Ikea Köksstolar Inuti: Fällbara Kökspallar I Trä, Vikbara Och Transparenta Modeller Med Rygg

Innehållsförteckning:

Video: Ikea Köksstolar Inuti: Fällbara Kökspallar I Trä, Vikbara Och Transparenta Modeller Med Rygg

Video: Ikea Köksstolar Inuti: Fällbara Kökspallar I Trä, Vikbara Och Transparenta Modeller Med Rygg
Video: Innovative Foldable Wooden Table Chair 2024, April
Ikea Köksstolar Inuti: Fällbara Kökspallar I Trä, Vikbara Och Transparenta Modeller Med Rygg
Ikea Köksstolar Inuti: Fällbara Kökspallar I Trä, Vikbara Och Transparenta Modeller Med Rygg
Anonim

Bekväma köksstolar är inte en lyx utan en nödvändighet. Naturligtvis kan du äta från en stekpanna, stå vid spisen och dansa på ett ställe, men du kan inte få glädje av processen. En av de mest bekväma stolarna är ikeevskie. Företagets allmänna koncept talar till deras fördel - komfort, trevligt utseende, låg kostnad och möjligheten att kombinera med alla möbler från samma butik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i ikea köksstolar är deras kompakthet och bibehåller full komfort. Huvudvillkoret i utvecklingen av design är ergonomi i rymden, men samtidigt följer alla standardkrav för köksmöbler exakt. Till exempel kan storleken på köksstolarnas säte vara från 40 till 60 cm, men samtidigt går de lätt under bordet och sticker inte ut med benen utåt. Bekvämlighet beror på designen, som motsvarar kroppens anatomiska position medan du sitter.

Ryggstödet är tillverkat i den optimala vinkeln så att du kan luta dig tillbaka på det i ett avslappnat tillstånd, men om det krävs strikt sittplatser (till exempel vid en formell middag) kan du flytta nära bordet och ger en jämn ryggställning utan obehag. De flesta modellerna från matgruppen har ett ryggstöd som inte är dövt.

Det finns ett hål mellan sätet och ryggen, vilket lämnar utrymme för ländryggen, men om ryggen är tätt ansluten till sätet, så finns det en urtagning i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den prefabricerade strukturen, som består av en ram och ett separat säte, gör att köparen inte kan byta ut hela stolen, utan bara den trasiga delen. Det är sant att bara användare av högteknologiska stolar har en sådan möjlighet.

Trästolar har en monolitisk struktur. De flesta trästolar har en mångsidig design som passar alla Ikeas köksbord. Mjuka sitsalternativ finns i klassisk och nyklassisk stil , det finns plastalternativ i futurismens stil.

Bild
Bild

Material (redigera)

Liksom alla andra möbler från den skandinaviska butiken är köksbord gjorda av naturmaterial. Om dessa är trämodeller, baseras de på en rad tall, björk, bok eller ek. Ryggstödet är tillverkat av naturligt faner och täckt med antingen en vattenbaserad fläck eller klar akryllack. De följer helt säkerhets- och hållbarhetsstandarder EN 12520 och EN 1022 . Sätena i dessa stolar är gjorda av en spånskiva, färg - akryl.

Om sätet ger ett mjukt överdrag kommer det att vara tillverkat av nästan lika stora proportioner av viskos, linne, bomull och polyester. Inuti finns polyuretanskum. Eftersom omslagen är mer än hälften gjorda av naturmaterial kommer de med en skötselanvisning.

Den solida stolkompositen består av återvunnet trä och återvunnen plast. Någon som, men Ikea vet mycket om bevarande av miljöresurser. I sina recensioner noterar användarna materialkvalitet , särskilt naturligt trä. Samtidigt sammanfaller beskrivningarna av materialet på webbplatsen helt med produktens utseende. Tillverkningslandet anges alltid (i ryska butiker är det oftast Ukraina) och designutvecklarens land (Sverige).

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Alla Ikea-stolar kan villkorligt delas in i flera designalternativ: klassiker med rygg, hopfällbara, massiva och pallar:

Fällbara stolar tillverkad av plast eller trä. Deras design är en metall (för ett plastsäte) eller en träram på vilken en sits är fäst (plast med hål eller trälister). Den stora fördelen med dessa stolar är att när de är hopfällda tar de praktiskt taget inte plats; hela köksuppsättningen med fyra stolar kan läggas bakom ett skåp eller en sidoände av kylskåpet. Ett bra alternativ för sommarstugor med sin minimalistiska design, små kök. Perfekt även för sittplatser.

Separat skulle jag vilja säga att träversionen av stolarna inte är särskilt bekväm att använda utan en mjuk kudde på sätet.

Bild
Bild
  • Massiva stolar mer lämplig för att skapa atmosfären i ett litet café i ditt eget kök. En egenskap hos dessa modeller är sitsens anatomiska form med urtagning för korsbenet och den böjda formen på ryggen. Sitsen på plaststolarna har en halkskyddande beläggning och strukturen på deras ram gör att de kan staplas vertikalt.
  • Klassiska trästolar har lamellryggar av olika utföranden, men de behåller alla ett anatomiskt hack för ryggen och stöder perfekt ryggraden. Butiken erbjuder omslag för alla klassiska modeller som gör att du kan göra vanliga vardagsmöbler till ett elegant alternativ för en middag.
  • Träpallar de ser inte lika eleganta ut som stolar, men de kan också ta sin rättmätiga plats i en köksensemble, särskilt om den är gjord i en pseudo-rysk eller rustik stil. Resten av alternativen (plast, plywood, stege pallar) är endast lämpliga för kontorsbruk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Färglösningar för matmöbler är antingen monokroma (vita, gråa och svarta stolar) eller pastellfärger (rosa, blå, lila, beige, grå). Det finns också ljusa rena färger (orange, rött och gult), men de presenteras i endast tre modeller och är mer undantaget än regeln.

En grupp stolar sticker ut separat från obehandlat trä eller med sin minimala bearbetning med fläck och klart lack. Alla klassiska modeller tillhör den. Rammodellerna finns i flera färgkombinationer: tre sittfärger (blå, rosa och pärla) och tre ramfärger (vit, svart och stål). Sortimentet innehåller rosa stolar med stål, svarta eller vita ramar och så vidare i alla färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter och modeller

Det mest intressanta är Ikea köksstolsmodeller. Om allt är mer eller mindre klart med träklassiker, så är plastrammodeller såväl som flyttbara strukturer av stort intresse. Varje modell har sitt eget "chip", vilket inte nödvändigtvis kommer att upprepas i en annan modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastmodeller

Modell Odger till ett ungefärligt pris på 5 000 rubel av kompositmaterial trä + plast. Samtidigt kombineras trä och återvunnen plast till ett material. Dess särdrag är manuell montering utan verktyg. Det är också bra för kök med små barn på kompletterande livsmedel, eftersom även torkad mat tas bort från locket med en rörelse av en fuktig trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell " Leif-arne " (4 600 rubel) har plastinsatser på benen, som är utrustade med ett självregleringssystem. De låter dig installera en stol på vilken som helst, även en mycket ojämn yta, i ett strikt horisontellt läge, i enkla termer - stolen svänger inte om golvet är böjt under det. Stolens bas är gjord av stål och sätet är tillverkat av förstärkt polypropen. Dessutom kan flera stolar enkelt staplas ovanpå varandra och tar inte mycket plats. Det finns en andra modifiering av Leif-Arne-modellen, där ramen kompletteras med armstöd av speciell design.

Tack vare dem kan stolen enkelt hängas på bordet under rengöring, det kommer inte att störa golvtvätt och kommer inte att fläcka andras fötter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Bernhard " (8500 rubel) har ett fjädersäte, inuti vilket det finns en vaddering av kallt polyuretanskum. Det höga priset på denna modell beror på det naturliga läderfodralet, för vilket rätt vård rekommenderas.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Gunde " (600 rubel) - en vikbar plaststol som har en fyrkantig spår på handtaget så att du kan hänga den på väggen genom att haka den på en bred krok. En egenskap hos denna modell är fällsystemet, som låter dig förvara stolar i ett trångt utrymme nära varandra.

Bild
Bild

Modell " Nisse " (800 rubel), även om den har en bredare plats på baksidan än den föregående, skiljer den sig inte åt särskilt när det gäller förvaring. Om du hänger en stol på ett vanligt krokstativ är det stor sannolikhet att strukturen "glider" till valfritt hörn av spåret och snedställs. Dessutom, när de är hopfällda, passar stolarna inte tätt ihop på grund av det utskjutande sätet. Men det här är den mycket sällsynta modellen, som är gjord i en ljusorange färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stol " Terje " (1300 rubel) är inte förgäves att det är så populärt. Förutom att det är mycket bekvämt att fälla och enkelt passar bakom dörren, är det tillverkat av massiv bok och presenteras i de mest populära färgalternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Yan-Inge " säljs vanligtvis monterat och har en glad gul färg. Den är utformad för dem som föredrar att inte slösa tid på montering. Utformningen av häckdockan kräver plats för endast en stol, och resten är idealiskt placerade ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trämodeller

En populär trämodell av stolar för offentliga platser är " Norroker " … Den har en slitstark björkyta som ger varje stol ett unikt levande trämönster. Överdelen av sätet är behandlad med träfärg och akryllack för hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köparnas favoritmodeller för hemmabruk är Stefan och Koutsby . De skiljer sig åt i sittbredd och maximal förarvikt (44 cm respektive 100 kg mot 36 cm respektive 110 kg). Båda modellerna är tillverkade av massiv furu och har samma kostnad på 2 000 rubel. Användare noterar produktens lätta vikt, basens ökade styrka, men de säger att modeller som målas med färg lätt repas.

Alla rekommenderar att du lägger en kudde på sätet så att det inte är så svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stol med mjuka säten " Berier ", enligt användarrecensioner, är det mycket lätt att använda och mycket obekvämt att underhålla. Trots att kåporna till den här modellen är avtagbara är det problematiskt att ta bort dem, de är ordentligt skruvade på sätet från stolens insida. Och dessa omslag blir smutsiga mycket snabbt, eftersom de är lätta och gjorda av naturligt tyg. Men med en sådan brist fick stolarna fortfarande ett av de högsta betygen bland köpare.

Rekommenderad: