Wienstol (38 Bilder): Vita Modeller På En Metallram Med En Mjuk Rygg Och Armstöd Och Klassiska Trä Från Polen

Innehållsförteckning:

Video: Wienstol (38 Bilder): Vita Modeller På En Metallram Med En Mjuk Rygg Och Armstöd Och Klassiska Trä Från Polen

Video: Wienstol (38 Bilder): Vita Modeller På En Metallram Med En Mjuk Rygg Och Armstöd Och Klassiska Trä Från Polen
Video: Rörlighet och styrka för rygg och baksida lår 2024, April
Wienstol (38 Bilder): Vita Modeller På En Metallram Med En Mjuk Rygg Och Armstöd Och Klassiska Trä Från Polen
Wienstol (38 Bilder): Vita Modeller På En Metallram Med En Mjuk Rygg Och Armstöd Och Klassiska Trä Från Polen
Anonim

Vackra wienerstolar är lyxiga möbler som har stått tidstestet och inte har tappat sin relevans. Precis som under de första åren efter deras skapande är dessa lyxiga bitar fortfarande populära och pryder många hem och lägenheter.

Särdrag

Wienstolar dök upp för nästan tvåhundra år sedan. Deras produktion var inspirerad av framväxten av nya träbearbetningstekniker. I denna teknik blöts trä i kokande vatten eller ångades med varm ånga. Detta gjorde att möblerna kunde böja sig och ta önskad form. Efter sådan bearbetning tillverkades pulkor, båtar, fat och lyxiga möbler av den.

Michael Thonet var den första som använde denna möbelteknik för att skapa vackra stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några år senare öppnade han sin egen verkstad och började skapa möbler i stora mängder. Under arbetets gång fortsatte befälhavaren att experimentera och förbättrade stolens utseende. Med tiden, på en av utställningarna, märktes Tonets arbete, vilket gjorde att han kunde flytta till en ny nivå och bosätta sig i Wien (därav produktens namn).

Hans mest kända skapelse var "stolen 14", som fortfarande är mycket populär bland fans av klassiska möbler av hög kvalitet.

Huvudkarakteristiken för wienerstolarna var deras attraktiva och ovanliga utseende. Dessutom utmärks de av sin höga hållfasthet. Till skillnad från många av de produkter som producerades vid den tiden, bestod Wienstolen av delar, inte fixerade med lim, utan med skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När klassiska wienerstolar blev särskilt populära diversifierade designern sortimentet. Tjugotvå modeller kompletterades med gungstolar, headset och andra träprodukter. Wienmöbler har blivit populära inte bara i privata hem, utan också på kaféer och hotell.

Nu kan du hitta över tusen olika mönster som är perfekta för att dekorera alla rum. Den klassiska designen med böjda ben har inspirerat många möbeltillverkare, och nu tillverkas liknande modeller av polska, vitryska och till och med europeiska designers. Även om Polen fortfarande är ett mindre populärt producerande land än samma österrikiska Wien.

Bild
Bild

Moderna stolar i Wien-stil har många fördelar. De viktigaste är utseende, kvalitet, pris och deras rykte.

Med utseende och rykte är allt ganska enkelt. Wienstolar är igenkännliga och har status. Detta är precis den typen av möbler som kan "förfina" ditt hem och verkligen dekorera det. Om du hämtar en antik eller antik stiliserad artikel, kommer alla dina gäster att uppskatta din goda smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu är det värt att säga några ord om priset. När man tittar på dessa lyxiga möbler verkar det som att inte många har råd. Men faktiskt, på grund av det överkomliga materialpriset, är färdiga stolar i Wien-stil billiga. Naturligtvis beror den slutliga kostnaden alltid på tillverkaren, men i allmänhet har nästan alla råd att dekorera sitt hem med lyxiga möbler.

Kvaliteten förblir praktiskt taget oförändrad. Liksom de första modellerna försöker moderna wienerkronor att göra dem så hållbara och lämpliga inte bara för heminredning, utan också för aktiv användning i vardagen.

Bild
Bild

Material (redigera)

Klassiska wienerstolar tillverkades uteslutande av korrekt bearbetat trä. Nu har materialmängden som används för att skapa bekväma stolar ökat. Det är dock trästolarna som fortfarande anses vara av högsta kvalitet och mest snygga.

Trä är ett utmärkt material som är mycket hållbart och attraktivt i utseende. På grund av högkvalitativ bearbetning ser trädet snyggt ut och kan motstå påverkan av plötsliga temperaturförändringar.

Ett annat bra alternativ är en metallramstol. Metallbasen ökar hållbarheten hos sådana möbler. Dessutom passar dessa stolar bättre med modern inredning. Så metallstolen är en kompromiss mellan klassiskt och modernt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Den mest populära modellen av wienerstolen är artikeln "nr 14". Det var Thonets tradition att tilldela sina möbler nummer. Modell nummer 14 dök upp 1859 och såldes flera miljoner gånger före första världskrigets början. Man tror att en sådan modell tål även allvarliga mekaniska skador, och om den kastas från en hög höjd kommer den inte att skadas.

Alla typer av gungstolar ser också snygga ut. För många är det en gungstol gjord av högkvalitativt trä och kompletterat med en rygg och en mjuk sits som är en symbol för komfort. På grund av den solida basen och graciösa böjda löpare ser sådana möbler alltid bättre ut än konkurrenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men modellen av en wienerstol med armstöd är ett bekvämt komplement till ett sovrum eller vardagsrum. Välj rätt storlek, ta hänsyn till rummets design, och sådana möbler passar perfekt in i din inredning.

Färger och design

Förutom material och designfunktioner finns det också en mängd olika färger. Men bland wienerstolarna hittar du inte färgglada bitar av ljusa möbler. De produceras oftast i klassiska färger. Ramen på en wienerstol är vanligtvis mörkare än sätet. Den vanligaste färgen i mörkt trä, svart eller kaffe. Klädseln i produkter i Wien-stil är vanligtvis inte ljus, den är vanligtvis vit eller beige.

Bild
Bild

Designmässigt sticker Wienstolarna ut från andra med den mycket igenkännliga designen med böjda ben och ett runt vadderat säte.

Detta gäller både för originalantikviteter och för dem som bara är stiliserade som antika föremål. Förresten, om du gillar de gamla stolarna, som direkt visar att de har gått igenom mycket och tjänat mer än en generation, är det inte nödvändigt att lägga mycket pengar på inköp av exklusiva antikviteter. Du kan välja en kvalitetsåldrad stol eller till och med stylisera den med dina egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att verkligen uppskatta alla fördelar med wienerstolar måste du välja en kvalitetsprodukt, inte en billig falsk. Du kommer att ta reda på hur du gör detta nu.

Var först och främst uppmärksam på kvalitet. På stolens yta ska det naturligtvis inte finnas några defekter eller synfel.

Om du köper en produkt i en vanlig möbelbutik, och inte på nätet, bör du definitivt testa den. Försök att sitta på den och kontrollera hur bekväm du är. Se också till att du har en riktig wienerstol framför dig på det enklaste sättet - att lyfta den. Faktum är att en äkta wienerstol är skapad uteslutande av naturlig bok, som är mycket lätt. Så även ett barn eller en skör tjej kan lyfta en sådan stol utan större svårigheter.

Bild
Bild

En bra wienerstol är möbler av naturligt trä.

Du kommer direkt att märka att en sådan produkt ser dyrare och snyggare ut än billiga förfalskningar. Dessutom, om träet har förbehandlats, kommer stolen att hålla längre. Förresten, experter rekommenderar att köpa tillsammans med stolar och medel för deras vård för att förlänga möbelns livslängd. Det är värt att köpa de enklaste trävårdsprodukterna. Tack vare deras användning kommer produkterna att se lyxiga och ädla ut länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig punkt att vara uppmärksam på när du väljer kvalitetsmöbler är dess kostnad.

Det är helt uppenbart att en riktig wienerstol inte kan vara för billig, vilket innebär att du med största sannolikhet erbjuds en falsk.

Det är sant att du kanske är nöjd med det faktum att bok, från vilken högkvalitativa wienerstolar är gjorda, är mycket billigare än dyr ek.

För att upprätthålla interiörens integritet är det också viktigt att överväga var exakt du planerar att installera den köpta stolen. Så till exempel kan du välja en elegant uppsättning matstolar för vardagsrummet. Och för barnkammaren - lättare och enklare stolar eller till och med mjuka stolar. Välj mellan ett brett utbud av stolar i Wien-stil, eftersom sortimentet gör det enkelt att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Slutligen är det värt att prata om en så viktig punkt som användningen av wienerstolar i inredningen. Många tror att sådana stolar bara är lämpliga om du har ett rum i klassisk stil. Men detta är naturligtvis inte alls fallet. Om du har god smak är det fullt möjligt att installera en sådan stol även i den mest moderna lägenheten. Låt oss titta på några exempel för att få en känsla för det i praktiken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Låt oss börja med det enklaste - med klassikerna. Wienstolar med utsökta böjda ben och vacker dekoration är det perfekta komplementet till alla klassiska interiörer. Några grundmodeller av naturligt trä passar bäst här. De kan användas i vardagsrummet, i sovrummet och i hemmabiblioteket eller studien, om du har sådana rum i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barock

En annan stil där det är logiskt att använda wienerstolar är barock. För den här riktningen är som bekant ett överflöd av inredning och demonstrativ lyx relevant. Så spektakulära produkter med böjda ben och vackert dekorerade säten kommer att vara ganska lämpliga i en sådan inredning. Du kan kombinera wienerstolar med skåp, soffbord och massiva träbord. Detta kommer att tillföra en touch av lyx även till en modern inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Användningen av sådana möbler är också relevant för Provence -stilen. Det är sant att här är de mest lämpliga alternativen med klädsel dekorerad med ett blommigt tryck i pastellfärger. Kombinerat med ljust trä kommer de att betona ljusets och skönheten i ditt interiör och perfekt förmedla atmosfären på den franska landsbygden.

Bild
Bild

Moderna riktningar

I modern stil är minimalism mer relevant, vilket innebär att massiva trämöbler kan vara överflödiga här. Men du kan också slå allt på ett intressant sätt, till exempel sätta ett par stolar bredvid ett minimalistiskt mörkt träbord. Så allt kommer samtidigt att kombineras med varandra och inte gå utöver moderna stilar.

Bild
Bild

Wienstolar är utsökta och vackra. Möblerna har länge fått ett gott rykte, vilket innebär att du inte kan vara rädd för besvikelse. Välj möbler av hög kvalitet, och du kommer definitivt att njuta av det faktum att du har en så äkta och hållbar sak i din inredning som kan tjäna dig i mer än ett år.

Du kanske också är intresserad av restaurering av wienerstolar. Du kan lära dig exakt hur detta händer från den här videon.

Rekommenderad: