Ikea -soffan "Hemnes", "Hemnes", "Brimnes", "Flecke" (30 Bilder): Vita Modeller På En Metallram, Idéer I Interiören, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ikea -soffan "Hemnes", "Hemnes", "Brimnes", "Flecke" (30 Bilder): Vita Modeller På En Metallram, Idéer I Interiören, Recensioner

Video: Ikea -soffan
Video: Смотрим детально кушетки из ikea .ХЕМНЭС. РАМСТА. ФИРЕСДАЛЬ. БРИМНЭС 2024, April
Ikea -soffan "Hemnes", "Hemnes", "Brimnes", "Flecke" (30 Bilder): Vita Modeller På En Metallram, Idéer I Interiören, Recensioner
Ikea -soffan "Hemnes", "Hemnes", "Brimnes", "Flecke" (30 Bilder): Vita Modeller På En Metallram, Idéer I Interiören, Recensioner
Anonim

För närvarande, när butiker erbjuder ett otroligt stort utbud av möbler, är det mycket svårt att välja en sak och förstå fördelarna med en eller annan typ.

Om du vill organisera en sovplats i rummet, men samtidigt vill spara utrymme, bör du vara uppmärksam på sofforna i märket Ikea.

Bild
Bild

Fördelar

En soffa är en liten säng med sänggavel . På grund av sin kompaktitet kan soffan placeras inte bara i sovrummet, utan också i vardagsrummet och till och med i köket. Många moderna soffor är utrustade med lådor för sängkläder och kan expanderas, och det finns också både dubbelsängar och enkelsängar. Ikea erbjuder ett brett utbud av soffor för alla smaker till överkomliga priser.

Ikea soffkatalog innehåller modeller av olika stilar, mönster och ramar av olika material. Varumärket stöds också av att möbler kan beställas på webbplatsen om du inte hittar det du behöver i din stad eller om du helt enkelt inte hinner handla. Detta är en viktig faktor för den moderna konsumenten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en soffa på Ikea köper du inte bara snygga och multifunktionella möbler till överkomliga priser från ett välkänt varumärke, du får också kvalitet. Det nederländska företaget kontrollerar noggrant alla sina produkter. Dessutom kännetecknas sofforna av detta märke genom sin praktiska och användarvänlighet. Ett annat plus är att montering av soffan inte tar mycket av din tid . För någon av sina produkter innehåller företaget tydliga instruktioner för montering av möbler, som även en oerfaren montör kan hantera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och deras beskrivning

Som tidigare nämnts erbjuder Ikea ett brett utbud av soffor i en mängd olika utföranden. Bland de mest populära modellerna är ramar med extra lådor för förvaring av linne "Hemnes", "Flecke", "Brimnes".

Låt oss titta närmare på varje modell

" Brimnes " - en vit skjutbar soffa med två lådor för linne. Huvuddelarna är gjorda av spånskiva, folie och ABS -plast. Soffan måste kompletteras med två madrasser. Lägg den ovanpå den andra om du använder produkten som en enkelsäng, och lägg ut sida vid sida om du använder den som en dubbelsäng. Sängens bredd når 160 cm vid förlängning och 205 cm i längd. Lådorna rymmer upp till 20 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flecke - ett annat alternativ för en skjutbar soffa med två lådor för linne och en träram. Det finns två färger att välja mellan - vitt och svart. Sängen behöver också kompletteras med två madrasser. Längd - 207 cm, utökad bredd - 176 cm. Två vuxna får enkelt plats i en sådan soffa. Spånskiva, fiberboard, ABS -plast är de huvudsakliga materialen som används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

« Hemnes " - en vit soffa med tre lådor för linne och en rygg. Ramen är också gjord av trä. Sängen kompletteras med två madrasser. Längd - 200 cm, bredd - 168 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken som helst av de tre modellerna kommer att se bra ut i ett litet sovrum och passa perfekt in i interiören … Närvaron av lådor, kompakt storlek och användarvänlighet tyder också på att dessa alternativ kan betraktas som en sovplats i ett barnrum.

Om du letar efter något enklare kan du uppmärksamma modellerna utan lådor. Bland dem finns modellerna Firesdal och Tarva.

  • " Firesdal " - en skjutbar soffa med metallram. Längd - 207 cm, bredd - 163 cm. Sängen kräver också två madrasser. Den klassiska pulverlackerade stålramen har en ren design.
  • " Tarva " - en budgetversion av en soffa med massiv tallram. Sänglängd - 214 cm, bredd - 167 cm. Denna enkla säng ser enkel och smakfull ut. Båda alternativen kommer att se bra ut i sovrummet, men de kommer särskilt att passa in i lantrummet.

Dessa modeller kan perfekt kombineras med andra möbler i motsvarande serie. Med hjälp av ytterligare volymetriska kuddar kan sofforna enkelt omvandlas till mysiga soffor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Varje modell är unik och bra på sitt eget sätt, men för att göra rätt val måste du bestämma vad som är rätt för dig. Soffan bör väljas beroende på för vilka syften den ska tjäna, platsen där du ska placera den, samt den ekonomi du har:

  1. Fråga dig själv hur ofta du kommer att lägga ut soffan. Fällbara modeller är mycket praktiska, särskilt om du inte har någon annanstans att ta emot gästerna som övernattar. Stationära modeller är dock mer praktiska och mer kompakta.
  2. Bestäm om du behöver extra förvaringsutrymme för tvätt eller andra föremål. Soffor med lådor är idealiska om du vill spara utrymme eller åtminstone garderob.
  3. Det kanske viktigaste att vara uppmärksam på är interiören. Välj färg och material på sofframen baserat på utformningen av rummet där du ska placera den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta recensionerna är mestadels positiva . Till exempel, enligt webbplatsen rekommenderas. ru "Hemnes" soffan är betygsatt av köpare till 4, 3 poäng. Brimnes -modellen har ett genomsnittligt betyg på 5 poäng av 5. Modeller med lådor rekommenderas att köpas som en säng för ett barn. Konsumenter noterar i allmänhet bekvämligheten, funktionaliteten, rymligheten och modern design . Det faktum att IKEA -soffan är riktigt enkel att montera, se nästa video.

En av nackdelarna med Ikea -märket, köpare överväger begränsningarna i individualitet och unikhet i form av massproduktion . En sådan nackdel kan dock knappast anses vara betydande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Utbudet av möbler i Ikea -butiker är ganska stort. På grund av produkternas mångsidighet är de lätta att passa in i interiören. Som nämnts ovan kan alla Ikea -soffor kombineras med andra produkter från motsvarande serie. Om du har valt en modell utan linnelådor, var uppmärksam på de separata sänglådorna.

Om du vill skapa mer mys och få soffan att se mer ut som en snygg liten soffa, lägg på kuddar och använd dem som ryggstöd.

Välj färgglada kuddar om du vill lägga till lite ljusstyrka och fokusera på en möbel, eller monokromatisk, som matchar rummets färgschema, för att inte fokusera på soffan. Du kan också dekorera dina möbler med ett elegant överkast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna "Hemnes" och "Firesdal" kan användas som en soffa i ett stort kök, eftersom de är utrustade med ryggstöd och inte kommer att se för "sovande" ut. När de är monterade kommer de att fungera som en plats vid bordet, men nu har gästerna kommit och genom att flytta bordet kan du enkelt ordna en extra säng. Lådor kan användas för att dölja till exempel överskott.

Bild
Bild
Bild
Bild

I barnrummet kommer soffor med lådor att se bra ut. För bekvämlighet, istället för kuddar, kan du placera plyschleksaker på den och gömma kuber och bilar i lådor.

Bild
Bild

Glöm inte dacha. Vilken som helst av sofforna är en bra lösning. Tarva -soffan är lämplig för ett rum med träväggar (vare sig det är ett timmerhus eller en skena). Tallmassivet är vad du behöver för en inredning i Provence, boho eller lantlig stil. "Hemnes", "Brimnes" eller "Flecke" är lämpliga för inredning i en mer modern eller neutral stil. Vita soffor kommer att se bra ut i ljusa rum.

Rekommenderad: