Fast Soffa: Vardagsrumsmodeller, Enkel, Trippel Och Rak

Innehållsförteckning:

Video: Fast Soffa: Vardagsrumsmodeller, Enkel, Trippel Och Rak

Video: Fast Soffa: Vardagsrumsmodeller, Enkel, Trippel Och Rak
Video: Modern Sofa Set Design Ideas For living room- Wooden Sofa Set Designs (L shape Sofa Designs) 2024, April
Fast Soffa: Vardagsrumsmodeller, Enkel, Trippel Och Rak
Fast Soffa: Vardagsrumsmodeller, Enkel, Trippel Och Rak
Anonim

Icke-hopfällbara soffor är strukturer i ett stycke som inte har en transformationsfunktion. Oftast har dessa modeller höga ryggar och platta säten. Både dyra och billigare kopior har sådana egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sådana soffor har inte funnits på marknaden på många år, men de är redan mycket populära. De finns i olika storlekar, från kompakta till mycket stora. Möbler med så enkla mönster kan väljas för ett rum i alla storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många köpare väljer sådana produkter inte bara på grund av deras attraktiva utseende, utan också på grund av deras relativt låga kostnad. Det demokratiska priset för icke-hopfällbara soffor beror på frånvaron av komplexa och multifunktionella mekanismer i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler väljs oftast av personer som har ett rymligt vardagsrum utrustat med ett tillräckligt antal sovplatser. Under sådana förhållanden behövs det helt enkelt ingen hopfällbar soffa.

Bild
Bild

En annan fördel med fasta soffor är deras sofistikerade och eleganta stil. Som regel görs sådana alternativ med hänsyn till att de kommer att spela en viktig estetisk roll i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I statiska modeller är ryggstödet mer bekvämt och bekvämt, eftersom de inte deltar i en hopfällbar struktur och inte spelar rollen som en funktionell del i kojen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk inte att en sådan soffa inte kan användas för att sova. Alternativet som inte kan fällas kan också användas som sovplats. Men det rekommenderas inte att använda möbler för sådana ändamål för ofta, eftersom detta kan leda till smärta i ryggraden och rastlös sömn.

Bild
Bild

Det finns inga allvarliga brister i dessa soffor. De är mindre funktionella än produkter med utdragbara mekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att sova på sådana modeller är inte alltid bekvämt, eftersom de främst är säten, och det finns för lite ledigt utrymme för hälsosam sömn i dem.

Modeller

Det finns flera typer av fällbara soffor. De skiljer sig från varandra inte bara i yttre egenskaper, utan också i konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För inte så länge sedan dök fasta soffor med en vilstolsmekanism upp på marknaden . Sådana strukturer är oftast utrustade med två- och fyrsitsiga modeller. I sådana varianter av stoppade möbler är delen designad för en person mycket bekväm och mysig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer har flera bestämmelser:

  • Inledningsvis finns det inget fotstöd i designen.
  • Det andra alternativet är den lutade ryggen och det upphöjda fotstödet. Denna position anses vara den mest praktiska för att titta på TV.
  • Den tredje positionen kallas "slappna av". Med det sänks ryggstödet helt, sätet ändrar vinkel och fotstödet höjs till slutet. Det är mycket bekvämt att vila på en sådan struktur.
  • Sofforna med en låda är mycket bekväma och funktionella. Liten förvaring ligger oftast längst ner på stoppade möbler. För att komma åt den måste du höja sätet eller helt enkelt skjuta lådan framåt med ett speciellt handtag.
Bild
Bild

Sådana alternativ är mycket populära, eftersom de kan lagra sängkläder, vissa typer av kläder eller helt enkelt onödiga saker som det inte finns något sätt att fördela utrymme i rummet. Lådorna kan vara små eller ta upp hela utrymmet under sätet.

Bild
Bild

Bekväma och mysiga är modellerna med kaj . De har inte glidmekanismer, men de har rymliga sittplatser, vars bredd är lika med en vanlig sovplats för en person, en vuxen eller ett barn. För ett barnrum är en sådan soffa idealisk, eftersom den inte tar mycket ledigt utrymme och ersätter en säng. Men när du väljer en icke-hopfällbar soffa för ett barn bör du ta hänsyn till hans höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

För placering i vardagsrummet kan du plocka upp en standardmodell av liten storlek utan extra lådor . Både en rak och en hörnsoffa är ganska lämpliga. Ofta placeras sådana modeller av stoppade möbler i köket. För sådana lokaler är det bästa alternativet en liten rektangulär soffa, som inte tar mycket ledigt utrymme och blockerar passagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Statiska soffor utan armstöd har ett originellt utseende . Som regel är de rundade och ser väldigt intressanta ut. Sådana modeller av soffor kan stoppas med både tyg och läder (naturligt och konstgjort). Båda dessa alternativ kan förvandla interiören och mjuka upp den om det finns vinklade möbler i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de vackraste och populäraste är icke-hopfällbara hörnsoffor . De kan innehålla flera lådor för linne. Sådana modeller av stoppade möbler ser dyra och snygga ut i vilken design som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-hopfällbara soffor med ben har en bra höjd . Dessa delar kan vara gjorda av trä eller metall. Nyligen är alternativ med tjocka kromben populära. Sådana element är hållbara och passar perfekt in i moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Benen kan ha olika höjder. Till exempel kommer en statisk soffa med höga träben att se väldigt original och attraktiv ut. Men sådana stoppade möbler är inte lämpliga för alla miljöer, så du bör vara försiktig när du väljer dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Icke-hopfällbara soffor med kompakta storlekar har de mest blygsamma dimensionerna .… Dessa kan vara smala modeller, vars storlek bara är 145 x 70 eller 113 x 73 cm. Det finns inget sovutrymme i sådana strukturer, och de är lämpliga för nästan alla rum, eftersom de inte tar mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små dubbla soffor kan vara 112 x 76 cm . Dimensionerna på rymligare modeller kan vara 180, 200, 220 x 100-105 cm och mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många tillverkare erbjuder enkla (sovande) alternativ vars dimensioner utgår från märket vid 196 x 82 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ihopfällbara tresitsiga soffor har mer ledigt utrymme . De minsta är alternativ med måtten 180 x 73 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

En fast soffa är värd att köpa bara om du inte behöver en extra rymlig sovplats i lägenheten. Om du ofta tar emot gäster eller om du själv gillar att sova i soffan, bör du köpa en modell med glidmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper bör du mäta rummet där du vill sätta soffan. Välj produkter med lämpliga dimensioner så att inget stör passagen i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bestäm i förväg för vilka ändamål du behöver en fast soffa. Om du vill använda den för att sova måste du välja en mer funktionell modell där det finns en sovplats. Om du behöver en enkel modell för en sits kan du få en billigare kopia utan koj.

Bild
Bild
Bild
Bild

För korridoren och köket är det bättre att välja små modeller av soffor klädda i läder eller konstläder. Sådana material absorberar inte olika lukter, rengörs lätt vid kontaminering och är hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett rymligt vardagsrum kan du köpa en modell av mer imponerande storlekar. Till exempel kommer ett elegant hörn eller en tresitsig soffa att se väldigt snyggt och harmoniskt ut under sådana förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj möbler som matchar andra inredningselement i färg och stil.

Rekommenderad: