kan vara ett funktionellt tillskott till korridoren eller dess snygga inredning. Du kan inte klara dig utan det när du behöver ta på dig skor eller svara på ett telefonsamtal, klä ett barn eller vika ytterkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller har en sittgrupp för en person, andra soffor kan enkelt ersätta en full bänk för flera personer.

Banketter används sällan enbart som sittplats. Idag kompletteras de med lådor och hyllor för förvaring av utomhus- och inomhusskor, skedar och skovårdsprodukter, samt andra små saker som behövs i vardagen . De ger en kompakt, snygg placering av saker i fri åtkomst.

Nu presenteras banketterna i olika stilistiska lösningar och är gjorda av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag kan du enkelt köpa en bankett för korridoren för att utföra en specifik uppgift, för en specifik inredning och storlek på rummet.

Huvudsorter:

  1. Bänkar-puffar är runda, fyrkantiga, rektangulära pallar utan ben eller med små ben. Läder (naturligt eller syntetiskt) och textilier används för att dekorera sätena. De är bra för små korridorer. Samtidigt kan de användas som en liten förvaring av kläder, linne, användbara små saker.
  2. Bankettpall. Modellen skiljer sig från den klassiska pallen i närvaro av en mjuk sits, originaldesign och vackert böjda ben. En sådan möbel är användbar både som ett funktionellt föremål och som ett vackert komplement till korridoren.
  3. Bänkbänken ser ut som en kompakt soffa. Den kan ha en liten rygg eller göras i form av en bänk. Har olika höjder, benform, designalternativ. Det kan vara hårt, halvstyvt, mjukt. Det rymliga sätet gör att flera personer kan bo samtidigt.
  4. Ottoman - en slags bänk som inte har rygg. Den är gjord av trä, metall, har ett säte av medelhårdhet. Du kan sitta i soffan om det behövs, men det finns inget att lita på. Denna modell är utbredd och används ofta i korridorer inredda i en klassisk inredning.
  5. Bankettsoffor. Oftast kan de hittas i rymliga korridorer, där ledigt utrymme låter dig placera en mysig, vacker, mjuk soffa längs väggen. Sådana möbler har ett brett utbud av modeller. Utrustad med ryggstöd och armstöd i olika former och storlekar. Klädsel och ram finns i olika material.
  6. Bankettbröst. Den ursprungliga möbeln imiterar utåt helt den gamla "mormors" bröstet. En sådan möbel fungerar främst som en förvaringsplats för hushållsartiklar, och locket stoppat i mjukt material kan också användas som sittplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och funktionalitet

Huvudtyperna där banketterna presenteras idag är indelade i många olika modeller som skiljer sig från varandra i olika parametrar (syfte, material, förekomst av ytterligare element, storlek).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar med hyllor effektivt lösa två problem samtidigt: de ger en bekväm sittplats för 1-2 personer och låter dig snyggt och kompakt placera hem- eller utomhusskor, hushållsartiklar och hushållsartiklar. Sådana bänkar har oftast en rektangulär form, och i deras nedre del finns det 1 eller 2

Bänkar med ryggstöd representerar det mest bekväma och bekväma alternativet. Här kan du inte bara sätta dig ner en kort tid, utan också slå dig till ro för ett telefonsamtal eller läsa en bok, till exempel. Modellen kompletteras ofta med ett eller två armstöd. Mjuka material används som klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänk med låda vanligtvis avsedd för förvaring av skor, men kan mycket väl fungera som plats för placering av andra föremål. Modellen är utrustad med 1-2-3 lådor, som kan vara av olika storlekar, till exempel för förvaring av stora och små föremål.

Modell med sängbord är en original möbel, som oftast är dekorerad "antik". Böjda ben, ett kompakt sängbord för en telefon, en bok, nycklar, ett vackert utformat säte, ett ryggstöd, ett bekvämt armstöd - den här bänken påminner om palatsmöbler. Först och främst kommer det att spela rollen som en original inredning och först då ett funktionellt föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bankett med ett bord är en variant av den tidigare versionen, bara sängbordet här spelar också rollen som ett litet bord där du kan lämna allt - från nycklar och mobiltelefon till morgontidningen och en kopp kaffe.

Bild
Bild

När det gäller designskillnaderna består de huvudsakligen i form, design och storlek på benen, sätet och ryggen.

Bänkar kan vara rektangulära, fyrkantiga, runda eller ovala sittplatser, som i sin tur kan vara mjuka, hårda och halvstyva. En mjuk modell kan enkelt ersätta en liten soffa, och en hård är ett vackert alternativ till en vanlig bänk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar kan ha ben av olika tjocklek, form och storlek, eller de kan göras utan dem (puffar). Överflödet av moderna modeller låter dig välja ett lämpligt höjdalternativ (för ett barn, en lång person, äldre). Benen kan ha mycket olika former: raka, böjda, korsade. Möbler med ben är multifunktionella. Vanligtvis spelar hon rollen som en bänk, soffa, ottoman.

Modeller med ryggstöd kan kompletteras med ett eller två armstöd, har en bas av olika styvhet . Sådana alternativ är mer lämpliga för rymliga rum, eftersom de tar mycket plats.

Vanliga metall- eller träbänkar ser mer eleganta och kompakta ut. De har inte rygg och armstöd. De används främst för att sätta sig ner i några sekunder, ta på sig skor eller lägga pricken över i: et.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Om vid den tidpunkt då denna möbel bara dök upp, var storleksintervallet minimal, så idag kan du enkelt hitta det perfekta alternativet för en korridor av valfri storlek.

Det är svårt att utrusta en liten hall på ett sådant sätt att den är lika funktionell och samtidigt vacker. Varje onödigt objekt tar redan ett litet utrymme. I det här fallet kommer en liten bänk att vara en riktig räddning. Puffar eller pallar passar perfekt även den minsta korridoren. En sådan ministol kan placeras i hörnet, och sittplatsproblemet kommer att lösas. Om detta är en puff kan dess inre utrymme också användas för att lagra olika saker.

Bild
Bild

Smala modeller med en bredd på 25 cm - 30 cm och lite mer, installerade längs den långa väggen i korridoren, gör att du kan placera ett snitt på flera personer. På dem kan du vika kläder, hattar, sätta en väska, paket. Sådana modeller har vanligtvis en längd på minst 80-100 cm.

Bild
Bild

En lång smal eller bred bänk är ett bra alternativ för en stor familj, när flera personer, inklusive barn, måste klä sig och ta på sig skor samtidigt. Varje familjemedlem kommer att hitta sin plats, liv och rörelse på morgonen försvinner innan han går till jobbet, till dagis, skola.

Bild
Bild

Bänkens höjd är ett viktigt kriterium för dess val . Om den är planerad att använda den som en klassisk sittposition kan produktens höjd vara i intervallet 40 cm - 45 cm - 50 cm. Det bästa alternativet för människor i olika åldrar att sitta bekvämt i några minuter och enkelt stiga utan att använda armstöd och hjälpmedel.

Modeller med en höjd under 40 cm är användbara för en familj med små barn. Barnet kommer bekvämt att sitta i en låg soffa för att ta på sig skor eller klä sig på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Bänken kan ha en mycket annorlunda form: från klassikern (halvcirkel, rektangel, fyrkant) till de mest originella och ovanliga fantasialternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En halvcirkelformad bänk är en puff eller en stoppad bänk tillverkad i form av en sektor. Med sin raka sida lutar den sig mot väggen, och den halvcirkelformade delen kan användas för att få plats med flera personer samtidigt. På grund av sin rundade form är denna modell mycket bekväm och säker för barn (det finns inga skarpa hörn). En sådan bänk kan användas som hörnbänk genom att placera den i ett lämpligt hörn av korridoren. Den tar inte mycket plats, är kompakt och ser väldigt original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkantiga eller rektangulära modeller är de mest populära. De passar bra med vilken inredning som helst. Finns i en mängd olika storlekar, så att du enkelt kan välja den perfekta passformen för en rymlig eller liten hall.

Bild
Bild

Den eleganta "boot" -modellen är perfekt för de minsta utrymmena. Detta är en ovanlig ottoman, som också kommer att bli en original, snygg dekoration av alla interiörer. Oftast gjord av trä och kompletterat med mjuka klädsel i kontrastfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Dagens olika material gör att du kan skapa en mängd olika varianter på bankettens tema. Beroende på vilket material som används kan de vara tunga och lätta, starka och sköra, massiva och graciösa. För att skapa denna typ av möbler i en produkt används flera material samtidigt: för kroppen eller basen, klädsel och fyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material används för att skapa basen:

  1. Trä. I många hundra år har trämöbler varit välförtjänt populära och älskade av invånare i olika länder i världen, och det är inte förvånande. Ett så vackert naturmaterial med en delikat doft och läkande egenskaper har visat sig väl i vardagen. Det är starkt, hållbart, estetiskt. Dess nackdelar inkluderar bara en ganska hög kostnad.
  2. Material nära naturligt trä med estetiska och operativa egenskaper - spånskiva och fiberboard är något sämre i kvalitet, men mycket billigare än massivt trä.
  3. Metall (smide) är idealiskt för att skapa en stark, robust, pålitlig, hållbar och estetiskt tilltalande design. Dessutom är metall idealiskt kombinerat med andra material och ser bra ut i alla interiörer. Smidda banketter är riktiga konstverk, så vackert, mångsidigt och graciöst är det ljusa, genombrutna mönstret av metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material erbjuds för klädsel:

  1. Naturligt och konstläder. Dessa material kännetecknas av höghållfasta egenskaper, slitstyrka, praktiska egenskaper och ser bra ut externt. Lädermöbler ser alltid väldigt dyra och solida ut.
  2. Textil. Oftast är det starka, hållbara och vackra material (bomull, flock, velour). De är väl rengjorda, tappar inte sin färgintensitet även efter lång tids användning och ger möblerna en speciell skönhet och charm. Möbelmodeller med dekorativa sömmar som dekoration, till exempel banketter med quiltad velour, ser väldigt vackra, dyra och spektakulära ut. Ett annat alternativ är möbler med vagnskopplare. Dessa soffor är mer bekväma och praktiska än bänkar med slät klädsel.
  3. Trä och metall. Bänken kan vara rent trä eller metall. Det första alternativet används oftast. Sådana modeller fungerar samtidigt som ett sängbord. På dem kan du inte bara sitta ner, utan också lägga saker, lägga väskor, lägga ut kläder. För ett bekvämt och bekvämt sittande kan du använda filt, överkast eller dekorativa kuddar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar möbler för korridoren används mer exotiska alternativ, till exempel bambu eller rotting. Rottingbänken är en elegant soffa med korgstol, rygg och sidosektioner. Rotting kombineras oftast med naturligt trä. Det visar sig vara en mycket lätt, nästan viktlös struktur som vackert och ovanligt dekorerar interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Bänken är snarare ett extra, dekorativt element i inredningen än dess grundläggande huvuddel. Därför beror valet av färg för dess dekoration huvudsakligen på stilen där interiören upprätthålls, korridorens färgkombination samt materialet för att göra möbler.

Bild
Bild

Om möblerna i korridoren är gjorda av trä, är det lämpligt att välja bänken i en nyans av naturligt trä (ek, tall, wenge, ibenholt och mahogny, valnöt, körsbär, al och andra arter).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den vita modellen är mångsidig och kommer perfekt att komplettera den klassiska och moderna interiören. Dessutom "ljusar" möbler av ljusa nyanser visuellt ett litet utrymme, vilket gör det lättare. Det kan vara en bankett i beige, sand, mjölk och annan färg, förvarad i pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Banketterna behöver dock inte alltid matcha färgschemat med resten av möblerna eller inredningen i rummet. För att visuellt återuppliva interiören, göra den mer intressant och ljus, det räcker med att lägga till några accenter på den. En av dem kan mycket väl vara en bänk med klädsel i kontrastfärg, till exempel turkos, vin, blått, svart, rött.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

En bänk är en mycket "plast" möbel som ser bra ut i en mängd olika stilistiska lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen i klassisk stil har oftast en rektangulär, kvadratisk eller rund form, återhållna färger, stram design. Klädseln kan vara enkel eller dekorerad med geometriska / blommiga tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler i retrostil är dekorerade med böjda ben, snygga armstöd och ryggstöd, smidd inredning, sniderier och målning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence -stilen innebär ljusa, ljusa färger, vacker design, dekorativa element. En sådan bänk kan vara gjord av metall eller snidat trä, dekorerat med sammet, velour, gobeläng. Kanske är denna modell inte särskilt praktisk, men den kompletterar interiören perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Banketter i modern stil, som minimalism eller högteknologi, kännetecknas av en lakonisk, stram design, universella färger och en nästan fullständig brist på inredning. Det viktigaste för sådana möbler är bekvämlighet och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Den moderna bänken presenteras i ett brett utbud av modeller. Men för det mesta har olika modeller en ganska enkel grund - en bänk med eller utan rygg. Därför kan många av dem göras oberoende för att dekorera din egen interiör med en exklusiv möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en skobänk behöver du en möbelskiva med en tjocklek på mer än 18 cm (av ek, tall eller gran), fästelement, monteringstejp för möbler, skumgummi för stoppning, klädsel, dekorativa element för dekoration, snickeri lim, sticksåg, skruvmejsel, hammare, måttband, lack för trä, tillbehör.

Utåt kommer en sådan bänk att se ut som en soffa med låsbara garderober.

Jobbprocess:

  • skisser av ämnen appliceras på möbelbrädan och skärs ut med en sticksåg;
  • ämnen bearbetas noggrant med sandpapper;
  • hål borras och arbetsstyckena är förbundna med varandra;
  • efter att arbetsstyckena är helt klara (röra ihop, sticka inte ut utanför kanterna på angränsande arbetsstycken), limmas deras änddelar ihop och för tillförlitlighet fixeras de dessutom med självgängande skruvar;
  • gångjärn är fästa och dörrar hängs på skåpen
  • en mjuk sits är gjord (skumämnet är täckt med tyg och fixerat med trådar och en nål);
  • den färdiga strukturen monteras, produkten lackeras;
  • en mjuk sits, beslag, dekorativa element är fästa.

Du kan göra en bänk med dina egna händer från början, eller så kan du till exempel använda ett gammalt soffbord för detta. För att göra detta måste du först ta bort den gamla bordsskivan och göra ett tomt av den framtida bänken eller puffen från den. Slipa benen och bordsskivan av gammalt lack eller färg, grunda strukturen.

Därefter appliceras färsk färg i flera lager och en mjuk sits görs. För detta lindas en bit vadderad polyester eller skumgummi i trasa och fixeras med trådar. För att få klädseln att se mer original ut kan du som dekoration använda knappar för att till exempel skapa en slips eller använda fläta (fransar, satinband). Alla detaljer är samlade i en enda struktur, och det ursprungliga dekorationsobjektet för korridoren är klart!

Hur man gör en gör-det-själv-bänk-se videon nedan för mer information

Urvalstips

Det är väldigt enkelt att välja ett originellt och snyggt möbelelement för en korridor eller hall. Det räcker med att följa enkla rekommendationer:

  1. Tänk på antalet och åldern för personer som bor i lägenheten. Denna punkt är viktig om bänken ska användas som sittplats. Den ska vara tillräckligt lång och rymlig. För äldre är det bättre att välja stabila, pålitliga modeller med armstöd, som du alltid kan lita på om det behövs. Om det finns små barn i huset, bör bänken utesluta förekomsten av vassa hörn eller dekorativa element.
  2. Storleken på korridoren är viktig. För ett litet rum är snygga, miniatyrmodeller lämpliga. För en långsträckt korridor är långsträckta alternativ acceptabla, i en fyrkantig hall kommer runda eller fyrkantiga ottomaner att se harmoniskt ut.
  3. Om möbler köps som ett funktionellt användbart föremål bör särskild uppmärksamhet ägnas åt dess ytterligare element (hyllor, skåp, skåp).
  4. Bänkens stil ska helt motsvara interiören där den sitter. Snygga, moderna möbler kräver samma vackra, originella och ovanliga premiumdekorationer. Designer modeller hjälper till att dekorera den klassiska, återhållsamma interiören. Det viktigaste är att hela miljön ser väldigt harmonisk och holistisk ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Om bänken är planerad att användas inte bara i korridoren, bör företräde ges till en lakonisk, strikt modell. En snygg bänk med läder eller annan vacker klädsel kommer att se bra ut inuti ett sovrum, vardagsrum eller något annat rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackert foto av en bankett i interiören

Ett ovanligt designalternativ för en vanlig liten hall. Möbler och inredningselement är gjorda av tunna metallstavar. Denna design ger inredning och elegans till interiören, och sätenas rika orange färg fyller atmosfären med ljusa färger.

Bild
Bild

Multifunktionell bänk av mörkt trä fungerar samtidigt som en mjuk, bekväm sittplats, förvaring för skor, tillbehör och andra saker, samt en dekorativ dekoration av korridoren.

Bild
Bild

Puffens ursprungliga form kompletterar mycket harmoniskt interiören, designad i en kombination av ljusgröna, mörkbruna och mjölkiga färger. Mycket elegant, sofistikerat och snyggt!

Rekommenderad: