Soffbok (131 Bilder): Utan Armstöd, Med Låda För Linne, Med Utrullningsmekanism Och Träarmstöd I Trä

Innehållsförteckning:

Video: Soffbok (131 Bilder): Utan Armstöd, Med Låda För Linne, Med Utrullningsmekanism Och Träarmstöd I Trä

Video: Soffbok (131 Bilder): Utan Armstöd, Med Låda För Linne, Med Utrullningsmekanism Och Träarmstöd I Trä
Video: " Fiat 132 ,132 GLS & 131 mirafiori 2024, April
Soffbok (131 Bilder): Utan Armstöd, Med Låda För Linne, Med Utrullningsmekanism Och Träarmstöd I Trä
Soffbok (131 Bilder): Utan Armstöd, Med Låda För Linne, Med Utrullningsmekanism Och Träarmstöd I Trä
Anonim

Klädda möbler fungerar inte bara som en plats att sova och vila, utan skapar också en speciell atmosfär av värme och komfort i huset. Bland de befintliga möblerna är en soffa det mest demokratiska för rum i alla syften och filmer, olika layouter och stilistiska inredningar . I alla olika moderna soffor efterfrågas klassiska boktypsdesigner genomgående, vilket det finns en logisk förklaring till.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

De största skillnaderna mellan sådana möbler är ryggstödet, sitsen som sträcker sig framåt och styrningarna. Några enkla rörelser, och du kan inte bara sitta i soffan, utan också sova helt.

Bild
Bild

De främsta skälen för att köpa den:

  • Hållbarhet och tillförlitlighet. Boken är en beprövad klassiker. Sovjetiska soffmodeller är ett levande exempel på genomförandet av en sådan design. Det högsta som hotade produkter från Sovjetunionens tid är förlust av utseende på grund av långvarig drift;
  • Transformationsmekanismens hållbarhet. Den enkla funktionsprincipen för layoutsystemet fungerar som ett slags skydd mot skador och haverier. Moderna strukturer kan omvandlas upp till 40 tusen gånger utan rädsla för deras säkerhet;
  • Praktiskhet. Användningen av täta höghållfasta tyger för klädsel, motståndskraftig mot nötning, ökar livslängden;
  • Kompakthet. Små möbler löser problemet med brist på kvadratmeter, vilket är så relevant för småhus. Spara användbart utrymme är uppenbart;
  • Olika modeller: ett stort urval av former, storlekar, konfigurationer, färger och klädselmaterial;
  • Tillräcklig prislapp som inte bryter din budget.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Går vidare till nackdelarna med möbler. Bokens största plus - transformationsmekanismen är samtidigt dess minus. Med denna layoutmetod sticker den övre delen av strukturen, när den är utfälld, utöver kroppens gränser. Om möblerna ligger nära väggen måste de skjutas tillbaka varje gång, vilket inte bara är obekvämt utan också är belastat med skador på golvbeläggningen.

När soffan fälls ner finns det ledigt utrymme mellan väggen och ryggstödet. Proceduren för att flytta måste upprepas och återföra den till sin ursprungliga plats i sin ursprungliga position. Med den dagliga användningen av "boken" i "fram och tillbaka" -läget på morgonen och på kvällen kommer även den mest hållbara laminat- eller parkettbrädan, för att inte tala om linoleum, förr eller senare att förlora sin visuella attraktion.

Bild
Bild

Det finns ytterligare två punkter:

  • Det är inte nödvändigt att räkna med en helt plan yta på soffan i den ovikta formen, eftersom ryggen och sätet som en följd av förvandlingen bildar en funktionell led.
  • Efter en viss tid kommer det att vara möjligt att märka en tydlig skillnad mellan klädseln på ryggen och sätet på grund av deras olika intensitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mot bakgrund av en imponerande lista över bokens fördelar verkar sådana "bagateller" inte längre vara så viktiga.

Bild
Bild

Modeller

I ett möbelshowroom är det lätt att hamna i ett tillstånd där "ögonen går vida", även för de köpare som inte kommer hit för att leta efter något, men går med ett specifikt syfte, efter att ha studerat marknaden och priserna i förväg. Paradoxen, men överflödet av möbler kan komplicera valet. Du kan förenkla det genom att bestämma modellen och bekanta dig med dess prestandaegenskaper. Den estetiska komponenten är också viktig, men ändå sekundär. Så, vad är modellerna för att transformera soffor?

Bild
Bild

Utrullningsbok

Den utrullningsbara soffan är pålitlig, mycket lätt att använda och perfekt för daglig användning. En sådan transformationsmekanism dök upp för inte så länge sedan, men har redan blivit populär på grund av dess enkelhet och styrka. Sovdelen består av tre delar: en är gömd i ryggstödet och ett par till - i sätet. Soffan fälls ut med hjälp av ett dolt (dolt under botten) remmen, genom att dra den upp och mot dig, kommer sätet att flytta ut och därigenom aktivera rörelsen för resten av delarna.

Till skillnad från andra fällmekanismer finns det en lägre kaj här, vilket kompenserar för dess plana yta och komfort . Det finns inga andra nackdelar. Metallramen är utrustad med bambulameller.

Bild
Bild

Sängens bredd påverkas av bokens storlek. Soffans kompakthet är ett annat plus till förmån för att köpa den för dem som ännu inte har lyckats förvärva ett enormt bostadsutrymme.

Bild
Bild

Båt

En praktisk lösning för daglig användning och möjlighet att spara pengar utan att förlora produktkvalitet. Båtmodellen är en uppdaterad version av den klassiska boken . Dess främsta egenskap är frånvaron av armstöd, vilket ofta oroar köpare. Istället tillhandahålls en mekanism som höjer sätet från sidorna, på grund av vilken strukturen är rakad.

Den korrekta funktionen av mekanismen beror inte på frekvensen för utfällning och vikning, vilket, liksom alla böcker, beror på en extremt enkel driftsprincip. I sådana soffor har ramarna ökad hållfasthet och tål maximal belastning utan problem.

Båtens design förtjänar särskild uppmärksamhet: tack vare kajens släta linjer och kurvor är musklerna helt avslappnade, vilket bidrar till en sund och sund sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med ortopedisk bas

Läkare är enhälligt överens om att madrasser med ortopediska egenskaper är bra för hälsan. En sådan madrass är användbar eftersom:

  • ergonomisk, eftersom den ger anatomiskt korrekt kroppsplacering under sömnen, tar hand om ryggraden, lederna och lindrar muskelspänningar;
  • bekväm - det är bekvämt att sova på en helt plan yta;
  • miljövänligt - användningen av övervägande naturliga eller rekommenderade syntetiska material som fyllmedel garanterar frånvaro av allergiska reaktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den ortopediska basen är en trä- eller metallram, i vilken ett fjäderblock finns. Med utvecklingen av innovativ teknik i produktionen monteras enkelt baser med korrigerande kapacitet i designen av soffor, vilket inte på något sätt påverkar möblernas utseende . För andra modeller av böcker måste du köpa en hel bit skumgummi eller en madrass, vilket rekommenderas på grund av de funktionella lederna som bildas på sovplatsen.

Bild
Bild

När du väljer en ortopedisk soffa, glöm inte att fråga om vilken typ av madrass som är installerad på den. Det finns flera typer av konstruktiva lösningar för ortopediska block:

  • Bonnel (Bonnel) - ett klassiskt fjäderblock, där beroendefjädrar med stor diameter används. Densitet 150 st. / m2, vilket indikerar produktens genomsnittliga hårdhet. Den ortopediska effekten är låg.
  • TFK (TFK) - här är densitetsindikatorn redan över 280 st. / m2, på grund av vilken belastningen fördelas jämnt över styvhetszonerna, vilket bidrar till snabb avslappning av muskler, leder och ryggraden.
  • Multipacket -systemet är en lyxprodukt med en densitet på 750 st. / m2. Madrasserna följer kroppens kurvor exakt och ger maximal komfort, men de kommer också att kosta därefter.
  • Fjäderlösa madrasser, där latex eller kokosfibrer oftast fungerar som fyllmedel. Någon av dessa produkter är hårdare än analoger på fjäderblock.
Bild
Bild

Tack vare den inbyggda madrassen, som ett resultat av förvandlingen, erhålls en fullfjädrad dubbelsäng med en absolut jämn yta utan sömmar, leder och höjdskillnader. Madrassernas tjocklek rekommenderas av experter. När det gäller hälsofördelar är soffan universell, eftersom basens ortopediska effekt fungerar vid demontering och montering. Modeller rekommenderas inte bara för vuxna, utan också för tonåringar som studerar på gymnasiet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Europeisk bok

Modellen med ett separat säte och ryggstöd kallas en infällbar på grund av den alternativa fällningsmekanismen för boken som implementeras här. Sitsen är utrustad med rullar som glider längs med ramstyrningarna. Designen omvandlas genom att rulla ut (dra) sätet framåt och sedan försiktigt överföra ryggen till ett horisontellt plan . Efter det återstår bara att sänka den till den lediga nischen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana åtgärder kommer att kräva viss ansträngning, därför, om det finns ryggproblem, är det bättre att överge ett sådant layoutsystem till förmån för andra alternativ. Sätet är mycket brett, vilket inte alltid är trevligt för underdimensionerade. Dessa är obetydliga, men nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller plusserna, till skillnad från en klassisk bok, har sängen en jämnare yta utan särskilt märkbara fördjupningar, eftersom det inte finns några gångjärn vid den funktionella leden . Det finns inga nodalanslutningar i fallet som andra modeller, så det finns helt enkelt inget att bryta. Det är bäst att föredra modeller med ortopedisk rustning och ett fjäderblock eller gjutet elastiskt polyuretanskum i det mjuka området på rygg och säte.

Bild
Bild

Här är det värt att nämna superboken. Tack vare den innovativa tekniken för "vältmadrassen" bildas en perfekt plan sovyta, på vilken det inte finns några leder och fördjupningar. Det ser klart ut som att en tidningssida vänds. Den speciella utformningen av rullarna ger en enkel omvandling av superboksmekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinka

En original transformerande soffa med en ny fällmekanism, som främst implementeras i stora och dyra stoppade möbler. Dess främsta fördel är ett snyggt, vackert, spektakulärt utseende, men praktiken här är minimal. Denna mekanism ger bekvämlighet endast när den är monterad.

Bild
Bild

Transformationen reduceras till en förändring av ryggens position, vars plasticitet kan jämföras med ryggraden, vilket resulterar i att den får en konvex eller jämnare form . Om prioriteten är att köpa en stor soffa i vardagsrummet och du inte planerar att använda den som en plats att sova, eller om det är grundläggande viktigt för dig att följa modetrender, kan detta alternativ säkert övervägas.

Bild
Bild

Fransk bok

Modell utrustad med det utfällbara Meralatte -häckningssystemet. Den konstruktiva lösningen ger ett bälteshjul, ett alternativ är ett metallnät och längsgående böjda plattor som stöder hela systemet, och ett starkt tyg är vanligtvis sträckt som en markis ovanpå . Allt detta görs för att göra möblerna mer motståndskraftiga och klara ytterligare belastningar. Det mest praktiska alternativet anses vara en konstruktiv lösning med ett tvärgående arrangemang av plattorna i förhållande till sovytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällmekanismen fungerar enligt följande princip . Kuddarna och armstöden avlägsnas helt från sätet, och sedan dras de framåt, i tre steg, och expanderar madrasslänkarna som en rulle. Som ett resultat förvandlas strukturen till en fullvärdig säng, där stålben fungerar som ett stöd.

Bild
Bild

Nackdelar med Meralatte -systemet:

  • kommer inte att kunna behaga med en felfritt slät säng utan leder;
  • brist på linnelåda;
  • trött på att tömma sätet varje gång, ta bort dynorna med armstöden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen är inte särskilt lämplig för daglig användning, men som ett alternativ för gäster är den ganska.

Bok med tre positioner

Kunderna väljer ofta en multifunktionell modell med ett klick-klack-layoutsystem. Snygga och iögonfallande konvertibla soffor är alltid iögonfallande. Den största fördelen med den moderniserade analogen i boken är ryggstödets extra mellanläge - slappna av. Här, till de två vanliga positionerna - sittande och liggande, läggs en tredje till - halvsittande eller liggande, som du vill.

Bild
Bild

För att fälla ut soffan tippas strukturen på baksidan och hålls sätet utanför ramen, kläms tills ett andra klick hörs. I detta fall hörs karakteristiska ljud: "klick" - det första klicket och "klack" - det andra. Därav namnet på mekanismen. Andra fördelar med boken med tre positioner inkluderar närvaron av en linnelåda och en sovplats med en nästan perfekt plan yta. För att förbättra de ortopediska egenskaperna kompletteras ramarna med lameller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rak soffbok

En modell med en extremt enkel och pålitlig omvandlingsmekanism . Designlösningen representeras av endast två rörliga delar - ett ryggstöd och ett säte. För att flytta soffan från "sittande" läge till "säng" -läget, lyfts sätet upp och sänker ryggen på ramsockeln. Uppstigningen måste fortsätta tills ett karakteristiskt klick hörs, varefter sätet sänks.

Bild
Bild

Fördelar:

  • monterad modell är kompakt och kräver inte mycket utrymme;
  • lämplig för daglig användning;
  • det finns ett förvaringsfack.

Brister:

  • för att demontera måste du gå bort från väggen;
  • har en ojämn yta när den fälls ut, eftersom rygg och sits bildar en funktionell led.
Bild
Bild

Klassificering

För att göra det ännu enklare att navigera i det stora sortimentet av boksoffor är det värt att tänka på att modellerna är klassificerade enligt flera kriterier. Låt oss titta närmare på varje kategori.

Efter funktionalitet

Närvaron eller frånvaron av sådana detaljer som armstöd i stoppade möbler uppfattas tvetydigt. Vissa anser att detta element är en integrerad och oumbärlig del, medan andra gärna förvärvar graciösa och eleganta modeller utan armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med det senare inkluderar:

  • Eftersom det inte finns några onödiga detaljer ser möblerna ut visuellt kompakta och ser inte skrymmande ut;
  • Frånvaron av armstöd påverkar inte på något sätt möbelns komfort, men det påverkar säkerheten. För familjer med små barn är detta ögonblick oerhört viktigt;
  • Förekomsten av ett större användbart område, i motsats till analoger med träarmstöd;
  • Lägre kostnad.

Minus:

På grund av bristen på stöd glider kuddar ofta, så när du väljer en sådan soffa måste du skaffa elastiska långsträckta kuddar. Vissa modeller är utrustade med specialkuddar utrustade med kardborreband, vilket eliminerar sådana problem.

Bild
Bild

Modeller med träarmstöd är fortfarande relevanta. Träräcken har följande fördelar:

  • slitstyrka och hållbarhet;
  • möjligheten att använda dem som stativ för olika objekt eller ett stöd för en surfplatta eller bärbar dator;
  • ta bara hand om dem;
  • är praktiska för personer med nedsatt muskuloskeletala funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland soffor med mjuka armstöd är lädermöbler det mest praktiska alternativet . Armstöd är det mest sårbara elementet i stoppade möbler, eftersom de blir smutsigare snabbare och oftare än andra delar. Och om lädret eller träet kan rengöras utan alltför stora besvär, måste tyget tinka med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att utrusta de flesta modellerna med bekväma och rymliga förvaringssystem utökar möjligheterna att använda dem. Förutom huvudsyftet - en plats att sova och vila, blir en soffa med låda för linne ett alternativ till en garderob, där kuddar, filtar och andra sovtillbehör enkelt kan placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kort översikt över de användbara funktionerna i modellerna:

  1. Återföring från väggen … Närvaron av en extra utrullningsmekanism gör det möjligt att placera bokens soffa nära väggen. För att överföra ryggstödet till ett horisontellt plan rullas sätet helt enkelt bakåt och höjs;
  2. Med bakvägg … Även här finns en framåtskjutbar layoutmekanism, så att soffan kan placeras nära väggen utan problem;
  3. Med rygg … En mobil eller bara en hög rygg i en hopfällbar soffa gör att du kan koppla av med största komfort;
  4. På benen … Sådana element gör möbler stabila och utför rent dekorativa funktioner. Minus - mekanisk skada på golvbeläggningen, om det inte finns några speciella filtklistermärken på benen;
  5. Med avtagbart lock … Det är snyggt, bekvämt och praktiskt. Soffan är känslig för olika typer av smuts, men användning av överkast garanterar inte fullt skydd mot damm, ull, dammkvalster. Att sova på sådana möbler med tiden blir hälsofarligt. Med ett omslag som är lätt att ta bort och tvätta, kommer klädseln alltid att vara ren;
  6. Med extra bänkar under fötterna … Denna designfunktion ger maximal bekvämlighet när du tittar på TV eller läser. Du kan sträcka ut benen och slappna av helt;
  7. Med hög koja . Bildandet av en hög sovplats under omvandlingen gör en sådan soffa i nivå till en fullvärdig analog av en stor säng;
  8. Inga kuddar … I detta fall fungerar ryggstödet som en kudde. Den raka bokmodellen förvandlas enkelt till en säng tack vare en enkel klick-klack-fällningsmekanism;
  9. På en metallram … Närvaron av en stålstödram gör sådana strukturer till de mest pålitliga och hållbara;
  10. Med oberoende fjäderblock … Tack vare detta block skapas en ortopedisk effekt som säkerställer en enhetlig fördelning av belastningen på sovområdet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Cabriolet soffor är relevanta för alla boenden. Köparens uppgift är att ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till valet av storlek, det är lämpligt att beräkna det i förväg och inte göra det i butiken. Vi påminner dig om att raka modeller, båtar och konvertibla soffor med utrullningsmekanismer är bäst lämpade för daglig användning.

Bild
Bild

När du väljer kontorsmöbler, ta en titt på skinnsoffor eller modeller gjorda av ekoläder eller vinylläder. Den kombinerade klädseln ser vacker ut när sätet och ryggstödet är fodrat med jacquard eller flock, och armstöden är av läder.

Bild
Bild

Att ordna en plantskola är alltid ingen lätt uppgift. Inredningen i detta rum ska vara intressant, bekväm, funktionell och glädja ägaren själv. På många sätt är moderna möbler utformade för att göra det så. Säkerhet är lika viktigt. Om en baby växer upp i familjen är det bättre att avstå från att köpa modeller med vassa hörn, utskjutande ben och träarmstöd i trä. I tonåren är frånvaron av sådana element inte längre så viktigt.

R Föräldrar väljer ofta en transformerande soffa för barn, eftersom den är praktisk, bekväm och vacker . Barnet kommer lätt att bemästra den enkla omvandlingsmekanismen och kommer självständigt att lägga ut soffan och göra sig redo för sängen. Färglösningar presenteras i ett stort antal - det återstår bara att välja rätt färg, med hänsyn till den inre paletten och barnets kön. Ett bra alternativ är en utrullningsbar soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med antalet platser

Beroende på antalet sittplatser är sofforna en och en halv- de minsta och mest kompakta modellerna, dubbel, tresitsig, fyra- och femsitsig . De senare är de riktiga jättarna. Sitsen kan vara av alla storlekar, det finns ingen enda standard för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer i två nivåer förtjänar särskild uppmärksamhet. Det finns barn, tonåringar och vuxna modeller.

Bild
Bild

Dimensioner

Det finns stoppade möbler i butiker som har helt olika dimensioner, men du bör veta att det finns standardstorlekar för produkter i denna kategori. Införandet av en enhetlig standard för funktionella och övergripande dimensioner för hushållsmöbler berodde på behovet av att skydda köparen från att köpa potentiellt hälsofarliga produkter. I detta fall beaktas rekommendationer från läkare och resultaten från många antropometriska tester.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Staten tvingar inte möbeltillverkare att strikt följa standardsystemet, utan bara följa det. Endast parametrarna för bredd och längd är standardiserade, och varje tillverkare har rätt att avgöra frågan med en sådan storlek på möbler som höjd.

Bild
Bild

Låt oss ta reda på vilka storlekar som anses vara standard för modeller av olika typer av soffor:

  • Hörntyp . Det anses vara stora möbler och kräver mycket ledigt utrymme för att rymma. Sängens bredd för hörnmodeller - delfin, dragspel, kanapéer bör inte vara mindre än 140 centimeter och längden - mindre än 190 cm;
  • Rak typ … För standardmodeller i full storlek - böcker och euroböcker, där breda armstöd ofta tillhandahålls, är det nödvändigt att ta hänsyn till måtten som inte bara är monterade utan också demonteras. I "säng" -läget tar dessa soffor upp två gånger området. Bäddens standardmått är 140x200 för en klassisk bok, 200x160 för en eurobok med en sitthöjd på 45 cm. Och 200x180 -modellerna är lämpliga för dem som vill sova rymligt utan att störa sin make. Den största efterfrågan är på soffor 190x120;
  • Fällbara sängar … Modeller av utrullningstyp eller vikning framåt utmärks av en kort längd. Här är måtten på möblerna i ovikt tillstånd viktigt. Som gästalternativ är en soffa 120x190 lämplig, och för daglig användning, välj en 190x160 eller 120x200 modell med en klick-klack-omvandlingsmekanism;
  • Soffor … Smala modeller kan bli en fullvärdig sovplats för endast en person. Den omonterade längden på 180 cm är standard för minisoffor;
  • Tre-sits soffa … Sådana stora och rymliga möbler har måtten 210x120. Därför är det bättre att inte överväga det i små lägenheter, eftersom det tar mycket plats. Men ägare till rymliga loft bör titta närmare på detta alternativ;
  • Dubbelrum … Kompakta möbler, bredd - 120 cm, sitsen har ett djup av 70 cm. En utmärkt lösning för ägare till små hus - den här soffan kommer att se bra ut både i köket och i vardagsrummet. Dubbla modeller köps ofta på kontor på grund av deras bekvämlighet och praktiska egenskaper;
  • Barnmöbler … Måtten på den lilla soffan är 110x190. En 170 cm bred soffa är lämplig för ett barns sovrum eller ett tonåringsrum om den inte är för hög. När transformationsmekanismen utvecklas framåt, väljs vanligtvis modeller med en längd på 170 cm, och om de är med - från 200 cm eller mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det välkända soffdynarsystemet, som inkluderar ett fjäderblock och en rambas med en kudde, uppfanns för många år sedan. Ett sådant system fungerar som en garanti för långsiktig användning av stoppade möbler och komfort för användarna. För alla andra alternativ är den största fördelen ett attraktivt utseende, och du kan inte längre räkna med långsiktig användarvänlighet.

Bild
Bild

Vad är fjädrarnas roll och behövs de?

Tillverkare av budgetmöbler använder mjukt polyuretanskum (90% av luften), polyuretanskum, syntetisk ull (syntetisk ull), latex - alla dessa alternativ är substitut för fjädrar. För moderna material, där grundkomponenten i kompositionen är polyesterfibrer tillverkade av "Thermopol" -teknologin, representeras den av syntetiskt ludd, spandbond och durafil.

Bild
Bild

När du inte planerar att köpa en dyr soffa kan du klara dig med en fjäderlös. I det här fallet måste du välja modeller med en fyllning av fast material och undvika produkter med skumsmulor. Närvaron av ett fjäderblock är det bästa alternativet, och ännu bättre om det är en soffa med stålfjädrar i stora mängder.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett högkvalitativt block är fjädrarna fixerade till varandra som ett nät, vilket eliminerar förskjutning av elastiska element. Strukturerna är förstärkta med ett metallnät, plus en filtkudde finns här. Ett alternativ till tovad ull är ibland vaddering av bomull eller ullbatting eller kokosnöt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Ramens styrka förtjänar också uppmärksamhet, eftersom denna parameter påverkar möbelns livslängd. Vid tillverkning av modeller i ekonomiklass används tallvirke, kvaliteten på sådant trä är låg.

Bild
Bild

För tillverkning av produkter i medelpriskategorin används högkvalitativa tallstockar och plywood, och för de synliga delarna - bok. De dyraste möblerna är gjorda av massiv bok, och det gäller både synliga och osynliga strukturelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva med laminerad yta är inte bara billigt utan också ett kortlivat material. Den enda delen av soffan som kan vara tillverkad av spånskiva utan att förlora kvaliteten på hela produkten är en linnelåda. Närvaron av en metallram sätter automatiskt sådana möbler på en högre nivå bland analoger med en trärambas när det gäller tillförlitlighet.

Bild
Bild

Golv

Moderna möbeltillverkare föredrar syntetiska golvmaterial - kallformat polyuretanskum (PPU) och blockelastiskt polyuretan . Densiteten hos dessa polymerer bestämmer livslängden och återspeglas i produktens slutkostnad. I genomsnitt är livslängden för kvalitetssoffor begränsad till 7-10 år, vilket anses vara normalt.

Bild
Bild

Om det är viktigt för dig att känna en våg av liv på morgonen och inte är likgiltiga för hälsan i lederna och ryggraden, så är soffans kvalitet inte en utgift som är värt att spara på. Användningen av oberoende metallfjäderblock, kallt format uretanskum med hög densitet och naturmaterial är den bästa kombinationen för soffan . Sådana möbler är de mest bekväma och mjuka, det är lika trevligt att sitta på, koppla av och sova på, plus att det är problemfritt och pålitligt i daglig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Klädselmaterial finns i en enorm variation, tillverkare i detta avseende kan tillgodose alla användares behov. Låt oss ta reda på vilken soffklädsel som inte kommer att göra dig besviken: den kommer att hålla länge och kommer inte att förlora sina dekorativa egenskaper.

Listan över de mest populära klädselmaterialen inkluderar:

  • Flock - imitation av mocka eller sammet . Det är mjukt, hållbart och lätt att rengöra. Tål lugnt exponering för direkt solljus, bleknar praktiskt taget inte. Flock är "inte rädd" för husdjurshår och deras klor, har dammavvisande egenskaper. Av denna anledning kallas materialet ofta för anti-vandal;
  • Chenille … Hypoallergeniskt, nötningsbeständigt tyg med en fleecy struktur, i vilken främmande lukt inte kommer att absorberas. Kompositionen liknar på många sätt jacquard, och det faktum att den också innehåller bomullsfibrer gör att vi kan betrakta materialet som något miljövänligt. När det gäller syntetiska tillsatser talar vi om akryl eller polyester, vars innehåll förenklar underhållet mycket. Kemtvätt ökar produkternas livslängd, undviker fiberdeformation;
  • Jacquard . Sammansättningspolyester (50% + bomull 50%) Ett tätt material som tål exponering för ultraviolett strålning utan att förlora sin ursprungliga ljusstyrka. Jacquardklädsel presenteras i en mängd olika färger, vilket gör att du kan välja en soffa, med hänsyn till nästan alla färgscheman i interiören;
  • Velours . Stickat klädselstyg med fleecy yta. Klädda möbler med komplex form möts oftast av sådana material. Texturerade polyester- och polyamidtrådar, kemiska och naturliga bomulls- eller ullfibrer är inblandade i vävning, vilket förklarar materialens höga värmeisoleringsegenskaper. De är resistenta mot deformation och täcker praktiskt taget inte. Tyget är lätt att rengöra utan att tappa styrka och färgstyrka. Vid långvarig användning kan högen tunnas ut, vilket är den största nackdelen;
  • Gobeläng … För att göra det måste du växelvis använda trådar i olika nyanser. Tapetet är ofta baserat på jacquardvävning. Köpare är intresserade av tygets hållbarhet och praktiska egenskaper, som dessutom kan ge många trevliga känslor;
  • Rogozhka . Materialet med en estetisk säckliknande textur, som ger en vävning av schackbräda, kommer att vara ett bra komplement till inredningen, som domineras av naturmaterial eller deras imitation. Användningen av olika typer av fibrer påverkar tyget, vilket kan vara snyggt och ganska brutalt. Om representanter för kattfamiljen bor i huset är det bättre att inte överväga klädseln från mattan, eftersom det säkert kommer att intressera den mustaschiga randiga, vilket snabbt gör soffan oanvändbar;
  • Bomull är ett vackert, säkert och behagligt vidrörande material . På grund av sin miljövänlighet är den perfekt för klädsel av barnmöbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss prata separat om användningen av läder och dess derivat i klädsel:

  • Vinyll … En konstgjord analog av naturläder, som kännetecknas av höghållfasta egenskaper, olika texturer och färger. När det gäller visuell överklagande är getersättningen inte mycket sämre än naturmaterial på grund av användningen av unika metoder för prägling och ritning. När du är klar med konstläder används en polyuretanbeläggning, så den har exceptionella organoleptiska egenskaper och fantastisk hållbarhet;
  • Ekoläder är ett konstgjort högteknologiskt material av en ny generation, vars struktur är identisk med den naturliga . Den är vattentät, elastisk, behaglig vid beröring och motståndskraftig mot mekanisk deformation. Det är väl ventilerat, har ånggenomsläppliga egenskaper, frostbeständigt och miljövänligt, på grund av frånvaron av giftiga föreningar i dess sammansättning;
  • Läder … Detta mycket hållbara premiummaterial behöver ingen introduktion och är värt det. Det är hållbart och mycket lättare att rengöra än något tyg.
Bild
Bild

Vad du bör veta när du väljer en skinnsoffa:

  1. Kvalitetsläder är mjukt vid beröring, men bör inte vara alltför tunt.
  2. Tätt sträckt läder är ett dåligt tecken: hållbarheten hos en sådan produkt är tveksam. Med tiden kan du säkert förvänta dig bildandet av veck, sprickor och till och med sprickor.
  3. Subtila fläckar på läderklädseln är inte oroande. Här talar vi bara om de individuella egenskaperna hos den naturliga färgen, eller utseendet på kransen och venerna är av "animaliskt" ursprung. Båda anses vara normala och inte ett fel på klädseln.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer möbler måste du ta hänsyn till dess förväntade funktionsbelastning. Vad exakt ska soffan användas till: bara som en plats att vila eller vila och sova på den.

Bäddsoffa

I det här fallet måste du vara uppmärksam på rygg och sits. Här är den avgörande faktorn hur slät och enhetlig deras yta är, som din komfort i sömnprocessen direkt beror på. Efter en hektisk arbetsdag somnar en person som äntligen har nått sängen och somnar helt enkelt. Till en början märker han kanske inte ojämnheten i sängen, men kroppen kan inte luras, särskilt när graden av obehag på grund av höjdskillnader blir kritisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du på natten tar positioner som är bekväma för dig själv, men skadliga för kroppen, kommer belastningen på muskler, ryggrad och leder att öka många gånger. Resultatet är ett trasigt tillstånd på morgonen och dåligt humör. För att förhindra att detta händer bör sovplatsen vara måttligt hård och fyllmedlet ska vara av hög kvalitet.

Bild
Bild

Det bästa ytklädselalternativet är tyg . Att köpa en vacker och snygg lyxig skinnsoffa som säng är åtminstone orimligt. Sängkläderna börjar glida och "vila", så på morgonen kan du hitta ett lakan i bröstområdet eller en klump i benen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premium lädermöbler utför främst en dekorativ funktion, låter dig med fördel slå interiören och betona ägarens status. Det är bekvämt att sitta på den, men definitivt inte att sova. Du kan få tillräckligt med sömn på hela programmet så snart som möjligt på den enklaste klassiska boken, om du lägger några minuter när du köper för att kontrollera omvandlingsmekanismen fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det första kravet för vikningsmekanismen är hög kvalitet, det andra är användarvänlighet. Var noga med att fråga om närvaron / frånvaron av viktbegränsningar. Under förhållandena för daglig användning är det oerhört viktigt att förse dig själv med en sovplats, med minimal ansträngning.

Bild
Bild

I en kvalitetsprodukt:

  • layoutsystemet fungerar tydligt: utan störningar och utan främmande ljud;
  • fästen och gångjärn varken knarrar eller repar och rör vid fodralets yta;
  • träelement avger inte knarrande ljud, vilket tyder på otillräcklig torkning av träet;
  • Dold rem är lätt att greppa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd soffan ibland

Den moderna soffan i vardagsrummet är ett av möblernas huvudattribut. Därför är huvudkriterierna för valet den visuella attraktionen och rymligheten i sätet. Vardagsrumsmöbler ska ha tillräckligt med sittplatser. En vågmodell med en förvandlande rygg, överdimensionerade boksoffor med hög rygg i retrostil passar bäst här.

Bild
Bild

Du kan också överväga lyxmodeller med läderklädsel. Ett bra exempel är Chesterfield-soffan av äkta läder, som imponerar med graciösa lockar i armstöden och djupa diamantformade spännen. Stora hörnkonstruktioner med tygklädsel har ett inte mindre spektakulärt utseende, och om vardagsrummet tillåter kan du komplettera interiören med en fransk bok.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur monteras och demonteras?

För att transportera soffan i en bok måste den demonteras för att förenkla uppgiften att transportera så stora möbler. Eftersom den inte passar in i hissen blir det mycket lättare att bära den bit för bit uppför trappan, och stora delar fastnar inte i dörröppningar. Du behöver inte beställa ett lastbil med stor kaross, för i demonterat skick passar boken in i en vanlig Gazelle utan problem.

Bild
Bild

Varje fodrad del är insvept med en stretchfilm för att skydda den mot mekaniska skador, vatten och smuts. För fästelement behövs ett separat paket, som limmas med tejp på någon del av den demonterade strukturen. Vid ankomsten till platsen kommer montering och installation av möbler inte att ta mycket tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

När är det bättre att använda professionella tjänster:

  1. Om soffan är importerad och har speciella fästelement. Utan ett specialiserat verktyg är det inte möjligt att demontera delarna utan att skada strukturen.
  2. När fästelementen är dolda av klädseln. När du demonterar beklädnadens kanter måste du inte bara iaktta största noggrannhet utan också veta var det är bäst att göra det. Specialisterna har alla nödvändiga färdigheter och verktyg.
Bild
Bild

Tänk på principen att demontera en soffa med exemplet från den klassiska bokmekanismen . Alla åtgärder utförs med en skiftnyckel.

Arbetsordning: lyft sätet, lägg det på ryggen. Skruva sedan av:

  • ett fästelement som fixerar sidodelarna av strukturen (om sådana finns). Ta bort dem och lägg dem åt sidan;
  • muttrarna på fästelementet som håller fast sätet. Ta bort och lägg den åt sidan;
  • fästmuttrar som håller fast ryggstödet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur andra modeller läggs upp

Böcker med tre positioner demonteras på liknande sätt. Det är svårare med Euroboken: här måste du begränsa dig till att koppla bort den nedre utdragningsdelen och sidoväggarna. Eftersom sätet och ryggstödet är en enda enhet bärs denna del av konstruktionen omonterad.

Bild
Bild

På en ny plats, när soffan är monterad, måste du kontrollera hur mekanismen fungerar och vid behov justera den. För att göra detta måste soffan vändas för att säkerställa att fästelementen sitter ordentligt fast. Efter det, ta isär boken till sängläget och det mellanliggande viloläget. Om det inte finns några misstänkta ljud - slipning eller pip, och mekanismen fungerar smidigt, så gjordes monteringen korrekt.

Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av boksoffor och andra modeller med en modifierad klassisk transformationsmekanism är mestadels positiva.

Användare noterar:

  • Modern design;
  • Praktiska produkter i daglig användning;
  • Optimal bredd och komfort på sätet, oftast pratar vi om modeller med måtten 190x140. En bred kaj, ursprungligen designad för två personer, gör att du enkelt kan ta emot gäster med ett barn, eller till och med två;
  • Kvaliteten på klädseln "under säckväv", det vill säga från mattan. Det faktum att det är icke-märkning och lätt att ta hand om uppskattas särskilt av kvinnor;
  • Bekväma och jämna sovytor för euroböcker med fjäderblock;
  • Lång garanti - från 18 månader eller mer från olika tillverkare.
Bild
Bild

Det finns de som inte var 100% nöjda med nyförvärvet. Dessa är vanligtvis köpare av budgetmöbler. Så vad är en besvikelse med några modeller i ekonomiklass:

  • Soffan är för hård, så ryggen tröttnar snabbt.
  • Kombinationen av tyg och konstläderarmstöd var en favorit hos katter och försämrades snabbt av denna anledning. På tyget märks klomärkena mindre.
  • En smal kaj, som tillhandahålls för två personer.
  • Metallfötterna repade hårt på laminatet.
  • De konstgjorda sidodelarna gnisslar när de fälls ut.
Bild
Bild

Av fördelarna noterar de problemfri och smidig drift av transformationsmekanismen, möjligheten att perfekt hålla formen i modeller med fjädrar och ett vackert utseende.

Rekommenderad: