Raka Soffor (131 Bilder): Stora Soffor I Läder Och Tyg Utan Armstöd, Moderna Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Raka Soffor (131 Bilder): Stora Soffor I Läder Och Tyg Utan Armstöd, Moderna Modeller

Video: Raka Soffor (131 Bilder): Stora Soffor I Läder Och Tyg Utan Armstöd, Moderna Modeller
Video: Brizley State montering 2024, Mars
Raka Soffor (131 Bilder): Stora Soffor I Läder Och Tyg Utan Armstöd, Moderna Modeller
Raka Soffor (131 Bilder): Stora Soffor I Läder Och Tyg Utan Armstöd, Moderna Modeller
Anonim

Soffan är en viktig detalj som sätter tonen i rummet. Idag på den stoppade möbelmarknaden finns det ett stort utbud av vackra och funktionella alternativ för varje smak och budget. En av de vanligaste och populära är raka soffmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Oftast har raka soffor kompakta dimensioner, så de kan placeras inte bara i rymliga rum, utan också i rum med ett mycket blygsamt område. Sittdjupet i sådana produkter beror direkt på omvandlingsmekanismen (om sådan finns). Som regel är denna siffra 70-120 cm.

Det är värt att notera att dessa typer av stoppade möbler ser bra ut inte bara hemma, utan också på kontor, kaféer eller nöjesställen . De mest framgångsrika alternativen för sådana förhållanden är raka soffor klädda i vackert läder i olika färger. Det kan vara både naturligt och konstgjort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära är raka soffor med en transformeringsfunktion. Sådana instanser kompletteras med olika mekanismer med hjälp av vilka enkla vardagsrumsmöbler förvandlas till en fullvärdig sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många typer av vik- och glidmekanismer. Sådana system skiljer sig från varandra i driftsegenskaper och livslängd. Om du till exempel behöver en rak soffa för övernattningsgäster kan du köpa ett billigare alternativ med mindre robusta strukturer. Om du ska använda en extrasäng regelbundet är det bättre att köpa en dyrare produkt med pålitliga och hållbara mekanismer.

Moderna tillverkare erbjuder köpare en mängd olika modeller av stoppade möbler. Du kan välja rätt alternativ för vilken stil och inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Många olika soffor med rak design kan nu hittas i möbelaffärer

De charmiga sofforna utan armstöd har en mjuk och mysig design. Som regel är sådana modeller kompakta i storlek, så de placeras ofta i korridorer eller små barnrum. Den största fördelen med sådana modeller är deras absoluta säkerhet. Du kommer inte att slå eller snubbla över sådana möbler. Mycket ofta vänder sig familjer med små barn till den här typen av soffor

Mjuka soffor med träarmstöd ser solida och dyra ut i inredningen. De kan placeras inte bara i vardagsrummet, utan också i arbetsrummet. Armstöden kan vara helt av trä eller ha en trätopp. Sådana delar är starkare och mer hållbara. Om soffans sidor är gjorda av naturligt trä, då och då rekommenderas det att behandla dem med speciella skyddsmedel som ger materialet extra slitstyrka. Utan ordentlig vård kan dessa armstöd förlora sitt ursprungliga utseende

Många konsumenter föredrar idag trendiga raka soffor med ett armstöd. De har ett intressant utseende som ser bra ut i moderna inredningsstilar. Oftast vänder sig ägare med hög statur till sådana möbler. Du kan slå dig ner i en så ovanlig soffa efter en hård dag på jobbet. För att stödja nacken och huvudet är ett armstöd lämpligt, ingenting hindrar dig från att lugnt sträcka ut benen och slappna av

Raka soffor med hög rygg skryter med en verkligt kunglig prestanda. Sådana möbler kan tillverkas i både klassiska och moderna stilar. Det första alternativet kommer harmoniskt att passa in i interiören med en övervägande trädetaljer och genomarbetade dekorativa element. Mer moderna modeller är lämpliga för enkla och mysiga vardagsrum. Vi får inte glömma att dessa typer av stoppade möbler är större i storlek, eftersom de har en stor rygg. Sådana soffor är knappast lämpliga för en hall eller kök

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Raka modeller med en puff är mycket bekväma och bekväma. Som regel görs ett sådant tillägg i samma stil som själva soffan. Osmanerna placeras oftast vid höger eller vänster kant, mittemot sätena. Ofta sätter de fötterna på den ottomanska, men du kan naturligtvis använda den för andra ändamål - allt beror på personliga preferenser för soffans ägare

Bild
Bild

Sofforna med hyllor är multifunktionella och moderna. De kan lagra böcker, tidskrifter och andra användbara saker. Många människor sätter upp en liten sidostång på hyllorna. Hyllor är oftast inbyggda i höga armstöd på höger och vänster sida (eller bara på ena sidan). De kan ta upp hela armstödet eller hälften av det. Som regel är hyllorna öppna, men i möbelbutiker kan du också hitta modeller med dörrar som täcker innehållet i dessa små förråd

En modell av en rak soffa med utdragbar stång kommer att kosta mer för köparen. Sådana detaljer är inbyggda i armstöden och du kan komma åt deras innehåll genom att skjuta stången framåt. Sådana multifunktionella modeller av stoppade möbler har varit populära i många år. Lädersoffor med en inbyggd bar ser särskilt lyxiga och aristokratiska ut

Soffor med en ottoman har utmärkta prestandaegenskaper. Stora tresitsiga soffor är ofta utrustade med denna detalj. Ottomanen ligger på vänster eller höger sida av soffan. En sådan del är fäst vid huvudramen, vilket gör den till en integrerad del av den övergripande strukturen. Om soffan är hopfällbar och har en extrasäng förblir ottomanen statisk. Som regel glider den inte framåt eller ut. Ofta finns det ett rymligt fack under den ottomanska sätet för förvaring av linne och andra nödvändiga saker

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med nackstöd har varit mycket efterfrågade den senaste tiden. På den övre delen av ryggen på sådana soffor finns bekväma och täta kuddar som du kan vila huvudet på. Med sådana tillägg kommer den sittande personens hals inte att göra ont eller bli trött även efter att ha sett TV länge

  • Sofforna utan kuddar har en modern och lakonisk design. De ser bra ut i loft, högteknologiska, moderna eller Provence-interiörer. De kan kompletteras med ett vackert omslag som matchar rummets övergripande ensemble. Dessa modeller är utrustade med både hög och låg rygg.
  • Kompakta soffor utan kuddar och armstöd ser intressanta ut. Sådana möbler ser särskilt imponerande ut i små lokaler, eftersom de har ett lätt och icke skrymmande utseende.
  • Standardsoffor med ben (tunna, medelstora eller tjocka) är höga. Dessa delar kan vara tillverkade av målad eller förkromad metall, liksom trä. De senare är ofta mycket vackra, snidade, men produkter med liknande detaljer är endast lämpliga för klassiska interiörer.

Några av de mest bekväma sofforna är de med ett oberoende fjäderblock. Ofta i sådana alternativ finns det en ortopedisk bas. Sådana mönster har en gynnsam effekt på ryggraden. Många ägare till stoppade möbler med ett oberoende fjäderblock noterar dess bekväma egenskaper. Soffor med liknande utrustning har en lång livslängd (minst 15 år)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vid tillverkning av raka soffor används olika material som kostnaden för den färdiga produkten beror på.

Lämpliga material för klädsel är naturläder, konstläder eller tyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest hållbara och attraktiva materialet är naturläder . Hon är inte rädd för temperaturförändringar och mekaniska skador. Det är svårt att lämna en repa eller hake på soffans yta med denna klädsel.

Bild
Bild

Många konsumenter väljer sådana modeller på grund av deras opretentiöshet. Det finns ingen anledning att ta speciellt hand om en skinnsoffa. Om en smutsig fläck uppträder på ytan kan den rengöras med ett enkelt tvättmedel och en fuktig trasa. Av denna anledning placeras ofta små skinnsoffor i köket eller hallen, där risken för att bli smutsig är större än i något annat rum.

Raka soffor, trimmade med naturläder, är dyrare än alla andra alternativ, men de ser lyxigare ut och är mer hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du drömmer om att sätta en elegant skinnsoffa i ditt hem, men inte är redo att lämna en snygg summa pengar i en möbelbutik, kan du välja ett billigare alternativ med ekoläder eller konstläder.

Dessa material skiljer sig från varandra i tillverkningsprocessen och innehållskomponenter. Så, ekoläder är tillverkat av en kombination av naturläder, cellulosa och en yttre polyuretanbeläggning. Konstlädret är baserat på PVC.

Soffor med eko-läderklädsel är mjukare och trevligare att ta på . Detta material är elastiskt och mjukt. Lädersubstitutet är grövre och tuffare och tål inte extrema temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler med sådan klädsel utåt är inte på något sätt sämre än dyrare alternativ av äkta läder, men vad gäller dess prestandaegenskaper är det mindre praktiskt och hållbart.

Med tiden kan små sprickor eller nötningar bildas på ytan av konstläder och ekoläder (särskilt om det är konstläder). Det rekommenderas inte att sitta i soffor med sådana klädsel i kläder med metallnitar och andra liknande småsaker, eftersom de kan fånga klädseln och skada den.

Bild
Bild

Det är osannolikt att tygsoffor någonsin kommer att förlora sin popularitet . De kan vara vanliga eller kompletteras med en mängd olika utskrifter. För stoppning av stoppade möbler används sådana typer av textilier som flock, velour och mattor oftast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flock används ofta för att dekorera stoppade möbler . Detta tyg har utmärkt prestanda och låg kostnad.

Ett sådant material är en speciell fiberduk på vilken en av sidorna är fleecy.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flock kan ha en annan grund:

Polyamidflocken är mycket mjuk och känslig. Det är hållbart. En yta med en sådan klädsel tål lätt tung belastning. Den enda nackdelen med polyamidflock är dess tendens att bränna ut. Med tiden kan en sådan soffa tappa sin ursprungliga ljusa färg och bli blek

På många sätt liknar den polyamidpolyesterflock, men den har utmärkta hydrofoba egenskaper (stöter bort vatten). Sådan klädsel är inte föremål för färgblekning, vilket gör att den kan behålla ett attraktivt utseende under lång tid. Men denna textil har en nackdel: den är svår att färga. På grund av detta är valet av färger för soffor med denna finish inte så olika

Viskosflocken färgas lätt, men med tiden rynker högen på dess yta. Av denna anledning konsulteras detta material inte ofta. Som regel används viskosflock för att dekorera dekorativa detaljer om stoppade möbler, mjuka leksaker etc

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Velour är ett annat vanligt material för soffklädsel . Den finns i två typer: velour-drapering och velour-sammet. Det andra alternativet har en mjuk konsistens och är gjord av viskosilke.

Velour-drape är en fin textil. Den består av naturlig ull med en tjock kort hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler med velourklädsel absorberar snabbt lukt, så det rekommenderas inte att lägga det i köksutrymmet eller på balkongen. Rökare ska inte köpa sådana möbler.

Nackdelen med denna klädsel är dess smuts. Damm, smuts, hår och husdjurshår fäster lätt vid velour. För att bibehålla ett attraktivt utseende måste soffan torkas regelbundet med en fuktig trasa eller bearbetas med en klibbig rulle.

Bild
Bild

En matta har en bomull eller linne . Sådana textilier har ett karakteristiskt tryck, som erhålls tack vare en speciell vävning av trådar. Mattan är ett slitstarkt och hållbart material. Det är väldigt praktiskt, men du bör vara extremt försiktig om du har husdjur hemma - djur skärper ofta klorna på soffor med en sådan yta.

Bild
Bild

Dimensioner

Klassiska raka soffor kan ha en mängd olika dimensioner, vilket gör att du kan välja rätt produkt för ett rum i alla storlekar och layouter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste är modeller, vars längd är 170, 175, 180, 187, 190, 200, 208, 210, 220, 242, 248, 249, 250, 256, 315, 230, 240, 245 cm. av sådana modeller börjar från 93-95 till 150 (160) -173 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer ledigt utrymme kommer att krävas för stora modeller med en längd på 260, 270, 280, 290, 300 och mer cm. Så en stor bäddsoffa med måtten 2000x2000 kommer inte bara att vara en stor och bekväm sittplats, utan också en rymlig plats att sova.

Bild
Bild

För ett rymligt vardagsrum är det bästa alternativet en bekväm och lång soffa (2 eller 3 meter). Det kan vara antingen dubbel eller trippel. Om kvadratmeter tillåter, kan du sätta en lyxig fyrsitsig soffa med olika tillägg (bar, hyllor, ottoman, etc.).

Bild
Bild

Djupet på de stoppade möbelsätena beror direkt på vilken typ av design som finns i den. Denna siffra kan sträcka sig från 70 till 120 cm. Större modeller har ett djup på mindre än 80 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är storleken på minisoffor följande: 125x65, 143x80, 15x90, 152x100, 153x90, 165x95, 185x130 cm. Så en djup enkel modell med parametrarna 120x200 eller 120x190 kan ersätta en liten barnsäng, särskilt om området Rummet tillåter inte båda dessa möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små soffor är bäst för barnrum eller kök. Längden på sådana modeller börjar från 140 cm och slutar på cirka 180 cm, bredd - 85-90 cm. De vanligaste är kompakta soffor med måtten 140x200.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parametrarna för en stor soffa med en ottoman kan vara 350x179x84, 450x158x78 cm, etc. Sådana möbler passar helt enkelt inte i ett litet rum.

Bild
Bild

Olika tillverkare tillverkar stoppade möbler i olika storlekar. Många företag erbjuder tjänsten att göra soffor för dina beställningar. Du kan beställa en produkt med icke-standardmått om layouten på ditt hem kräver det. Så du kan få en modell som passar bäst i ett visst rum. En sådan produkt kommer att kosta mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Idag finns det på den stoppade möbelmarknaden ett stort antal soffor med klädsel i olika färger. Låt oss titta närmare på de mest populära alternativen

Den vackra och snygga vita färgen kommer aldrig att lämna modelinjen. Möbler i denna design kan uppdatera rummet och visuellt göra det lite bredare. Den största nackdelen med denna färg är dess smuts. Om du bestämmer dig för att köpa en rak soffa i denna design, är det bättre att välja en lädermodell. Det är mycket lättare att radera smutsiga fläckar från äkta läder, ekoläder eller konstläder. Du behöver inte köpa dyra rengöringsprodukter för detta. Normalt tvålvatten och en fuktig trasa är bra. Den vita soffan kommer att se bra ut mot bakgrunden av olika interiörer och olika finish. Denna färg är klassisk och kravlös i valet av lämpliga element i rummet

Bild
Bild

En annan klassisk färg är beige. I en sådan palett rekommenderas det också att köpa mindre smutsiga produkter med läderklädsel. Delikat färgning kommer att glädja ögat och lugna nervsystemet. Gula, vita, svarta, bruna och rosa nyanser kommer att se särskilt imponerande ut mot en bakgrund av beige

Bild
Bild

Om du vill lägga till en ljus twist till interiören, är en spektakulär lila soffa lämplig för detta. Kungliga färger kommer att se harmoniska ut i en ensemble med olika nyanser, från mörkt och djupt till ljust och neutralt. Det rekommenderas att dekorera rummet med diskreta dekorativa element i lila toner för att vackert slå de stoppade möblerna

Sensuella människor kommer definitivt att gilla soffor där det finns en saftig röd färg. Sådana möbler rekommenderas inte att placeras i redan ljusa rum. Detta beror på det faktum att för många mättade färger påverkar den mentala och känslomässiga balansen hos alla boende i en lägenhet eller ett hus negativt

Gröna soffor har en lugnande effekt. Denna färg har ett stort antal ögonsköna nyanser. Denna naturliga färg kombineras perfekt med både klassiska och ljusa färger i inredningen och inredningen i rummet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I många interiörer ser en blå och blå soffa bra ut. Klädda möbler i denna design älskar kontraster. Till exempel kommer en elegant marinblå soffa med flockklädsel och små röda kuddar att se harmonisk ut mot bakgrunden av blå och vita väggar och mörkt laminat

Bild
Bild

En annan ljus och djärv lösning är den gula soffan. Med hjälp av en sådan detalj kan du ge interiören en touch av positiv och göra den lättare. Sådana möbler hänvisas ofta till om rummet inte har tillräcklig belysning. Tillsammans med varma glödlampor kommer denna produkt att göra rummet mer bekvämt

Trenden de senaste säsongerna är turkos. Det ser oslagbart ut på stoppade möbler. Soffor med denna färg kan placeras inte bara i vardagsrummet, utan också i en gedigen studie, särskilt om de kompletteras med snidade träarmstöd

Den svarta raka soffan är klassisk. Denna modell rekommenderas inte för installation i små och dåligt upplysta rum. Lyxiga svarta skinnsoffor ser bra ut i formella och affärsmiljöer

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Moderna tillverkare erbjuder ett stort utbud av vackra raka soffor att välja mellan. Även den mest nyckfulla och krävande konsumenten kommer att kunna hitta en lämplig kopia.

Bild
Bild

Först måste du bestämma i vilket rum du vill placera stoppade möbler. Soffan måste matcha den befintliga interiören. Tänk på flera harmoniska ensembler:

Till exempel, om den klassiska stilen råder i rummets design, bör du vara uppmärksam på elit- och högkvalitativa modeller med ben och armstöd av naturlackerat trä. Sådana modeller ser harmoniskt ut i vardagsrum och kontor

Klassiska lyxiga raka soffor kan ha dyra textil- eller läderklädsel. Mot bakgrund av dessa material ser träelement särskilt ljusa och attraktiva ut

  • Om klassikerna inte passar dig och du vill dekorera rummet med ett mer fashionabelt och ungdomligt alternativ, bör du vända dig till multifunktionella soffor. Det kan vara en modell utan armstöd, med ett armstöd, inbyggd utdragbar stång och hyllor. De senare alternativen kan också utrustas med en koja och är bäst placerade i vardagsrummet. De ser dyra och attraktiva ut med både läder- och textilklädsel. Men det är värt att överväga det faktum att artiklar med en barfunktion kommer att kosta mer än vanliga soffor.
  • För ett enkelt och mysigt vardagsrum i Provence -stil är en lakonisk och stram soffa lämplig. Den kan målas vit, beige eller matt gul. Mjuka rundade soffor dekorerade med små tryck kommer att vara lämpliga alternativ.
  • I oförskämda interiörer i loft eller högteknologisk stil kommer soffor med kantiga former att se ut. Modeller i grått, vitt, brunt och svart är lämpliga.

För en trendig japansk stil bör du välja en kontrasterande soffa i rött, vitt eller svart. Sådana möbler kommer att se harmoniska ut mot bakgrunden av neutrala och pastellväggar, golv och tak

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är minisoffor mycket efterfrågade. De är små i storlek. Men var kan en sådan modell finnas?

Den är lämplig för ett barnrum . Det bästa alternativet skulle vara en liten soffa i en fin färg. Du kan välja en textilmodell med tryck som visar seriefigurer, olika djur eller vackra mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En minisoffa är också lämplig för placering i köket . Det tar inte mycket plats och ser harmoniskt ut om du väljer en modell som matchar headsetets färg.

Bild
Bild

Älskare av kreativa och extravaganta lösningar kommer att älska designerns lyxiga raka soffor . Sådana alternativ är dyra, men de har en exklusiv och lyxig design som kan förvandla interiören. Original stoppade möbler erbjuds av märken som Gray Cardinal, EcolMebel och Asnaghi factory.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En liten soffa kan också väljas för korridoren. Den kan placeras längs väggen och kommer inte att störa passagen. Men du bör inte välja en för stor soffa med hög rygg om din korridor är blygsam i storlek.

Bild
Bild

När du väljer stoppade möbler med en extrasäng, ta hänsyn till dess utfällda mått. Detta är nödvändigt för att soffan lätt ska passa i rummet i alla positioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Rekommenderad: