Plaststolar: Vita Plastprodukter Med Ryggstöd Och Träben, Polyuretankonstruktion På En Metallram

Innehållsförteckning:

Video: Plaststolar: Vita Plastprodukter Med Ryggstöd Och Träben, Polyuretankonstruktion På En Metallram

Video: Plaststolar: Vita Plastprodukter Med Ryggstöd Och Träben, Polyuretankonstruktion På En Metallram
Video: Nilkamal Crystal Plastic Chair : Review 2024, Maj
Plaststolar: Vita Plastprodukter Med Ryggstöd Och Träben, Polyuretankonstruktion På En Metallram
Plaststolar: Vita Plastprodukter Med Ryggstöd Och Träben, Polyuretankonstruktion På En Metallram
Anonim

För närvarande finns det många produkter på möbelmarknaden tillverkade av olika material. Plast används ofta vid tillverkning av många inredningsartiklar. Idag kommer vi att prata om funktionerna hos moderna plaststolar.

Fördelar och nackdelar

De positiva egenskaperna hos plaststolar inkluderar:

  • Pris . Som regel är möbler tillverkade av detta material billiga, och varje köpare har råd.
  • Bekvämlighet . Plast tar lätt absolut vilken form som helst. Att sitta på det är bekvämt och bekvämt.
Bild
Bild
  • Slitstyrka . Plaststolar kommer inte att ruttna med tiden, och på grund av fuktbeständighet kommer de inte att svälla eller mögla.
  • Enkelt underhåll . För att ta hand om plastmodeller behöver du inte fylla på dyra specialprodukter. Det räcker att torka dem med en fuktig trasa då och då.
  • Rörlighet . Plastmöbler kan enkelt flyttas om till en annan plats utan extra ansträngning.
Bild
Bild

Stolar av plast, liksom alla andra möbler, har ett antal nackdelar, som inkluderar:

  • Materialets kvalitet . I modern möbelproduktion används ofta lågkvalitativa och giftiga material. För att inte stöta på en sådan produkt rekommenderar experter att kräva specialcertifikat från säljare.
  • Exponering för värme . Stolar av plast rekommenderas att placeras på avstånd från värmekällor (värmare eller batterier).
  • Känslighet för mekanisk skada. Repor och andra liknande defekter är mycket lätta att lämna på ytan av plaststolar. Med ett kraftigt slag kan sådana möbler brytas helt.
  • Vid extrema temperaturer, plaststolar kan deformeras eller blekna .
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns många sorter av plaststolar.

Tänk på de mest populära och efterfrågade alternativen:

  • En av de mest populära är matstolar, som används i motsvarande område i hemmet. Designers rekommenderar att man håller sig till golvets färg när man väljer sådana produkter. Sådana inredningsartiklar kommer att vara i harmoni med bord gjorda av olika material, vare sig det är metall, glas eller trä. Huvudvillkoret i detta fall är matchning av toner.
  • Fällbara plastmodeller är idealiska för utomhusaktiviteter. De utmärks av sin rörlighet. De kan vid behov flyttas om till en ny plats, om det behövs.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du letar efter de mest pålitliga och hållbara alternativen, bör du leta efter stabila strukturer med metallramar eller träben. Sådana strukturer är mer hållbara på grund av högkvalitativa stöd som inte utsätts för deformation och brott. Dessa produkter, som har utmärkta prestandaegenskaper, har ofta flätade ramar med genombrutna skär.
  • Plaststolar är också mjuka och hårda. Mjuka sitsversioner är utrustade med diskreta klädsel med ett inte för tjockt vadderingsskikt eller kompletteras med ett universellt mjukt skydd som täcker hela strukturen. Hårda versioner har inte stoppning och fyllmedel för sätet.

Idag tillverkas plaststolar med och utan rygg. De andra alternativen (pallar) har som regel miniatyrdimensioner. De köps ofta till barnrum. Liknande mönster kan också köpas för fiske eller friluftsliv

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vid tillverkning av moderna plaststolar används följande material oftast:

  • akryl;
  • polypropen;
  • polykarbonat;
  • polyuretanråvaror;
  • plexiglas;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kombineras plaststoldesigner med andra material. Det kan till exempel vara trä, billigare MDF eller metall.

Oavsett vilket material stolen är gjord vid köp måste du begära ett kvalitetscertifikat som bekräftar säkerheten för din valda modell. Det är särskilt viktigt att läsa den här dokumentationen om du köper en stol till ett barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

På jakt efter de mest tillförlitliga och hållbara konstruktionerna rekommenderas det att bo på plexiglasmodeller. Produkter tillverkade av sådant material är mindre känsliga för mekaniska skador. De kan också ha olika former: från standard till de mest oväntade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Idag säljer butiker plaststolar i olika storlekar. När du väljer modeller av lämplig storlek är det nödvändigt att lita på den traditionella regeln: stora stolar är lämpliga för ett stort rum och kompakta för en liten.

Detta beror på det faktum att i ett rymligt rum kommer kompakta mönster att se inharmoniska och till och med löjliga ut. Om stora stolar placeras i ett litet utrymme tar de för mycket plats och begränsar rummet.

Om du letar efter en stol för ett barn, bör dess storlek motsvara höjden på den lilla användaren.

Bild
Bild

Färg

Plast är ett målbart material. Tack vare denna flexibilitet kan du på den moderna möbelmarknaden hitta plaststolar (och inte bara), målade i en mängd olika färger.

De mest populära idag är strukturer målade i:

  • Vit;
  • blå;
  • grön;
  • gul;
  • Röd;
  • Violett;
  • turkos.
Bild
Bild

Färgade mönster som imiterar naturligt trä ser också väldigt attraktiva och originella ut. Naturligtvis är det väldigt enkelt att skilja dem från en riktig uppsättning, men det är fullt möjligt att lysa upp interiören med hjälp av sådana detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En typ

Det finns tre huvudtyper av plastmodeller:

  • Klassiska stolar . Dessa exemplar har oftast ryggstöd och armstöd av olika storlekar.
  • Pallar . Sådana mönster är enklare. De har varken rygg eller armstöd, bara ben och säte.
  • Stolar-stolar . Sådana alternativ har en struktur som liknar klassiska stolar, men skiljer sig åt i mer imponerande storlekar och former, upprepande vanliga mjuka stolar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Original plaststolar kan inte användas i alla inredningsstilar. Låt oss titta närmare på vilka ensembler sådana modeller kommer att passa harmoniskt:

Högteknologisk . Denna moderna trend gör att ägarna kan använda produkter av syntetiska och onaturliga material som dekorationer och möbler. Plaststolar är idealiska för sådana interiörer. De kan kompletteras med transparenta element eller metallkomponenter.

En robust och hållbar metallramstol är den perfekta lösningen. I högteknologisk stil rekommenderas att använda monokromatiska mönster i grått, vitt, blått eller svart.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Historisk stil . Detta kan tyckas konstigt för många, men plaststolar kan också väljas för en gedigen historisk stil. För att göra detta bör du hänvisa till modellerna som kallas "Tonet" (de är också wiener), eftersom de har en icke-trivial och elegant form.
  • Minimalism . Plaststolar är också lämpliga för minimalistiska interiörer. För sådana ensembler rekommenderas att välja de mest hållbara monokromatiska alternativen, utan dekorativa tillägg.
  • Moderna plastprodukter kan också användas i så attraktiva stilistiska riktningar som avantgarde, popkonst eller retro .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Plaststolar är oftast dekorerade med följande dekorativa element:

  • Transparenta skär. Det kan vara en färglös sits, armstöd och andra möbler.
  • Kontrasterande utskrifter: mönster, färgkompositioner och levande bilder.
  • Omslag.
  • Openwork -element.
  • Detaljer av metall och trä.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Plaststolar finns i en mängd olika former och färger. Sådana möbler klarar lätt inte bara sitt huvudsakliga syfte, utan dekorerar också utrymmet där de ligger.

Till exempel kan du med en ljus, mättad färgstol späda ut de snövit eller mörka färgerna på dekorationen i rummet. Det rekommenderas dock inte att placera sådana möbler i samma färgglada rum, annars blir ensemblen för färgstark och irriterande.

Du kan lägga till futuristiska anteckningar till interiören med en vit, grå eller svart stol med transparenta detaljer. Till exempel ser breda modeller med ett runt säte i kombination med ett ryggstöd mycket intressant ut. Om du sätter sådana möbler i en modern inredning, kommer det att komplettera ensemblen perfekt och betona dess progressiva orientering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var inte rädd för att kombinera plaststolar med dyrare och gedigna möbler. Så i en matplats eller kök kommer sådana modeller att vara i harmoni med bord av naturligt trä av en lämplig nyans eller hållbar metall.

De enda undantagen är lyxiga stilar som barock, rokoko eller imperium. Det är strängt förbjudet att använda plaststolar i sådana bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Högkvalitativa och vackra stolar av förstärkt polypropen på stålramar tillverkas av det välkända märket Ikea. De är billiga och attraktiva. Sådana produkter är avundsvärda bland konsumenterna, eftersom de utmärks av slitstyrka och en stabil struktur.

Vackra stolar av plast på en metallram tillverkas av italienska märken som Calligaris, Casa Diva och Metalmobil Bum. Sortimentet av dessa tillverkare inkluderar inte bara mat, utan också stolar på hjul (för ett datorbord) och praktiska utomhusalternativ. Kunder firar den oöverträffade byggkvaliteten och designen hos dessa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eleganta och högkvalitativa plaststolar och fåtöljer tillverkas av tyska märken Walter Knoll, Dedon och Huelsta. Produkterna från dessa tillverkare är populära över hela världen idag. De flesta konsumenter noterar den höga kvaliteten på plaststolar och deras hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtida exempel och varianter

Klassiska snövit stolar kommer att se spektakulära ut i alla färger. De kan också installeras i ett snövit kök nära ett glansigt bord. Dessa ensembler bör spädas med inredning i ljusa och rika färger. Till exempel röd.

Transparenta halvcirkelformade modeller är lämpliga för moderna matplatser. De kan placeras bredvid ett glasbord i en kontrastfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna modeller med ovanliga former och mörka nyanser kommer att vara det perfekta komplementet till ett metalliskt glänsande bord i ett svartvitt kök.

En ljus bardisk med metallisk glans, belägen i ett snövit rum, bör dekoreras med höga vinröda barstolar.

Rekommenderad: