Blå Soffa (64 Bilder): Hur Man Kombinerar Mörkblå Modeller I Inredningen, Sammet Stor Och Vacker Med Zebrainsatser, Tyg

Innehållsförteckning:

Video: Blå Soffa (64 Bilder): Hur Man Kombinerar Mörkblå Modeller I Inredningen, Sammet Stor Och Vacker Med Zebrainsatser, Tyg

Video: Blå Soffa (64 Bilder): Hur Man Kombinerar Mörkblå Modeller I Inredningen, Sammet Stor Och Vacker Med Zebrainsatser, Tyg
Video: Unboxing My Amazon Sofa | Putting Together My New Chesterfield Sofa 2024, April
Blå Soffa (64 Bilder): Hur Man Kombinerar Mörkblå Modeller I Inredningen, Sammet Stor Och Vacker Med Zebrainsatser, Tyg
Blå Soffa (64 Bilder): Hur Man Kombinerar Mörkblå Modeller I Inredningen, Sammet Stor Och Vacker Med Zebrainsatser, Tyg
Anonim

En vacker inredning är en oumbärlig komponent i moderna lägenheter. Idag kan designers erbjuda sina kunder många alternativ för hur man stilfullt kan inreda ett sovrum eller vardagsrum. Det är viktigt att välja rätt, inte bara fashionabla tapeter och golv, utan också anständiga möbler. Och en av de ovanliga lösningarna är att köpa blå soffor, en verkligt lyxig möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Enligt färgterapeuter är blå en av de bästa färgerna i hemmet . För många är det förknippat med ett lugnt hav, hav, himmel. Tidigare var blå utbredd i Frankrike, under kungarnas tid som ansåg det ädelt och majestätiskt. Idag har lite förändrats och blå möbler, med många nyanser, har fortfarande toppositioner, eftersom du kan kombinera en sådan soffa med vilken inredning som helst.

Bild
Bild

Dessutom kan mjuka ljusblå och blå toner lugna och skapa harmoni i lägenheten. En sådan soffa kommer ständigt att locka uppmärksamhet på grund av färgens ljusstyrka och mättnad. Det kommer visuellt att expandera och lysa upp ett litet rum. Omvänt, i stora rum kommer det att stjäla lite utrymme.

Köp blå soffor är för dem som söker lugn, lugn och avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Soffor kännetecknas av olika funktioner, främst - det här är yttre egenskaper, konstruktionstyper och antalet sittplatser. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt klassiska soffor. Den engelska soffan ser underbar ut - ett exempel på noggrannhet, bekvämlighet och komfort . Dess runda armstöd, mjuka djupa sittplatser och avtagbara kuddar säkerställer en god natts sömn. Chesterfield -modellen är en harmonisk silhuett med böjda armstöd . Högsidorna ger möblerna själsfullhet, som om de är inbjudande att sitta ner och prata.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den berömda "Bridgewater" med låga armstöd och hög rygg kan skapa en sådan atmosfär . Dess särdrag är dess avtagbara lock. En sådan soffa är lämplig för country- och Provence -stilar.

Moderna soffor är mycket olika. Tillsammans med vanliga euroböcker, utrullnings- och hörnmodeller intar dragspelssoffan också en värdig plats . Detta är ett ungdomligt, elegant alternativ, enkelt men mottagligt för många ändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En fåtölj med ryggstöd och ett infällbart fotstöd skulle också vara ett utmärkt val . Och modulära modeller som snabbt kan förvandlas till en sovplats uppfyller perfekt vår tids krav.

Bild
Bild

Storleken

När du väljer en soffa är det värt att överväga inte bara storleken på ditt bostadsutrymme, utan också hushållsmedlemmarnas tillväxt. Vid demontering ser de kantiga underarterna ganska besvärliga ut, så ta hand om storleken på en koja med en längd på minst 195 cm. För en bekväm sömn för två vuxna bör bredden vara cirka 140 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av rak typ är oftast massiva och vikta, tack vare de breda armstöden . En så stor soffa är bekväm att lägga ut och placera till och med flera personer på den. Välj en längd på cirka 200 cm och en bredd på 140. Samma parametrar gäller för den fällbara soffan, som ser mycket kompakt ut när den är vikt. Men för tresitsiga modeller avsedda för tre eller fyra gäster är en längd på 2,5 m ganska lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små möbler, till exempel en plantskola eller en soffa, är inriktade på en person. Observera att sofforna ligger på längden och är ganska små - upp till 180 cm. Små soffor är i allmänhet cirka 1-2 meter långa. Allt beror på hur modellen läggs upp - framåt eller längs. Om de är med kan dimensionerna öka avsevärt, ibland upp till 3 m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Det finns inte så många material för soffans klädsel; i de flesta fall väljer de läder, sammet eller tyg.

Lädersoffor har länge varit en symbol för presentabilitet och rikedom . Det är bäst att köpa dessa soffor i mörkblå nyanser. Glöm inte läderkvaliteten - om du efter sittningen inte slätar ut vecken och spår av sömmar av sömnad syns i materialet - glöm inte den här modellen.

Ett bra alternativ skulle vara mjukt läder - det här är det mest elastiska och hållbara materialet. Med tiden kommer det inte att spricka, och det blir mycket trevligare att sitta i soffan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammetssoffan är en kombination av sofistikerad antik med moderna traditioner . Det ser dock bara ut i en noggrant genomtänkt inredning, särskilt glamorös. Velvet är känd för sin förmåga att skimra och ändra färg under olika ljusförhållanden.

Materialets enda nackdel är svårigheten att lämna. Det måste dammsugas regelbundet, och det är bäst att kemtvätta det för att ta bort oavsiktliga fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest demokratiska och vanliga alternativet är en tygsoffa . Ett stort sortiment, en mängd olika mönster samt motstånd mot klor av husdjur tillät sådana modeller att tätt bosätta sig i de flesta lägenheter. Olika textilier används för tillverkning - matt, velour, jacquard, flock, chenille. Alla dessa tyger är slitstarka, inte för nyckfulla för att ta hand om och behåller sitt ursprungliga utseende länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser och färgkombinationer

Blått har många nyanser som smälter vackert med olika färger i interiören. Den mörkblå soffan kommer att betona det ljusa utbudet av beige och vita toner. Denna nyans kommer att se original ut med sandfärger.

Bild
Bild

Det är också en bra idé att lägga till guld- och silverfärger i inredningen - detta hjälper till att skapa en miljö med en touch av lyx. Och ett annat säkert alternativ är kombinationen av mörkblått med ljusblått.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ljusblå soffa är ett bra köp för dem som älskar rikedom i allt. Idag är denna färg en av de mest populära, så det finns inga strikta begränsningar. För att betona kontrasten, kombinera den med röda, orange, gula toner. För att skapa en lugn atmosfär är beige, ljusgröna, bruna färger lämpliga. En ljusgrå ton hjälper till att fräscha upp rummet och göra det svalare.

Bild
Bild

Den svarta och blå färgen är ganska mörk, och oftast används den för att dekorera interiören i nattklubbar och kaféer. Men om du köpte en sådan soffa, överväg några nyanser. Du ska inte mörkna rummet genom att försöka välja tapeter eller gardiner i soffans färg. Lätt akvamarin, lila toner kommer att göra. Ljusrosa, pastell och beige nyanser ser bra ut - de ger en varm accent till atmosfären.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar animalistiska trender är en blå soffa med inlägg med zebra -tryck en bra lösning. Detta alternativ kan kombineras med vita och sandiga toner, samt med himmelblå toner. Blommorsoffan ser också intressant ut, detta gäller särskilt för Provence -stilen. Välj färgen på inredningen för att matcha de små elementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man kombinera inredningen?

De marinblå och safir sofforna passar bra med den klassiska interiören. De ser bra ut med beige, vita möbler och väggar. Du kan komplettera den neutrala interiören med gyllene figurer, fotoramar, målningar. Vita och gula blommor hjälper till att återuppliva atmosfären.

Tänk på att en mörk färg kräver bra belysning, annars riskerar du att få ett dystert rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär inredning är svartvit . Det betyder att rummet ska vara i blått och matcha soffans färg. Det är inte nödvändigt att välja tapeter för väggar eller möbler i exakt samma nyans. Det kommer att vara tillräckligt med blå eller azurblå toner. Var noga med att späda ut det blå med vita eller sandfärger - då får du ett intressant rum.

Bild
Bild

En djärv lösning skulle vara att skapa ett ljust, kontrasterande rum. Dämpade gula och orange toner passar bäst - stämningen kommer omedelbart att likna ett sommarlov på en kvav strand. En sådan interiör kommer att kompletteras med moderna målningar med abstraktioner, golvpalmer, ljusa kuddar. Ett minimum av rött är också tillåtet - till exempel snygga vaser eller statyetter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i rumsdesign

En blå soffa är ett lyxigt köp för alla rum. De eleganta modellerna av en djup nyans passar perfekt in i en neutral inredning, där det finns många ljusa och bruna toner. Du kan fräscha upp stämningen med ljusa färger, ljusa lampor och ett överflöd av kuddar.

Bild
Bild

I ett modernt vardagsrum kombineras soffor i mörka nyanser väl med ljusa och gula färger. Hörnmodeller kommer att vara ett utmärkt alternativ för en studiolägenhet med en skiljevägg. En ovanlig stor målning, ljusa tillbehör, en original ljuskrona - allt detta kommer att bidra till att ge atmosfären en unik stil. Denna regel gäller även för färgglada soffor.

Spela på kontrastprincipen genom att lägga till ljusstickade puffar, färgglada kuddar och målningar i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar en lyxig kunglig miljö kommer den blå soffan att vara till nytta. Denna klassiska sammetmodell passar bra med blå golv och vita väggar. Intressanta bord, en chic ljuskrona, broderade kuddar och en tredimensionell bild kommer dramatiskt att förändra omgivningen till det bättre.

Rekommenderad: