DIY Stol (85 Bilder): Hur Man Gör En Trappstege Av Trä I Form Av En Transformator, Gör Växande Hemgjorda Och Hopfällbara Modeller

Innehållsförteckning:

Video: DIY Stol (85 Bilder): Hur Man Gör En Trappstege Av Trä I Form Av En Transformator, Gör Växande Hemgjorda Och Hopfällbara Modeller

Video: DIY Stol (85 Bilder): Hur Man Gör En Trappstege Av Trä I Form Av En Transformator, Gör Växande Hemgjorda Och Hopfällbara Modeller
Video: DIY - Hemlig bokförvaring 2024, April
DIY Stol (85 Bilder): Hur Man Gör En Trappstege Av Trä I Form Av En Transformator, Gör Växande Hemgjorda Och Hopfällbara Modeller
DIY Stol (85 Bilder): Hur Man Gör En Trappstege Av Trä I Form Av En Transformator, Gör Växande Hemgjorda Och Hopfällbara Modeller
Anonim

Stolen är de enklaste grundmöbler i rummet. De produceras av många möbelfabriker, massproduktion, sätts i drift. Men du vill ha något ovanligt! Det är därför vissa hantverkare bestämmer sig för att göra en stol på egen hand. Det krävs inte mycket.

Bild
Bild

Olika sorter

Innan du börjar göra något måste du förstå vilka typer av stolar som är. Komplexiteten i jobbet beror på det. Den enklaste basstolen kan betraktas som en pall. Dess oberoende produktion är den enklaste och kräver praktiskt taget inte färdigheter och specialverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med kan du öva och göra en uppsättning pallar till en sommarstuga eller garage. När handen är full kan du gå vidare till att skapa mer komplexa strukturer.

Om det är läskigt att börja med en pall direkt kan du försöka göra en barnhängstol som en gunga. För att klara det behöver du flera brädor av medellång bredd, smala block och ett starkt rep.

Så först måste du sätta dig. Breda brädor är sågade så att tre brädor kan fällas ihop till ett fyrkantigt eller rektangulärt säte. På ena sidan spikas små block med korta spikar för att ansluta brädorna till varandra. Repets ändar är anslutna till de fyra kanterna på den resulterande strukturen.

Nu kan strukturen hängas från en dörröppning eller en robust trädgren vid en sommarstuga. För ökad säkerhet kan ryggstöd och armstöd läggas till. De är anslutna på samma sätt som delarna av sätet. När arbetet är klart kan du slipa, måla och lacka produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra modeller:

Den mest populära typen av stol är det solida hemmet stol med rygg … De är ofta barnsliga. Alla detaljer i denna design är vanligtvis massiva och hållbara. som ser till att barnet inte ramlar av stolen. Dessutom blir det svårt för ett barn att välta en sådan stol.

När du gör denna struktur måste du noggrant övervaka så att det inte finns några splinter och andra oskinnade delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa vy liknar den föregående . Den enda skillnaden mellan de två är att den här har en mjuk sits. Du kan göra det av ett vackert tätt tyg och fylla det med bomullsull och skumgummi. Det blir lite svårare än en massiv, eftersom den mjuka delen måste fästas ordentligt på sätet så att de vassa delarna inte ser ut. Du kan behöva använda en konstruktionshäftapparat för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stol-stol är baserad på båda tidigare produkterna, bara istället för en mjuk sits, är den helt stoppad med tyg och skumgummi. Det är mycket svårare, men värt att försöka. Du kan börja med att uppdatera en gammal liknande stol. Dra bara åt den med en ny trasa om den gamla är sliten. Om upplevelsen är framgångsrik kan du redan göra en samling av sådana stolar själv. Ibland läggs fjädrar till sätet för att göra det mjukare. Det ska finnas ett rikligt lager av mjukt material på våren. Denna design liknar en soffa och är omtyckt av många.

Bild
Bild

Det är svårt att göra det själv, bara om det krävs ett noggrant urval av fjädrar. Du kommer att behöva spendera mycket tid i en möbeltillbehörsbutik.

Hopfällbar stol mycket bekvämt för en liten lägenhet där du behöver ordna möbler så kompakt som möjligt. Denna typ av säte kan till och med hängas på väggen när den fälls och sänkas endast om det behövs, till exempel när gäster kommer till huset. Ofta används denna typ av möbler i hus på landet, där det som regel aldrig finns tillräckligt med utrymme. Det är mycket bekvämt att ta ut dem på verandan, på gatan.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av stolar som oftast finns i landet är hängmatta eller solstol … För att göra det behöver du ett vackert starkt tyg och bra block. En schäslong är grunden för en hängmatta. Om den används utan den måste hängmattan dras mellan träden. Det behöver inte alls vara ett rutnät. Dessutom är det inte bekvämt för vila, eftersom knutarna i nätet biter i kroppen och stör vilan. Du kan ta ett starkt vackert tyg, sy ut en rektangel ur det. Sy pinnar längs två smala sidor, till vars ändar ett starkt rep är anslutet. Samma princip är för en schäslong, med den enda skillnaden att delar av schäslongstrukturen - ben - är fästa vid pinnarnas ändar.

Bild
Bild

Det finns flera typer av stolar som osannolikt kommer att tillverkas på egen hand utan speciella färdigheter, verktyg och erfarenhet. Dessa inkluderar smidesjärnstolar (de måste göras i smedjan, det här är ett mycket svårt jobb), skola för att korrigera barnets hållning (för att göra denna typ behöver du särskild kunskap inom ortopedi, annars kan du tvärtom skada barnet och hans hållning. I det här fallet är det bättre att överlåta arbetet till en professionell).

Bild
Bild
Bild
Bild

Samma typ är barstolar såvida de inte är enkla med ett ben och en sätesstruktur. Som regel är en enkel konstruktion ointressant och original. Det främsta kännetecknet för barstolar är att benen är mycket högre än de vanliga. Benen på den sittande personen vilar inte på golvet, utan på tvärstången på benet. Bardiskens höjd är annorlunda, så barpallen måste göras efter noggrant mätning av allt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruv (svängbar) stol finns oftast i hem med upprättstående pianon eller pianon. För egenproduktion av denna typ krävs mycket kompetens. På första försöket och utan erfarenhet är det nästan omöjligt att göra det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns några fler typer. Till exempel Kentucky, på hjul, sadelstol, liggande, med armstöd, matsal, hopfällbar, fjäderbelastad, wiener, båt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Storlekar och former

Stolar är mycket olika. De följer med en person hela livet. Bekantskap med dem börjar när en person fortfarande är liten - från en matstol. Under hela livet använder en person alla slags stolar i olika former, storlekar, typer och ändamål. I ålderdom föredrar många bekväma, hemlagade sådana. mysiga gungstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolarnas former är också mycket olika. Berömda världsinredningsarkitekter skapar haute couture stolar - så att om de befinner sig i en lägenhet är det mestadels som en utställning, och inte för att sitta på dem. De är väldigt vackra och dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan hitta utmärkta verk i många kataloger av kända designers. Stolen kan vara rund, triangulär, rektangulär, formlös. Men den klassiska rektangulära eller fyrkantiga formen på sätet är den vanligaste och ergonomiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om stolen är skapad för hand måste du noggrant övervaka att den passar bra i storlek till bordet. Om de inte matchar, kommer det att vara obehagligt att vara vid bordet. Att sitta för högt får dig att vilja slaka, och ryggen kommer att värka av detta.

Att sitta för lågt kommer att tvinga axlarna att stiga högt så att det finns en möjlighet att sätta armbågarna på den. Båda ytterligheterna kommer att ha en mycket negativ effekt på hållning. Därför måste höjden på benen, sätet, ryggstödet mätas mycket noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna designers använder nästan alla material för tillverkning av ovanliga inredningsmöbler. Med ord ser det inte lika vackert ut som i verkligheten, för även från en hög skräp i skickliga händer kan ett mästerverk visa sig.

Rammaterialet kan vara vad som helst, vanligtvis trä eller metall. En massiv träbas är det överlägset bästa alternativet. Det är det mest praktiska. Om basen inte är gjord av trä, utan av metall, görs speciella överlägg för styva ben så att de inte förstör golvbeläggningen. Detta är särskilt viktigt om avföringen är tung. Han kan lätt lämna obehagliga, men svåra att ta bort spår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler kan tillverkas av kartong, trä, plywood, profilrör (professionella rör), pallar, polypropenrör, spånskiva, foder, brädor, stockar, spånskiva, virke, hampa, däck, från improviserade medel, epoxiharts, glas och korg från en vinstock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsteknik

Tillverkningsteknikens komplexitet beror också på typen av stol. Om du följer instruktionerna tydligt är det lätt att få jobbet gjort. Det är viktigt att välja bra material så att det inte orsakar några besvär under arbetet. Trä av god kvalitet kan köpas på specialiserade byggmarknader.

Bild
Bild

Den färdiga produkten måste slipas så att alla sidor är släta. Splinter i möbler, både små och stora, är en farlig sak. Små kan förbises, och efter att det har fastnat kommer inflammation att börja. Större lämnar allvarliga sår på kroppen, så avföringen måste städas innan beläggning appliceras. Efter målning måste du applicera ett lager lack så att färgen håller längre.

Det enklaste sättet är att göra det själv buggy stol eller bean bag stol … Det kräver inga konstruktionsverktyg: endast tyg-, skär- och sömnkunskaper samt fyllmedel. Denna stol är en tygpåse fylld med trevlig fyllning. Det är bekvämt att koppla av i en sådan fåtölj, titta på TV. Barn är väldigt förtjusta i barnvagnar, så du kan sy en till barnrummet.

Bild
Bild

Verktyg

De som vill göra något på egen hand hemma vänder sig ofta till affärer för att köpa träfräsar. De används i stora företag och ibland i hemverkstäder. Det är inom träbearbetning som dessa elverktyg är mest populära.

Detta beror på det faktum att användningen av lutande spindlar, slutfräsar låter dig lösa det bredaste utbudet av uppgifter.

Trähantverkare noterar att om du väljer spindelns horisontella läge kan du börja utveckla runda tappar och spår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är fräsar? Det finns flera typer av stationära fräsmaskiner. Priserna på träfräsar beror på olika egenskaper.

Dom är:

  • Lungor . Sådana elverktyg används för enkelt arbete. Deras effekt är som regel inte mer än 1 kW. Oftast används dessa enheter i aktiviteterna i en hemverkstad. Dessa inkluderar en manuell router.
  • Genomsnitt . Denna kategori inkluderar mer komplexa enheter med en kapacitet på upp till 3 kW.
  • Tung . Det här är redan professionella maskiner som används i storskalig produktion. Effekten hos tunga maskiner är över 3 kW.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste noggrant studera katalogen över träfräsar för att hitta elverktyg i alla konfigurationer. Enhetens driftsprincip är baserad på rotationen av fräsen som är fixerad i spindeln. Detta är apparatens huvudrörelse. I detta fall är själva arbetsstycket fixerat. Hjälprörelse: enheten tvingar den att utföra raka och krökta rörelser.

Det finns modeller där dessa processer sker samtidigt. I webbutiken kan du hitta en bil som passar dina behov. Att välja rätt verktyg är nyckeln till framgångsrikt arbete. Du behöver också andra verktyg, till exempel en skruvmejsel, för att fästa möbeln med skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Det finns lika många alternativ för hur man gör alla möbler som det finns typer av det.

Enkel

Ovan i artikeln har typerna av enkla stolar redan beskrivits - pallar och modeller med rygg. Ibland bestämmer hantverkare att göra det krökt för att lägga till släta linjer och nåd till produkten. Detta är en bra och framgångsrik lösning, men precis som med gungstolen måste du pilla med trädets böj. Vid första försöket kanske det inte fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så hur man böjer en bräda eller en träbit hemma? Först måste du ånga en bit trä.

Du behöver följande utrustning för arbetet:

  • Ångkammare . Arbetsstycket som du vill böja finns i det.
  • Värmegenerator eller ånggenerator . Det är viktigt att välja en kvalitetsprodukt så att den är säker.
  • Termometer … Med en termometer måste du mäta temperaturen, det är mycket viktigt att övervaka den.
  • Slangar olika typer eller diametrar på röret, med hjälp av vilket generatorn är ansluten till ångkammaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ånga måste släppa ut från hålet under tryck, så det är viktigt att välja rätt diameter. I det här fallet är det viktigt att se till att den inte är för hög, annars går kameran sönder. Med otillräckligt tryck fungerar inte effekten alls.

I detta skede kommer termometern i drift. Med dess hjälp måste du se till att arbetsstycket värms upp till kokpunkten, det vill säga upp till 100 grader Celsius. Det är vid denna temperatur som trädet blir smidigt och du kan börja böja det efter behov. Du kan få absolut vilken form du vill.

Bild
Bild

Innan du börjar böja måste du se till att böjningarna på alla delar är korrekt korrelerade. Detta gäller särskilt gungstolar, men du kan läsa om dem i artikeln nedan.

Stepladder stol

I vardagen är en stol-stege-transformator av trä eller metall mycket bekväm. Att göra det själv för hemmet är enkelt om du följer instruktionerna tydligt. Åtgärdernas närhet till instruktionerna i detta fall är mycket viktigt, eftersom det i framtiden är planerat att stå på produkten i full höjd. Om den inte utförs korrekt kan personen som använder stegen falla och skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växande

En mycket praktisk och praktisk modell i en familj med ett barn. Möbler växer med honom. Sitsen måste vara av konstant storlek och benen kommer att bestå av två delar, som är anslutna på olika sätt, beroende på hur höga de ska vara.

Skruvarna som strukturen ska hållas på måste skruvas tätt, men så att det efter ett tag går att skruva loss dem igen, demontera stolen och montera den igen med en ny storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Vissa DIYers bestämmer sig för att göra en hemlagad fällstol. Det är inte så svårt som det låter, även om det finns specifika funktioner. Det största pluset är att sådana möbler inte tar mycket plats i rummet. Ibland kan den användas inte bara som möbler, utan också som dekoration, om du hänger en vackert målad stol på väggen.

Själva stolen kan vara ganska varierad. Ibland är kompakta modeller gjorda av plywood. Men oftast kan du hitta modeller från en kombination av olika trädslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstol

Äldre tillbringar mycket tid i mjuka fåtöljer eller gungstolar, även om de senare är mindre och mindre vanliga i moderna lägenheter, eftersom de tar mycket plats och orsakar stora skador på golvbeläggningen.

Att göra en sådan stol kräver stor skicklighet och erfarenhet av att arbeta med trä, för att göra den viktigaste delen som skiljer den från andra stolar måste du böja trädelar. I stolens hjärta finns halvcirkelformade ben på vilka hela strukturen svajar.

För att göra den enklaste modellen behöver du bara en sticksåg, en borr och flera typer av skiftnycklar. Med lite erfarenhet kan en sådan produkt göras på bara en dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning alternativ

När möblerna är klara måste du dekorera produkten för att göra den ännu mer individuell. För att göra detta måste du bestämma i vilken stil rummet ska dekoreras, där det är planerat att placera de färdiga möblerna.

En klassisk stil eller stuga kommer att kräva soliditet och tydlighet av linjer. Shabby chics växande popularitet innebär mer originella alternativ.

Designers rekommenderar att göra decoupage … Detta är en handgjord version där ytan är täckt med ett mönster från en speciell servett för decoupage. Denna teknik kan appliceras på ben, ryggstöd, armstöd. Och om möblerna inte har en mjuk sits, så på den. Decoupage kräver flera verktyg, du kan köpa dem i nästan vilken butik som helst för hemälskare.

Ett viktigt inslag i denna teknik i förhållande till möbler är att den måste poleras noggrant och lackeras för att inte förstöra inredningen under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snidade ben och rygg - ett populärt inredningsalternativ. Sådan dekoration kan läggas till av dem som är flytande i en sticksåg och andra liknande verktyg. Om sådana dekorationer görs för hand blir möblerna husets höjdpunkt. Det lockiga benet är ett mycket originellt och effektivt element. De graciösa detaljerna i möblerna är minnesvärda och ger inredningen en speciell chic.

Bild
Bild

Väldigt enkelt dekorera möbler - att göra original och unika kappor för barnstolar. Vilket vackert tyg som helst gör detta. Du kan köpa den i butiken eller använda en gammal filt.

Dessutom gör vissa gör-det-självare stolar med sina fruar. Samtidigt utgör män grunden för möblerna, och kvinnor stickar eller syr ett säte. Att arbeta tillsammans förenar familjen. Du kan locka barn, då blir de färdiga möblerna ännu mer älskade av familjen.

Bild
Bild

En annan idé för de familjer där kvinnor vet hur och älskar att sticka. Kan bli gjort damasker som kommer att bäras på benen på möblerna. Denna lösning kommer att rädda dig från två problem samtidigt: en tråkig design och spår av benen på en tung stol på golvet. En stol med leggings kommer inte att ge några obehagliga ljud när den flyttas, och det kommer inga linjer från stolen till golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färdiga trästol kan målas … I detta fall kan färger blandas, olika mönster kan göras med maskeringstejp, måla i lager. Det finns en originalversion av färgning med fläckar, men denna metod kommer att kräva förberedelse. Du måste applicera ett lager basfärg på möblerna. Glöm inte i förväg slipning och grundning så att färgen håller så länge som möjligt. Efter detta måste den färdiga produkten tas ut, till exempel på gården eller placeras i mitten av rummet, noggrant skyddad från att det tränger in färg. För att göra detta kan du täcka golvet och väggarna med folie eller ett tjockt lager tidningar. Sedan måste du doppa en tjock rund pensel i färgen och börja strö den på stolen.

Du kan göra fläckar i flera färger eller en. Det är viktigt att vara försiktig här så att stolen inte ser ut som möblerna som används vid renoveringen. Du borde få någon form av smarta blots.

Bild
Bild

Vissa människor väljer alternativet för dekoration. med vagnskopplare , andra bestämmer sig för att dekorera möbler halvantikt … Det här alternativet är mycket elegant, men du måste åldra möblerna klokt. Till exempel finns det speciella lacker eller andra beläggningar som gör att den färdiga stolen kan se ut som den har använts i flera decennier, och produkten kan hänföras till antikviteter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant sätt är craquelure … Metoden ger en mycket ovanlig effekt, men inte alla gillar den. Det ger produkten en likhet med den stolen, som har gammal sprucken färg, och denna effekt ser extremt ovanlig ut.

Först av allt, efter primern, appliceras ett lager färg som kommer att synas genom sprickorna. Därefter appliceras craquelure och färg, som kommer att spricka. Det spricker direkt och skapar en vacker effekt. Denna effekt måste också fixeras med lack när beläggningen torkar, så att inredningen håller så länge som möjligt.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att du använder vitt som en sprickfärg och applicerar blått eller aqua på bottenlagret. En sådan produkt är idealisk för inredning i nautisk stil.

Hur som helst, en stol utformad på detta sätt, med vit färg som översta lagret, kommer att se bra ut i alla interiörer.

Vackra idéer i inredningen

Ibland kräver möbler en festlig inredning.

Du kan göra ett vackert draperi själv. Denna design kan användas på en mängd olika helgdagar. Färgen bör väljas i enlighet med rummets övergripande design. Tyget måste vara snyggt draperat och sedan fäst med ett brett tejp.

Det är bäst att ta en rosett antingen i kontrastfärg eller identisk med möblernas allmänna draperi.

Beräkningen av tyget ska vara följande: du bör noggrant mäta stolens höjd, lägga till 20-25 centimeter till det resulterande antalet. Det färdiga resultatet ska fördubblas. Detta är längden som tygstycket ska vara. Som regel ligger den resulterande längden i intervallet från hundra fyrtio till hundra femtio centimeter.

Bild
Bild

En köksstol i köket kan dekoreras med en tunn graciös kudde. Du kan också göra det själv. För att förhindra att det faller när någon sätter sig eller reser sig kan tunna band sys i kuddens ändar. Med deras hjälp kan du knyta den till ryggen eller benen. Kardborrband kan användas som ett alternativ till remmarna.

När kudden inte behövs kan du lossa den. Om det blir smutsigt kan det också lätt tvättas. Det kommer att vara särskilt bekvämt om du gör en sådan kudde så att locket är avtagbart.

Bild
Bild

Att göra en stol för en student på egen hand är mycket svårare, eftersom sådana möbler kräver särskild skicklighet. Om sådana möbler är felaktigt designade kommer det att skada barnet. Ryggstödet ska vara ergonomiskt och hjälpa till att bibehålla hållningen.

Du kan ordna en färdig stol med ditt barn, vilket hjälper dig att komma närmare och vänja honom att arbeta. Oavsett möbelns utformning måste barnet själv, som i själva verket äger rummet, och därför möblerna i det, välja det på egen hand. Så, tjejer kanske vill designa en stol i klassisk eller barockstil. Således kommer rummet att likna ett prinsessrum.

Pojkar kommer säkert att vilja dekorera i stil med steam-punk eller i enlighet med stilen i deras favoritdatorspel eller serietidning. Du bör inte motstå en sådan önskan, för då kanske barnet inte gillar hans nya rum och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra möbler hemma på egen hand med hela familjen är ett mycket arbetsintensivt företag, men underhållande. Om alla familjemedlemmar är engagerade i ett gemensamt arbete, samlas det. Stolar skapade av en fru, make, barn tillsammans blir ett familje -arv. Vänner och barnbarn kommer att få veta om dem.

Processen att skapa sådana möbler kommer att komma ihåg av alla länge, kanske på familjesemestrar kommer de att komma ihåg roliga historier som hände under arbetet eller idéer som uppstod under arbetsprocessen.

Om alla gillar jobbet kan din favorithobby med tiden ge en viss inkomst. Handgjorda mässor hålls ofta i stora städer, där sådana möbler sällan finns på grund av produktionens särdrag, men det betyder inte att det inte är efterfrågat på marknaden. Självklart blir det ganska svårt att skilja sig från en stol som hela familjen gjorde tillsammans. Men det kommer att ersättas av ett annat ämne, som kan förvandlas till möbler på samma sätt - tillsammans.

Rekommenderad: