Chester Soffa (113 Bilder): Chesterfield Soffa, Läder Modell I Interiören, Hur Man Monterar Den Själv

Innehållsförteckning:

Video: Chester Soffa (113 Bilder): Chesterfield Soffa, Läder Modell I Interiören, Hur Man Monterar Den Själv

Video: Chester Soffa (113 Bilder): Chesterfield Soffa, Läder Modell I Interiören, Hur Man Monterar Den Själv
Video: Chesterfield Leather Sofas | by Designer Sofas For You 2024, April
Chester Soffa (113 Bilder): Chesterfield Soffa, Läder Modell I Interiören, Hur Man Monterar Den Själv
Chester Soffa (113 Bilder): Chesterfield Soffa, Läder Modell I Interiören, Hur Man Monterar Den Själv
Anonim

Moderna soffor är gjorda av olika material, överraskande med en mängd olika färger och ett brett utbud av modeller. Men många designers kommer att bekräfta att Chester -soffor alltid är tävlingslösa. De är bland de äldsta och mest lyxiga alternativen för stoppade möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och historia av modellen

För första gången dök den majestätiska Chester -soffan upp i huset till den fjärde jarlen av Chesterfield - Philip Domer Stanhope redan på 70 -talet av 1700 -talet.

Bild
Bild

Enligt legenden uppfann aristokraten själv designen av denna möbel och gav den ett namn. Den sofistikerade modellen med en original design och attraktivt naturläder var mycket omtyckt av den engelska adeln.

Fantastisk komfort gavs av den unika konfigurationen på produktens baksida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chestersoffor började köpas för att betona lyxen i ett hem. De kunde hittas hemma hos den rika adeln, i sekulära salonger och engelska klubbar. Starka och pålitliga produkter kännetecknas av sin hållbarhet, som går från generation till generation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens särart ligger i strukturen och utsökt designen av denna fantastiska, mjuka och praktiska produkt . Den quiltade klädseln och användningen av äkta läder lockar elitens uppmärksamhet. De rundade handtagen och ryggstödet ger möblerna komfort och är också en älskad tradition.

Elegans till ett överkomligt pris är en obestridlig fördel med unika stoppade möbler. Samtida designers hämtar inspiration från Chesterfield -soffor för att skapa originella och snygga mjuka möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chestersoffor är en lång historia som redan har blivit en tradition. De föredras fortfarande av eliten, liksom de med god smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna:

  • Diamantstygn. Ursprungligen hade de första modellerna hästhår som fyllmedel, för en pålitlig fixering av vilken soffan var quiltad, och de resulterande spåren var täckta med dekorativa knappar. Idag kallas denna teknik "vagnkopplare".
  • Armstöden smälter smidigt in i ryggstödet och är gjorda i samma höjd.
  • Armstöden presenteras i form av rullade rullar, som också pryder produktens baksida.
  • Snygga ben som är nästan osynliga.
Bild
Bild

Olika sorter

Chester soffa är mycket efterfrågad för utförandet av en mängd olika stilar, så många tillverkare skapar en separat serie av lyxiga och originella modeller.

Bild
Bild

Ursprungligen var den klassiska modellens sits quiltad, men senare började många modeller dekorera släta säten i form av bekväma och mjuka kuddar. Armstödens höjd kan vara lägre än ryggstödet och produktens ben är något högre än tidigare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innovation känns också i inredningen av stoppade möbler. Designers använder en mängd olika former för rygg och armstöd. Men armstöden i form av en rullning och vagnstygn förblir oförändrade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Chestersoffor kan vara av följande typer

Raka soffor

Det direkta alternativet är vanligtvis dubbel eller trippel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsoffor

Bland de moderna varianterna kan du också hitta hörnmodeller. Kompaktitet och bekvämlighet är bland deras fördelar. De kännetecknas också av sin enkla design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovsoffor

Alternativ med en kaj började dyka upp. Med bekväma omvandlingsmekanismer kan du enkelt fälla ut soffan för en bekväm natts sömn.

Sådana modeller är mycket populära idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrbäddsoffor

För en stor familj är en fyrsitsig soffa det perfekta valet. Den når en bredd på nästan tre meter, kännetecknas av bekvämlighet och låter alla få en bekväm viloplats.

Bild
Bild

Osmanska soffor

Modulära modeller med en ottoman kännetecknas av en bekväm och genomtänkt design. De kan även installeras i små rum. Den lyxiga Chester -soffan med en ottoman kan användas för att visuellt avgränsa ett rymligt rum i zoner och kommer också att bli en favoritplats för hela familjen att koppla av.

Denna modell kan placeras i mitten av rummet eller på ett kort avstånd från fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inhemska möbelfabriken "Ladya" erbjuder vackra modeller av Chester -soffor med en ottoman . De är klädda i naturläder och finns i olika färger.

Bekväm omvandlingsmekanism låter dig skapa en mysig dubbelsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan "Lux" är en av de mest efterfrågade modellerna . Det kallas också Botticelli Suite. Dess slående design gör att den känns igen bland de många alternativen för stoppade möbler. En sådan soffa kommer att föra aristokratin till inredningen. Den är tillverkad av slitstarkt trä, utrustad med kvalitetsbeslag och lyxig klädsel. Snygg design och majestätiskt utseende kommer inte att lämna någon likgiltig.

Bild
Bild

Material (redigera)

Chestersoffor är elitklädda möbler, så de är gjorda av högkvalitativa material. Ramen är tillverkad av naturligt trä, eftersom den tillhör miljövänliga, hållbara och pålitliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer stoppade möbler uppmärksammas dess klädsel stor uppmärksamhet. Hon är ansvarig för utseendet, ger det unika, originalitet eller sofistikering.

Läder

Samtida Chester -soffor är ofta klädda i naturläder.

Sådana modeller ser eleganta, imponerande och respektabla ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekoläder

Konstläder används också ofta för klädsel i Chestersoffor. Det har många fördelar:

  • Konsistensen förmedlar perfekt strukturen i naturläder.
  • Ett brett utbud av färger.
  • God luftgenomsläpplighet, vilket ökar de hygieniska egenskaperna hos detta material.
  • Ökad slitstyrka jämfört med material av både naturligt och artificiellt ursprung.
  • Elasticitet och mjukhet.
  • Materialet är miljövänligt eftersom det är tillverkat på basis av bomull, naturläder och täckt med polyuretan, vilket inte orsakar allergiska reaktioner.
  • Enkelhet och bekvämlighet under rengöring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Velours

Ofta finns det soffor som är klädda med velour. Det sammetslen tyget ser prestigefyllt, mysigt och "varmt" ut. Den voluminösa konsistensen och lyxig glans av sammet kombineras perfekt i vackra modeller. En tygsoffa med en vintage -effekt kommer att pryda en elegant inredning.

Denna modell ser lyxig och rik ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Plysch

Vissa modeller har plyschklädsel, som kännetecknas av närvaron av en lång hög. Detta material är hållbart och tätt. Den presenteras både i monokromatiska lösningar och i färgade färger. Soffan med plyschklädsel är behaglig att ta på, ser elegant och mysig ut, kännetecknas av ökat slitstyrka och hållbarhet.

Bild
Bild

Färglösningar

När du väljer en soffa bör särskild uppmärksamhet ägnas inte bara till dess design, material utan också till färgschemat. För ljusa rum i ett litet område är det bättre att välja stoppade möbler som passar . En vit eller beige soffa hjälper till att visuellt förstora rummet, det kommer att kombineras vackert med ljusa väggar och golv.

Bild
Bild
Bild
Bild

För rymliga rum där du visuellt vill framhäva sittgruppen bör du föredra soffor gjorda i kontrastfärger i förhållande till rummets totala färgprestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver visuellt markera sittgruppen i ett stort rum, ge företräde åt soffan, vars klädsel kontrasterar starkt med huvudfärgen på rumsdesignen . Ett bra val skulle vara röda stoppade möbler. Det kommer att bli höjdpunkten i den lyxiga inredningen.

Bild
Bild

Det traditionella färgschemat för eleganta Chester-soffor är brunrött med varierande intensitet . Deras sortiment innehåller mer än 40 nyanser, vilket gör att du kan välja det perfekta alternativet för din smak, från brunt till avantgarde-silver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill använda en lyxig soffa som huvudelement i inredningen, bör du vara uppmärksam på det lila, gröna eller blåa alternativet . Varje färgschema kommer att se ljus ut mot en bakgrund av ljusa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Chokladsoffan ser attraktiv och återhållsam ut . Denna färg blandas harmoniskt med många nyanser för att skapa härliga ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och naturligtvis anses den svarta Chester -soffan vara en klassiker och lockar uppmärksamhet med sin elegans och mystik

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Moderna stoppade möbelproducenter erbjuder Chestersoffor i olika bredder. Du kan hitta ett stort alternativ för en bekväm tidsfördriv med hela familjen, samt hämta en liten soffa som passar perfekt in i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora soffor kan vara 2240 och 2080 mm breda. Modeller med medellång bredd är 1840, 1640 och 1440 mm. De kompakta versionerna är utformade för en person och har en bredd på 1100 mm.

Bild
Bild

Hur man monterar med egna händer?

Om du vill kan du självständigt skapa en bekväm och praktisk soffa i Chester -stil. Du bör välja högkvalitativa material och följa instruktionerna för montering av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chester -soffan tillhör de klassiska modellerna, dess höjdpunkt ligger i dess attraktiva utseende. Klädseln på produkten har runda knappar, vilket ger originalitet och ökar hållbarheten.

Bild
Bild

Hur gör man själv en analog av Chester -soffan?

Först måste du välja rätt material:

  • Träskivor av olika bredd. Valet av träslag beror på personlig preferens. Det är bättre att göra soffans ram av förstklassiga material, eftersom visuella brister döljs under klädseln. De mest hållbara trädslag är bok, ask och ek.
  • Corsage -tejpen är en insats med ökad styvhet, som ofta används vid tillverkning av stoppade möbler. Det kan köpas i butiker som säljer möbler.
  • Naturligt eller konstläder för klädsel.
  • Skumgummi för invändig fyllning.
  • Knappar och hårdvara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha köpt alla nödvändiga material är det värt att ta hand om verktyget. För arbete behöver du en konstruktionshäftapparat, sticksåg eller såg, måttband och en slipmaskin. Innan arbetet påbörjas bör du noggrant studera diagrammen och ritningarna.

Bild
Bild

Standardsoffor finns i bredderna 1190, 1770 eller 2200 mm. Produktens höjd är 40 cm, och med ryggstödet 76 cm. Soffans djup är 90 cm. Chestersoffor skiljer sig åt i hur de är stoppade, annars är de gjorda som vanliga soffmodeller.

Om du vill göra en fällbar soffa kan du använda valfritt fällsystem.

Huvudsteg:

  • Gör en trådram. Enligt ritningen, förbered brädor i olika storlekar, slipa dem väl och fäst dem tillsammans och bilda en stark och pålitlig ram.
  • Därefter bör du använda en corsage -tejp, som fungerar som en stötdämpare, och som också används för att fästa knappar. Beroende på var du planerar att göra spåren för knapparna, är det här du behöver fästa livremstejpen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör fyllning. Vanligtvis används ett eller två lager av skumgummi på ryggen och armstöden, ovanpå vilka en syntetisk vinterisator appliceras. Markeringarna för knapparna ska göras på en vadderad polyester

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Täck över produkten medan du behöver skapa åtstramning. På ena sidan är duken fixerad och sedan infogas knappar längs raderna

Bild
Bild
Bild
Bild

Fäst basen under sätet. Vissa hantverkare använder en corsage -tejp, medan andra använder ett fjäderblock

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gör en plats med tjockt skumgummi, som är täckt med samma klädsel som produktramen.
  • Överdrag läggs ofta över soffan. De skyddar klädseln mot slitage och kan enkelt tvättas.

En mer detaljerad process för att göra en Chester -soffa kan ses i följande video:

Boende alternativ i interiören

Den lyxiga Chester -soffan passar perfekt in i många interiörer. Den kombinerar harmoniskt kvinnlighet och brutalitet. En vacker bit, täckt med brunt läder, kommer att dekorera ett bibliotek eller en studie.

Bild
Bild

Men om du täcker det med en pälskåpa och lägger det i ett ljust vardagsrum, kommer det att radikalt förvandlas och passa perfekt in i det skapade interiören i rummet.

Bild
Bild

Mångsidigheten i Chester -soffan gör att den kan användas i både klassiska och moderna interiörer. Klädda möbler behöver inte placeras nära väggen - det kan bli en spektakulär dekoration om du placerar dem i mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla läderprodukter ser ännu bättre ut över tiden, eftersom antiken ger dem respektabilitet. Stilen går aldrig ur mode och soffor går ofta vidare från generation till generation.

För ett strikt skåp eller bibliotek är klassiska Chester det perfekta valet . Vanligtvis köps modeller i mörka färger som ser harmoniska ut i en ensemble med läderaccessoarer, lyxiga möbler och träpaneler.

Bild
Bild

För vardagsrummet är det bättre att köpa en soffa i en ljus eller ljus färg . Dessa möbler används som huvudfokus för att skapa en attraktiv inredning.

Ett bra tillskott till soffan kommer fåtöljer som är anpassade.

Bild
Bild

Chestersoffor används ofta för att förkroppsliga moderna, koloniala, klassiska eller glamorösa stilar. För klassikerna är det värt att köpa en tyg- eller lädermodell i en neutral nyans.

Soffor ser vackra ut tillsammans med fåtöljer dekorerade med blommotryck eller i en bur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammetssoffor används ofta för glamorösa interiörer . Designers erbjuder modeller i vitt, svart, lila och till och med rött. "Silver" och "guld" soffor ser spektakulära och ljusa ut.

Fåtöljer i barockstil hjälper till att komplettera ett så ljust element i interiören.

Bild
Bild

För utförandet av interiörer i kolonial stil är soffor i naturliga toner idealiska. Det är möjligt att köpa möbler i sandiga eller bruna nyanser, som gör en magnifik ensemble i kombination med trä- eller korgmöbler. För moderna stiltrender kan du använda stoppade möbler i olika nyanser, inklusive ljusa och akromatiska färger.

Bild
Bild

Chester-soffan kommer inte att vara överflödig i stil med konstruktivism, minimalism eller högteknologi.

Bild
Bild

Recensioner

När de väljer stoppade möbler föredrar många köpare de eleganta och respektabla Chester -sofforna. De ser bra ut i olika stilar och blir ofta en ljus accent eller höjdpunkt i interiören.

Den klassiska formen gillas av många användare, eftersom den låter dig vackert dekorera vardagsrummet i traditionell stil. Lyxig design, mjuk klädsel, vackra dekorativa element bidrar till att skapa en atmosfär av mys och komfort.

Bild
Bild

Chester -soffan finns i en mängd olika modeller som kan användas för avkoppling tillsammans eller som sovplats för en natts sömn. Sofforna är utrustade med bekväma och lättanvända omvandlingsmekanismer.

Många användare noterar materialets utmärkta kvalitet. Trästommen är stark och hållbar, medan klädseln har ett rikt och elegant utseende. De behåller sitt ursprungliga utseende även efter långvarig användning. Chestersoffor kan ärvas av deras ättlingar, eftersom tiden bara ger dem skönhet och prakt.

Bild
Bild

Inredningen på Chester -sofforna förtjänar särskild uppmärksamhet. Lyxiga armstöd ser eleganta ut, vackra kuddar ger charm och komfort.

Idag presenteras ett stort sortiment av färglösningar, bland vilka varje köpare kan välja det perfekta alternativet. För ett ljust rum köps vanligtvis soffor i beige toner. Den röda modellen ser vacker ut för att fördela ett rymligt rum i zoner. I studien köps soffor vanligtvis i brunt, choklad eller svart.

Bild
Bild

Utmärkt kvalitet, unik design, bekväma och hållbara mekanismer, olika storlekar och färger, överkomligt pris kombineras perfekt i lyxiga och oförglömliga Chester -soffor.

Rekommenderad: