Soffa "Tick-tock" (114 Bilder): Vad är En Strömavtagare Som En Transformationsmekanism, Rak Och Utan Armstöd På En Metallram, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Soffa "Tick-tock" (114 Bilder): Vad är En Strömavtagare Som En Transformationsmekanism, Rak Och Utan Armstöd På En Metallram, Recensioner

Video: Soffa
Video: Rimfrost på kontaktledningen 2024, April
Soffa "Tick-tock" (114 Bilder): Vad är En Strömavtagare Som En Transformationsmekanism, Rak Och Utan Armstöd På En Metallram, Recensioner
Soffa "Tick-tock" (114 Bilder): Vad är En Strömavtagare Som En Transformationsmekanism, Rak Och Utan Armstöd På En Metallram, Recensioner
Anonim

Idag kan ingen modern inredning tänkas utan en mjuk och bekväm soffa. Denna möbel ska inte bara vara en bekväm viloplats för hela familjen, utan också en fullvärdig sovplats. Soffans design ska vara enkel och lätt så att möblerna inte bara kan användas av vuxna utan också av barn. Det är denna funktion som utmärker soffan, som är baserad på en bekväm tick-tock-mekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det, fördelar och nackdelar

Multifunktionell teaksoffa är framför allt komfort och användarvänlighet. Denna möbel fick sitt intressanta namn tack vare den inbyggda mekanismen i strukturen. Denna speciella enhet kallas strömavtagaren, som ger sofforna sitt andra namn. På grund av strömavtagarmekanismen rör sig soffan, när den fälls ut, inte ut på hjul, som en Eurobook, utan "kliver" framåt.

Bild
Bild

Strömavtagarens design gör att soffan kan fällas ut i två steg utan att skada golvet . Absolut vilken person som helst klarar en sådan omvandlingsmekanism. Soffor med denna design kan fällas ut dagligen utan att skada mekanismen, eftersom den har lång hållbarhet, till skillnad från modeller med andra vikningsmekanismer.

Bild
Bild

Styrkan och tillförlitligheten hos denna modell uppnås också på grund av produktramen av naturligt trä. Tack vare denna ram tål soffan en vikt på upp till 200 kg.

Närvaron av rymliga lådor för förvaring av sängkläder, filtar och kuddar är också en tveklös fördel för alla modeller

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig fördel med denna typ av soffor är närvaron av en bred kaj när den läggs ut och kompakta dimensioner när den monteras. Detta är särskilt bekvämt vid installation i små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att utöka soffan teak-tock behövs det ingen centimetermarginal mellan väggen och baksidan av produkten, till skillnad från euroboken. Tack vare den praktiska omvandlingsmekanismen och den lilla storleken när den monteras kan soffan installeras var som helst: i mitten, mot väggen och till och med i hörnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla soffmodeller är utrustade med dekorativa kuddar och stöd, som inte bara dekorerar själva produkten utan också rummet där de är installerade. Dessutom, även om varje modell har olika design, har den rundade hörn trots de raka linjerna i själva ramen.

Avrundningen av hörnen görs för en längre bevarande av huden och för att förhindra alla typer av skador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En soffa med teak-tock som har sådana obestridliga fördelar och många fördelar har tyvärr vissa nackdelar. Soffans breda sits i sammansatt tillstånd orsakar viss obehag och är inte särskilt bekväm att använda när du sitter.

Kostnaden för modeller med en sådan mekanism är ganska hög, och när den kommer ur stå, kommer reparationer att kosta en betydande summa pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i transformationsmekanismen

Uttalandet att allt genialt är enkelt kan fullt ut tillskrivas soffan strömavtagarmekanismen. Enkelheten i denna pendeldesign är baserad på en tvåstegs transformation.

Bild
Bild

Själva mekanismen består av fjäderblock och stavar, på grund av vilket sätet är höjt över golvet och installerat på benen. Soffan verkar gå framåt. Till skillnad från utrullningsmekanismen utrustad med rullar, skadar denna inte golvbeläggningen. Även den frekventa användningen av en soffa utrustad med strömavtagare orsakar inte en enda repa på absolut alla golvbeläggningar.

Själva mekanismen är manuell och automatisk. Oftast är en manuell typ av mekanism monterad i soffor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att demontera soffan måste du dra öglan uppåt och sätet stiger, sedan dra den mot dig och installera strukturen på stödet. Sedan bör du sänka soffans bakvägg. Sovplatsen är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av strömavtagarmekanismen i soffan garanterar en absolut plan yta när den fälls ut, vilket bidrar till en bekväm sömn. Dessutom kräver den dagliga omvandlingen av soffan, tack vare gångstrukturen, ingen större ansträngning. Även ett barn klarar detta.

Strömavtagarmekanismen innehåller inte komplexa delar och bryts därför mycket sällan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns ett stort antal modeller och alternativ med en strömavtagarmekanism. Det är vanligt att skilja dem enligt följande kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Hörnsoffor

En bekväm hörnsoffa är en utmärkt lösning för alla rum . I ett litet rum kan det placeras i ett hörn, där det inte tar mycket plats. I vardagsrummet kan den installeras i mitten eller mot väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under dagen fungerar det som en viloplats för hela familjen, och på kvällen, tack vare en bekväm omvandlingsmekanism, blir det enkelt till en bekväm sovplats, som enkelt kan rymma tre vuxna.

Denna modell har också fortfarande en inte oviktig fördel, nämligen: närvaron av två lådor för förvaring av sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Raka soffor

Det finns också en gångmekanism i raka soffmodeller. Till skillnad från hörnversionen tar den raka modellen mindre plats när den fälls ihop . Storleken på kajplatsen för den raka produkten är inte på något sätt sämre än hörnversionens storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typer av armstöd

Olika versioner av den direkta modellen är tillgängliga för alla smaker. Vissa människor kommer att tycka om modellen med träarmstöd, medan andra kommer att tycka om den med tygklädda armstöd.

Bild
Bild

Armstöd i trä

Träarmstöden, i kombination med tygklädseln i hela soffan, passar perfekt in i alla interiörer. Dessutom, i vissa modeller, är öppna nischer monterade på utsidan, utformade för att rymma användbara och nödvändiga små saker: en fjärrkontroll för TV, tidskrifter, en mobiltelefon och många andra saker som alltid bör finnas till hands.

Närvaron av sådana bekväma hyllor tillåter inte bara att få ut det mesta av armstödens utrymme utan eliminerar också risken för förlust eller plötslig skada på de nödvändiga sakerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka armstöd

Soffan med armstöd klädda i mjukt och behagligt vidrörande tyg kommer att tilltala unga familjer med små barn och familjer med äldre. Deras närvaro kommer att skydda både spädbarn och äldre från oönskade skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utan armstöd

Förutom de listade modellerna finns det också en variant av en soffa utrustad med strömavtagarmekanism utan armstöd. Sådana modeller kan enkelt installeras även i det minsta rummet, och frånvaron av armstöd gör det möjligt att sitta på det från tre sidor.

Dessutom gör denna design inte inredningen tyngre, men en solid och pålitlig ram bidrar till modellens långsiktiga drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter kajens sammansättning

Pantograph -soffor skiljer sig inte bara till formen, utan också i kojens sammansättning, som kan utrustas med ett fjäderblock eller fyllas med polyuretanskum.

Bild
Bild

Fjäderblock

Fjäderblocken som används i modellerna är indelade i två huvudtyper:

Bonnel . Det är ett block där alla fjädrarna är sammankopplade med en spiraltråd och är placerade mellan två stålramar, tack vare vilka de håller sin form länge. Den olika densiteten uttrycks i antalet fjädrar per kvadratmeter. Ju tätare block, desto större ortopedisk effekt.

Som regel, i soffor med denna design, är densiteten 150 fjädrar per 1 kvm. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjädrar i ett oberoende block Pocketfjäder … De har en cylindrisk form och är gjorda av ståltråd. Varje fjäder är insvept i ett speciellt textilöverdrag. När de verkar på blocket komprimeras fjädrarna oberoende av varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förekomsten av ett sådant block garanterar ingen hängning. Dessutom, på grund av isolering, finns det ingen knarr. Fjädrarna i ett oberoende block har en liten diameter och deras densitet är mer än 200 bitar per 1 kvm. m, beroende på modell.

Modeller med ett oberoende fjäderblock ger en mer bekväm sovställning.

Bild
Bild

Fjäderblocken som används för att forma sängen är hållbara, pålitliga och ger en plan yta på soffan. Fjäderblocket tål tung belastning och hindrar inte den fria cirkulationen av luft inuti. Tack vare dess design har den förmågan att anpassa sig efter kroppens form och därmed lindra onödig stress från ryggraden.

Bild
Bild

Fjäderblock, oavsett typ, är täckta med möbelfilt, ett ark av polyuretanskum och ett lager av vadderad polyester, och redan ovanpå är varje modell mantlad med en viss typ av draperi.

Bild
Bild

Polyuretanskum

Modeller av soffor utan fjädrar består av polyuretanskum. Som regel används ett polyuretanskum med en densitet på 30-40 kg per kvadratmeter för en kaj. Soffans hållbarhet beror på densitetsindex: ju högre den är, desto längre håller produkten.

Polyuretanskummet som används i strömavtagare i soffor har hög elasticitet och elasticitet, det är pålitligt, hållbart och orsakar inte allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Pantograph soffor finns i olika storlekar. När du köper den eller den modellen är det nödvändigt att jämföra produktens dimensioner med rummets yta. Dessutom, om soffan är planerad att användas som en säng, då i utfällt tillstånd borde det inte störa rummet mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest kompakta måtten är raka modeller utan armstöd . Den är lång från ena sidan till den andra från 195 till 200 cm. Kuddarnas höjd överstiger inte 93-95 cm. När modellen fälls ut med saknade armstöd bildas en ganska rymlig sovplats, vars bredd är minst 145 cm, och längden varierar från 195 cm upp till 200 cm.

Den lilla storleken på denna konfiguration påverkar inte på något sätt kajstorleken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Raka modeller med armstöd har något större dimensioner, inte bara vikta, utan också vikta. Övergripande dimensioner har som regel följande numeriska alternativ: 105x 245x80; 102x225x85; 100x260x80; 108x206x75.

Bild
Bild

Kanten som bildas när soffan fälls ut har en bredd på minst 150 cm, och i vissa modeller kan den vara ännu större och nå 160 cm. Längden på kupén är 200 cm, modeller med en längd på 206 cm produceras.

Bild
Bild

Hörnalternativ är de största i jämförelse med raka modeller. Längdalternativen har ett brett utbud och du kan välja en produkt beroende på rummets storlek:

  • Längden kan vara 225 cm, 235 cm, 250 cm, 270 cm och till och med 350 cm.
  • Djup i hörnmodeller mäts från baksidan till framsidan av det utskjutande hörnet. Som regel varierar den från 155 cm till 180 cm.
  • Sängen har mått: 155x196; 155x215; 160x210.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färg

Modeller med ett fjäderblock på en metallram kräver isoleringsmaterial. De används som tunnullsfilt som läggs mellan fjäderblocket och polyuretanskum. Det skyddar polyuretanskummet från direktkontakt med fjädrarna och neutraliserar också känslorna av deras närvaro.

Bild
Bild

Polyestertyg används som ett extra element. Placera den mellan filt och polyuretanskum, vilket ger produkten önskad komfort.

Dessutom är soffkuddar fyllda med vadderad polyester, vilket ger dem önskad form och i armstöden - för mjukhet och skydd av huvudklädseln.

PU -skum används som huvudfyllmedel och som en extra insats för fjäderblocket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sintepuh och holofiber används som ett separat fyllmedel för kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Basväven eller klädseln bestämmer soffans utseende. Det finns olika typer av tyger som används för klädsel, som skiljer sig åt i hur de vävs:

Högtyg eller flock erhålls genom att applicera fina fibrer på en tygbas. För närvarande är denna typ av tyg mest efterfrågad på grund av kvaliteter som hållbarhet, mjukhet och låga underhållskrav

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet som används som klädsel är ett naturmaterial med vävt underlag. Den släta, högfria konsistensen är kännetecknet för jacquardtyg. Mindre komplex vävning jämfört med jacquard -looken i tyget Scotchguard. Denna typ av tyg kännetecknas av ett vackert mönster som appliceras med termotryck

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Velourtyger ger en solid bas med en vertikal hög. Detta hållbara material finns i olika prisgrupper. Chinil -tyg kännetecknas av sin speciella densitet och styrka, har en sammetslen yta och delikatess

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av klädsel är indelade i kategorier, vars uppgift beror på produktens pris:

  • Nollkategorin inkluderar lätta tyger som skotskydd, bomull, billigt termohackard.
  • Den första kategorin inkluderar billiga material: flock, chinil, gobeläng, corduroy och fuskmocka.
  • Den andra kategorin inkluderar tyger med en tätare konsistens.
  • Täta material hör till den tredje kategorin.
  • Den fjärde innehåller tunga tyger med de listade namnen, liksom konstpäls. Naturliga tyger ingår i den femte kategorin.
  • Den sjätte, sjunde och åttonde är reserverad för naturläder och lyxiga tyger.
Bild
Bild

Färgschemat på soffor i teak är mycket varierande. Som regel väljer ägarna den färg som är mest i harmoni med rummets allmänna interiör och förlitar sig på deras känslor.

Bild
Bild

Mörka nyanser som brun, oker, umber hjälper till att slappna av och lugna ner sig.

Bild
Bild

Ljusa varma nyanser hjälper till att känna ljushet och kraft.

Bild
Bild

Grå har en neutraliserande och balanserad betydelse.

Bild
Bild

Fabriker och modeller

Idag tillverkas teak-soffor av många tillverkare.

Bild
Bild

Vladimir factory 5 stjärnor

Vladimir -fabriken 5 stjärnor har tillverkat möbler sedan 1998. Med hjälp av modern utveckling och teknik producerar fabriken vackra moderna möbler, bland vilka soffor med en strömavtagarmekanism sticker ut.

Ett brett sortiment representeras av modeller som Parma, Prometheus, Laska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den bekväma och kompakta Prometheus -soffan med måtten 235x110 cm kommer att vara en underbar dekoration för alla vardagsrum . En bred koja 150x200, i kombination med ett oberoende fjäderblock, ger bekvämt boende för två personer. Den raka designen med vadderade armstöd och tre kuddar passar perfekt in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laska -modellen presenteras av företaget i kantiga och raka versioner, och båda har en modern design . De styva välvda armstöden i båda modellerna kombineras perfekt med de mjuka kuddarna. Dimensionerna på hörnmodellen när de är vikta är 235x155 cm. Tack vare ett oberoende fjäderblock bildas en platt säng på 145x200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rysk mästare

Soffan Marrakech produceras av möbelfabriken Russian Master, som specialiserat sig på tillverkning av billiga modeller av originaldesign och anständig kvalitet . Den raka designen på Marrakech -modellen har tre mjuka, bekväma kuddar. Armstöden i två våningar består av en rektangulär trä och mjuk botten.

Den klassiska modellen med fjäderblock ger komfort och mys för hela familjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDV

MDV -fabriken, som tillverkar Tibet -modellen, har producerat stoppade möbler i över 15 år . Produkten på metallkromben har en rak design med försiktigt böjda armstöd i trä. Vikt storlek 216x96x98 med kaj 140 x190. Ett fyllmedel för en mjuk plats kan antingen vara ett fjäderblock med polyuretanskum eller PU -skum med högre densitet som ett oberoende fyllmedel.

Bild
Bild

Rival

Rivalfabriken har tillverkat stoppade möbler sedan 1996. Baserat på önskemål från köpare och partners som arbetar med företaget utvecklades Seattle -modellen i två versioner.

Bild
Bild

Den första designen kännetecknas av närvaron av armstöd med inbyggda lådor, där det är bekvämt att förvara olika små saker. I den andra versionen har armstöden en liten lutningsvinkel, och själva modellen har en något mindre storlek utan att det påverkar kajen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda versionerna är utrustade med ett oberoende fjäderblock och en bred kaj 152x202 cm. Den första versionens mått är 246x110x95 cm. Den andra designen är något kortare och mäter 228x110x95.

Quadro -soffan från en rysk tillverkare på ett fjäderblock skiljer sig från andra modeller genom närvaron av nischer inbyggda i armstödet . Dekorativa kuddar som ingår i uppsättningen ger en mysig tidsfördriv med din familj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ulyanovsk möbelfabrik "Barock"

TILL Den kompakta och mysiga modellen Venedig, tillverkad av möbelfabriken Ulyanovsk Baroque, har en liten storlek 201x100 . Den passar enkelt i alla rum. Modellen är utrustad med vackra armstöd i två nivåer och mjuka kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Soffor med en strömavtagarmekanism produceras av många ryska fabriker i olika konfigurationer. Tack vare den inbyggda mekanismen är denna typ av soffa mycket populär, och recensioner om den är mestadels positiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

De flesta köpare noterar att närvaron av en mekanism underlättar förfarandet för att lägga ut soffan. Alla, utan undantag, notera frånvaron av olika skador på golvbeläggningen under produktens långa livslängd.

Rekommenderad: