Fällbar Soffa (64 Bilder): Italiensk Med Låda För Linne, Ikea. Byte Av Insidan

Innehållsförteckning:

Video: Fällbar Soffa (64 Bilder): Italiensk Med Låda För Linne, Ikea. Byte Av Insidan

Video: Fällbar Soffa (64 Bilder): Italiensk Med Låda För Linne, Ikea. Byte Av Insidan
Video: Installera IKEA METOD kök, kapitel #4 - Montering av lådor och luckor 2024, April
Fällbar Soffa (64 Bilder): Italiensk Med Låda För Linne, Ikea. Byte Av Insidan
Fällbar Soffa (64 Bilder): Italiensk Med Låda För Linne, Ikea. Byte Av Insidan
Anonim

Fällbara soffor har varit efterfrågade i många år. Sådana möbler är mer praktiska och funktionella än konventionella skåpmodeller. Den hopfällbara sängen kan väljas både för permanent användning och för att ta emot gäster som övernattar.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Idag står många lägenhetsägare inför en brist på kvadratmeter. I det här fallet är möbler med transformeringsmekanismer lämpliga alternativ. När de är hopfällda kan de vara kompakta och vid utfällning kan de vara rymliga och multifunktionella. Du kan hitta en mängd olika hopfällbara soffor i möbelaffärer. De skiljer sig inte bara i konstruktioner och mekanismer, utan också i extern design. Du kan välja en lämplig kopia för vilken stil och inredning som helst i ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De funktionella egenskaperna hos en hopfällbar soffa beror direkt på dess mekanism och ram. Billigare alternativ kallas populärt "gäst", och de innehåller system som är utformade endast för sällsynt användning. Till exempel kan du använda en sådan soffa som sovplats om vänner eller släktingar kommer till dig med en övernattning.

Bild
Bild

Dyrare är de pålitliga fällbara sofforna som kan användas regelbundet. Sådana sorter kan tjäna sin ägare i mer än 7-8 år utan att medföra några besvär. En annan fördel med en fällbar soffa av hög kvalitet är möjligheten att installera en ortopedisk madrass. Sådana detaljer i stoppade möbler är mycket efterfrågade, eftersom att sova på dem inte bara är bekvämt, men också användbart. Dessa typer av madrasser bör användas av personer som lider av ryggont eller sömnlöshet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Tvättlådor finns i många utföranden. Sådana element gör en hopfällbar soffa till ett oumbärligt element i ett litet hus, där varje kvadratmeter räknas.

Bild
Bild

Modeller

Det finns flera typer av hopfällbara soffor. Var och en av dem har sina egna prestandaegenskaper, som du bör vara medveten om om du ska köpa sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor med en engelsk hopfällbar säng är utrustade med en dubbelmekanism . De är djupare och kompletteras med tjocka madrasser. Ramarna på sådana modeller är starka och hållbara, så de kan användas regelbundet.

Bild
Bild

Liknande modeller av soffor läggs ut mycket enkelt och snabbt.

De vanligaste är engelska musslor med Sedaflex -mekanismen, som har en ramkonstruktion . De utmärks av utmärkta prestandaegenskaper. Sådana produkter tål tung belastning och glider inte över tiden. Även efter flera års regelbunden användning tappar dessa soffor inte sin visuella attraktion. För att omvandla möbler med ett sådant system behöver du inte ta bort de övre kuddarna.

Bild
Bild

En engelsk hopfällbar säng med en svetsad mekanism "Sedaflex 12" blir billigare . Sådana modeller är mindre vanliga eftersom inte alla företag producerar dem idag. Detta beror på att detta system är mindre starkt och hållbart, varför det sällan väljs av konsumenterna.

Modeller av soffor med sådana mönster krossas lätt och bär inte mycket vikt. De kan inte användas dagligen.

Italienska musslor är utrustade med en tvåfaldig mekanism . I omvandlingen av sådana modeller är inte bara sätena inblandade, utan också baksidan. Hon rör sig ner, och med det kuddarna. Sedan måste mekanismen vändas och placeras på stödbenen. På grund av den ovanliga omvandlingen kallas sådana system för "italienska formskiftare" och "dubbla formförskjutare".

Italienska hopfällbara sängar kan användas dagligen, inte bara som gästsängar. De kan kompletteras med en ortopedisk soffa av hög kvalitet för en hälsosammare och bekvämare sömn.

Bild
Bild

Några av de vanligaste och prisvärda sofforna är med en fransk hopfällbar säng inuti . De har trefaldiga fällningsmekanismer som "gömmer sig" under sätena.

Det är värt att notera att sådana möbler är mindre praktiska och hållbara. De kan bara användas för att ta emot gäster. Franska hopfällbara sängar är inte lämpliga för konstant och daglig sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturen hos sådana möbler sjunker med tiden, varför det är väldigt obehagligt och obekvämt att sova på dem . Dessa defekter påverkar också soffans utseende. Inte alla franska hopfällbara sängar ger möjlighet till installation av en ortopedisk madrass. Sådana element kan bli för tunga belastningar på hela strukturen.

Under användning rekommenderas att smörja delarna då och då. Detta är nödvändigt för att strukturen inte ska avge pip och varar längre.

Mekanismen för en sådan modell presenteras i nästa video.

Ett annat vanligt alternativ är en hopfällbar bäddsoffa eller en Eurobook . Som regel är sådana modeller utrustade med en användbar låda för linne och en mycket bekväm dubbelsovsplats.

Den enda nackdelen med ett sådant system är att det inte kan repareras vid allvarliga störningar. På grund av detta rekommenderas det att använda och förvandla Eurobook -soffan noggrant.

Bild
Bild

Mekanismerna i dessa typer av soffor är mycket tillförlitliga. De klarar en belastning som inte överstiger 240 kg.

Varumärken

Idag finns det på den stoppade möbelmarknaden ett stort antal olika märken som erbjuder högkvalitativa och pålitliga fällbara soffor. Låt oss titta närmare på produkterna som produceras av de mest populära tillverkarna.

I många länder är högkvalitativa och billiga fällbara soffor från Ikea populära. Detta företag producerar olika alternativ för sådana möbler, från gäst till mer robusta och pålitliga bitar. I Ikeas sortiment finns det en mängd olika modeller som skiljer sig från varandra, inte bara i mekanismer utan också i design. Märket erbjuder både enkla och lakoniska, samt mycket ljusa och originella modeller

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra fällbara soffor med högkvalitativ polyuretanskumfyllning produceras av företaget Montreal. Sortimentet av detta märke representeras av fällbara soffor, som kan placeras inte bara i vardagsrummet eller barnrummet, utan också på landet eller på kontoret

Tillverkaren erbjuder konsumenterna att självständigt välja klädseln de gillar och dess färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionella fällbara soffor produceras av Atlant Little. Produkterna från detta märke representeras av högkvalitativa modeller utrustade med olika tillägg. Detta kan vara en bar, en linnelåda eller en sidohylla. Bekväma produkter är kända för sin låga kostnad och attraktiva utseende

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För klädsel av fällbara soffor används läder eller textilier. Läderfällbara soffor ser dyra och attraktiva ut . Modeller som är färdiga med naturmaterial är dyra, men deras hållbarhet och hållbarhet kommer inte att få dig att tvivla på att du väljer rätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läderklädsel kan hålla i många år och behålla sin presentation.

Sådana ytor utsätts inte för deformation och mekanisk skada.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En multifunktionell soffa, för vilken eko-läder används, kommer att kosta mindre . Utåt ser sådant material inte sämre ut än äkta läder, men det skiljer sig mycket i sina prestandaegenskaper. Sådan klädsel är mindre hållbar och mindre slitstark. Med tiden kan repor, sprickor och nötningar uppstå på den.

Sådant material tål inte extrema temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste materialen för textilklädsel är flock och plysch . Dessa typer av klibbiga är hållbara och slitstarka. Den största nackdelen med denna typ av efterbehandling av stoppade möbler är att den absorberar främmande lukt.

Av denna anledning rekommenderas inte soffor klädda med textilier för användning i köket eller på balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur byter man en hopfällbar säng i en soffa?

Att byta ut vikningsmekanismer i stoppade möbler är ganska svårt. Om du gör fel kan du förstöra soffan. Idag finns det många företag som erbjuder sina clamshell -ersättningstjänster med kvalitet och pålitliga delar.

Det rekommenderas att lita på endast erfarna proffs att reparera och byta ut mekanismer.

Bild
Bild

Urvalstips

Idag finns det i möbelbutiker en mängd olika modeller av fällbara soffor. Deras design är långt ifrån de clamshell -modeller som var populära under det senaste förflutna. Här är vad du behöver veta när du väljer:

  • Innan du köper möbler bör du mäta rummet . Detta är nödvändigt för att beräkna rätt storlek på soffan. Observera att det inte bör blockera passagen.
  • Bestäm i förväg för vilka syften du vill köpa en hopfällbar bäddsoffa . Om du behöver en liknande modell för att ta emot gäster, kan du inte betala för mycket och köpa en billigare "gäst" -version med enkla mönster.

Om du regelbundet ska använda en sådan soffa, är det bättre att vända sig till dyrare alternativ med starka och hållbara mekanismer som inte kommer att sjunka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Soffan ska matcha den övergripande stilen i rummet och interiören. Köp sådana möbler endast i betrodda butiker som har ett gott rykte i din stad.
  • Innan du köper, var noga med att kontrollera arbetsordningen för alla mekanismer som finns i skalet. En säljassistent borde hjälpa dig med detta.
  • Undersök den stoppade möbelytan. Det ska vara i perfekt skick: inga repor, sprickor, repor, fläckar etc.
  • Var uppmärksam på sömmarna. Om de är krokiga, slarviga och har utskjutande trådar, är det bättre att vägra soffan.

Rekommenderad: