Soffkuddar: Nya Vårmodeller För Soffan "Baby" Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Soffkuddar: Nya Vårmodeller För Soffan "Baby" Med Egna Händer

Video: Soffkuddar: Nya Vårmodeller För Soffan
Video: Diana and Roma - Collection of the best Challenges for kids 2024, April
Soffkuddar: Nya Vårmodeller För Soffan "Baby" Med Egna Händer
Soffkuddar: Nya Vårmodeller För Soffan "Baby" Med Egna Händer
Anonim

Dekorativa element och dekorationer hjälper dig att snabbt uppdatera det välbekanta interiören och lägga till en touch av originalitet och friskhet: vackra gardiner, en ovanlig lampa, väggmålningar eller paneler. Detsamma gäller för renovering av möbler. Ljusa, fängslande accenter hjälper till att uppdatera soffan och uppmärksamma den: ett överkast, en filt, dekorativa kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dekorativa kuddar, som ett inslag i att dekorera stoppade möbler, dök upp för många hundra år sedan. De var sydda av siden, satin, brokad och trimmade med silver- och guldtrådar. De var en lyxartikel och hittades bara i palats eller hus med mycket rika människor. Efter hur många kuddar som fanns i ägarens arsenal var det fullt möjligt att bedöma graden av hans ekonomiska välbefinnande.

Dekorativa kuddar användes inte bara för dekoration. Mjuka, kompakta produkter användes för ridning, de kunde sänkas under kyrkliga ritualer. Slutligen, under vinterkylan, värmde de benen perfekt.

Idag finns dessa element i nästan alla hem. De används för att sova, bekväma och bekväma sittande i soffan, som en inredning. De utförs i olika former, har olika storlekar och sys av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

För stoppning används dynorna:

  1. Naturmaterial (dun / fjäder, bomull, bovete, ull). En kudde med bovetefyllning har en bra massageeffekt. Fjäder-, bomulls- och ullkuddar håller sig varma och ger en skön känsla när du rör dem.
  2. Konstgjorda fyllmedel.

Det senare inkluderar:

  • skumgummi (pålitligt, hållbart material, håller perfekt kuddens form);
  • latex;
  • minneskum (ett nytt generationsmaterial som kan ta huvudets form och försiktigt stödja det);
  • kokos;
  • polyuretanskum (används för ortopediska modeller).
Bild
Bild
Bild
Bild

Om kudden regelbundet används för att sova, är det vettigt att vara uppmärksam på fjäderblocken för att fylla den. De är ganska mjuka och bekväma. För att göra kudden styvare och hårdare kan ett lager kokosfibrer eller termofilt läggas till blocken.

För syöverdrag används starka och ganska hållbara material (gobeläng, flock, chenille).

Bild
Bild

När det gäller former och modeller där moderna dekorativa kuddar presenteras är följande alternativ de vanligaste och populäraste idag:

  • dumka (fyrkantig kudde);
  • Turkiska (kan vara fyrkantiga eller runda med motsatta veck eller samlade);
  • rulle (tät cylindrisk kudde, som placeras under benen eller nacken);
  • quiltad (modellen är dekorerad med dekorativa sömmar).

Förutom dekorativa egenskaper har soffkuddar också rent funktionella egenskaper. För att uppdatera din gamla favoritsoffa är det inte alls nödvändigt att byta den till en ny modell - det räcker med att köpa nya kuddar. Många tillverkningsföretag erbjuder flera alternativ för kuddar för "Malyutka", "Molodezhnaya", "Yubileinaya" soffor och andra modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer kuddar till en soffa måste du bygga på följande nyanser:

  1. Utnämning . Om soffan används för att sova och vila, bör dynorna vara tillräckligt mjuka, elastiska och av optimal storlek.
  2. Storleken . För en liten, snygg soffa är samma miniatyrdynor lämpliga. För rymligare och dimensionella möbler är det bättre att välja dekorativa element av en större storlek.
  3. Kontrast . För en ljus, mättad med färger och färger i interiören kan kuddar väljas i en mer lugn och återhållsam färg och vice versa.
  4. Form . För långsträckta rektangulära soffor passar långsträckta kuddar bäst. För en soffa i klassisk stil med höga böjda ryggar är fyrkantiga modeller perfekta, och skönheten i eleganta möbler med snidade ben är perfekt uppskjutna av rundade kuddar med dekorativa tofsar.
  5. Prydnad . Kuddarna kan vara vanliga eller tryckta. I en klassisk inredning ser ett blommigt eller geometriskt tryck bra ut, en orientalisk inredning kräver ett lämpligt mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det är väldigt enkelt att dekorera din interiör på ett originellt och ovanligt sätt - du kan göra en dekorativ kudde av valfri form, storlek och design med dina egna händer.

Här är några enkla och okomplicerade alternativ:

För att skapa en klassisk fyrkantig kudde måste du köpa polyuretan vaddering. Flera lager av detta material kommer att skapa en tuff, fjädrande kudde. Överdraget kan sys av örngott i teak eller annat lämpligt tyg. Ytterkåpan är sydd av ett speciellt klädselstyg, och för att göra det lättare att ta bort och tvätta är det nödvändigt att ha en dragkedja i sidan

Bild
Bild

Det är också enkelt att uppgradera fjäderkuddar. För att göra detta måste du köpa filt, polyuretanskum med god densitet och speciellt lim för det

Arbetsordningen är följande:

  1. Fjäderblocket är fodrat med filt på alla sidor.
  2. Med hjälp av lim bildas en polyuretanlåda - grunden för den nya kudden.
  3. Sedan sys två omslag - ett inre och ett yttre.
Bild
Bild

Att dekorera en färdig kudde är den mest kreativa och trevliga processen. Det är han som låter dig skapa en verkligt unik dekoration för din heminredning. För inredning kan du använda följande material och designalternativ:

  • monokromatisk och brokig fläta, med vilken du kan göra en vacker kant eller skapa en liten applikation;
  • kammusslor, lugg, spets, satinband, tofsar (används för att trimma kudden runt omkretsen);
  • materialbitar av olika färger och texturer (dekoration i "lapptäcke" -tekniken - ett lapptäcke);
  • knappar, strass, paljetter, stenar, metallnitar, pärlor, buggar;
  • Ansökan;
  • broderi;
  • handmålad;
  • användning av ett stickat eller virkat omslag.

Rekommenderad: