Baby Beanbag Stol: Att Välja Mjuka Modeller För Flickor Och Pojkar I Barnkammaren, Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Baby Beanbag Stol: Att Välja Mjuka Modeller För Flickor Och Pojkar I Barnkammaren, Exempel I Interiören

Video: Baby Beanbag Stol: Att Välja Mjuka Modeller För Flickor Och Pojkar I Barnkammaren, Exempel I Interiören
Video: BEST 50+ BABY BEAN BAGS 2024, April
Baby Beanbag Stol: Att Välja Mjuka Modeller För Flickor Och Pojkar I Barnkammaren, Exempel I Interiören
Baby Beanbag Stol: Att Välja Mjuka Modeller För Flickor Och Pojkar I Barnkammaren, Exempel I Interiören
Anonim

Ramlösa möbler dök upp i Ryssland för inte så länge sedan, men de blev omedelbart populära bland alla kategorier av användare. Idag kommer vi att berätta om funktionerna i en babysäck, vilka typer som finns på marknaden och hur man gör rätt val när man köper den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En bean bag chair, även kallad en beanbag (översatt från engelska bean - bean, beans, and bag - a bag, bag), är en typ av möbler som inte har en stel ram. Den klassiska bönsäcken är en droppformad väska fylld med fyllmedel.

Låt oss överväga dess huvudsakliga funktioner

  • Brist på ramverk . Beanbag kan ta formen av vilken person som helst när han vilar på den. Det är därför den är så älskad av barn och vuxna - för sin ergonomi och bekvämlighet.
  • Tillgänglighet för 2 omslag: externt och internt . Den yttre är utformad för att underlätta vården av produkten (den kan tas bort och tvättas), liksom för skönhet och korrelation med andra inredningsartiklar. Det inre har ett annat "uppdrag" - det innehåller ett fyllmedel.
  • Eftersom bönsäcken inte har några handtag precis som en vanlig stol har tillverkarna försett den med ett ögla - den ligger som regel högst upp på produkten eller på sidan.

Med dess hjälp kan du flytta stolen från plats till plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss ta en titt på fördelarna och nackdelarna med denna produkt, med början med fördelarna.

  • Bekvämlighet . När du går ombord på en bönsäck anpassar sig den senare till kroppens form, vilket hjälper till att slappna av muskler och ryggrad - och detta är mycket viktigt för en god vila! Många barn älskar bara att designa ett mysigt "bo" ur en bönsstol och somna i det.
  • Denna möbel är mycket mångsidig: det är i perfekt harmoni med någon modern inredning. Du behöver bara bestämma produktens form, färg och struktur på klädmaterialet.
  • När du köper barnprodukter, säkerheten kommer fram … Och här är bönsäcken, som de säger, före resten av planeten - den är mjuk, lätt, har inga vassa kanter och hörn, så du kan inte oroa dig för att barnet, som bärs av spelet, kommer att slå och bli skadad.
  • Som det yttersta skalet på bönsäcken kan lätt tas bort , är det möjligt att ofta ändra produktens utseende. Till exempel, på vintern kan den "kläs upp" i ett stickat ull- eller pälsöverdrag och under den varma årstiden - i linne, bomull eller kalik.
  • Ytterkåpan är lätt att tvätta , och den inre kan vara gjord av ett material på vilket fläckar inte finns kvar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med beanbag:

  • eftersom det inte har ben eller annat stöd måste du lägga det på golvet "på magen", vilket innebär en ganska frekvent tvätt;
  • fyllmedlet krymper med tiden och produkten blir platt, men denna nackdel kan utjämnas genom att öppna innerpåsen och byta ut / lägga till förpackning.
Bild
Bild

Sorter och design

Babysäckstolar förvånar med en mängd olika former och mönster. De är indelade i 2 grupper: för småbarn och äldre barn. Beanbags för de minsta finns i formen:

  • djur;
  • hjältar med tecknade serier och sagor;
  • skrivmaskiner;
  • hus;
  • klassisk päronformad.

För tjejer och pojkar har naturligtvis olika design av fåtöljer uppfunnits. De små kommer att glädjas åt bönsäcken i form av Nyusha från "Smeshariki" eller med bilden av Elsa; Tja, framtida män kommer inte att förbli likgiltiga när de ser en mjuk och bekväm fåtölj med Spider-Man eller Batman.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beanbag -stolar för tonåringar har en något annorlunda funktion. De är utformade för att koppla av, läsa böcker, titta på film och umgås med vänner, inte för spel och sömn. Därför presenteras de i andra former.

Det klassiska päron . En win-win som passar både barn och vuxna. Endast produktens storlek varierar: för tonåringar är en diameter på 80 till 90 cm och en höjd av 120-140 cm idealisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stol - "boll ". Som namnet antyder ser en sådan bönsäck ut som en stor boll. Det kan prydas med logotypen för ett favoritlag eller ett modemärke, vilket är ganska populärt bland tonårsflickor. Diametern på en "bollstol" för tonåringar ska vara cirka 90-100 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stol - "quad ". Den kubiska bönsäcken är en ganska ny typ av bönsäck. Flera av dessa "kuber" ser väldigt snygga ut, som om de är utspridda i rummet.

Oftast för ungdomar väljer de en "quad" med dimensioner på 50x50 eller med en fyrkantig bas (med en "rib" längd på 60-70 cm) och en höjd på upp till en meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Runda ". En rund bönsstol som inte har förmåga att förvandlas. Det ser ut som ett stort piller. De optimala parametrarna för en tonåring är 80-90 cm i diameter och upp till en meter i höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel . Har en sfärisk form, kan sättas på vilken sida som helst. För tonåringar är det bättre att välja produkter med en diameter på 90 till 100 cm och en höjd av cirka 40 cm.

Bild
Bild

Täck- och fyllmaterial

De mest populära materialen för att göra ett yttre lock.

Oxford . Utbredd klädsel. Den har ett attraktivt utseende, utmärkt slitstyrka. Tyget blir inte blött, det är trevligt att röra vid det, det absorberar inte främmande lukt, det är inte en "dammsamlare". Tvätt sker i en automatisk maskin.

Bild
Bild

Konstläder . Anspråkslös att ta hand om, har en ganska omfattande palett av nyanser. Fuktmotståndig. En stol med ett sådant lock kan lätt stå utomhus, i solen eller i kylan - materialet är mycket slitstarkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flock . Tygets yta är sammetslen, behaglig vid beröring. Du kan enkelt ta bort smuts, damm, husdjurshår från det; det absorberar inte heller främmande lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Micro-corduroy . Det anses vara ett lyxmaterial. Ser lyxigt och dyrt ut. Det ger en mycket behaglig taktil känsla och tenderar att värma upp från kroppens värme, vilket är särskilt tilltalande under höst-vintersäsongen. Hår och dammpartiklar klibbar dock mycket bra till locket av mikrokordslöja, vilket gör att ta hand om det till en tidskrävande uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Velours . Mjukt, lätt fluffigt tyg. Pålitlig, hållbar, lätt att rengöra från smuts. Rik färgpalett med nyanser. Tål även kemtvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjord päls . För vintern - ett bra alternativ, dessutom ser pälsbönsstolen mycket snygg ut. Det bör dock noteras att detta material är en "dammsamlare", därför är det strängt förbjudet att använda i rum för barn som lider av astma och någon typ av allergi.

För att sy det inre omslaget behöver du ett tätt och andningsbart material. Oftast används spunbond för detta ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av fyllmedel

Expanderad polystyren . Det är väldigt populärt när man stoppar ramlösa möbler. Det är en liten elastisk boll, mycket lätt. En bönsstol med expanderad polystyren överensstämmer perfekt med kroppens form och ger avslappning åt musklerna och användarens ryggrad.

Bild
Bild

Polypropylen . Det ser ut som små ärtor av plast. Det är bekvämt att sitta på, men materialet är inte lika populärt som det föregående på grund av dess förmåga att släppa ut giftiga ämnen när det antänds.

Bild
Bild

Holofiber . Kombineras ofta med expanderad polystyren. Mjukt allergivänligt material som inte absorberar främmande aromer. Ramlösa möbler med sådan stoppning är särskilt bekväma.

Bild
Bild

Krossat skum . Kanske det mest opopulära tryckta materialet. Dess partiklar har en oregelbunden form, vilket skapar ett visst obehag när man sitter.

Bild
Bild

Nyanser av val

Nedan kommer vi att överväga hur man väljer rätt bönsstol för en plantskola.

  • Besluta först storleken . Om du köper en produkt för ett litet barn, var uppmärksam på småsäckar (diameter - upp till 80 cm, höjd - upp till 75 cm). Tonårsmodeller blir större: stora (upp till 90 cm höga) eller superstora (upp till 110 cm). Det senare alternativet är också lämpligt för vuxna.
  • Kvaliteten på tillverkningsmaterialen . Undersök den valda produkten: om sömmarna är väl sydd, om trådarna sticker ut, vilket tyg som användes för att sy båda omslagen, kontrollera vilken typ av vaddering som är inuti.
  • Val av design och form . Tja, här är rätten att säga "huvudordet" lämna till ditt barn: det beror på honom hur bönsäcken kommer att se ut. Oavsett om det blir en figur av ett roligt djur eller en fotboll, eller kanske en kub eller ett klassiskt "päron". Låt ditt barn välja färg.

Naturligtvis kan du snabbt föreslå, men inte ålägga din åsikt, även om produkten inte passar in i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på användning i interiören

Vi inbjuder dig att bekanta dig med ett urval av fotografier som vi har förberett för din inspiration.

I det inre av barnkammaren, gjord i vita och ljusgröna toner med ljusa accenter, passar en mjuk limefärgad bönsäckstol perfekt

Bild
Bild

Två runda fåtöljer i skuggan av "tiffany" ser bra ut mot bakgrunden av rummets blåvita möbler

Bild
Bild

Ljusa fåtöljer-"kuber" i lekområdet fungerar som stolar för att sitta vid bordet

Bild
Bild

En mycket intressant inredning, som framkallar en förening med en indisk wigwam: stjärnor, en "drömfångare" på väggen, mycket handgjorda textilier. Och en bönsstol med ett tryck av stiliserad fisk

Bild
Bild

Drömmen om vilken tonårstjej som helst: ett mysigt hörn att träffa din älskade flickvän. Allt här är på sin plats: TV: n och korgar för förvaring av småsaker, och ett soffbord, och, naturligtvis, säckpåsar - rosa, med vita ärtor

Bild
Bild

Rummet för den blivande mästaren, där fåtöljen i form av en fotboll helt enkelt passar perfekt, kompletterad med en golvmatta, stiliserad som en fotbollsplan

Bild
Bild

Småbarnsalternativ: Evigt sovande Pokemon Snorlax

Rekommenderad: