Elitsoffor (74 Foton): Soffor Av Högsta Kvalitet För Daglig Sömn I Vardagsrummet, Klassiker Från Italien

Innehållsförteckning:

Video: Elitsoffor (74 Foton): Soffor Av Högsta Kvalitet För Daglig Sömn I Vardagsrummet, Klassiker Från Italien

Video: Elitsoffor (74 Foton): Soffor Av Högsta Kvalitet För Daglig Sömn I Vardagsrummet, Klassiker Från Italien
Video: För bättre sömn - Sov gott - Kroppsskanning - Guidad meditation 2024, Mars
Elitsoffor (74 Foton): Soffor Av Högsta Kvalitet För Daglig Sömn I Vardagsrummet, Klassiker Från Italien
Elitsoffor (74 Foton): Soffor Av Högsta Kvalitet För Daglig Sömn I Vardagsrummet, Klassiker Från Italien
Anonim

Dyra och högkvalitativa reparationer som utförs under skydd av designers kräver lämpliga möbler. En elitsoffa kan bli en av nyckelartiklarna i hela interiören.

Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

En soffa anses vara elit om den är tillverkad av kvalitetsmaterial, har en unik design och tillverkas av ett välkänt varumärke. Ofta är sådana möbler mycket dyra och kanske inte är lägre i kostnaden för nygjorda reparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elite kompenserar för nackdelen med priset, eftersom det antas att en soffa från en känd tillverkare håller hög kvalitet. Det är hållbart, det kommer att stå i mer än ett dussin år tack vare en pålitlig ram, klädseln kommer inte att tappa färg, den kommer inte att raderas. För mycket pengar får köparen hållbara möbler och ibland till och med utformade enligt ett individuellt projekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av ens en soffa i en premiumkabin bör tas ansvarsfullt . En dyr möbel tas för att inte byta den efter fem år, så den ska inte svika. En sådan soffa kan vara ett värdigt tillägg till vilket det inte är synd att spendera mycket pengar.

Bild
Bild

I katalogerna över elitmöbler finns det många modeller som kan förvåna med sin ovanliga design eller ett intressant mönster på klädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

En av klassificeringarna påverkar antalet platser. Det finns både kompakta dubbel trippel soffor och ganska skrymmande mönster för fem eller fler personer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan klassificering gäller möjligheten att omvandla möbler . Således kan två kategorier urskiljas: klassiska soffor, soffor och fällbara modeller. Den första är en enda struktur, vars delar inte rör sig isär. Den andra kategorin är mer omfattande och är i sin tur uppdelad beroende på transformationsmekanismerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tre olika typer av dem:

Utveckling . Dessa inkluderar modeller som "click-gag", "book". Mekanismen i sådana soffor är ganska enkel - en del måste höjas till karakteristiska klick, varefter strukturens delar måste jämnas ut. Sådana möbler är kompakta när de monteras, men när du installerar bör du ta hänsyn till det extra avstånd som krävs för att fällas ut från andra föremål och väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Infällbar . Denna typ handlar om att rulla tillbaka sätet och sänka ryggen till det lediga sätet. Ett annat alternativ är att rulla ut lyftplattformen. Denna kategori inkluderar mekanismerna "Eurobook", "Dolphin", "Pantograph", "Puma", "Conrad". Bland deras fördelar är den resulterande stora kajen. När du placerar soffan bör du dock ta hänsyn till en tillräckligt bred utrullningsdel, framför vilken ingenting ska stå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utveckling . Det här är de så kallade clamshell-sofforna. De vanliga sittplatserna rullas ihop som en rullning, och i stället finns en spjälsäng med madrass. De franska och amerikanska modellerna är de enklaste. Mer komplicerat och dyrare är italienska.

Bild
Bild

Soffor kan också delas in i olika typer beroende på klädseln - mjuk eller hård, och ytterligare funktioner. Så vissa modeller inkluderar linne lådor och fack. Det finns modeller med eller utan kuddar, utan armstöd, helt raka eller med dem.

Bild
Bild

Klassificering efter syfte

Det finns inga specifika regler som skulle klassificera vissa soffor i specifika kategorier. Valet av modell beror på ägarnas smak och de mål som de tilldelar den framtida soffan. Ett beslut bör fattas om nödvändig funktionalitet och egenskaper. Så samma soffa kan bli en del av både barnkammaren och köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hemmet bör du välja bekväma, mjuka och designvänliga soffor. De utför en viktig funktion - vila under dagen, och ibland en nattsömn, så komfortkriteriet är mycket viktigt. Samtidigt kan designen och mekanismerna vara olika, och deras val beror på lägenhetsägarnas preferenser eller rummets egenskaper.

Bild
Bild

Utomhussoffor och verandor är ofta enkla . De fälls inte ut och sitter. Deras mönster är övervägande förenklade, i naturliga nyanser att smälta in i sin omgivning. Man bör komma ihåg att utemöbler genomgår många tester - förändringar i temperatur och luftfuktighet, exponering för solljus, närhet till insekter, som inte alla material tål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan till vardagsrummet kan antingen vara utfällbar eller inte . Allt beror på hur ofta gästerna övernattar och om rummets storlek gör att du kan ta isär möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För daglig sömn är transformerande modeller lämpliga först och främst eftersom de avsevärt ökar kajstorleken. Men vissa överdimensionerade soffor, även när de är monterade, är ganska lämpliga för att sova på dem varje dag.

Bild
Bild

Kökssoffor måste vara lukt- och fettbeständiga. Utbyggbara modeller är tillåtna eller inte. Ofta väljs hörnalternativ för köket för att spara utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förskolemöbler ska vara bekväma, säkra och lätta att rengöra. En lönsam lösning är soffor med inbyggda lådor där du kan förvara sängkläder eller leksaker.

Bild
Bild

Material (redigera)

Elitsoffor skiljer sig från andra genom att de främst använder naturmaterial och klädsel i sin produktion. Stommarna är gjorda av lövträ, behandlade på ett speciellt sätt för att öka livslängden. Det finns olika tyger som klädsel, deras val beror på rummets smak och design.

Bild
Bild

Lädersoffor är på grund av sitt slående utseende lämpliga för både kontoret och hemmet . För elitsoffor används oftast naturmaterial, men konstgjorda analoger av hög kvalitet är också möjliga. Materialet bearbetas med olika tekniker, får en matt, lackerad, rynkad, präglad, åldrad konsistens. I grund och botten tolererar detta material inte konkurrens med textilier, så de kan inte kombineras med filtar och omslag. Endast kuddar är möjliga som inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mocka är också läder, men behandlat på ett speciellt sätt för att få en sammetslen, mjuk yta . Hon är piggare och kräver särskild omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammet och velour ser särskilt lyxigt ut . Dessa är fluffiga material som kan präglas och mönstras. Siden används främst för lyxiga soffor. Det har en anständig kostnad, men också höga estetiska och praktiska egenskaper - det är ett smidigt, bekvämt vid alla temperaturer, allergivänligt material.

Bild
Bild

Tapet används för soffor i imperiet, barock, klassisk stil … Dess särart ligger i det vävda mönstret, som är mönster och målningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquard används överallt vid tillverkning av soffor . Elitsegmentet påverkade också detta material, eftersom det är slitstarkt och hållbart, genomgår olika bearbetningar, applicering av färg, mönster.

Bild
Bild

Dimensioner

Det finns ingen enda accepterad standard för dimensioner; i allmänhet beror det bara på soffans design och tillverkarens avsikt. Valet bör bero på i vilket syfte möblerna köps. För att sova i soffan bör sin egen eller en vikbar del vara från 150 till 190 cm, beroende på personens höjd. För bekvämlighet räcker det med en bredd på 140 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnmodeller är de mest skrymmande och stora, eftersom de har en icke -vikbar del - en ottoman. Detta bör beaktas och säkerställas att möblerna inte blockerar åtkomst till skåpet eller dörren. Den totala längden på en hörnsoffa kan vara från 150 cm, till exempel i barnkammaren eller i köket, upp till 210 cm och sällan ännu mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För raka soffor är ett medelvärde på cirka 150-170 cm oftast relevant. Det finns också produkter som är små i längd - 120 - 130 cm, men som samtidigt fälls i bredd - upp till 200 cm. På sådana soffor måste du sova vinkelrätt mot ryggen. Det finns enkla, kompakta modeller för en person - soffor och ottomaner.

Bild
Bild

Blanketter

Följande former för soffor är möjliga: raka, kantiga, runda och halvcirkelformade

Raka soffor är de vanligaste, eftersom de är lättare att passa in i vilken inredning som helst . En liknande modell kan placeras både mot väggen och i mitten av rummet och dela den i zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsoffor passar perfekt in i ett litet rum, eftersom de avsevärt sparar utrymme . I det här fallet är det inte alls nödvändigt att placera dem direkt i hörnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Runda soffor är inte det mest populära men snygga alternativet . Det är ganska svårt att passa dem i en redan färdig inredning, men när du skapar det från grunden kan sådana möbler göras till mitten av kompositionen.

Bild
Bild

Halvcirkelformade soffor är tillräckligt stora för att visa formen de bildar. Oftast är det modeller som endast är avsedda för sittande, det vill säga att de inte kan demonteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Fabriker i många länder bedriver produktion av lyxmöbler. Soffor från Italien, Tyskland, Spanien är särskilt kända. I Ryssland och OSS -länderna finns det också företag som arbetar med dyra designmöbler.

Bild
Bild

När du väljer en premium soffa bör du ta hänsyn till detaljerna i interiören. Så, läder kommer att vara lämpligt i en minimalistisk modern stil, men för raffinerade klassiker eller fransk lyx, till exempel, är tapet mer lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitetssoffor, till exempel italienska, bör sökas i salonger, stora möbelcentra, officiella och pålitliga butiker eller i märkes- eller designerkataloger . Förfalskningar är inte lika vanliga som i modeindustrin, men många informella butiker har en del underjordisk produktion och gör kopior snarare än originalet.

Rekommenderad: