Dubbelsoffa (92 Bilder): Läder Och Rotting, Modell Klippan, Vit Och Ovanlig För Avkoppling, Gjord Av Ekoläder Och Utan Armstöd

Innehållsförteckning:

Video: Dubbelsoffa (92 Bilder): Läder Och Rotting, Modell Klippan, Vit Och Ovanlig För Avkoppling, Gjord Av Ekoläder Och Utan Armstöd

Video: Dubbelsoffa (92 Bilder): Läder Och Rotting, Modell Klippan, Vit Och Ovanlig För Avkoppling, Gjord Av Ekoläder Och Utan Armstöd
Video: DHP Emily Futon & Lounger Unboxing/Overview 2024, April
Dubbelsoffa (92 Bilder): Läder Och Rotting, Modell Klippan, Vit Och Ovanlig För Avkoppling, Gjord Av Ekoläder Och Utan Armstöd
Dubbelsoffa (92 Bilder): Läder Och Rotting, Modell Klippan, Vit Och Ovanlig För Avkoppling, Gjord Av Ekoläder Och Utan Armstöd
Anonim

Soffan är en av de viktigaste möblerna i alla hem. Med hjälp av denna detalj kan du skapa en mycket mysig och harmonisk inredning.

De moderna soffornas komfort kan inte heller ignoreras. De bidrar till en trevlig och avslappnad tidsfördriv. Bekväma tvåsitsiga modeller är särskilt populära idag.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Moderna tillverkare erbjuder kunderna ett brett utbud av olika soffor. Du kan välja en lämplig kopia för vilken inredning som helst.

Bekväma tvåsitsiga modeller finns oftast och är mycket efterfrågade. Sådana föremål finns i nästan alla hem. De kan placeras inte bara i vardagsrummet, utan också i sovrum, i köket och i barnkammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera mångsidigheten hos tvåsitsiga modeller. Till exempel kan vikningsalternativ användas som en koja för gäster. När de är hopfällda tar de inte mycket plats, och när de fälls ut kan de enkelt förvandlas till en dubbelsäng för att sova.

Bild
Bild

Ofta används sådana små soffor för att komplettera en köksuppsättning. De gör utrymmet mer funktionellt och interiören komplett.

Bild
Bild

Dubbelsoffor hittar sin plats inte bara i lägenheter, utan också i sommarstugor. Detta beror på deras rörlighet och kompakta storlek, vilket gör att de kan placeras under nästan alla förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lite mindre ofta kan du hitta sådana möbler i korridorerna. Men korridoren för detta måste vara rymlig.

Den kompakta soffan passar enkelt i sådana områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte mindre populära idag är statiska icke-vikbara modeller. De kan placeras inte bara i vardagsrum, utan också på en balkong eller loggia. En sådan möbel förvandlar rummet betydligt och gör det mer gästvänligt.

I ett balkongrum kan du komplettera en sådan soffa med ett litet soffbord och du får ett attraktivt tedrinkområde där du kan bjuda in vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller av soffor används på kontor. Under sådana förhållanden fyller möbler inte bara en estetisk funktion. Till exempel kommer en skinnsoffa att betona organisationens soliditet och framgång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana mönster kan observeras inte bara på kontoret, utan också i receptionen. De kan vinna över besökare som väntar på sin tur. Tvåsitsiga soffor är mer attraktiva och bekväma än vanliga stolar eller hårda bänkar.

Bild
Bild

Idag kan du i möbelbutiker hitta modeller av soffor i olika konfigurationer. Till exempel kanske de inte har några armstöd eller korgelement. Varje köpare kommer att kunna köpa en soffa som inte bara passar hans smak utan också har råd.

Vyer

Dubbelsoffor är olika. Låt oss titta närmare på alla möjliga modifieringar av dessa populära möbler.

Bild
Bild

Soffa utan armstöd

En 2-sits soffa utan armstöd ser väldigt kompakt och original ut. Sådana modeller väljs oftast av de som är långa, eftersom de kan sträcka ut sig och inte vila fötterna på armstödet. Dessa modeller har ofta praktiska lådor för förvaring av pastelllinne längst ner.

Instanser utan armstöd passar även i små rum.

Bild
Bild

Många soffor har kuddar. Sådana detaljer kan ersätta vanliga armstöd och bli harmoniska dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten hos modeller utan armstöd beror på att de inte har skarpa hörn, och de är inte bara säkra, utan också otroligt bekväma. Sådana detaljer kan mjuka upp även en grov inredning i kalla nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffa med armstöd

De vanligaste är små soffor med armstöd. Sådana modeller är bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Armstöd är inte bara mjuka och täckta med olika material, utan också trä. Det andra alternativet ser mer intressant och dyrare ut, särskilt om handtagen är lackerade och gjorda av naturligt trä.

Bild
Bild

Armstödet kan vara helt av trä eller med en trätopp. Sådana möbler ser solida ut, så de kan ofta hittas på kontor.

Naturmaterial kombineras effektivt med naturläderklädsel.

Soffa på benen

Dubbla modeller med snygga ben har ett elegant utseende. Dessa delar kan inte bara ha en standard, utan också en graciös krökt form. Snidade ben kan radikalt förändra utseendet på en kompakt soffa och ge den en speciell chic.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om möblerna är mantlade med material som sammet eller brokad och har vackra ben, kommer de idealiskt att passa in i lyxiga interiörer i rokoko- eller barockstil.

Bild
Bild

Eurobook soffa

Eurosoffor är efterfrågade. På ett annat sätt kallas de Eurobooks. De är hopfällbara modeller som enkelt kan förvandlas till fullvärdiga sovplatser.

Sådana modeller är anmärkningsvärda för sin överkomliga kostnad, så de kan hittas i många interiörer.

I utfällt tillstånd är dessa alternativ för tvåsitsiga soffor lämpliga för konstant sömn. Eurobooks är utrustade med en pålitlig och hållbar mekanism som är motståndskraftig mot slitage. När de är hopfällda tar eurosoffor upp minst ett ledigt utrymme och kan placeras även i små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rottingsoffa

De tvåsitsiga sofforna i rotting har en originaldesign. Detta material är av hög kvalitet och miljövänligt. Ovanliga soffor i denna design kännetecknas av mjuka och harmoniska konturer.

Korgmodeller ser bra ut både i vardagsrum och på balkonger och loggior. Ofta är dessa soffor placerade i sommarstugor och hus på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformationsmekanism

Multifunktionella fällbara soffor är utrustade med olika mekanismer.

Bild
Bild

Sedaflex

Till exempel är det vanliga sedaflex -systemet enkelt och pålitligt. Du kan använda soffor med liknande mönster dagligen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna vikningsmekanism kan enkelt omvandlas. Även ett barn klarar detta. Sådana soffor har ett handtag framför som du måste dra mot dig själv, lyfta upp strukturen och räta ut benen.

Vilstol

Vid tillverkning av skjutbara stoppade möbler används en annan mekanism som kallas vilstol. Sådana system fungerar på grund av att en sittande person vilar händerna på armstödet och pressar hela kroppen mot soffans baksida. Detta sänker ryggstödet och höjer den bekväma foten.

Bild
Bild

Eurobook

Eurobook -mekanismen är utbredd. Soffor med sådana mönster består av två identiska och mjuka delar. En av dem spelar rollen som en sittplats, och den andra är ett ryggstöd. Dessa modeller utvecklas genom att rulla ut eller dra ut sätet. Ryggstödet måste sänkas ned på det frigjorda utrymmet, och en bekväm sovplats kommer att vara klar.

Bild
Bild

Fransk hopfällbar säng

Mindre tillförlitlig och hållbar är den klassiska mekanismen som kallas den franska musslan.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sådana modeller rör sig strukturen en och en halv eller två meter framåt. Ramdelarna i sådana produkter misslyckas snabbt och är inte avsedda för frekvent användning när de fälls ut.

Bild
Bild

Material och fyllmedel

De tvåsitsiga sofforna är stoppade och fyllda med olika material. Oftast finns det tillgängliga tygmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler kan klädas i både vanliga och färgade material, kompletteras med tryck. Men man bör komma ihåg att med tiden kommer textilmanteln att förlora sitt ursprungliga utseende. Det kommer att torka ner på sätena, blekna och bygga upp damm och smuts.

Det rekommenderas att rengöra det regelbundet med speciella möbelrengöringsmedel. Men även detta är osannolikt att återföra materialet till sin presentation.

Bild
Bild

Naturläder används ofta för klädsel. Kompakta tvåsitsiga soffor i denna design kommer att kosta köparen en snygg summa, men deras lyxiga utseende och hållbarhet är värt det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billigare soffor används för klädsel i konstläder eller ekoläder. Sådana material är utåt inte på något sätt sämre än den naturliga versionen, men är mindre hållbara.

Med tiden kan det uppstå sprickor, repor eller skav på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna soffor är gjorda av spånskiva, fiberboard och MDF:

Spånskiva är det vanligaste och billigaste materialet . Den innehåller träavfall, som binds samman av formaldehydhartser. Sådana kompositioner är skadliga och giftiga, därför har produktionsprocessen nyligen moderniserats och hartshalten i spånskiva har minskat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett material som fiberboard skiljer sig något från spånskiva . Den innehåller träfibrer komprimerade under påverkan av hög temperatur. Sådana råvaror bearbetas med speciella förstärkande hartser och paraffin.

Bild
Bild
  • Dyrare är MDF -möbler . Detta material är miljövänligt och säkert. Den är gjord av torkade träfibrer, härdas sedan med skyddande medel och poleras.
  • Naturliga träsoffor är de mest hållbara, miljövänliga och vackraste … De släpper inte ut skadliga ämnen även vid höga temperaturer. Dessa modeller är klassiker och är i harmoni med interiörer i en liknande stil.

Träprodukter kostar mycket, så inte alla köpare har råd med dem.

Bild
Bild

Rottingsoffor har varit mycket efterfrågade den senaste tiden . Detta material består av skalade kalamus- eller rottingstammar. Sådant trä är flexibelt och spänstigt, så starka och hållbara möbler erhålls från det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används för att fylla högkvalitativa soffor:

  • mjuk vadderad polyester;
  • fjäder- och fjäderlösa block;
  • vadderat jackgolv;
  • möbel polyuretanskum, som har formen av en person som ligger på en soffa;
  • holofiber, upprepar naturlig dun och fjädrar i dess egenskaper;
  • slitstark struttofiber som håller sin form och inte skrynklas.
Bild
Bild

Storleken

Av de raka alternativen för dubbelvikande soffor är modeller med en längd av 180, 200 och 220 cm vanliga, deras bredd är oftast 85-105 cm och deras höjd är cirka en meter.

Bild
Bild

I produkterna, vars längd är 180 cm, finns det kojer på 150 (eller 140) x 200 cm. Ju längre soffan är, desto rymligare och bredare blir kojen.

Färger

Bekväma tvåsitsiga soffor finns i olika färger. De vanligaste modellerna är bruna. Det kan vara en beige, kola, kaffe, choklad eller mörkbrun modell.

Sådana detaljer ser bra ut i många interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vita alternativ ser spektakulära ut, men de väljs inte särskilt ofta på grund av att smutsiga och dammiga spår lätt finns kvar på dem.

Bild
Bild

Svart och mahogny ser särskilt harmoniskt ut på läderklädsel. Dessa soffor är lyxiga och dyra, men inte lämpliga för alla miljöer. I ett ljust och mysigt rum kommer sådana element att se inharmoniska ut.

Bild
Bild

Ljusa föremål är populära idag, vars klädsel har orange, rött, rosa, grönt, lila och andra rika färger. Sådana modeller bör överlappa med färgerna på andra element i interiören för att få en harmonisk och attraktiv ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket rum ska jag sätta in?

Oftast placeras tvåsitsiga soffor i vardagsrum. De blir en av huvuddetaljerna i rummet. Soffor och fåtöljer ser harmoniskt ut i en design. Sådana uppsättningar kan kompletteras med ett kaffe- eller soffbord.

Bild
Bild

Sådana möbler är också lämpliga i barns sovrum. För sådana lokaler är en ljus och mjuk modell av en rundad soffa idealisk.

Det kan till exempel vara en charmig liten soffa utan armstöd.

Bild
Bild

Ofta placeras dubbla soffor i korridorerna. Men för sådana områden rekommenderas det att välja mörkare modeller, eftersom det långt ifrån alltid är helt rent vid ingången och ljusa klädsel snabbt kan försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små soffor är lämpliga för balkonger och loggior. Oftast placeras de vid sidoväggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du vill köpa en soffa i vardagsrummet, där du kan ta emot gäster för natten, är det bättre att köpa en hopfällbar modell. För sällsynt bruk är en billig "fransk mussla" ganska lämplig. När de fälls kommer sådana exemplar att spela rollen som mjuka och bekväma säten som inte tar mycket plats.

Om du planerar att lägga upp mekanismerna dagligen är det bättre att vända sig till dyrare och hållbara alternativ.

Bild
Bild

För en enkel vila är det värt att köpa en vanlig icke-hopfällbar soffa, eftersom du inte behöver en extrasäng i den. Idag finns det ett brett utbud av dubbla soffor, från klassiska alternativ med textilklädsel till miljövänliga alternativ i rottingrotting.

Att välja rätt produkt är baserat på interiörens övergripande stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

En elegant lädersoffa med ben kommer harmoniskt att se ut i ett grovt rum med neutrala grå väggar och ett mjukt krämfärgat laminat. Det ska spelas med andra mörka element. Det kan till exempel vara en mörkbrun garderob eller ett svart skåp.

Bild
Bild

En känslig krämfärgad soffa utan armstöd kommer att se harmonisk ut mot bakgrunden av beige väggar och ljusbrunt laminat. Interiören kan kompletteras med vita och bruna sidobord och glasväggshyllor för böcker.

Bild
Bild

En soffa med tygklädsel i ljusrött kan placeras i ett mörkbrunt vardagsrum med ljust golv. I ett sådant rum bör du hänga ljusa bilder och placera växter i flerfärgade krukor så att situationen inte verkar för mörk.

Rekommenderad: