Soffkuddar (93 Bilder): Dekorativa Modeller I Vardagsrummet

Innehållsförteckning:

Video: Soffkuddar (93 Bilder): Dekorativa Modeller I Vardagsrummet

Video: Soffkuddar (93 Bilder): Dekorativa Modeller I Vardagsrummet
Video: Roland vann styling av vardagsrummet 2024, Mars
Soffkuddar (93 Bilder): Dekorativa Modeller I Vardagsrummet
Soffkuddar (93 Bilder): Dekorativa Modeller I Vardagsrummet
Anonim

I ett försök att skapa mys i huset vill du ibland ändra inredningen och lägga till fräscha färger i vardagsrummets tråkiga interiör. Eller efter att ha gjort reparationer verkar det som att viktiga detaljer saknas. Ibland, när det inte finns något sätt att ta till drastiska åtgärder för att lösa problemet med inre renovering, är det tillräckligt att uppmärksamma till synes obetydliga, men faktiskt viktiga små saker, till exempel på soffkuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner

Traditionellt tror man att kuddar först och främst ger komfort och mys. De ser faktiskt inte bara organiska ut på möbler, utan bidrar också till deras användarvänlighet. De kan till exempel placeras under ditt huvud, lutade mot dem eller till och med under dina fötter. Ibland används de som rygg och armstöd för vissa modeller av soffor, och stora kan fungera som en puff.

Förutom praktiska funktioner kan dock soffkuddar också bära dekorativa. Med hjälp av väl valda alternativ kan du placera färg accenter i interiören och därmed ge rummet en unik stil. Dekorativa kuddar hjälper till att kvitta andra dekorativa element, till exempel ljusa gardiner, tavlor eller paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana tillbehör kommer också att vara ett bra komplement till sovrummet, samtidigt som de utför både praktiska och dekorativa funktioner. En säng dekorerad med många av dessa element ser alltid mysig och estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuddar är också oersättliga i barnrummet. De kan fungera inte bara som en utmärkt inredning i sovrummet, utan kan också lätt bli en del av spelet.

Bild
Bild

Vyer

Fyrkantiga och ovala, platta och voluminösa - soffkuddar finns i olika former och storlekar för alla smaker. Bland de vanligaste typerna är följande.

Dumki . Trots det ovanliga namnet är denna typ av dekorativa kuddar klassiska. De är fyrkantiga och anses mångsidiga för alla typer av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Quiltad . De finns ofta i inredning, har uttrycksfulla sömmar och ser bra ut i kombination med dörrmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkiska . Särskilda drag hos proverna i den turkiska stilen läggs motveck, fransar och olika mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvärsnitt . Sådana kuddar ser tredimensionella ut på grund av den speciella designen: ovansidan och undersidan sys inte ihop, utan är anslutna med en sidosats.

Bild
Bild

Vält . En av de mest funktionella - kuddar -rullar, kan fungera inte bara som en dekorativ, men också en funktionell del av möbler - armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och fyllning

Det finns en mängd olika material för att göra kuddar, allt från gobeläng, sammet och velour, och slutar med äkta läder . När du väljer ett material bör du inte bara utgå från kombinationen av färger och texturer i interiören, utan också ta hänsyn till en faktor som hållbarhet och slitstyrka. Det blir bättre om tyget som locket är tillverkat av är märkesfritt och lätt kan tvättas, särskilt om det finns barn eller djur i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig faktor vid valet är "fyllning" av kudden . Inte bara komfort, utan också produktens hållbarhet beror på fyllmedlet. Det finns 2 typer av fyllmedel - naturligt och syntetiskt.

Naturliga fyllmedel inkluderar dun och fjädrar, hästhår, får- och kamelull och bovetskal . Sådana alternativ är ganska miljövänliga, men de är svåra att ta hand om, de är mindre hållbara och är inte billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag väljer fler och fler syntetiska fyllmedel som är hållbara och väsentligt överträffar de naturliga i pris och praktiska egenskaper. De mest populära syntetiska fyllmedlen inkluderar:

  • syntetisk vinterisator är ett av de vanligaste fyllmedlen. Det är lätt, hållbart, lätt att rengöra och rekommenderas som ett utmärkt substitut för naturliga fyllmedel för personer som är benägna att allergier;
  • holofiber ersätter fjädrar och dun perfekt. Lätt och säker, det absorberar inte lukt och behåller inte fukt;
  • Comfortel är syntetbollar som är lätta och snabbt återfår formen efter tvätt.
Bild
Bild

Separat är det värt att nämna latexfyllmedlet, som är tillverkat av skummat gummi. Sådant material är hållbart och starkt, men används sällan för fyllning av dekorativa kuddar. Som regel tillverkas ortopediska produkter av det.

Bild
Bild

Färg och tryck, dekormöjligheter

När du väljer ett färgschema är det nödvändigt att ta hänsyn till hur kudden kombineras med soffan, med dess "grannar" (om tillbehör i olika färger används) och, kanske viktigast av allt, med den omgivande interiören . Till exempel kan du köpa omslag som matchar färgen på gardiner eller tapeter, eller tvärtom spela på kontrast och välja en nyans som blir den centrala accentfärgen i hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer utskrifter bör du ta hänsyn till möblernas färger - färgglada alternativ ser bättre ut på en vanlig soffa och omslag med mönster passar bra med liknande men större storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom traditionella tryck har kuddar i form av hjärtan, djur eller emojis, liksom omslag gjorda av pom poms, blivit alltmer populära på sistone. Sådana dekorativa element kommer att dekorera alla barnrum, samt lägga till entusiasm i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen använder också en mängd olika element . Beroende på vilket tyg du väljer kan du använda volanger, flätor, sladdar, tofsar eller fransar. Fästelement används också som dekoration - dekorativa blixtlås, snörning, knappar. Små element, till exempel knappar, rosetter, applikationer, stickad dekor, sys vanligtvis på ena sidan av kudden, så att produkten inte bara är vacker, utan också bekväm att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att inte överdriva det med dekoration och bestämma vad man ska satsa på: dekorativa element eller själva tyget.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av kuddar till soffan bör först och främst baseras på storleken på de stoppade möbler som de kommer att placeras på. Ju större stolen eller soffan är, desto större ska kuddarna vara, och vice versa, en liten soffa kan dekoreras med en snygg rulle.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Ofta ingår tillbehör i soffan, men det är ganska lämpligt att lägga till några ytterligare accenter så att möblerna återspeglar utformningen av resten av interiören.

Bild
Bild

När du väljer färger och texturer kan du följa principen om ett enda färgschema i rummet, där färgerna på väggarna, taket, gardinerna är desamma, eller så kan du välja en av accentfärgerna som överlappar med de andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är vanligt att välja form i enlighet med möblernas form och storlek. Graciösa hantlar är väl lämpade för bitar i klassisk stil, medan runda och turkiska kommer att se bättre ut på små soffor i orientalisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ordnar jag i soffan?

Det rekommenderas att ha från två till tio dekorativa element i soffan. Ju mindre möbel, desto mindre inredning behöver användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet tillbehör måste vara udda. Till exempel, på en vanlig soffa, kan du placera ett jämnt antal kuddar med liknande stil på sidorna och placera en kontrasterande, ovanlig konsistens, storlek eller kontrastfärg i mitten.

Bild
Bild

Överanvänd inte mängden dekor: ett par ordentligt utvalda tillbehör kommer att se bättre ut än ett gäng kuddar som inte passar ihop och distraherar uppmärksamheten från resten av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kombinerar man?

Den mänskliga hjärnan är utformad så att blicken först och främst fastnar vid den ljusaste och mest mättade platsen som den ser framför den. Det är möjligt och nödvändigt att lita på detta när du dekorerar interiören med dekorativa kuddar. Genom att lägga till omslag i kontrasterande nyanser kan du visuellt flytta accenterna i rummet.

Bild
Bild

Den enklaste lösningen på frågan om att kombinera dekorativa kuddar med interiören är valet av överdrag som passar gardinerna. För att diversifiera färgschemat något kan du använda olika nyanser av samma färg, till exempel är grädde, vita och ljusbruna kuddar väl lämpade för beige gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att späda in interiören i svartvita nyanser kan du kombinera ljusa färger med andra accent dekorativa element - blomkrukor, målningar, vaser . Kuddar med omslag av klädsel bör undvikas. De kommer helt enkelt att gå vilse mot bakgrund av möbler. Det är bättre att välja tillbehör som är mörkare eller ljusare till klädseln.

Brokiga och monokromatiska kuddar, kombinationer av kontrasterande färger, till exempel svart, grått och vitt på en ljus soffa, omslag av röda och vinröda nyanser på blått, ser bra ut tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du kombinerar kuddar med andra element i inredningen måste du komma ihåg att det inte är nödvändigt att välja ett färgschema som är identiskt med färgen, till exempel på tapeter. Huvuduppgiften är att hitta färgbalansen och välja rätt tillhörande färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Korrekt valda inredningsdetaljer kan bli ett kännetecken för inredningen . Det finns inga klart fastställda regler för val av kuddar, men det är bättre om inredning och tillbehör kombineras harmoniskt.

Till exempel, för återhållsamma klassiska interiörer och interiörer i Empire -stil, är undergångar och rullar med gobelängskydd dekorerade med tofsar och fransar lämpliga. Orientaliska stilar, kännetecknade av rik dekoration och rika färger, är lämpliga för ljusa kuddar i olika storlekar med broderi och annan komplex inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalistisk inredning kommer att komplettera lakoniska tankar om en mängd olika färger.

Bild
Bild

För utrymmen i safaristil kan du välja omslag med vilddjurstryck, pälskläder eller läder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lantlig stil betonas av kuddar med stickade omslag, samt omslag gjorda i lapptäcke.

Bild
Bild

Genom att leka med färg kan du skapa den visuella effekten av värme eller kyla i rummet . För att ge rummet mys på vintern är det absolut inte nödvändigt att måla om väggarna i varma färger. Det räcker med att lägga till några dekorativa kuddar i gula eller orange färger, och du kan också använda tyger som passar vintersäsongen, till exempel ull eller plysch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa kuddar kan också användas för att justera möblernas nyanser . Till exempel, om inredningen domineras av varma färger, inklusive möbler, kan du späda ut detta färgschema genom att lägga till ett par tillbehör med lock av kalla färger - de kommer att ge fräschör till rummet.

Rekommenderad: