Stolar I Loftstil (36 Bilder): Vilka Storlekar Ska Vara Möbler För Inredningen I Vintage Stil, Produkter På En Metallram Gjord Av Rör I Industriell Stil

Innehållsförteckning:

Video: Stolar I Loftstil (36 Bilder): Vilka Storlekar Ska Vara Möbler För Inredningen I Vintage Stil, Produkter På En Metallram Gjord Av Rör I Industriell Stil

Video: Stolar I Loftstil (36 Bilder): Vilka Storlekar Ska Vara Möbler För Inredningen I Vintage Stil, Produkter På En Metallram Gjord Av Rör I Industriell Stil
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Stolar I Loftstil (36 Bilder): Vilka Storlekar Ska Vara Möbler För Inredningen I Vintage Stil, Produkter På En Metallram Gjord Av Rör I Industriell Stil
Stolar I Loftstil (36 Bilder): Vilka Storlekar Ska Vara Möbler För Inredningen I Vintage Stil, Produkter På En Metallram Gjord Av Rör I Industriell Stil
Anonim

Valet av möbler för många människor blir inte ett trevligt tidsfördriv, utan en mycket smärtsam process. Den stora variationen av mönster och mönster som erbjuds av tillverkare och leverantörer är helt enkelt förvirrande. Men att välja bra stolar i loftstil är inte så svårt. Du behöver bara ta hänsyn till de enklaste principerna.

Lite om stil

Tanken på vad som egentligen ska vara möbler i loftstil är ofta fel. Man tror att denna riktning endast är lämplig för stora utrymmen utan en enda intern skiljevägg, att den är extremt oförskämd och självhävdande. Detta är långt ifrån fallet: med ett skickligt tillvägagångssätt är det möjligt att visa en delikat estetisk smak, skapa en vacker och attraktiv atmosfär.

När det gäller dåliga interiörer kan inept och lågkvalitativ design förstöra även den mest romantiska stilen, vilket kommer att förhindra att även oklanderliga idéer realiseras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft - kreativ stil. Det kännetecknas inte bara av rymden, utan också av användningen av gamla föremål som bär atmosfären under de senaste decennierna. Till exempel kombineras en gammal fåtölj som redan är sliten och en ultramodern soffa som monterades på fabriken för bara några veckor eller månader sedan harmoniskt med varandra. Stolar kommer också in i denna inställning, du behöver bara ta hand om deras överensstämmelse med det accepterade konceptet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karaktärsdrag

Oftast används grå, tegel och bruna färger i interiörer i loftstil. Svartvita färger passar också bra in i dem.

Om sitsen är stoppad ska den vara enfärgad, kraftigt tyg och grovt utseende.

Möbler, monterade av skrotmaterial, uttrycker fullt ut inredningen. Både amatörtillverkare och proffs letar efter det i övergivna hangarer och lager, på vindar och källare, i fabriker, fabriker och verkstäder som överges av människor.

Gamla pallar eller brädor täckta med ett lager skalande färg, spruckna efter långvarig användning, används ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftstil kräver att det inte finns för mycket möbler i rummet, och att arrangemanget är så gratis som möjligt. Det är lämpligt att välja sådana alternativ som kommer att stå i mitten av rummet. Eller tvärtom kommer de att flytta mycket tätt till garderoben, soffan, sängen och frigöra resten av utrymmet.

Möbler i loftstil ska vara bekväma och praktiska, och designnöjen kan bara användas så länge de inte stör huvudfunktionens prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det är inte alls nödvändigt att begränsa sig till endast ett träd. Metallstrukturer och individuella element förkroppsligar funktionerna i denna stil lika bra. Vitt till en isig nyans av krom och mycket gammaldags metall är utmärkta. Ofta införs betong eller delar av obehandlad natursten i en sådan inredning.

Vad kategoriskt inte borde vara, så det betonas dyra beläggningar och lösningar. Ingen marmor eller imitation, ingen förgyllning. Många plasttyper är också förbjudna, eftersom loftets huvudidé är att reproducera den industriella atmosfären. Och i verkliga växter och fabriker används PVC inte för dekoration - det är opraktiskt, brandfarligt och giftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det inte finns någon möjlighet eller önskan att hitta ett lämpligt material, måste du skapa det med dina egna händer: åldra det, bara bearbeta det för att ge avsiktlig oaktsamhet, göra strukturen grov.

I stället för vanliga brädor är det mer lämpligt att använda däckskivor belagda med matt lack eller massivt trä. Detta kommer att lägga till originalitet i interiören.

Man bör komma ihåg att inga blommönster, växt- och djurmotiv är tillåtna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även vid tillverkning av loftstil används stolar:

  • spånskivor;
  • polykarbonatark;
  • akryl;
  • läder och naturliga tyger av täta sorter (när du skapar en hud);
  • naturlig och konstgjord sten;
  • metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Vintage uttrycks i användningen av vita och bruna, gråa och beige färger. Om du ska göra ett rum i andan av en modern version av ett loft, är det fullt möjligt att sätta en stol där i orange, ljusgrön eller rik rosa färger.

Huvudvillkoret är harmoni med väggarnas färg.

Kontrasten mellan grå texturerade ytor och ljusblå, ljusröda läderklädsel ser väldigt snygg ut. När väggarna är klädda med vita tegelstenar eller dekorerade som det är det mer korrekt att använda vitt trä till stolar.

Bild
Bild

Storlekar måste väljas för specifika tabeller om de är av standardhöjd. Från 72 till 78 cm, ta en stol med sätet upphöjt 40 cm över golvet.

När det gäller sittgruppen, guidas endast av din egen bekvämlighet. Det kommer att vara obekvämt att sitta på en stol som är för liten och smal och för stor kommer att tappa utrymmet förgäves. Utseendets originalitet uppnås genom valet av manteln. Ibland varierar även formen på handtagen och ryggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trendiga stolar i loftstil dekorerade med sten kommer också att se spektakulära ut på "vinden". Materialet kan vara både dekorativt och naturligt. Som regel ser dessa modeller massiva ut, men också väldigt originella. Det är omöjligt att inte uppmärksamma dessa detaljer när du befinner dig i en sådan inredning.

I det inre

Stolar i loftstil i vardagsrummet och kontoret, är det lämpligt att ta med en lutande rygg. I dessa rum kommer produkterna att se bra ut både från trä och på en metallram av rör. För ett gemensamt rum är trälösningar mycket bättre, särskilt om de kompletteras med ryggstöd och armstöd. När du utvärderar klädseln, se alltid till att det är trevligt att röra vid det - det här är en mycket viktig punkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läderklädseln är elegant och mer motståndskraftig än till och med det tuffaste tyget mot kaffe eller te.

För en plantskola är modeller med en liten höjd (35 - 40 cm) att föredra, men sätet ska vara bredare och huvudkroppen ska vara mer stabil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du lägger till stolar i loftstil till bardisken, fokusera på en höjd av 0,9 m från golvet med ett avstånd på 50 cm från benets början till sätet. Det är dessa proportioner som alla designers känner igen som idealiska.

En bra barstol har alltid en rygg. Alla stoppade möbler placerade i köket måste vara utrustade med avtagbara lock. Eller åtminstone välja alternativ med lätt att rengöra klädsel. Sittets triangulära form ser fängslande och ovanlig ut, ökar originaliteten hos möbelensemblen. För din information: om en möbel köps för dekorativa ändamål kan du helt välja versioner utan klädsel.

Bild
Bild

Så, till baren, bakom vilken du bara kommer att dricka kaffe på morgonen, välj gärna en metallstol med en liten rygg. Men när du planerar att ordna fullständig frukost, lunch och middag, är det mer korrekt att använda halvstångsmodeller med breda säten, bekväma ryggar och rymliga armstöd.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

En stol i loftstil kan göras med dina egna händer. Dessutom är denna typ av möbler som produceras på beställning och seriellt extremt dyra. För sätet tas rektangulära lameller, spår görs i dem. Sedan måste du montera ramen, som hålls av självgängande skruvar (endast sådana fästelement låter den inte vackla).

Anslut nu de två delarna, måla ramarna vita, fäst benen på botten av sätet. Det är allt som krävs - en billig och snygg lösning på ditt problem är redo! I enlighet med elementära rekommendationer kan du både köpa vackra stolar i loftstil och göra dem själv. I båda fallen uppfyller resultatet fullt ut alla förväntningar.

Hur väljer man?

När du väljer en stol i loftstil måste du vara uppmärksam på följande parametrar:

  • Material . Möbler bör vara gjorda av kvalitetsmaterial, vars yta inte har flisor eller repor (om inte detta föreskrivs av designen).
  • Tillförlitlighet i konstruktion . Stolen måste vara fast och fast. Det ska inte vackla, liksom göra gnisslar eller crunches. Om du märker sådana defekter är det bättre att vägra att köpa.
  • Utseende . Glöm inte att produktens nyans och form måste matcha huvudensemblen där den kommer att ligga.

Rekommenderad: