Små Soffor (162 Bilder): Små Minisoffor Med En Liten Kaj

Innehållsförteckning:

Små Soffor (162 Bilder): Små Minisoffor Med En Liten Kaj
Små Soffor (162 Bilder): Små Minisoffor Med En Liten Kaj
Anonim

Boytan i moderna lägenheter är sällan stor. Men det är möjligt att skapa en mysig och funktionell miljö, det viktigaste är att välja rätt möbel som inte”äter upp” det dyrbara rummet. Ett av sådana framgångsrika förvärv kommer att vara en liten soffa - en inredning som löser många problem, och viktigast av allt, lämnar en plats för livet även i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En liten soffa, eller, som det också kallas, en soffa, kommer att bli en praktisk lösning, inte bara i små lägenheter. Det stöder också stilistiska lösningar i stora rum.

Soffornas lilla storlek kommer organiskt att passa in i den minimalistiska stilen i rumsdesignen, eftersom det innebär att det finns ledigt utrymme i stora mängder. I ett vardagsrum inrett i urban stil kommer en skrymmande soffa inte att se ut och till och med ge formalitet, vilket kommer att bli en motsättning för en sådan stilistisk lösning. Men en ö med kompakta stoppade möbler kommer att ge en mysig atmosfär för en kvällsvila efter stadens liv och rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små soffor kommer att vara oumbärliga när du skapar interiörer i popkonststilen . För att göra detta är det tillräckligt att placera två identiska soffor mittemot varandra, vilket skapar en reflektionseffekt och kompletterar det mjuka området med ett litet soffbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller förvärv av möbler för små rum finns det vissa särdrag. Innan du shoppar bör du tänka på möbelns placering och dess dimensioner. Om soffan har en omvandlingsmekanism måste du besluta om dessa parametrar så att soffan i ovikt tillstånd inte vilar mot väggen och inte hindrar den från att röra sig fritt runt i rummet.

Det kommer inte vara överflödigt att mäta dörröppningarna för fullständigt förtroende för att leverans av möbler till lokalerna inte kommer att orsaka ytterligare problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cabriolet soffor är mycket populära bland köpare, eftersom de vid behov blir till en fullvärdig sovplats. Det finns många vikningsmekanismer utvecklade för närvarande, men eurobok- och delfinmekanismer anses vara optimala för små rum. Nästan alla konvertibla soffor har en låda för förvaring av sängkläder eller andra små saker, vilket också är ett stort plus.

Det bör också noteras att när man köper möbler för ett litet rum är det bättre att föredra mjuka armstöd för att undvika skador. Denna nyans är särskilt relevant för familjer med små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

De vanligaste i sin klass är raka soffor . De kan vara rundade, låga eller något uppblåsta, men det är nödvändigtvis soffor med säten och ryggstöd utan böjningar. De kan också vara trådram eller ändras.

Glidmodeller skiljer sig från rammodeller i funktionalitet . De kan alltid delas upp i två eller flera delar, vilket skapar ett mysigt mjukt hörn för vänliga möten. Rammodeller lämpar sig inte för modifiering, men de passar perfekt in i moderna interiörer i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Raka soffor är mycket populära eftersom de är ett bra alternativ för en liten sovande modell. Bäddsoffor är oumbärliga vid inredning av studiolägenheter och vardagsrum, där områden inte tillåter köp av en hel säng . I sådana rum, under dagen, spelar möbler rollen som en plats att koppla av medan du läser en bok eller tittar på en film, och på natten blir det till en sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora soffor ger par möjlighet till dubbelsäng. Små soffor kommer att vara en riktig räddning för barnrum . Ofta är det minsta rummet i lägenheten tilldelat barnets rum, och möjligheten att spara fria mätare på bekostnad av möbler blir en bra väg ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En liten hopfällbar soffa i köket ger rummet en mysig atmosfär . Även i små kök kommer hörnmöbler inte att ta mycket plats, och om nödvändigt ger gästerna en säng för natten.

Till skillnad från raka soffor har hörnsoffor en mindre bekväm sovplats, så det rekommenderas att köpa dem för sällsynta fall med behov av vikning. Men å andra sidan passar sådana soffor perfekt in i hörnen av rummet på grund av L-formen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler med en ottoman kan också hänföras till hörnsoffor . De kan vara höger- eller vänsterhänta. Den lilla avsatsen tar mindre plats än konfigurationer av hörnsoffor. Sovplatsen vid sofforna med en ottoman är mycket bekväm. Dessa soffor ger en utmärkt sittgrupp för att läsa böcker eller arbeta vid datorn med möjlighet att sträcka ut benen och ge dem vila efter en hård dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrum, där grupper av vänner eller släktingar ofta samlas för en trevlig konversation över ett glas vin, kommer soffor med minibar att vara en utmärkt lösning . Utrymmet för vinglas och flaskor kan vara av öppen typ, placerad i speciella nischer på möbelns sidor eller, i fallet med en hörnsoffa, i en hörnfog tillsammans med ett bord.

För att spara utrymme har möbeldesigners utvecklat modeller med en skjutbar minibar. Sådana mönster är gömda inuti soffan, i sidoryggstödet eller bakom en av soffans ryggdynor.

Dolda mini-barer är mycket praktiska, hyllor gömda inuti möbler samlar mindre damm, och för familjer med barn är detta en riktig räddning från en oplanerad porslinpaus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en barock interiör blir en soffa med schäslong en nödvändig möbel . Men om möblerna är gjorda i minimalistisk stil utan onödig inredning, kommer de att passa in i alla moderna interiörer. Skillnaden mellan soffor med schäslong är att de inte är avsedda att ligga. Schäslongen ser ut som om två stolar placerades bredvid den. På sidorna finns en soffa med hög rygg, som nästan försvinner mot mitten.

Det är bekvämt att ha samtal om sådana stoppade möbler, eftersom kommunikation sker nästan ansikte mot ansikte.

Bild
Bild

För att skapa lätthet i miljön är soffor med ben en utmärkt lösning . De ser visuellt mindre skrymmande ut, vilket ger interiören sofistikering och nåd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcirkelformiga söta soffor kommer att vara en bra lösning för små rum . Och om rummet är väldigt litet, bör du överväga alternativ utan fällmekanismer, men med ytterligare funktioner, i form av hyllor i handtagen eller med en rymlig låda för olika saker i facken under sätet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I rymliga rum blir soffor på ben i form av en halvcirkel en intressant och ovanlig lösning . Sådana modeller har ofta metall eller smidd dekor, kompletterat med ett stort antal kuddar i olika storlekar, vilket ser väldigt imponerande och dyrt ut. Tack vare utdragningsmekanismen förvandlas den halvcirkelformade soffan till en stor rund soffa på några sekunder.

När de är utfällda kan dessa soffor vara ett bra ställe att koppla av med vänner. De kan till exempel användas för att spela brädspel med ett stort företag.

Bild
Bild

Armstöd för soffor finns också i en mängd olika typer . Soffor utan armstöd sparar avsevärt utrymme, de har en full kaj, samtidigt som de får flera tiotals centimeter i produktens bredd. Mjuka armstöd i soffor i små rum förhindrar skador, särskilt i familjer med äldre eller små barn.

Om det inte är möjligt att komplettera soffan med ett litet soffbord, kan du komplettera armstödet med ett mobilt stativ av träskivor. På ett sådant stativ kan du lägga en kopp te eller kaffe, sätta en TV -fjärrkontroll eller en bok, och vid behov kan den enkelt tas bort och döljas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor med träarmstöd ser solida och respektabla ut . Dessutom är dessa soffor funktionella och mindre benägna att smutsas. Armstöd kan vara helt trä eller kombinerade - när trädelen börjar bara hälften av armstödets längd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för alla soffor är en ram. De är gjorda av olika material: spånskiva, plywood, plast, metall . Men soffor på en träram anses vara de mest hållbara. Trä, om det väljs och bearbetas på rätt sätt, kommer att hålla i årtionden utan några klagomål.

Inre soffor finns i två vanliga typer: fjäder och skum . Fjäderblocket kan vara beroende eller oberoende. Skumfyllmedel, liksom ett beroende fjäderblock kommer att tilltala älskare av hårda ytor.

Valet av detta eller det där fyllmedlet har endast individuella preferenser, eftersom de är praktiskt taget identiska i sina funktionella egenskaper.

Bild
Bild

Det är värt att notera att för soffor som är avsedda för daglig användning som sovplats är det bättre att välja ett oberoende fjäderblock. Sådana ändringar av soffor är dyrare, men på grund av designfunktionerna utsätts de praktiskt taget inte för gnisslar och har förmågan att jämnt fördela makarnas vikt under sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det finns en stor variation av tyger och material som används för att stoppa möbler nuförtiden. De skiljer sig alla i utseende och kostnadsskillnad.

Skinnsoffan är en av de dyraste möblerna i sitt segment . Äkta läder ger produkten ett gediget utseende och betonar ägarens status. Det är lätt att rengöra och hållbart. Olika utföranden av detta material låter dig välja skinnsoffor med matt eller lackerad finish, skrynkligt eller präglat mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största faran är valet av en soffa av läder av låg kvalitet - detta kommer att medföra en snabb gnidning och gradvis sprickbildning av materialet, vilket kommer att förstöra produktens utseende och kräva en sammandragning eller till och med byte av möbler.

Du bör inte köpa en skinnsoffa som regelbundet kommer att användas som sovplats. Att sova i en sådan soffa kommer inte att vara bekvämt på grund av det faktum att materialet knarrar och sprakar när det rör sig. Under den kalla årstiden ger det en obehaglig svalka för att sova, och när den utsätts för direkt solljus värms den upp för mycket.

Bild
Bild

Klädselmaterial av ekoläder och konstläder är mycket mer ekonomiska . Det är inte alltid möjligt att skilja dem från äkta läder vid första anblicken, och när det gäller deras egenskaper, till exempel elasticitet och styrka, kringgår de till och med sin mer elitkamrat. Ekologiskt läder och konstläder av låg kvalitet kommer snabbt att leda soffan till ett dåligt utseende, klädseln kommer snabbt att spricka i sömmarna och i böjarna, så du måste vara mycket försiktig när du väljer möbler av sådana material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull är ett naturmaterial som är lättskött och giftfritt . En av fördelarna med bomullstyg för soffklädsel är dess låga kostnad och goda luftgenomsläpplighet. Men det finns också nackdelar - tyget slits snabbt och förlorar sitt attraktiva utseende efter 5-7 års aktiv användning.

Tillverkare bearbetar bomull för möbler med speciella föreningar som skyddar mot damm och låter dem behålla sin färg längre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat naturmaterial med en relativt låg kostnad är jacquard . Detta tyg är tåligt, lätt, lite nötning och bleknar praktiskt taget inte i solen. På grund av flertrådsvävningen kännetecknas jacquardsoffor av olika mönster med sammanvävning av guld- och silvertrådar, vilket ger interiören en originalitet.

Tapestry liknar jacquard, men har ett större antal trådar, vilket gör möbler gjorda av sådant tyg ännu starkare, vilket hindrar det från nötning. Båda dessa material är dock svåra att rengöra, fläckar från tapet och jacquard är nästan omöjliga att ta bort utan att förstöra produktens struktur och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Velour är också ett bra alternativ för att stoppa möbler . Det är hållbart, motståndskraftigt mot blekning och mekaniska skador och har god luftgenomsläpplighet. Detta material är av högtyp, vilket gör det behagligt att ta på och ger möblerna ett rikt utseende.

Ett billigare alternativ för ett högtyg för soffor är flock . Det är sant att det är mindre motståndskraftigt mot slitage, och på grund av tillverkningens särdrag är tyget mindre starkt och hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera möbler och ge dem en speciell chic, använd vagnkopplingsmetoden . För att få möbler att se riktigt förtrollande ut används dyra tyger som läder och sammet. Knapparna är trimmade med samma tyg som soffan och infällda i den mjuka delen. Vagnbandet kan vara fyrkantigt eller diamantformat, och kristaller eller strass kan användas istället för knappar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bevara möblernas utseende och förlänga dess användning är det lämpligt att använda specialsydda omslag gjorda av slitstarkt och nötningsbeständigt tyg . Möbelkåpan kan ha olika färger och texturer, den kan ändras beroende på situation och humör, vilket ger interiören variation.

Den otvivelaktiga fördelen med att använda omslag är enkel skötsel. Det räcker med att ta bort och tvätta materialet då och då för att bli av med den resulterande smutsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har pallmöbler blivit allt populärare, tillverkningen av en soffa är inget undantag . Konventionellt kan sådana soffor delas upp i en nedre del, som består direkt av pallar, och en övre del, som är bildad av madrasser, kuddar och andra textilier. Pallsoffor kan ges i en mängd olika former: rak, kantig, u-formad, allt beror på fantasin och det tillgängliga området i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör det noteras soffor med latexfyllning . Latex är ett naturmaterial tillverkat av återvunnet gummisaft. Latexfyllda möbler har hög motståndskraft och hållbarhet som tål tung belastning. Det är resistent mot deformation och statisk elektricitet. Soffornas yta är flexibel, hygienisk och mycket ventilerad.

Latexmöbler har en betydande nackdel - en mycket hög kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Små soffor har olika bredder och djup, vilket gör att de kan köpas även i de minsta rummen. För en liten plantskola bör du välja en kompakt soffa med sovplats . En liten soffa med en bredd på 65 cm är lämplig, men om bilderna tillåter det kan du köpa en soffa upp till 150 cm bred. Denna lösning kommer att vara en utmärkt sovplats för ett barn upp till tonåren utan att vika dagligen, det kommer att räcka bara för att täcka det med sängkläder och sängen är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För rymliga vardagsrum är ett utmärkt alternativ till en skrymmande soffa att skapa en mysig sittgrupp genom att placera 3 eller 4 soffor upp till 110 cm långa runt ett litet soffbord.

Minisoffor är populära i studiolägenheter där det inte finns plats eller plats för en full säng . En liten soffa med en bredd på 130 eller 140 cm kommer att vara en utmärkt dubbelplats för ett gift par, och på dagtid, kompletterat med ett litet soffbord, kommer det att fungera som en plats att koppla av.

I rum där det finns en fri vägg kan du sätta en grund soffa upp till 180 cm bred framför TV: n. Med det här alternativet kan du samlas på kvällarna med familj eller vänner för att titta på dina favoritfilmer tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild

I mycket små kök kan du slå utrymmet med hjälp av hörnsoffor med lite djup . Sådana soffor har lådor under sätena för förvaring av olika småsaker och hjälper till att öka funktionaliteten i ett litet kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En soffa med en schäslong upp till 120 cm bred passar perfekt in i en relativt rymlig hall. Det kommer att bli en plats där du kan sätta dig ner för att ta på dig skorna, och kommer också att ge utrymmet en speciell charm.

En snygg soffa 1 meter bred kompletterar perfekt även en smal balkong eller loggia, så att du kan njuta av att läsa eller dricka te i frisk luft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Att välja möbelfärg är inte så svårt som det verkar vid första anblicken. Först och främst måste du fokusera på väggarnas färg. Om de har neutrala och ljusa nyanser kan soffan väljas i en kontrasterande, mättad färg. Om det finns ett uttrycksfullt mönster på väggarna, ljusa nyanser och en kombination av många färger, bör du välja en vanlig ljusbrun eller vit soffa.

Du ska inte köpa möbler som matchar väggarna - de kommer helt enkelt att gå ihop och gå förlorade mot deras bakgrund.

Bild
Bild

Bruna möbelfärger ger rummet mys och komfort . Det är bra att kombinera bruna nyanser med ljusare, till exempel: gul, orange eller grön.

Grå möbler, från mycket ljusa färger till skiffer, blir också populärare . Denna färg är mångsidig och passar perfekt både i lakoniska interiörer och i rum inredda i intensiva och rika färger.

För vardagsrum i ljusa färger kommer soffor i sådana färger som: djupblå, svart, ljuslila att vara ett intressant alternativ . De kommer att vara en accent i rummet, ge det individualitet och noggrannhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Värdar som inte är rädda för kreativa lösningar kan välja möbler i ljusa färger . En röd, grön eller gul soffa kommer att se bra ut mot en ljus inredning. Ljusa färger piggar upp, särskilt under den kalla årstiden, när utanför höstens regn eller snöstorm utanför fönstret.

För unga, aktiva och modiga människor är alternativet "ljus i ljus" lämpligt . Samtidigt bör både väggar och möbler vara rika, rika färger som står i kontrast med varandra. Till exempel: smaragd och rött, lila med brunt, gult och blått.

Gå inte vilse när du väljer soffans färg, det viktigaste är att välja rätt färger och framgångsrikt placera accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Ett brett utbud av konfigurationer, färger och storlekar på möbler gör att ägarna kan skapa snygga och moderna interiörer med sin hjälp.

Elitsoffor är för närvarande fyllda med latex . Det är det mest pålitliga och dyraste materialet vid möbeltillverkning. Äkta läderklädsel ger soffan en lyxig status, och för ägarna till sådana möbler betonas deras respektabilitet.

Bild
Bild

Rum som är trendiga och originella på sitt eget sätt kan skapas genom att blanda ljusa färger . Soffor i rika nyanser kombinerade med djärva färger i interiören kommer att lägga till en atmosfär av evig semester, kommer att muntra upp och ge vitalitet till ägarna till sådana vågade rum.

Bild
Bild

En buss slips gjord av dyra tyger, kompletterat med kristaller istället för knappar, kommer utan tvekan att dekorera interiören i en bohemisk stil . Sådana soffor, ovanliga och mycket vackra, kommer att glädja vänner och släktingar. Sådan möbeldesign påminner dig om de dyraste och lyxigaste hotellen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designlösningar i interiören i Provence -stil kommer att komplettera de snygga sofforna på benen med små teckningar på tyget.

Bild
Bild

Träsoffabänkar av naturliga tyger som bomull och linne passar perfekt in i lantlig inredning. Den klassiska interiören välkomnar raka och hörnsoffor i lugnande neutrala färger. Kombinationer av en enfärgad soffa med mönster, en kombination av material från tyg och ekoläder, läder, konstläder kommer att se intressant ut.

Intressanta ekonomisoffor är lätta att skapa själv med pallar och ett par madrasser klädda i praktiska tyger, kompletterade med kuddar i olika storlekar och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en liten lägenhet kommer hörnsoffor och soffor med skjutmekanismer att vara det bästa valet i kampen om lediga kvadratmeter boyta . Träramar av kvalitetsträ bör ges företräde. Sådana soffor är de starkaste, de kommer att tjäna troget i många år.

I transformationsmekanismer, för den dagliga omvandlingen av en soffa till en säng, bör alternativen "eurobok" och "delfin" ges företräde - det här är de mest bekväma och pålitliga fällningstyperna för ett litet rum.

Bild
Bild

I ett litet vardagsrum bör ljusa möbler väljas så att det inte visuellt "äter upp" utrymmet . Soffor utan armstöd hjälper till att spara lediga centimeter utrymme. För ett litet rum hjälper en liten soffa i kombination med ett bord och en liten fåtölj att skapa en mysig hemmastämning.

För vuxna bör soffor med en utfällningsmekanism avsedd för frekvent användning väljas bland tyger som är lätta att rengöra . Samtidigt måste fyllmedlet motstå tunga belastningar, inte vara för hårt och inte för mjukt för att undvika problem med ryggraden. Det är också viktigt att mäta soffan i ovikt tillstånd så att dess parametrar är lämpliga för användarnas höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För barn är det bättre att välja soffor av naturliga tyger, helst om materialet snabbt och enkelt kan rengöras från smuts . Soffan ska inte ha utskjutande metall- eller trädelar, överdriven inredning och stora luckor i produkten - allt detta kan leda till skador på barnet.

Barn älskar ljusa färger och intressanta mönster, därför, efter att ha gjort ett preliminärt urval av alternativ, bör du bjuda in en liten köpare att fatta ett gemensamt beslut om att välja en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En soffa med en schäslong eller en recamier soffa passar perfekt in i en liten korridor; på grund av sin lilla storlek tar de inte mycket plats i ett litet utrymme . Det är lämpligt att sätta en soffa i korridoren vid ytterdörren i form av en ottoman, utan rygg och armstöd, på små ben. Hyllor för förvaring av skor kan placeras under sätet i en sådan soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

På balkongen, liksom på loggian, bör soffor väljas enligt tillgängliga kvadratmeter, det viktigaste är att möbelmaterialen är resistenta mot solljus, extrema temperaturer och hög luftfuktighet . Annars beror valet av soffa på rummets stil och ägarnas preferenser.

Kontorsmöbler ska vara enkla och solida . Därför skulle det idealiska alternativet vara en soffa med metallben av läder eller konstläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Baserat på de många kundrecensionerna om små soffor kan vi med säkerhet säga att de klarar sina funktioner. Fällbara soffor i små rum är en utmärkt lösning på sömnproblemet. Men du bör vara uppmärksam på några punkter så att valet av möbler inte senare gör dig besviken.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att noggrant kontrollera vikningsmekanismen. Det bör inte vara för hårt eller alltför komplicerat för frekvent användning. Materialet i sofflocket och möjligheten att enkelt rengöra det blir också viktigt för kriteriet för ett lyckat köp. Inbyggda lådor för förvaring av linne blir en trevlig bonus.

Köp inte soffor från onlinekataloger. Huvuduppgiften för köpet är möjligheten att studera soffan för styrka, mjukhet, materialkvalitet, och det blir möjligt att förstå detta i butiken på utställningsprover.

Rekommenderad: