Barstolar I Trä (33 Bilder): Barstol Med Ben Och Med En Rygg Av Massiv Furu, Trämöbler

Innehållsförteckning:

Video: Barstolar I Trä (33 Bilder): Barstol Med Ben Och Med En Rygg Av Massiv Furu, Trämöbler

Video: Barstolar I Trä (33 Bilder): Barstol Med Ben Och Med En Rygg Av Massiv Furu, Trämöbler
Video: The 7 Best Bar Stools 2020 2024, April
Barstolar I Trä (33 Bilder): Barstol Med Ben Och Med En Rygg Av Massiv Furu, Trämöbler
Barstolar I Trä (33 Bilder): Barstol Med Ben Och Med En Rygg Av Massiv Furu, Trämöbler
Anonim

Förutom kvalitetsmat och dryck, professionell personal och officiella tillstånd behöver alla barer, kaféer, restauranger speciella möbler. Även de bästa och mest pålitliga hushållsproverna fungerar inte eftersom de inte är avsedda för så intensiv användning. Mycket beror på valet av samma barstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Huvudkraven för möbler för olika fritidsanläggningar är:

  • Strukturens styrka och stabilitet;
  • Klädselns tillförlitlighet, minimal nötning;
  • Vackert utseende;
  • Användarvänlighet för människor i olika höjder och byggnader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ingen förbjuder att välja andra material, men barstolar i trä är bra för sin miljövänlighet, en mängd olika yttre design, möjligheten till reparation och rekonstruktion. För att ta bort damm behöver du bara torka av med en torr, mjuk trasa och allvarligare fläckar och smuts avlägsnas med tvålvatten på svampen.

Plast verkar vara bra för sin perfekta passform i en modern miljö, men det är mycket lättare att repa än trä. Och sådana stolar är inte avsedda för överviktiga.

Bild
Bild

Olika sorter

Fällstolar tillverkas inte på samma sätt som konventionella stolar, de använder en design som hjälper till att fälla ner produkten till en smal planka. Ett stort utseende, när det inte behövs, kan vara komplicerat, och så snart det behövs är det bara nödvändigt att ta bort och öppna det i ett steg. Om det bara finns plats under sängen i hela rummet, då kan det mycket väl placeras. En produkt med rygg är att föredra om den ska användas i vanliga luncher, frukostar och middagar.

Viktigt: en rund rygg är mer kompakt än en rektangulär, och det är inte så farligt att stöta på den när du går.

Spinningalternativen är bra eftersom de gör att du kan se samtalspartnern utan att resa dig eller byta plats. En pall bör köpas för dem som inte ska sitta länge; sådana möbler tar väldigt lite plats; om det inte behövs kan du helt enkelt skjuta dem under disken och frigöra ytterligare utrymme. En halvstol med armstöd och högkvalitativt ryggstöd erkänns enhälligt av alla proffs som den mest bekväma lösningen som finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av huvuddelen av barstolarna används massivt trä. Oftast används sådana arter som björk, tall, bok. Ekmassivet är inte bara hållbart, utan också utåt attraktivt, så ingen annan sort kan konkurrera med det. Strukturer av förkromat stål tjänar längst - de är inte bara mycket hållbara, utan också praktiskt taget immuna mot korrosion.

-

-

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra alternativ där endast ramen är gjord av metall. Den obestridliga fördelen med trä, inklusive tall, är dess trevliga utseende och komfort vid beröring. Viktigt: du bör inte spara på material, köpa en till synes billig stol, du kan stå inför det faktum att du måste dra åt skruvarna hela tiden.

Elegans och lätthet är typiska inslag i möbler gjorda av vidrankor eller rotting. De är lätta och hållbara strukturer som skapar en lätt och strandig känsla.

För sittklädsel används tyg och läder oftast, huvudfyllnadsmedel är gel- och polyuretanskum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Träbarstolar kan behålla sin naturliga nyans, även om de ofta är målade svart och vitt. Andra färgalternativ kan inte anses vara universella; de är valda för specifika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Barnstolar behövs inte alltid; När det gäller avståndet mellan bordsskivan och sätet anser experter att 28 centimeter är det idealiska värdet. I vissa artiklar kan du läsa att den optimala höjden är 80 cm. Faktum är att det är bättre att fokusera på en enkel regel: dina armbågar ska ligga helt på bordsskivan, och samtidigt behöver du inte sträcka med all din styrka eller böj. De flesta massproducerade modellerna är 74 eller 76 centimeter höga.

På ett kafé eller en riktig bar är det mer korrekt att köpa en produkt med gaslyft, så att den regleras för tillväxten hos de som sitter. Men för huset - det här är bara extra kostnader (det är osannolikt att många olika människor kommer till dig).

Bild
Bild

Hur väljer man?

Stolen för disken skiljer sig från en enkel pall i en betydande höjd, men sätet är gjort relativt litet. Trots allt är huvuduppgiften för denna möbel en fest och ett kort möte med vänner. För att hjälpa dig att sitta bekvämt kompletteras stolen med benstöd. Ta reda på vad fotpinnskyddet är (gummi eller metall minskar slitage). Var noga med att kontrollera stabiliteten och styrkan också.

Professionella tror att säten och ryggstöd bör vara nära formen till naturliga mänskliga konturer.

Det är knappast värt att ta mycket tunga stolar - de är svåra att ordna om och ett fall kan skada andra möbler eller skada någon. Den mjuka vadderingen är idealisk om stolen kommer att användas dagligen.

Valet av naturligt tyg eller konstläder är en fråga om rent personlig smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: du bör inte välja en stol utan fotstöd, eftersom detta element gör att du kan göra hela strukturen mer stabil. Och om du köper ett system med gaslyft, kontrollera att fotstödets läge också justeras när du går upp (ner). Ofta placeras barstolar på 4 ben, även om det finns alternativ - trebenade eller med ett massivt stöd av en kvadratisk eller rektangulär konfiguration.

När du köper en produkt kompletterad med en svängningsmekanism, ta omedelbart reda på om den kommer att vända i önskad riktning, eller om rörelsen är begränsad. Fråga alltid hur mycket ett särskilt säte och stöd är avsett för. För att möblerna ska vara praktiska och hålla så länge som möjligt rekommenderas det att välja alternativ med stoppade säten och rygg med starka tygtyper.

En stol utrustad med hjul bör också ha speciella lås för att undvika dess spontana rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

Möbler för barer, restauranger, kaféer bör först och främst passa in i den övergripande stilen. Om du vill öppna en klassisk engelsk pub är det svårt att hitta något bättre än massiva, mörka skogar. När barmöbler väljs för en lägenhet eller hus är det också lämpligt att föredra klassikerna. En blick på henne räcker för tankar om en trevlig, avslappnad atmosfär, en lugn fritid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att känna igen den klassiska versionen är inte svårt, förutom en rik mörk nyans, är den "förrådd" av den fyrkantiga formen på sätet, den låga ryggen. Designen verkar till och med lite krånglig, men det är det som gör den särskilt attraktiv. Designers rekommenderar denna lösning för lantlig stil. Om det inte finns något ryggstöd erhålls en utåt enkel design som passar perfekt in i en minimalistisk eller loftstil.

Observera: eftersom det inte finns något ryggstöd blir det svårt att sitta länge.

Bild
Bild

Den irländska versionen, alltid utrustad med armstöd, utmärks av ökad bekvämlighet och kan till och med bli ett alternativ till en fåtölj. I grund och botten är irländska stolar gjorda av valnöt, hornbalk eller askträ, som måste tonas. Ovanlig futuristisk design kan göra den mest typiska pallen från början till den semantiska mitten av inredningen.

Lika vackra är stolarna dekorerade med:

  • Fancy carving;
  • Böjda ben;
  • Strömlinjeformat säte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta format är mycket mer lämpligt i en klassisk inredning. Om du föredrar en fåtölj, för ett klassiskt kök bör du välja lösningar med tyg- eller läderklädsel, alltid med dekorativa stygn. Logiska tillbehör - snidade, smidda element. Patinerande metalldelar är också bra. Köket eller vardagsrummet kommer att dra nytta av användningen av lakoniska modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt experter ingår en barstol i trä mest organiskt i rustik stil, i landet och i Provence -formatet. För en klassisk miljö är det bara acceptabelt, liksom för en etnisk stil. En kombination av ett smalt högt bord och ett par stolar används ofta. Det är användbart att veta att för varje sittande person bör det vara minst 60 centimeter av rackets längd, först då är det bekvämt att använda det.

Bild
Bild
Bild
Bild

I jugendstil, liksom när du utför ett rum på ett romantiskt eller modernistiskt sätt, är det lämpligt att göra säten av tyg eller naturläder, målade i pastellfärger. Trådarna på benen och andra utsatta delar är ett bra tillskott. En alternativ lösning, dessutom stilmässigt korrekt, är en genombruten rygg och låga räcken till vänster och höger om stolarna.

Bild
Bild

Köks ekologiska stil innebär att produkter med en mycket enkel design, utan de minsta yttre läckerheterna, kommer att se bäst ut. Men för popkonst och fusion är allt annorlunda - ju ljusare, mer intressanta, prickiga toner som väljs, desto bättre blir resultatet. Du kan till och med ta en produkt med ett säte med en invecklad form, du kommer definitivt inte att ha fel i ditt beslut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer barstolar i trä i följande video.

Rekommenderad: