Rund Soffa (59 Bilder): För Vardagsrummet, Rundad Mjuk Och Vit På En Metallram Utan Armstöd

Innehållsförteckning:

Video: Rund Soffa (59 Bilder): För Vardagsrummet, Rundad Mjuk Och Vit På En Metallram Utan Armstöd

Video: Rund Soffa (59 Bilder): För Vardagsrummet, Rundad Mjuk Och Vit På En Metallram Utan Armstöd
Video: Best Living Room Couch Picks in 2021 🏆 2024, April
Rund Soffa (59 Bilder): För Vardagsrummet, Rundad Mjuk Och Vit På En Metallram Utan Armstöd
Rund Soffa (59 Bilder): För Vardagsrummet, Rundad Mjuk Och Vit På En Metallram Utan Armstöd
Anonim

En rund soffa är en original och attraktiv produkt som kan bli en höjdpunkt i inredningen. Designers erbjuder ett brett utbud av modeller och färger, som gör att alla kan välja det perfekta alternativet för deras smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Funktioner och Fördelar

  • Runda soffor ska vara pålitliga och praktiska, oavsett form och storlek. Många av dem är utrustade med praktiska mekanismer för att förvandla soffan till en bekväm sovplats. Utdragningsmodellen är ett praktiskt val.
  • Tillverkare erbjuder snygga produkter med olika material för stoppning och fyllning. De flesta alternativ inkluderar rymliga och praktiska lådor.
  • Runda soffor av konkav eller konvex typ är mycket efterfrågade, eftersom de ser bra ut i en ensemble med soffbord.
  • Kompakthet och praktiska egenskaper är de obestridliga fördelarna med runda modeller. De kan användas som huvud- eller extra säng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Men förutom värdigheten har dessa möbler också några nackdelar . Priset för runda modeller är högre jämfört med rektangulära soffor. Det kan finnas problem med valet av sängkläder, även om många tillverkare av textiltillbehör redan tar hänsyn till möjligheterna med runda mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter och transformationsmekanismer

De runda sofforna är utrustade med olika omvandlingsmekanismer som inte bara ska användas som en plats att umgås tillsammans utan också som sovplats

  • Den halvcirkelformade modellen som kallas "omvänd eurobok" förvandlas genom att dra ut det hopfällbara segmentet under sittgruppen, medan ryggstödet lätt kan luta sig tillbaka. Den centrala delen förblir stationär.
  • Modeller med konvertibel rygg är utrustade med ett speciellt podium av metall, som sträcker sig framåt, och baksidan är redan lutad bakåt. Sätet förblir fast.
  • Svängbar soffa kan fällas ut med ett säte, som består av två halvcirkler. Baksidan förblir fast och den nedre delen glider framåt.
  • Den rundade hörnsoffan har en rundad rygg. Denna modell hjälper till att spara utrymme i rummet. Hon passar perfekt in i en mängd olika stilar.
  • Modulära tillval är mycket efterfrågade eftersom de tillåter omläggning av element för enkel användning. Alternativ utan armstöd är mer lämpade för att sova.
  • Mjuka designprodukter är förkroppsligandet av de mest vågade och ovanliga idéerna. De kan presenteras i ovanliga former eller ljusa färgkombinationer. Så, soffan ser spektakulär ut i form av ett gnagat äpple eller en tiger rullad till en boll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Runda soffor i olika färger säljs idag. Vissa alternativ överraskar med ljusstyrka, andra lockar med ömhet och återhållsamhet.

Höjdpunkten i det inre av ett sovrum eller vardagsrum kan vara en rosa eller gul soffa. Detta tillvägagångssätt kommer att skapa en elegant och original inredning.

Kontrasten ser spektakulär ut. Till exempel kan en vit rund soffa placeras i mitten av rummet, komplettera den med andra möbler i svart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Moderna tillverkare använder en mängd olika material för tillverkning av sådana möbler för att tillgodose alla köpares önskemål.

I den klassiska designen har sofforna en träbas med tillägg av plywood och spånskivelement. Men de mest hållbara och efterfrågade alternativen anses vara på en metallram. De främsta fördelarna är att den tål tunga belastningar, inte deformeras med tiden.

Metallramen kan vara hopfällbar eller helsvetsad . En hopfällbar ram gör att en av delarna går sönder för att reparera och enkelt byta ut den defekta delen. Om den svetsade ramen går sönder (vilket är sällsynt) är det enkelt att byta ut den helt. Det är av denna anledning som soffor på hopfällbara metallramar är dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetisk batting används ofta som fyllmedel för en rund soffa. Det kan ha olika densitet och tjocklek. Om du letar efter en modell för att sova, är den idealiska lösningen alternativet, kompletterat med en ortopedisk madrass.

Många runda modeller har en syntetisk vinterisator eller polyuretanskum med hög densitet som fyllmedel. Sådana modeller ska inte användas för daglig sömn, eftersom de kännetecknas av ökad styvhet för att behålla formen.

En bra lösning skulle vara soffor med kombinerade fyllmedel. De kännetecknas av en ökad livslängd, funktionalitet och användbarhet, vilket positivt påverkar produktens pris. Till exempel kan ryggen innehålla polyuretanskum, och sängen representeras redan av en ortopedisk madrass. Batting används här som fyllning, som kännetecknas av mjukhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare producerar vanligtvis samma modell i flera klädselalternativ, så när du väljer kan du välja det alternativ som passar dina preferenser perfekt. Om du letar efter en soffa för att sova, är det bättre att välja silke eller gobeläng, men det är bättre att vägra en läderprodukt.

Tygklädseln har ett vackert utseende och är också behagligt att ta på. Skinnsoffan är mycket hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga och vad ska man kombinera med?

Runda soffor köps vanligtvis för rymliga rum. De kan användas i vardagsrummet eller sovrummet. Köksalternativ är inte efterfrågade eftersom de tar mycket plats.

Den runda soffan passar perfekt in i vilken inredning som helst, vilket ger den rikedom och lyx. Den är idealisk för en sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En rund soffa för ett rymligt rum är vanligtvis placerad i mitten. Det kan kompletteras med ett soffbord och puffar. För att skapa ovanliga designlösningar används ofta böjda ottomaner med en rund soffa.

Detta alternativ kommer att dekorera interiören perfekt med icke-standardiserade arkitektoniska former. Soffan kan placeras framför eldstaden, och det lediga utrymmet kan fyllas med en matta dekorerad med ett djurtryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även några runda soffor kan användas för rymliga rum. Detta kommer att skapa mys och komfort.

För ett litet rum kan du välja en kompakt version utan ytterligare moduler och strukturer. Den ska placeras nära en vägg eller i ett hörn. Men kom ihåg att när den är utfälld kommer en sådan modell att vara ganska skrymmande för ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den rundade soffan är lämplig för utförandet av en mängd olika inredningsstilar. Till exempel ser modeller i fasthållna nyanser perfekt ut i högteknologisk stil. Det kan kompletteras med ett glasbord med metallben.

En soffa, dekorerad med olika dekorativa element, bör kombineras i interiören med breda fåtöljer och stolar, golvlampor med utsmyckade prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en rund soffa måste du först bestämma var den ska placeras, liksom för vilka ändamål du köper den - sova eller sitta ner.

Många köpare föredrar konvertibla soffor. Dessa modeller kan enkelt förvandlas från en liten sittställning till en stor och bekväm säng. Vanligtvis, när de är utfällda, har de en bredd på 130 cm och en diameter på 200 till 250 cm. Långa människor bör uppmärksamma sådana alternativ. Ryggstödet och armstöden är vanligtvis vikta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en rund soffa bör du vara uppmärksam på ramens styrka, såväl som fyllning och klädsel. Lädersoffor är perfekta för avkoppling, tygklädsel för en natts sömn. Mekanismen för att förvandla en soffa till en säng ska fungera enkelt, vara hållbart och praktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Den runda vita soffan ser lyxig och vacker ut i alla interiörer. Det kan kombineras i design med möbler i ljusa eller mörka färger. Närvaron av ett ryggstöd gör modellen praktisk och bekväm.

Bild
Bild

I rymliga rum kan du kombinera två runda soffor samtidigt. Modeller ser vackra ut i kontrast. Den vita och svarta soffan kan placeras i mitten av rummet. En sådan tandem ser vacker ut i en ensemble med svarta möbler.

Bild
Bild

En rund röd soffa blir en ljus dekoration av den återhållsamma interiören. Kombinationen av en röd kropp och en brun madrass ser original ut. Ett bekvämt ryggstöd gör att du kan koppla av och varva ner. Färgen på madrassen matchar de bruna väggarna perfekt. För att dekorera och visuellt skilja platsen under soffan kan du använda höjden och använda ett annat färgschema för golvet.

Rekommenderad: