Välja Halvantika Stolar (33 Bilder): Antika Antikviteter Med Bronsöverlägg Och Hjul, Hur Man Gör En Gör-det-själv-blandning I Retrostil

Innehållsförteckning:

Video: Välja Halvantika Stolar (33 Bilder): Antika Antikviteter Med Bronsöverlägg Och Hjul, Hur Man Gör En Gör-det-själv-blandning I Retrostil

Video: Välja Halvantika Stolar (33 Bilder): Antika Antikviteter Med Bronsöverlägg Och Hjul, Hur Man Gör En Gör-det-själv-blandning I Retrostil
Video: Chalkpaint - Skapa den smutsiga, antika looken - Create that dusty, antique look 2024, April
Välja Halvantika Stolar (33 Bilder): Antika Antikviteter Med Bronsöverlägg Och Hjul, Hur Man Gör En Gör-det-själv-blandning I Retrostil
Välja Halvantika Stolar (33 Bilder): Antika Antikviteter Med Bronsöverlägg Och Hjul, Hur Man Gör En Gör-det-själv-blandning I Retrostil
Anonim

Möbler, stiliserade i antik stil, trollkarl, förtrollar och transporterar en person till antiken, där världen styrdes av vackra, sofistikerade och raffinerade saker gjorda av naturmaterial. Ålder, smak och världsbild är inte viktigt - om möbler i retrostil syns, kan ingen motstå dess ovanlighet. Denna enkla teknik används av många ägare av offentliga institutioner, till exempel kaféer och restauranger. Dekorerar sina fastigheter med gamla möbler, de skapar en atmosfär av mys och komfort och lockar därigenom kunder. Den största efterfrågan är efter halvantika stolar, som finns både på offentliga platser och i privata hushåll.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Antika stolar ser harmoniska ut i alla interiörer, särskilt Richelieu -modellen. Det är ett nöje att använda eller bara titta på dem. Höjdpunkten i vintagemöbler är dess finish, vilket gör varje bit exklusiv och unik. Fördelarna med artificiellt åldrade produkter inkluderar deras tillförlitlighet, hållbarhet, styrka. Inga synliga skador (sprickor, repor och tillåten krökning) kan påverka livslängden för sådana föremål. Åldrade stolar är färgglada, de lockar uppmärksamhet, med sitt ovanliga utseende uppmuntrar de människor, skapar en atmosfär av romantik från förra seklet.

Vila på en gammal trästol känner en person sin status, sin egen överlägsenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är otroligt trevligt att använda sådana möbler. Antika möbelprodukter kan dekorera hallarna på offentliga institutioner, de kommer att se bra ut i vardagsrum. Dessa modeller skapar en atmosfär som liknar den som råder i barer och restauranger med vintageinredning.

Tillverkningsteknik

Till förfogande för en modern person finns det många sätt att åldra möbler. Avancerad utrustning och teknik kommer till undsättning, med hjälp av vilken du kan förverkliga en rad retroidéer. För att uppnå önskad effekt av "antik" lättas stolarnas träbotten ofta och sprickor och oegentligheter skapas på ytan. Det är viktigt att inte tappa huvudregeln ur sikte: det naturliga utseendet kommer först. En produkt som tillverkades för några timmar sedan ska se ut som om den har "levt" i minst hundra år. Endast i detta fall kan halvantika möbler bli riktigt elit, jämförbara med museiprover.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern åldrande av trämöbler utesluter användning av kemikalier, så att de behåller sina egenskaper. En helt annan sak - produkter med bronsplattor och hjul.

Metallföremål kan exponeras för syror och alkalier för att uppnå en föråldrad effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Artificiellt åldrande utförs med hjälp av följande tekniker:

  • craquelure;
  • skaveffekt;
  • patination;
  • borstning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Termen "craquelure" i översättning från franska betyder "sprickor som bildas under målning eller lackering av produkten." Detta är inget annat än en kränkning av integriteten hos det övre lagret av möbelbeläggningen, vilket resulterar i att alla typer av mönster visas. Många designers som arbetar med inredningen i ett rum använder den här tekniken, eftersom spruckna ytor ger inredningen en speciell charm. Den spruckna ytan och mönstret på den kallas "sprakande".

Fördelen med craquelure är att mönstret kan göras på en helt ny yta.

Bild
Bild

För att utföra arbete i denna teknik måste du dock ha åtminstone blygsam erfarenhet inom detta område. Först då blir åldringsprocessen till en spännande upplevelse med ett unikt resultat. Du kan skapa halvantika möbler hemma, du behöver bara beväpna dig med en uppsättning specialverktyg (lacker, färger, penslar etc.) och ägna flera timmar åt detta företag. Resultatet blir en härlig möbel i antik stil.

Bild
Bild

I professionella verkstäder kan enfas eller tvåfas craquelure beställas.

  • Den första används på en slät yta, stolen eller stolen måste redan målas i en grundton. Efter att färgen har torkat helt täcks ytan med en enkomponentslack och torkas igen. Därefter appliceras huvudfärgen. I interaktion med färgen börjar craquelure -lacken spricka. För styrka är stolen impregnerad med transparent lack.

  • Den andra typen av craquelure används på mönstrade ytor. Det är ganska enkelt att göra en blandning med egna händer. För att göra detta måste du limma en dekorationsservett på en hård yta och täcka den med lack, och efter 40 minuter applicera ett andra lager lack med korsformade rörelser för effekten av uttalade sprickor.
Bild
Bild

Om du använder en hårtork medan du torkar avföringen blir sprickorna bredare och djupare. För att få ett kontrastmönster kan du gnugga pigment, mörk färg eller guldpulver i sprickorna som bildas, men först efter att ytan har torkat helt. All överflödig färg avlägsnas med en bomullspinne doppad i vegetabilisk olja. Därefter torkas produkten och målas över med akryllack.

Bild
Bild

Scuff -effekten används för att få möbler att se gamla och illa ut. I det här fallet måste du arbeta med valet av färger. Varje rik, ljus version är lämplig som huvudfärg. Nästa lager appliceras med en mycket ljus färg i en känslig nyans. Kombinationen av sådana kontraster skapar önskad effekt av färg bleknad då och då. Efter fullständig torkning behandlas ytan med fint sandpapper och täcks med möbellack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Folie, patina, olika färger, bitumen används för patinering. Oftast patineras gamla, men fortfarande "körande" möbler, som har tappat sin attraktivitet. Det naturliga "shabby" kan spelas upp med hjälp av denna metod, vilket gör det "antika" utseendet till den största fördelen med möblerna. Tack vare denna enkla teknik kommer även en iögonfallande produkt att se ut som en antik. Den gyllene patinan ser särskilt vacker ut på stolar med korsade ben. Som regel patineras endast ytor av naturmaterial, men ibland beläggningar av MDF -ålder.

Bild
Bild

Efter patinabehandling, det vill säga i slutskedet, lackeras konstgjorda åldrar. Om det behövs kan du applicera mer än ett lager, men flera. Efter att lacken har torkat behandlas ytan med sandpapper, men du måste vara extremt försiktig, annars kommer möblerna inte att bli gamla, men slarviga som ett resultat av slarvigt arbete. Patination är en ganska mödosam process, det kräver olika färdigheter och erfarenhet, uthållighet och mycket tid.

Hemma lyckas inte många människor arbeta med denna teknik.

Bild
Bild

Bland de olika träbearbetningsmetoderna är borstning en framgång för att lägga till ålder på ungt trä. Kärnan i denna process är bearbetning av timmer med en metallborste. Borstning kan göras på egen hand eller tillsammans med andra tekniker. Befälhavarens uppgift är att ta bort de mjuka fibrerna från det översta lagret av trä, med ett enkelt verktyg och en viss kraft, men lämna de hårda intakta.

Träet som behandlas på detta sätt får sedan ett estetiskt "antikt" utseende. En liten mejsel och en tunn borr skapar "maskhål" - skador orsakade av insekter och tid. Utifrån idén att dekorera rummet, som kommer att dekoreras med åldrade stolar, är träet täckt med olika lacker, vax, fläckar.

Bild
Bild

Det bör noteras att denna teknik kanske inte tillämpas på alla typer av matriser. Professionella rekommenderar att bearbeta ek, lärk, ask, valnöt på detta sätt. Du kan också borsta wenge, jatoba, merbau. Huvudkravet för denna åldringsmetod är att trädet har väldefinierade mjuka och hårda tillväxtringar. Fruktträd, liksom bok, lönn, kan inte åldras genom att borsta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Åldrade trästolar kommer utan tvekan att bli en höjdpunkt i alla rum. Tack vare en så utsökt dekoration kommer det att dyka in i epoken med romantik och äventyr, och genom att skapa en interiör i gammal stil kan du glömma de bekymmer och bekymmer du har upplevt.

Grundläggande stilar

Idag tillverkas ofta halvantika möbler i en lantlig inredning med sin söta enkelhet och hemtrevliga smak, kallad Land … Inom ramen för denna riktning kan möbler, inklusive stolar, tillverkas i stilen provence, schweizisk stuga, rysk rustik.

Dessutom används konstgjorda åldrande stolar i stor utsträckning i stilen rustik , som ser mer oförskämd ut mot bakgrunden av andra riktningar. Det är detta ögonblick som avgör dess särart: möblerna utmärks av brutal enkelhet, de är starka, pålitliga och samtidigt vackra.

Rekommenderad: