Soffa Med Icke-standardform (73 Bilder): Stora Soffor Av Ovanlig Form För Vardagsrummet, Modell "Cormac" Som Mäter 3,5 Meter

Innehållsförteckning:

Video: Soffa Med Icke-standardform (73 Bilder): Stora Soffor Av Ovanlig Form För Vardagsrummet, Modell "Cormac" Som Mäter 3,5 Meter

Video: Soffa Med Icke-standardform (73 Bilder): Stora Soffor Av Ovanlig Form För Vardagsrummet, Modell
Video: 200 Modern sofa set design ideas for living room interior designs 2021 2024, April
Soffa Med Icke-standardform (73 Bilder): Stora Soffor Av Ovanlig Form För Vardagsrummet, Modell "Cormac" Som Mäter 3,5 Meter
Soffa Med Icke-standardform (73 Bilder): Stora Soffor Av Ovanlig Form För Vardagsrummet, Modell "Cormac" Som Mäter 3,5 Meter
Anonim

Klädda möbler är en oföränderlig del av det moderna bostadsutrymmet och arbetsrummet . Standard, typiska fåtöljer och soffor skiljer sig vanligtvis bara från varandra i färg och klädsel. Om du vill dekorera interiören på något ljust och originellt sätt kommer soffor med icke-standardiserade former att rädda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ovanliga soffor kan skilja sig från de vanliga möblerna på olika sätt. Dessa är konfiguration, storlek, tillverkningsmaterial, inredning, design, närvaron av ytterligare detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det första som fångar ögonen på människor som kommer in i rummet är soffans form. Den klassiska, optimalt utvalda formen på möblerna bidrar till att skapa ett gynnsamt intryck av det inre av rummet. Den ovanliga konfigurationen uppmärksammar sig själv och gör omedelbart soffan till en ljus, catchy accent i alla miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de vanligaste formerna där moderna soffor presenteras kan följande noteras:

  • rektangel;
  • hörn;
  • oval;
  • en cirkel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du väljer och köper en soffa måste du väga flera punkter: rummets yta, typ av layout, design, rummets storlek och själva soffan. Varje form har sina egna fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den raka soffan anses vara klassisk . Det är perfekt för att inreda ett rum i alla storlekar och ser harmoniskt ut i en inredning av vilken stil som helst. Perfekt som plats för gäster och som sovplats. Lätt att fälla, tillräckligt kompakt. Du kan placera den var som helst (hörnet, längs väggen, i mitten av rummet).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnmodellen är perfekt för att ordna små rum när du behöver utnyttja hela det lediga utrymmet optimalt . Dessutom låter mekanismen för omvandling av hörnmöbler dig skapa en mycket rymlig och jämn sovplats. Hörnmodeller finns ofta på kontor, barnrum, vardagsrum. Med deras hjälp kan du visuellt dela upp (zonera) ett rum i flera separata rum (till exempel i studiolägenheter).

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovala eller runda soffor är de minst vanliga modellerna . Oftast görs de på beställning, baserat på kundens individuella krav, rummets storlek och dess layout. De ser mest harmoniska ut i mycket rymliga, stora rum, till exempel vardagsrum, sovrum eller studiolägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor kan också ha mycket mer oväntade former, göras i ljusa, iögonfallande färger, ovanliga färgkombinationer och dekoreras på ett speciellt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

En vanlig soffa är vanligtvis gjord i form av en viss geometrisk form (rektangel, oval eller cirkel). Icke-standardiserade modeller utförs i en kombination av flera figurer samtidigt och bildar en ganska massiv, krånglig men mycket funktionell struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den U-formade soffan finns i flera typer:

  • med sidor av lika och olika längder;
  • med en hopfällbar stol;
  • med och utan fällmekanism.
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor kan vara stationära (form och storlek ändras inte) och rörliga, modulära (olika block kan bytas ut efter eget gottfinnande). Sådana modeller kan placeras i olika delar av rummet: i hörnet, längs väggen eller i mitten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana soffor utför ofta ett antal ytterligare funktioner. Till exempel kan en av sidorna utrustas med lådor för förvaring av saker eller hyllor för böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel är en U-formad modulär design en kombination av flera möbler:

  • rektangulär mjuk soffa med transformationsmekanism "dragspel" + ottoman + fåtölj;
  • soffa med höga armstöd + ottoman + puff;
  • soffa utan armstöd + 2 soffor eller fåtöljer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elementen i modulen är vanligtvis utrustade med hjul för snabbare och bekvämare rörelse. Fästdon finns för fixering av enskilda block.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med en U-formad design inkluderar:

  • möjligheten att skapa ett kompakt rekreationsområde;
  • mycket rymlig utfälld koja;
  • fast, dyrt utseende;
  • designens ursprungliga form gör att du kan skapa en utmärkt plats för förhandlingar, samtal, tedrickande. För att göra detta måste du lägga ett litet fyrkantigt eller rektangulärt bord på soffan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns dock också vissa nackdelar. Till exempel, för att komma till ett visst hörn av sängen, måste du klättra över nästan hela soffan. Stora dimensioner är en annan nackdel. Dessa soffor är inte lämpliga för små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den T-formade soffan har fått sitt namn från den ursprungliga formen på ryggen . Utåt sett liknar en sådan modell verkligen bokstaven "T". Soffan har inga armstöd och går inte att fälla ut. Detta är en färdig säng med ett original ryggstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med en oval och rund soffa inkluderar en rymlig sovplats. Men deras stora dimensioner gör deras användning i små utrymmen ganska begränsad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oregelbundet formade soffor ser originella och ovanliga ut . Det kan vara modeller i form av brutna linjer, vågor, sicksack, fantasifigurer. Dessa ovanliga modeller tillverkas oftast på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Soffstorlek är vanligtvis inte den mest ovanliga egenskapen. Saken är att typiska, standardstorlekar beräknas utifrån lägenheternas dimensioner. Undantaget är privata hus eller stugor, när ägarna beställer exklusiva möbler för enskilda beställningar.

Bild
Bild

Standardbredden på två-tresitsiga soffor är 1, 7-2, 5 m, hörnmodellen har mer imponerande dimensioner (2, 7 m). Soffans höjd är 0, 8 - 0, 9 m, djupet är från 0, 8 till 2, 2, beroende på modell. Komplexa soffor kan naturligtvis komma i ett stort utbud av storlekar. De görs på beställning. Till exempel kan stora, långsträckta soffor ha en sittbredd på 3 - 3,5 m eller mer. Dimensionerna på modulstrukturer kan variera beroende på form och konfiguration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Icke-standardiserade modeller efterfrågas alltmer bland köpare. Ägarna till lägenheter och privata hus går gradvis bort från standardlayouten och skapar unika, ovanliga interiörer och förser dem med icke-standardmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de mest populära modellerna idag är:

Soffa "Cormac " … Modulärt möbelalternativ. Utrustningen inkluderar en hörnbas, en ottoman, en puff, en fåtölj och en bäddsoffa. En låda finns för förvaring av sängkläder och sängkläder. Designen har en höger- och vänster sida av soffan. Möblerna presenteras i olika färger: mjölkvit, brun, röd, grå, olivolja och andra färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Altai … En elegant hörnsoffa med omvandlingsmekanism i teak-tock och flera linnelådor. Presenteras i en kombination av kontrasterande färger och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Emir ". En lyxig, rymlig soffa med en bredd på mer än 3 meter är gjord i flera färger. Ett av de mest populära alternativen är en soffa, inredd i en klassisk kombination av svart och vitt. Består av tre sektioner, som var och en är utrustad med en rymlig linnelåda. Fjäderblock ger en speciell komfort och behaglig känsla när du använder möbler. Modellen rymmer upp till 4 personer samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Neapel ". Modellen har en slät, strömlinjeformad form, kompakt storlek, modern design. Dolphin -transformeringsmekanismen ger en snabb process för att fälla och fälla ut möbler. En rymlig låda finns för förvaring av sängkläder. Moderna, hållbara, praktiska och vackra material har använts för klädseln.

Bild
Bild

" Metro ". Modellen har flera versioner (rak, kantig). En särskild egenskap hos vissa modeller är en kompakt hopfällbar säng, som gör att du snabbt kan förvandla en liten soffa till en bekväm och ledig sovplats. Ljusa, rika färger, modern, ergonomisk design och kvalitetsmaterial har gjort denna modell till en av de mest populära idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en soffa med en icke-standardform måste flera viktiga punkter beaktas:

Storleken . Anpassade soffor är ofta mycket större än vanliga mönster. Denna punkt måste beaktas när man köper möbler i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller kan bara installeras i ett hörn av rummet (bara till höger eller bara till vänster).

Bild
Bild
Bild
Bild

Material … Ramen för icke-standardmöbler ska vara gjord av det mest hållbara och pålitliga materialet (plywood, virke). Klädseln ska vara lätt att rengöra eller tvätta och vara tillräckligt stark och hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning . Den bekvämaste och bekvämaste användningen av möbler tillhandahålls av fjäderblock eller polyuretan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionellt syfte … Storlek, material, form, kostnad och andra parametrar beror direkt på i vilket rum och i vilket syfte möblerna ska användas. Modeller av den mest komplexa formen och storleken är oftast avsedda för ett vardagsrum eller sovrum. Ekonomiklassmodeller kan användas för att möblera en hall, korridor, hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ i interiören

Den halvcirkelformade rymliga soffan är idealisk för inredning av en studiolägenhet. Mjuka, bekväma säten, snygg design, ergonomisk konfiguration är perfekt för sittande människor vid matbordet. En intressant variant av arrangemanget av öppna och stängda skåp och lådor bakom soffan gör denna modell också mycket funktionell.

Bild
Bild

En kompakt oval soffa i en vacker ljus nyans, komplett med en puff-pall i originalform, förvandlar omedelbart interiören, designad i lugna, ljusa färger.

Bild
Bild

Den moderna interiören i olika nyanser av mjölk och chokladfärg kräver en originallösning när man väljer möbler. Modellen har en halvcirkelformad, intressant formade armstöd, lyxiga färger som perfekt matchar interiören. Ytterligare element (nackstöd och fotstöd) gör att soffan är så bekväm och behaglig som möjligt.

Rekommenderad: