Stol (64 Bilder): Ovanliga Vackra Hemmöbler Och Snygga Rödfåtöljer I Storlek

Innehållsförteckning:

Video: Stol (64 Bilder): Ovanliga Vackra Hemmöbler Och Snygga Rödfåtöljer I Storlek

Video: Stol (64 Bilder): Ovanliga Vackra Hemmöbler Och Snygga Rödfåtöljer I Storlek
Video: "Man får nästan en överdos av stolar" - Sommar med Ernst (TV4) 2024, Maj
Stol (64 Bilder): Ovanliga Vackra Hemmöbler Och Snygga Rödfåtöljer I Storlek
Stol (64 Bilder): Ovanliga Vackra Hemmöbler Och Snygga Rödfåtöljer I Storlek
Anonim

Stolar är en av de viktigaste heminredningarna. De har både funktionella och estetiska roller. Därför är det värt att ta seriöst valet av denna eller den där modellen.

Vyer

Hittills finns det många modeller och typer av dessa interiörartiklar. Och tillverkarna släpper nya varje dag.

Beroende på designen finns det:

  • Ett stycke, vars bas är gjuten, svetsad i en enda helhet eller vänd från duken;
  • Demonterbara består av flera delar, vilket gör dem praktiska för transport och förvaring.

Stapelbara och vikbara alternativ är praktiska för förvaring. Den förra kan staplas ovanpå den andra i en hög, och de senare viks som en sax, vilket utan tvekan sparar utrymme i lägenheten.

Bild
Bild

Det finns olika typer av stolar nu. Låt oss överväga de viktigaste.

  • Det vanligaste alternativet är fortfarande ett känt trästol på fyra ben , som användes för många århundraden sedan. Det utmärks av sin enkelhet, bekvämlighet och mångsidighet. På grund av olika modeller och material är omfattningen inte begränsad: det här är en matsal, ett kök, ett vardagsrum och en veranda på landet.

  • Snygga fåtöljer Är ett övergångsalternativ mellan en klassisk stol och stoppade möbler. De kan klädas i jacquard, velour, konstläder eller naturläder. Sådana stolar bidrar mer till avkoppling, och du kan ta en mer avslappnad position i dem. Därför uppmärksammar designers designen: benen sprids isär och fästs ihop, ryggen lutas bakåt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Korg från vinstocken . När du väljer ett miljövänligt möbelalternativ bör du vara uppmärksam på korgstolar och en gungstol gjord av vinstockar. De är gjorda för hand och kan skapa en unik inredning både hemma och på landet. Vinrankor och rotting är ganska flexibla material, av vilka du kan sticka föremål i olika färger, vävtyp, elegans, som också kommer att vara mycket hållbara, högkvalitativa modeller, med rätt användning, kan hålla i mer än ett dussin år. Fördelarna inkluderar ljushet, motståndskraft mot höga och låga temperaturer, fuktighet.

Bild
Bild
  • Hög rygg . Den största fördelen med denna typ är bekvämlighet och komfort. Stolar med hög rygg organiserar kroppens rätta position och stör inte hållningen. Dessutom kommer de att dekorera vilken inredning som helst med sin storhet. Du kan välja mellan modeller med armstöd, mjuk klädsel och hårt säte.

  • Rörstol viktigt för människor som har svårt att ta sig runt. Om du sprider käppen får du en liten stol för patienten att vila.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Osmaner och puffar . Ursprungligen skilde de sig från varandra i sitt syfte, men med tiden har dessa skillnader försvunnit. I allmänhet är det en fyrkantig eller cylindrisk sits utan ryggstöd, ben eller armstöd. Nu är ottomaner och ottomaner mjuka och hårda, i form av en påse - ett päron, med en låda inuti och fyllda. De används som en liten extra stol, som fotstöd, bord vid soffan eller som en möbel i korridoren.
  • Hängande stolstol - Det här är en struktur som ofta är rundad i form, som är fixerad i taket som en gunga. Den första hängande stolen dök upp 1968, men dess popularitet ökar för varje år. En slags analog är en hängmatta, som ofta används i hus på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Invändiga pallar - det här är möbelprodukter utan rygg och armstöd. Hela tiden var efterfrågningar efterfrågade på grund av deras låga kostnad och ekonomisk plats i lägenheten.
  • Elitstolar för vardagsrummet ska passa in i rummets stil. De är gjorda av massivt trä, har en ädel färg av mahogny, valnöt eller wenge. Sofistikering av möbler ges av dyra klädsel och efterbehandling.
  • Hopfällbar utsikten är lämplig för ett litet kök eller balkong. Väggmonterade stolar tar liten plats och kan fällas ner när det inte behövs.
  • Vändning - det här är främst stolar för kontoret, men nu finns det också moderna stolar för alla interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I den moderna världen finns det många material från vilka stolar är gjorda.

  • Trä . Materialet har länge varit känt för alla och har vunnit en ledande position på marknaden. Trämöbler är hållbara, vackra och passar in i vilken inredning som helst. Wenges färg uppskattas särskilt av konsumenterna. Priset på detta prov har dock nyligen fått konsumenter att uppmärksamma andra typer.
  • Rotting eller vinstockar . De är mycket miljövänliga och används främst för tillverkning av korgmöbler.
Bild
Bild
  • Spånskiva det ser ut som ett träd, men det kostar mycket mindre. Nackdelarna är att detta material avger skadliga ämnen, inte håller fästelement bra, så ommontering kan göra objektet oanvändbart.
  • MDF det är ganska miljövänligt, tål temperaturförändringar, indikatorer på motståndskraft mot fukt är högre än för träprodukter. Samtidigt förblir utseendet anständigt.
  • Glasstolar är gjorda av extra starkt glas, som, när det bryts, inte bildar skarpa fragment.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metall . I princip tillhör smidda produkter, men det finns också andra alternativ. Nackdelen med sådana strukturer är att de är ganska tunga och kalla. Men designers hittar en väg ut ur denna situation genom att använda olika typer av stoppning.
  • Plast . Fördelen med plast är dess lätthet och motståndskraft mot fukt och temperatur, så de används ofta som utemöbler. De finns i olika former och färger, så att de kan passa in i interiören i alla moderna lägenheter.
  • Plankor används vid tillverkning av lantliga möbler eller rustika möbler.
  • Med tygklädsel . Stolar tillverkade av de flesta material kan dekoreras med tygklädsel. Men det finns ramstolar, vars sits och rygg är helt gjorda av tyg. Ofta är dessa stolar fällbara och används för friluftsliv.

Till stolar finns det silikonunderlag eller mattor som förhindrar att golvet repas och minskar ljudnivån vid rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det finns standardindikatorer för stolar:

  • full stolhöjd - 800-900 mm;
  • från botten till sätet - 410-450 mm;
  • rygghöjd - 400-450 mm;
  • rygg och sittbredd - från 360 mm;
  • sittdjup - 500-550 mm.

För barstolar är storlekarna naturligtvis olika. Höjden från botten till sätet varierar från 750 till 850 mm. En nödvändig del för barmodeller är närvaron av ett fotstöd, eftersom det inte är bekvämt att sitta utan stöd under lång tid. Krökningsradien bör vara 450 mm för standardryggar och 220 mm för ländryggen.

Bild
Bild

Idag beställer fler och fler stolar enligt individuella storlekar, det vill säga för sig själva och efter deras parametrar. Med beaktande: belastningen på stolen för personer med ökad kroppsvikt, kundernas höjd, underbenets och lårets längd. Det är verkligen fördelaktigt inte bara för bekvämligheten, utan också för hälsan.

Färg

När du väljer färg på stolarna måste du bestämma vilken färg på möbler som råder i rummet. Beroende på detta kan du ta en nyans flera nyanser mörkare eller ljusare. Pastellfärger (ljusblå, vita, blekrosa) slappnar av och ger lugn.

Men designers försöker alltmer att fokusera på dessa objekt, snarare än att dölja dem. Därför kan stolarna ha en kontrastfärg, vare sig det är rött, orange eller blått. Den lila färgen kommer att kombineras med svart, men detta kommer att ge rummet en viss dysterhet.

Bordeaux har länge ansetts vara färgen på rikedom och adel. Burgund nyanser är inte lätt smutsiga, vilket är viktigt för ofta använda föremål. Enligt den senaste forskningen har denna färg dessutom en avslappnande effekt och stärker nervsystemet. Men överdriv inte det med vinrött, eftersom det kan göra interiören tyngre.

Om du väljer stolar för ett specifikt bord är det bättre att välja samma ton som bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Stoltillbehör är ett slags bildelar. Delar av stolarna kommer att slits ut med tiden och måste bytas ut. Om för enkla modeller kommer klädsel och målning att behöva bytas ut, för mer komplexa strukturer är det nödvändigt att köpa out-of-order-delar. För kontorsstolar kan det vara hjul, gasliftar, en svängmekanism och ryggstödsböjning. Stolarnas hållbarhet beror direkt på produkternas kvalitet och korrekt funktion.

Det är inte överflödigt att köpa silikon-, filt-, teflon- eller korkfotsdynor för att skydda golvet mot onödig friktion.

Bild
Bild

Stilar

För att hålla interiören i din lägenhet sammanhängande, välj stolar i enlighet med rummets stil.

  • För stil modern och högteknologisk modeller av intressant form och design med ovanliga ben är lämpliga. Samtidigt ska klädseln vara av läder, lugnande nyans.
  • För barock och rokoko graciösa och bekväma fåtöljer med massor av dekorationer kommer att göra. Använd ljusa pastellfärger.
  • För klassisk stil massiva trämodeller av mörka eller ljusa färger är karakteristiska.
  • Minimalism erbjuder att välja plast- eller metallstolar i klara former i en fast färg.
  • Patchwork . Huvuddragen i denna stil är textilier. Stolar ska klädas med lapptäcken.
  • Land . Möbler ska vara grova och tillverkade av naturmaterial. Korgstolar är lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Dekorerande stolar låter dig dölja repor, små brister eller skapa föremål som passar in i rummets stil. De enklaste och vanligaste sätten att uppdatera ditt utseende är att måla, byta klädsel eller att göra tygöverdrag.

För att måla en stol med egna händer måste du först förbereda ytan. För att göra detta, ta huden och ta bort den gamla färgbeläggningen. Applicera sedan en ny färg med en pensel eller svamp.

Att byta klädsel är inte heller svårt. Välj ett lämpligt tyg och använd en häftapparat för att fästa det på sätet.

En annan typ av stolinredning är att sy tygöverdrag eller dekorera med band i olika färger. För att göra detta, välj bomull, gobeläng, linne och velourtyg.

Nu är det på modet att göra möbler i Khokhloma -stil. Du kan använda decoupage -tekniken eller ta en Pavlovo Posad -sjal och mantla sätet med den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Utformningen av stolar beror direkt på dess stil, som vi pratade om ovan. Men det måste påpekas att moderna modeller kommer med och utan armstöd.

Om storleken på rummet tillåter, kan du välja en möbel med armstöd. Halvstolar är ett mer bekvämt alternativ, eftersom de låter dig ta en avslappnad position och ge mer komfort till rummet än traditionella. Men de "stjäl" mer plats och är dyrare än sina motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För kontorsalternativet är det ofta nödvändigt med armstöd. Dessutom bör deras längd börja från 250 mm och deras bredd från 50 mm.

Vilket ska man välja?

Först måste du bestämma syftet med den valda produkten.

För kök stolar ska vara lätta att rengöra, så det är bäst att undvika tygklädsel. Om du har en separat matsal i ditt hus, kan du överväga alternativet med tapetväv. Det skulle vara trevligt att ha ljusa stolar i köket så att du kan flytta dem ofta utan större ansträngning. För att göra detta, välj modeller av plast eller lättmetall. För höga bord finns barstolar med ett högt ben, som ofta är höj- och sänkbart.

Bild
Bild
  • För vardagsrummet det finns många olika modeller som skiljer sig åt i form, klädsel, närvaro och frånvaro av armstöd, design. Det viktigaste är att de passar stilen i rummet och skapar mysighet, vara bekväma.
  • För sovrummet . Mest stolar för sminkbord. Det kan vara en liten puff, en klassisk stol från vardagsrummet eller trendigt transparent polykarbonat. Alternativen är olika, här är det en fråga om smak och bekvämlighet för alla.
Bild
Bild
  • För kontoret (dator) . Många krav ställs på honom, eftersom en person tillbringar större delen av dagen vid skrivbordet, och valet av stol beror på hur bekväma arbetsförhållandena kommer att vara. Det är viktigt att det finns många justeringar: ryggens höjd, sittdjupet, benhöjningen. Den måste ha minst 5 hjul på basen. Det är bättre om klädseln är av hög kvalitet, närvaron av ett nackstöd gör att du kan slappna av i nacken då och då.
  • För korridoren puffar av konstläder eller naturläder, annat nötningsbeständigt material, är lämpliga. Bekvämt om det finns extra lagringsutrymme inuti.
Bild
Bild
  • Till balkongen det är bättre att välja fällbara modeller. Detta sparar utrymme.
  • Utomhusmodeller måste vara tillverkade av slitstarka material som är resistenta mot fukt, extrema temperaturer och exponering för solljus. Det bästa alternativet för pris och funktionalitet för närvarande är plaststolar, men du kan också köpa trästolar med specialbearbetning, smidda eller metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Numera finns det många tillverkare av stolar, både ryska och utländska. Låt oss överväga de mest kända. De tillverkar alla kvalitetsmöbler.

  • Vitra (Tyskland) . Fabriken grundades 1934 och är än idag världsledande inom tillverkning av möbler.
  • Minotti (Italien) . Det italienska företaget grundades 1948. Ursprungligen var den känd för sin produktion av stoppade möbler, men nu produceras också andra möbler. Förutom produktkvaliteten noterar konsumenterna det ständigt uppdaterade sortimentet och ovanlig design av stolar.
  • Antonio Baston . De gör förgyllda möbler av miljövänliga material.
  • B&B Italia (Italien) . Grundades 1966. Köpare noterar det plus att tillverkaren ger 10 års garanti på sina möbler.
  • Hay (Danmark) . Det danska företaget har ovanliga möbler tillverkade av ovanliga material.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Knoll (Amerika) . Möblerna är mycket efterfrågade bland museer och ädla samlingar. Skiljer sig i en hög grad av arkitektur och konst.
  • Shatura (Ryssland) . Skapar möbler av hög kvalitet till ett överkomligt pris tack vare sin egen tillverkning av komponenter och ett stort detaljhandelsnätverk. Förutom många positiva recensioner om kvaliteten och variationen av mönster har kunder nyligen noterat en försening i leveransen av varor och en ofullständig uppsättning tillbehör.
  • Tria (Ryssland) . Människor noterar ett stort urval av beslag från ledande europeiska företag, möjlighet att köpa individuella modulkonstruktioner. På den negativa sidan pratar användare om förekomsten av defekter i form av marker och repor, liksom svårigheter med återbetalning.
  • Lazurite (Ryssland) . Varumärket fokuserar på miljövänlighet av material, det finns säkerhetscertifikat. Av nackdelarna noteras beläggningens höga kostnad och låga kvalitet.
Bild
Bild
  • Pinskdrev (Vitryssland) - flaggskeppet för vitryska lyxmöbler. Köpare noterar produkternas höga kvalitet, men ofta de som exporteras. Nackdelen är de vaga monteringsanvisningarna.
  • Gomeldrev (Vitryssland) - den äldsta vitryska fabriken som tillverkar produkter av naturligt trä och mycket miljövänliga material. I jämförelse med andra tillverkare av trämöbler är konsumenterna nöjda med förhållandet pris-kvalitet.
  • ZOV-LenEuromebel (Vitryssland) - en välkänd europeisk tillverkare av kvalitetsmöbler. Kunder talar bara dåligt om servicekvaliteten från hotline -anställda och i sällsynta fall leveransförseningar.

Vackra exempel och originalalternativ:

Nedan på fotot kan du se vackert och ursprungligen utformade interiörer

Möbler för hemmet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fint

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrum

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För rummet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På ett ben

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För gatan

Rekommenderad: