Soffor I Stil Med "Provence" (77 Bilder): Soffor I Lantlig Stil, Sofföverdrag

Innehållsförteckning:

Video: Soffor I Stil Med "Provence" (77 Bilder): Soffor I Lantlig Stil, Sofföverdrag

Video: Soffor I Stil Med
Video: Модные интерьеры французских дизайнеров 2018-2019 2024, April
Soffor I Stil Med "Provence" (77 Bilder): Soffor I Lantlig Stil, Sofföverdrag
Soffor I Stil Med "Provence" (77 Bilder): Soffor I Lantlig Stil, Sofföverdrag
Anonim

Nyligen har interiörer i rustik stil blivit mycket populära. Inte bara ägare till privata hus, utan även stadslägenheter gäller för en sådan design. En intressant och enkel riktning ser bra ut i alla hem, särskilt om du slår den rätt. För att göra detta måste du välja rätt finish och, naturligtvis, möbler. Idag kommer vi att prata om snygga och attraktiva soffor i Provence -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

De stoppade möblerna i den charmiga Provence -stilen kännetecknas av mjuka och vågiga former som på alla sätt talar om deras oöverträffade komfortegenskaper.

Bild
Bild

En stil som "Provence" är en verklig utföringsform av hemvärme och komfort. I olika möbelalternativ antar det övervägande av naturliga, miljövänliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är soffor i en liknande ven utrustade med höga och mjuka ryggar. Det finns också modeller där denna del är helt gjord av trä.

Oftast köps sådana alternativ för hus eller sommarstugor.

Bild
Bild

Vissa modeller i Provence -stil är helt tillverkade av trä. De har ofta graciösa övergångar och snygga hack. Sådana exemplar ser väldigt intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor med träarmstöd eller ben av liknande material är mycket efterfrågade. Dessa detaljer är ofta graciösa och snidade. Naturligt trä används oftast för sådana element, vilket gör dem inte bara vackra, men också hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädetaljer ser särskilt mysiga ut i en allmän ensemble med textilklädsel i provensalsk stil. Dessa kan vara miniatyrutskrifter, känsliga monokromatiska färger, ränder av olika toner, bilder av blommor, djur, löv, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler i stil med "Provence" kan inte bara ha rak, utan också en kantig design. Det andra alternativet är mer imponerande i storlek, så det ser bättre ut i rymliga och väl upplysta rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädda möbler i en liknande ven kompletteras ofta med kuddar . Med dessa dekorativa detaljer ser modellen mer harmonisk och bekväm ut, trots sin lilla storlek. Kuddar är gjorda i samma färgschema som möbelklädseln eller har en kontrastfärg, men passar för sätena.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk inte att interiörer i provensalsk stil är uppriktigt sagt landsbygd och omoderna. Om du väljer rätt möbler och finish kommer du att få en mycket mysig och välkomnande atmosfär som varken du eller dina gäster kommer att vilja lämna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Soffor i Provence -stil är olika. Tänk på de mest populära och attraktiva alternativen som efterfrågas bland moderna konsumenter.

Bild
Bild

Raka soffor

De vanligaste är klassiska raka soffor. Oftast är de små och dubbla. Sådana modeller är utrustade med rundade och mjuka armstöd, fjäder- och fylliga säten, samt bekväma höga ryggstöd med mjukt klädsel. De ser otroligt mjuka och bekväma ut.

Med hjälp av en sådan detalj i inredningen kan du effektivt omvandla rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor med armstöd

I raka versioner kan armstöden inte bara vara mjuka utan även trä. Oftast i sådana strukturer finns det träben, gjorda i samma färg som sidorna. Ofta sätter trä in helt möbler. Vackra snidade kanter i sådana modeller ligger på sidorna, ryggen, benen och den nedre delen av sätena. De kan målas i en kontrastfärg.

Dessa alternativ ser väldigt eleganta och dyra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsoffor

I möbelaffärer kan du hitta ett stort sortiment av hörnsoffor i fransk lantlig stil. Sådana modeller är större och tar mer plats eftersom de har fylliga och omfattande delar som inte är kompakta.

Som regel har hörnmöbler i denna design en L-form och passar bra in i rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utdragbara soffor

Idag står många lägenhetsägare inför en katastrofal brist på ledigt utrymme och väljer bekväma utdragbara soffor. I sådana alternativ finns en extra koja under de övre kuddarna eller ryggstödet, beroende på vilken mekanism som finns.

Bild
Bild

Sådana modeller är multifunktionella. När de monteras tar de inte upp mycket ledigt utrymme, men om du utökar dem kan dessa soffor enkelt förvandlas till en fullvärdig dubbelsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare erbjuder ett urval kunder med gästalternativ med enkla mekanismer som är lämpliga för tillfällig användning och boende för gäster som övernattade hos dig eller mer hållbara kopior som kan användas dagligen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidesjärn soffor

Eleganta smidda soffor i provensalsk stil ser väldigt mjuka och romantiska ut. Med hjälp av sådana stoppade möbler kan du skapa en attraktiv fransk interiör.

Bild
Bild

Smidda delar kan målas vita eller svarta. Båda alternativen ser harmoniska ut mot bakgrund av mjuka säten och ryggar. Ben, armstöd och hög rygg kan smides. Ofta är dessa element mönstrade krångel som ger möbler ett magiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Låt oss titta närmare på några av de populära sofforna i Provence -stil:

En mjuk och mysig modell av en hopfällbar soffa som heter "Orleans" är mycket efterfrågad . Den har vadderade armstöd, höga säten och ett mellanhöjd ryggstöd. Soffor är dekorerade med klädsel i ett stort eller litet blommigtryck på pastellbakgrund.

Bild
Bild

I den här versionen finns det en vikningsmekanism och en pålitlig ram av torrhyvlat virke. Tillverkare erbjuder modeller med eller utan extrasäng.

Kompakta dubbelmodeller "Orleans" är lämpliga för placering i ett litet rum.

Bild
Bild

En slående modell som heter "Luigi" från Belfan -företaget har graciösa linjer och lyxig design . I denna produkt är ramen helt gjord av massivt trä utan användning av billiga spånskivor. De sofistikerade modellerna är trippel och har charmiga runda och fyrkantiga kuddar.

Denna attraktiva produkt kommer att se spektakulär ut inte bara i en provensalsk interiör, utan också i en italiensk miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan "Amethyst" från möbelfabriken MaestroMobili har ett oöverträffat utseende . Denna hörnmodell domineras av rundade former. Den är utrustad med en rymlig linnelåda under sidosätet. Delikat modell "Amethyst" är utrustad med tunna och snygga armstöd samt flerfärgade kuddar som ser fantastiska ut mot bakgrunden av ett vårblommigt tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elegant och sofistikerad design har en trippelkopia av "Lady Marie" av Fabian Smith . Den är utrustad med snygga mörka träben, som ser imponerande ut mot bakgrund av textilklädsel av hög kvalitet med blommiga tryck.

Mer än 10 varianter av flerfärgade tyger med olika bilder presenteras för val av konsumenter.

Bild
Bild

Inredning alternativ

Originalmöbler i riktning mot "Provence" ser ännu mer intressanta ut om de kompletteras med lämpliga dekorativa detaljer:

De vanligaste alternativen är kuddar. Det kan finnas många av dem. Som regel är sådana delar små till medelstora. Formerna kan vara olika, men de mest populära är runda och fyrkantiga kuddar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Många provensalska modeller har dekorativa möbler nejlikor. Som regel ligger de på mjuka ryggar och bildar ett vackert präglat mönster

Bild
Bild
Bild
Bild

Kapslar med blommiga tryck och en utsvängd botten som bildar vackra flounces eller veck av tyg ser väldigt vackra ut på provensalska soffor. Ofta pryder liknande dekorativa detaljer i provensalsk stil ottomaner och fåtöljer och bildar en harmonisk ensemble tillsammans med en soffa

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra foton på design i interiören

Låt oss titta närmare på flera attraktiva exempel på design i den populära Provence -stilen:

En dubbel mjuk soffa med matt gul färg med ljuslila blommor kommer att se spektakulär ut mot bakgrunden av ljusa persikafärgade väggar, ett vitt trägolv och ett lätt sträcktak. Rummet bör kompletteras med en stor takkrona i klassisk stil med ljusa tygnyanser, en ottoman med gula och lila ränder, en mjuk köttfärgad matta och en dekorativ vit lykta

Du kan också ordna krukväxter runt soffan.

Bild
Bild

Ordna två ljusgula tresitsiga soffor i form av bokstaven D. I det resulterande fria hörnet, placera ett vitt trä soffbord framför dem. Placera ljusa träbord med glasskivor på sofforna och placera lampor med rosa nyanser på. En sådan enkel ensemble kommer att se harmonisk ut mot bakgrunden av beige eller ljusgula väggar, ett vitt tak och laminatgolv, stora fönster med orange gardiner

Bild
Bild

Krämig tresitsig soffa med böjda mjuka armstöd kommer att se harmonisk ut mot bakgrunden av tapeter med bilden av gyllene mönstrade tryck. Nära armstöden till höger och vänster kan du sätta små vita bord för runda lampor med gula nyanser. Det vita taket ska dekoreras med en elegant mörkbrun ljuskrona med vita nyanser, och det vita trägolvet ska dekoreras med en brungul matta

En stor tavla i pastellfärger ska hängas över soffan.

Bild
Bild

Om du är ägare till en studiolägenhet kan du sätta en dubbel soffa med blommotryck och träarmstöd nära en av väggarna och komplettera den med två sängbord av trä med bordslampor. Dessa detaljer ser intressanta ut mot bakgrunden av väggarna dekorerade med dekorativt åldrat trä. Väggen på soffans sida kan klistras in med fotomuraler med franska motiv. Ensemblen kompletteras med en stor vit hängande ljuskrona och en liten grå matta på laminatet

Detta område kan separeras från resten av utrymmet med ett lågt, ljusfärgat staket i form av ett dekorativt staket.

Bild
Bild

En hörnsvit soffa med en textilkappa kan placeras i hörnet av ett rum med beige eller tråkiga grå väggar. Om det finns ett fönster bakom soffan, bör det dekoreras med vita gardiner med blå blommotryck. Ett lågt bord av blekt trä bör placeras framför soffan och små tavlor i retrostil och dekorativa tallrikar ska hängas ovanför möbelns baksida

Bild
Bild

En tresitsig gul soffa med små gröna tryck mot en bakgrund av trist citron eller ljusorange väggar kommer att se mild och mysig ut. Stolar med liknande klädsel kan placeras till vänster och höger om soffan. Ett ljust bord med böjda ben hittar sin plats framför soffan

Det vita taket kan kompletteras med en vit hängande ljuskrona med ljusa nyanser, och en mjukbrun matta kan läggas på golvet.

Bild
Bild

En uppsättning av en vit soffa med röda tryck och en fåtölj i en liknande design kommer att se spektakulär ut mot en bakgrund av tapeter med liknande bilder och ett ljust golv fodrat med laminat. En liten bild med en vit ram hittar sin plats ovanför de stoppade möblerna, och framför soffan kan du sätta ett litet fyrkantigt bord för en teservis. En röd matta med gula tryck ska läggas på golvet framför möblerna

Bild
Bild

En intressant krämfärgad soffa med fransade armstöd kan placeras i ett rum med bleka kaffeväggar, ett stort fönster, ljusa trägolv och taklager. På ett sådant område kan du installera ett par fåtöljer i Provence -stil, höga blå och vita sängbord för bordslampor, en hängande ljuskrona och lyxiga gröna gardiner på fönstret. För att förhindra att väggen bakom soffan ser tom ut kan du komplettera den med en liten rektangulär målning

Rummet kommer inte att se tråkigt och dystert ut när det är dekorerat med en stor persikafärgad golvmatta.

Rekommenderad: