Svängbara Stolar: Spiralstol Med Tvättbart Ryggstöd, Hemmöbler Utan Hjul På Benet

Innehållsförteckning:

Video: Svängbara Stolar: Spiralstol Med Tvättbart Ryggstöd, Hemmöbler Utan Hjul På Benet

Video: Svängbara Stolar: Spiralstol Med Tvättbart Ryggstöd, Hemmöbler Utan Hjul På Benet
Video: Möbler och andra saker hemma 2024, April
Svängbara Stolar: Spiralstol Med Tvättbart Ryggstöd, Hemmöbler Utan Hjul På Benet
Svängbara Stolar: Spiralstol Med Tvättbart Ryggstöd, Hemmöbler Utan Hjul På Benet
Anonim

Idag är snurrstolar mycket populära. Denna möbel kallas så på grund av sin speciella design. En viktig roll i deras spridning spelades av det faktum att människor från olika yrken började arbeta med en PC. Denna typ av möbler används i både kontors- och bostadslokaler.

Bild
Bild

generella egenskaper

Ursprungligen användes stolar av denna typ i studierum och kontor. Senare började bekväma modeller produceras för olika rum i ett bostadshus (kök, barnrum, vardagsrum) och offentliga platser.

Det främsta kännetecknet för ovanstående design är skruvmekanismen, som gör att sätena kan roteras 360 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medan du arbetar vid datorn, ritar, äter och andra saker vid bordet, finns det en speciell rörelsefrihet. Denna känsla har en positiv effekt på produktivitet och komfort. För att arbeta, slappna av och göra det du älskar i en sådan stol var det bekvämt, du måste välja rätt modell, med hänsyn till produktens mått, höjd, form, samt platsen där den kommer att ligga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller

De svängbara bensätena finns i olika storlekar. Kunderna erbjuds ett urval av modeller med och utan hjul, med eller utan ryggstöd. För att helst välja ett alternativ som helt uppfyller kundens önskemål måste du förstå valet av modeller och deras huvudsakliga syfte.

Kök . Stolen för denna del av huset är en modifierad version av baren. Detta är en lång modell med liten eller ingen rygg. Det kännetecknas också av ett stabilt stativ utan hjul. Det rekommenderas att uppmärksamma alternativ med en tvättbar beläggning som skyddar produkten från fläckar. En rund stol som kan vridas i höjd kommer att passa harmoniskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Barnrum . Stolar av denna typ måste vara utrustade med en robust och säker bas för att ge stabilitet medan de sitter. Produkter för barn är inte avsedda för tung vikt, därför kan inte vuxna, särskilt de som har stora dimensioner, använda dem.
  • Vardagsrum eller hall . Vridbara stolar används ofta i vardagsrum eller lounger för att ta emot gäster. I det här fallet bör du välja en produkt med en bekväm och mjuk rygg. För mer komfort, välj modeller med armstöd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ortopediska modeller … Produkter av denna typ är utrustade med en speciell design som säkerställer smidig blodcirkulation, vilket eliminerar stagnation av blod i kärlen. Ryggens speciella position stöder den korrekta ryggen, vilket minskar belastningen på bäckenområdet. Det rekommenderas att uppmärksamma sådana stolar för personer med ryggproblem, problem med muskuloskeletala systemet och de som tillbringar mycket tid med att arbeta i sittande ställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Datorstolar . Modeller av denna typ kombinerar framgångsrikt bekvämlighet, ergonomi och komfort. I sin produktion används ortopediska element. Medan du sitter, minskar designen trycket på såväl nackkrageområdet som ländryggen. För enkelhets skull kan armstöd och stolhöjd fastställas i en specifik position. Standardutrustningen är en stol med ryggstöd, nackstöd, armstöd på ett ben, till vars botten fästs fem balkar med hjul placerade från mitten till sidorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du gör ett köp måste du vara uppmärksam på sådana aspekter.

  • Inledningsvis bör du bestämma var denna möbel ska placeras. Produktens form, dimensioner, funktioner, designfunktioner och jämnt utseende beror på detta.
  • För att förhindra ryggont under arbetet bör stolen vara utrustad med stötdämpare. De minskar belastningen på ryggraden för en bekväm sittställning.
  • Om rummet har dyr parkett eller om du är rädd för att skada det värdefulla golvet, välj en modell utan hjul, på ett ben med ett brett stativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det mest stabila hjulstället är standardalternativet med 5 armar. Det rekommenderas också att ge metallhjul företräde, men använd speciella skyddsmattor för att förhindra att materialet skadas.
  • Observera inte funktionen. Detta avser justering av ryggstödsläge, sitshöjd, armstöd och andra element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att om du planerar att montera stolen själv, var noga med att följa instruktionerna.

Det kommer inte att vara svårt att montera en högkvalitativ struktur med egna händer.

Rekommenderad: