Stolöverdrag (63 Bilder): För Modeller Med Rygg I Köket, Ett Europeiskt Omslag För En Skolstol Och Universella Alternativ För En Barnstol

Innehållsförteckning:

Video: Stolöverdrag (63 Bilder): För Modeller Med Rygg I Köket, Ett Europeiskt Omslag För En Skolstol Och Universella Alternativ För En Barnstol

Video: Stolöverdrag (63 Bilder): För Modeller Med Rygg I Köket, Ett Europeiskt Omslag För En Skolstol Och Universella Alternativ För En Barnstol
Video: 10 COOLEST TENTS IN THE WORLD 2024, April
Stolöverdrag (63 Bilder): För Modeller Med Rygg I Köket, Ett Europeiskt Omslag För En Skolstol Och Universella Alternativ För En Barnstol
Stolöverdrag (63 Bilder): För Modeller Med Rygg I Köket, Ett Europeiskt Omslag För En Skolstol Och Universella Alternativ För En Barnstol
Anonim

Numera är det omöjligt att föreställa sig en lägenhet eller ett hus utan så viktiga möbler som stolar. För att stolarna harmoniskt ska passa in i interiören och samtidigt behålla sitt vackra utseende länge kan de dekoreras med olika omslag.

Bild
Bild

Utnämning

När du vill uppdatera utformningen av ett rum bör du vara uppmärksam på möbler och andra inredningsdetaljer. Till exempel kommer stolöverdrag att hjälpa till att dekorera och uppdatera interiören.

Beroende på vilka uppgifter omslagen kommer att utföra kan de delas in i följande grupper:

  • Varje dag . Dessa kappor är lämpliga för daglig användning. På grund av att de kommer att tvättas ofta bör locken tas bort utan ansträngning. Tyget för dem måste vara hållbart, rynkfritt. Dessa enkla lock fungerar som skydd mot smuts, slitage och för att förnya gamla stolar.
  • Festlig . Dessa omslag är lämpliga för fester. Detta är ett löstagbart tillbehör. När de sys använder de volanger, rosetter och band.
Bild
Bild

Syftet med de festliga kapporna är att dekorera det inre av rummet.

Det är mer bekvämt att beställa en individuell skräddarsy av ett omslag än att hitta färdiga kappor som passar i stil, färg och storlek.

Bild
Bild

Typer och modeller

Idag finns det flera typer av stolsöverdrag: universella, halvtäcken samt lyxöverdrag:

Universell modeller passar olika stolar. Dessa överdrag är särskilt idealiska för stolar utan armstöd. Samtidigt fixeras locken på stolens baksida med hjälp av öglor, rosetter och andra tillbehör. Ryggdynor är också en mångsidig typ av kuddöverdrag.

Skydd för pallar kan också hänföras till universella modeller. De är runda eller fyrkantiga i form med band på pallens ben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvtäck . Denna beskurna modell är fäst med ett elastiskt band. Sådana kappor är gjorda av transparent eller genomskinligt material. Detta är ett praktiskt och relevant alternativ för hem med små barn och husdjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyxiga fodral . De köps för banketter, bröllop. Som regel sys sådana lock av dyra material. De består av ett långt tyg som täcker stolbenen och är dekorerade med vackra element. Lyxiga omslag ger rummet en speciell chic och mysighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även till försäljning kan du ofta hitta euro täcker … Dessa är stretchkåpor med ett elastiskt band. De sitter tätt runt stolar och ser ut som möbelklädsel. Tack vare tygets styrka skyddar de stolarna från yttre påverkan. Eurocovers är enkla att använda, de är gjorda av allergivänliga tyger.

Deras enda nackdel är deras högre kostnad jämfört med andra fall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att skydda stolar från föroreningar i skönhetssalonger hjälper engångsförpackningar av polyeten elastisk, ekonomisk och praktisk.

Blanketter

Beroende på formen är kåporna indelade i kategorier:

  • Fast eller tätt . De täcker helt stolen - både rygg och sits. Skydda möbler på ett tillförlitligt sätt från skador. De lägger till konservatism i möblerna. Denna form är den svåraste att tillverka.
  • Separat . De består av två komponenter - för sätet och för ryggen. Bekväm att använda.
  • Stolsöverdrag . Täcker bara stolen, de är mjuka och bekväma. De är runda och fyrkantiga. Dessa stolar är ett ekonomiskt och populärt alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

När du väljer stolöverdrag är det viktigt att fokusera på stilen på objektet där de ska användas:

  • Provence stil har sitt ursprung i Frankrike och är känd för romantik och laconism av detaljer. För rum i denna stil är bomullsöverdrag av pastellfärger med tryck i form av blommor, celler, monogram lämpliga. Även för Provence väljs linneprodukter med dekorativa strängar.
  • Rörande klassisk stil , då kännetecknas det av svårighetsgrad och harmoni i former. För en klassisk stil kan du välja tyger av satin eller siden i lugnande färger, eventuellt med tillägg av brons eller förgyllning. Stolar med sådana omslag kommer att lägga till aristokrati i en lägenhet eller hus.
  • Hi-tech stil kappor av viskos och denim är lämpliga. Huvudkriteriet för att välja omslag för denna stil är rätt form och ljusa detaljer.
  • För hemmet lantlig stil eller rustik stil välj material från naturliga tyger - bomull eller linne. Du kan dekorera produkter med blommor och spetsar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Alla material är inte idealiska för att göra stolskydd. Tyget ska vara av hög kvalitet, tätt och säkert vackert.

Låt oss ta en titt på några av dem:

  • Bomull . Tyget är allergivänligt och billigt. Men det rekommenderas inte för permanent användning. För det första bleknar färgen från frekvent tvätt och för det andra bleknar den i ljuset. Sådant material kan väljas för barnstolar.
  • Crepe satin . Bra material för olika volanger och veck. Det finns naturlig crepe -satin och syntet. Visuellt lik satin och siden. Omslag gjorda av detta tyg är slitstarka och ser vackra ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Spandex . Detta stretchmaterial har utmärkt elasticitet och passar de flesta stolar. Kostnaden är låg, till skillnad från andra tyger. Spandexöverdrag väljs oftast för att dekorera festsalar.
  • Gabardin . Lämplig för finsmakare av lätta, mjuka men täta material. Tygets sammansättning är annorlunda - från bomull, siden och ull. Gabardinöverdrag tål perfekt tvätt och användning av rengöringsmedel.
  • Linné . Lintyg är en utmärkt bas för att skapa stolskydd. Detta material kombinerar enkelhet med ett elegant utseende. Det är möjligt att välja valfritt färgschema och textur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stickat garn . Kapslar av detta material är miljövänliga, eftersom de innehåller 100% bomull. Fördelen med stickat garn ligger i närvaro av en enorm palett med rika färger. Stolsöverdrag kommer att se original ut om flera färger används i deras produktion. Stickade kappor är hållbara och opretentiösa att använda.
  • Mikrofiber . Resistent mot vatten och damm. Skydd av detta material är också väl lämpade för kontorsstolar.
  • Läder . Läderöverdrag är lämpliga för alla rumsdesigner. De ser fina och rika ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Läderöverdrag är perfekta för barstolar, pallar och andra stolar med metallram.

De kräver ingen särskild vård, de kan lätt torkas bort från damm och fläckar. Nackdelarna med omslag av detta material är det höga priset och risken för repor.

Bild
Bild

Färger

Efter att kåpornas typ och form har bestämts går vi vidare till valet av färger. Med hjälp av den valda färgen för att sy stolskyddet kan du komplettera den allmänna färgpaletten i hemmet eller ge möblerna ett uppdaterat utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att rummet ska se harmoniskt och snyggt ut måste du försöka att inte blanda ett stort antal nyanser. Annars kommer det visuellt att göra rummet komplext. Det idealiska alternativet är att kombinera omslagsfärgen med gardiner och en duk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vita omslag hjälper till att fräscha upp rummet och göra det festligt. De kan vara gjorda av nästan vilket tyg som helst. Valet av mörka färger för capes, till exempel burgunder eller brunt, kommer att betona den sofistikerade smaken hos husets ägare. Dessutom är dessa omslag praktiska för daglig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fans av ljusa tillbehör kan välja kappor med mer mättade nyanser - citron, hallon och turkos.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Vilken stol som helst kan göras original med hjälp av inredning. Till exempel kommer det att ta lite mindre än en timme att dekorera stolens baksida. För detta är ett snitt av tyg, flerfärgade lappar och trådar användbara. Vik tyget på mitten, gör ett mönster, sy och dekorera med applikation. En sådan design av kappor kommer att vara relevant för att dekorera barnstolar, såväl som före festliga evenemang.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan intressant och ovanlig teknik för att dekorera stolens yta är lapptäcken eller lappstilen. En enda komposition erhålls genom att kombinera olika vävnadsrester. För många år sedan användes denna sömnadsteknik för att spara pengar, men nu är lapptäcke en riktig konst.

Till att börja med väljs material. Tyger sorteras efter textur och färg. Baserat på tillgängliga patchar bestäms modellen för den framtida udden. Därefter skapas en skiss av produkten.

Därefter sys strimlorna in i en duk. Vissa hantverkare föredrar att inte sy lapparna, utan att ansluta dem med en virknål och stickat garn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärken

När de väljer omslag till möbler styrs köpare oftast av kvalitet och pris. Det största utbudet av sådana produkter erbjuds av turkiska tillverkare. Låt oss överväga några av dem:

  • Karna . De erbjuder ett brett utbud av produkter till överkomliga priser. Främst solida färger används.
  • Arya . Modeller av stretchkappar från stickade kläder produceras. De använder en mängd olika tyger - från bomull till polyester. Färgpaletten är rik, det finns svartvita modeller och med tillägg av ritningar och mönster.
  • Altinkelebek . Denna tillverkare har överkomliga priser och utmärkt kvalitet. I produktionen används 100% bomull.
  • Bulsan . Denna tillverkare erbjuder universella möbelöverdrag av högkvalitativa turkiska tyger. Komposition - 40% bomull och 60% polyester. Överflödet av färger låter dig välja en modell för vilken design som helst.
Bild
Bild

Hur väljer man?

Stolöverdrag används överallt, inte bara i köket, utan också i vardagsrummet, i barnrummet och på kontoret:

Köksöverdrag för hemmet är gjorda av praktiskt tyg, lätta att rengöra och i harmoni med rummets övergripande stil. För detta är det lämpligt att välja ett tätt material som tål daglig stress

Bomull eller syntet är perfekta för köket, de skyddar stolarna från smuts och garanterar enkel rengöring. Omslagen kan också dekoreras med en applikation som matchar rummets design.

Bild
Bild

På trästolar med hög rygg är det att föredra att välja avtagbara överdrag, liksom sittdynor. För ett mjukt fyllmedel kan du använda skumgummi, syntetisk vinterisator eller holofiber. Produkter av naturläder och ekoläder väljs också som klädselmaterial

Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer bara att skolstolar inte är de mest bekväma möblerna. För att fixa detta kan du göra ett fodral av naturlig mocka. Det kännetecknas av utmärkt hållbarhet och hög prestanda. En sådan produkt kommer att göra barnstolens rygg och sittplats bekvämare. Ett mjukt mockaöverdrag för en skolbarnsstol kommer att tilltala ett barn och är perfekt för ett barns rum

Bild
Bild

De yngsta invånarna i huset har sin egen viktiga möbel - en barnstol. Eftersom barnet inte alltid är snyggt och du vill hålla barnstolens utseende snyggt länge, måste du köpa ett avtagbart lock för det

Bild
Bild

Valet av tyg för att sy en sådan cape spelar en stor roll. Materialet måste väljas allergivänligt och, om möjligt, fuktavvisande. Det är bäst att använda oljeduk för detta. Det är också viktigt att komma ihåg om stoppning av produkten så att barnstolen är mjuk och bekväm. En syntetisk vinterisare är väl lämpad för detta.

Alla möbler i en lägenhet eller ett hus åldras med tiden, klädseln tårar, repor och oreducerbara fläckar dyker upp. Detta gäller även stolar. Men om den gamla stolen förblir stark och den fortfarande har en solid bas, är att sy en cape en bra anledning att återställa ett vackert utseende till produkten. De mest lämpliga tygerna för detta är linne, bomull, velour, gobeläng och sammet.

Snygga vardagsrumsstolar kompletterar andra inredningselement eller sticker ut mot deras bakgrund. De olika stolskydden får ditt vardagsrum att se ovanligt och individuellt ut. Perfekt för denna produkt gjord av äkta läder, drapering, velour

Bild
Bild
  • För klädstolar med armstöd i vardagsrummet eller matsalen är det bäst att använda gobeläng eller jacquardtyg. De kommer att ge en unik chic och sofistikerad till rummet.
  • Vridbara stolar används ofta för datorarbete både hemma och på kontoret. Vanligtvis är ett svängbart stolskydd av läder eller polyester, och en syntetisk vinterisator används som fyllmedel. Utbudet av färger kan vara helt varierat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

För att materialets utseende ska förbli presentabelt så länge som möjligt måste du ta hand om det ordentligt.

Varje produkt rekommenderas sin egen typ av vård:

  • Jacquard varar mycket länge om den sköts om. För dagligt underhåll är det tillräckligt att dammsuga och torka av med en fuktig trasa. Om det behövs kan kapporna av detta tyg maskintvättas, de deformeras inte.
  • Läderprodukter torkas med specialprodukter för denna typ av material.
  • Ta bort smuts från eko-läder med en neutral produkt. Dessa kappor får inte tvättas eller fläckborttagningsmedel användas.
Bild
Bild

Under inga omständigheter ska du använda kemikalier för velour, därför rengörs den endast med en dammsugare eller en mjuk borste.

  • Linne- och bomullsprodukter tvättas i maskin med lämplig inställning för denna typ av tyg.
  • Det är lämpligt att tvätta stickade garnskydd i kallt vatten med ett milt tvättmedel. Användning av varmt vatten kommer att förstöra produktens färg. Borstar kan inte användas för sådant material.
  • Mikrofiberprodukter måste tas om hand med en dammsugare. Vid fläckar, använd tvättmedel.
Bild
Bild

För att göra tyget mer hållbart och vattenavvisande kan det behandlas med speciella föreningar. Och produkter tillverkade av dyra tyger är bättre för kemtvätt.

Vackra exempel i inredningen

Stolen ser original ut, dekorerad med en liten bit säckväv, dekorerad med en solros. Ett bra alternativ för en inredning i lantlig stil. För en trendig inredning, använd jeansjackor. De ser särskilt harmoniska ut i kombination med trästolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svartvita kappor kommer att betona ägarens aristokrati och raffinerade smak. Denna klassiska färgkombination är alltid i trend.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fuchsia sammet. Endast dyra tyger används för att sy denna produkt. Vanligtvis består en sådan produkt av en lång bas för en hög rygg på en stol, samt bågar och andra element. Denna typ av produkt måste behandlas med extrem försiktighet, inte rörig med påsar och andra främmande föremål.

Bild
Bild

Ett känsligt turkosrost lock till en barnstol kommer säkert att tillfredsställa ett barn. För en sådan cape är det lämpligt att välja ett vattenavvisande tyg som är praktiskt och snabbt kan tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Röda och vita avtagbara filtöverdrag i form av en tomtehatt kommer att dekorera alla interiörer och skapa en festlig stämning i huset.

Rekommenderad: