Rottingstolar (28 Bilder): Funktioner I Valet Av Korgmodeller Av Konstrotting Och Alternativ För Placering I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Rottingstolar (28 Bilder): Funktioner I Valet Av Korgmodeller Av Konstrotting Och Alternativ För Placering I Interiören

Video: Rottingstolar (28 Bilder): Funktioner I Valet Av Korgmodeller Av Konstrotting Och Alternativ För Placering I Interiören
Video: COLONIAL STYLE LUXURY CHAIR from TEAK ! 2024, April
Rottingstolar (28 Bilder): Funktioner I Valet Av Korgmodeller Av Konstrotting Och Alternativ För Placering I Interiören
Rottingstolar (28 Bilder): Funktioner I Valet Av Korgmodeller Av Konstrotting Och Alternativ För Placering I Interiören
Anonim

Rottingmöbler i rotting är förknippad med värme och exotiska av en anledning. Denna underbara inredning kom till oss från öst. I Sovjetunionen var korgmöbler ett tecken på rikedom och pryddes i dachas och i lägenheter för rika människor. Få människor visste om ett sådant material som rotting då, för det är verkligen fantastiskt.

Det är en krypande växt som är infödd till tropikerna. Stammen har tre lager: hård bark; poröst lager; fast mitt. Liana har en förvånansvärt platt bagageutrymme, utan knutar och processer. Det är dessa egenskaper som gör växten till en utmärkt råvara för vävning av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Rottingmöbler fortsätter att vinna i popularitet. Styrka, hållbarhet och fuktbeständighet är dess främsta egenskaper. Dessutom kräver det ingen särskild vård: bara dammsuga den, gå med en fuktig trasa och torka den sedan.

Rotting är ett naturligt och miljövänligt material; även naturliga färgämnen används för att måla sådana möbler. Jämfört med trädgårdsmöbler i plast är rotting en riktig gåva.

Livslängden för rottingprodukter är minst ett kvarts sekel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De till synes bräckliga och luftiga stolarna tål en kolossal belastning på 250 kg, medan de själva är väldigt lätta och även ett barn klarar dem. Med tiden kan små sprickor utvecklas på möblerna och skapa en grov yta. Detta "botas" dock enkelt genom slipning och lackering.

Den stora variationen från tillverkarna gör det enkelt att välja rätt alternativ i rätt höjd, design och färg.

Mått beror på produktens syfte: om stolen förbereds för avkoppling och picknick i naturen kan höjden vara vilken som helst, och om stolarna är fästa vid matbordet måste höjden motsvara den.

Färgschemat kan vara olika, men grönaktiga och bruna nyanser är vanligare. När de tillverkar möbler av naturlig rotting vänder de sig till oliver, konjak, honung och kaffe.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rottingmöbler i inredningen

Rottingstolar har många fördelar och ser bra ut i rum av olika betydelse:

  • Rottingmöbler passar märkligt nog perfekt in i interiören, designad i modern stil. Kontrasten som skapas genom att kombinera rotting med glas, moderna ytor och konstgjorda material ser väldigt snygg ut. En rottinguppsättning kompletteras som regel med kuddar av naturliga tyger, vilket betonar vävets sofistikering mycket. Sådana möbler passar perfekt in i lantlig eller shabby chic stil. Konservativa interiörer kräver traditionella möbler, men individuella korgelement kommer att vara ganska lämpliga.
  • En fåtölj eller en bänk av rotting i "arrangemanget" av ljusa kuddar kommer att ge värme och komfort till vardagsrummet. Möbler i rotting kan köpas som en hel uppsättning eller separat.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rottingmöbler är ett bra alternativ för köket, eftersom det är lätt och lätt att rengöra.
  • Tropiska lianamöbler passar till och med in i badrummet. Till exempel i form av en robust och fuktbeständig stol, som kan kompletteras med ett bord, tvättkorg eller annat tillbehör. På grund av deras fuktbeständighet placeras rottingstolar ofta längs poolerna.
  • Och utsmyckningen av gården i ett lanthus med korgmöbler har redan blivit en klassiker. Sådana möbler kommer att glädja dig med nåd och ömhet i mer än ett år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av korgmöbler

Vanligtvis skapas rottingmöbler i form av uppsättningar, designade i samma vävstil och färger. Vissa artiklar kan dock köpas separat.

I möbelbutiker kan du hitta: bord för olika ändamål och konfigurationer, stolar, fåtöljer, vad som helst, korgar, vaser, hyllor, skåp, kistor, galgar.

Kurvmöbler kan vara av två strukturellt olika typer: möbler utan ram, det vill säga helt tillverkade genom vävning, utan hjälp av hjälpstrukturer och med en ram av trä eller metall, som sedan flätas med rotting.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjord rotting är en analog av naturliga råvaror, syntetmaterial är inte på något sätt sämre i sina egenskaper, och i vissa överträffar det till och med det. Det är ett billigt, starkt, estetiskt tilltalande material som tål även aggressiva yttre förhållanden: konstrotting är inte rädd för regn och öppen sol.

Efterfrågan på sådana möbler växer, och sortimentet expanderar i enlighet därmed. Naturlig rotting är tillverkad av råvaror som växer mest i Indonesien, och dess billiga "tvilling" produceras överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets estetiska egenskaper är mycket höga, polymermassan låter dig exakt simulera den naturliga strukturen hos en tropisk liana. Längden på konstgjorda vinstockar är inte begränsad jämfört med naturliga råvaror.

Följaktligen produceras modeller av hög komplexitet och ovanlig konfiguration, som förkroppsligar de mest vågade idéerna.

Bild
Bild

Modeller

Den mest populära modellen är en vanlig fåtölj med ben eller på en enda fotbräda. Dessa stolar är mycket funktionella och kan användas som en plats att koppla av i en matsal eller arbetsplats.

Det finns ingen person likgiltig för en gungstol. En sådan produkt ger den sittande tröst och avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett underbart alternativ är en stol på en hängande mekanism. Denna modell ser bra ut inte bara i trädgården under grenarna på ett spridande träd, utan också i en stadslägenhet. Stolen sitter säkert på ett metallstativ och tål en vikt på upp till en kvarts ton. Stativet har en mobil bas, därför kan det installeras var du vill.

Hängstolen kan vara rund, oval eller fyrkantig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När ditt val faller på någon modell av rottingstol, bör du se till att du köper en kvalitetsprodukt och inte en falsk. Innan du betalar för ett köp, kontrollera noga den valda produkten och se till att du ger pengar för en välgjord vara.

Läs följande tips för att fatta rätt beslut:

  • Möbler ska ha så få fogar som möjligt. Helst inte mer än en söm.
  • Produkten av hög kvalitet kännetecknas av enhetlig vävning. Frakturer och brott kommer att förkorta produktens livslängd.
  • Modellen ska målas jämnt över, utan luckor och ränder.
  • Det finns inga spår av lim i bra arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer rottingstolar i följande video.

Rekommenderad: