Soffa I Korridoren (56 Bilder): En Soffa I Modern Stil, Ett Soffskåp Med Plats För Skor, Smala Och Små Smidda, Trä, Designidéer

Innehållsförteckning:

Video: Soffa I Korridoren (56 Bilder): En Soffa I Modern Stil, Ett Soffskåp Med Plats För Skor, Smala Och Små Smidda, Trä, Designidéer

Video: Soffa I Korridoren (56 Bilder): En Soffa I Modern Stil, Ett Soffskåp Med Plats För Skor, Smala Och Små Smidda, Trä, Designidéer
Video: Brizley State montering 2024, April
Soffa I Korridoren (56 Bilder): En Soffa I Modern Stil, Ett Soffskåp Med Plats För Skor, Smala Och Små Smidda, Trä, Designidéer
Soffa I Korridoren (56 Bilder): En Soffa I Modern Stil, Ett Soffskåp Med Plats För Skor, Smala Och Små Smidda, Trä, Designidéer
Anonim

När du ordnar korridoren måste du välja sådana möbler där det är bekvämt att hänga ytterkläder, sätta skor och andra tillbehör. Och självklart behöver du en plats där du kan sätta dig ner för att byta skor eller vänta på andra familjemedlemmar. En rymlig och attraktiv soffa är en bra lösning.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och syfte

Hall - ett rum där människor tar av sig ytterkläder, skor, lämnar väskor och andra tillbehör. Mycket ofta blir det till ett skafferi, så för att undvika ett sådant problem är det värt att köpa en liten soffa, vilket är praktiskt och funktionellt.

Vad heter korridorssoffan? På grund av sin lilla storlek och rymlighet kallas det vanligtvis en minisoffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana soffor är vanligtvis utformade för bekväma påklädning av skor, och fungerar också som en prydnad av en attraktiv inredning. De kan också användas för att utföra sådana funktioner:

  • för förvaring av oanvända skor;
  • en separat plats för att hänga ett paraply;
  • lägg påsen;
  • placera små föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa mys och skönhet i korridoren bör du följa vissa regler för valet av denna typ av möbler för det här rummet:

  • Soffan är inte bara en liten bankettsoffa, utan bör ha en rymlig yta för olika små saker och bekväma sittplatser. Det upptar ett betydande område, så du bör överväga dess storlek innan du köper. Även en lyxig soffa kommer inte att ge dig nöje om den stör den fria rörligheten och tar upp det mesta av området.
  • En spektakulär produkt kommer inte att se vacker ut i en klassisk hall. Det är nödvändigt att välja en modell för den befintliga interiören.
  • Gängsoffan ska vara funktionell och på plats. Om rummet redan har en kantsten och en ottoman, behöver du inte heller sätta en soffa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag finns det ett stort utbud av soffor för korridoren. De skiljer sig åt i design, form, storlek, färg, syfte. Om du vill kan du till och med beställa en modell för ett enskilt projekt. Designern kommer definitivt att ta hänsyn till dina önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på modellens form finns det flera huvudtyper

Bäddsoffa

Skåpsoffan är ett utmärkt alternativ för en skohållare, eftersom den innehåller hyllor i botten och en rymlig låda, och är också utrustad med ett mjukt och bekvämt säte. Ett sådant skåp kan väljas även för små rum. Den är idealisk för förvaring av skor och en mängd tillbehör.

Den översta hyllan är utformad för att lagra små föremål eller du kan dekorera den med en vacker blomkruka.

Bild
Bild

Soffbänk

En soffbänk med plats för skor i utseende liknar en vanlig skohållare, men den har bara nödvändigtvis en mjuk sits ovanpå. Denna modell innehåller metallgaller under det vadderade sätet, där du bekvämt kan placera dina skor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffbänk

Soffbänken presenteras i form av en liten bänk, som kan vara antingen med eller utan rygg. Denna modell tar lite plats och kan användas för att lagra saker. Till exempel ser en bankett i form av ett bröst med en rymlig låda inuti ovanlig och snygg ut. För dekoration av sådana modeller används järnsmide eller träsnideri.

Smidda stoppade bänkar är mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små korridorer är smala soffor idealiska, eftersom de inte tar mycket plats och inte stör gången . Moderna modeller kan vara antingen låg eller hög rygg. Ovanför de låga sofforna kan du dessutom hänga en hylla för förvaring av små delar eller en spegel. Högryggsmodeller ger högsta sittkomfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Smidesjärnssoffor i korridoren präglas av elegans och skönhet . De tar oss tillbaka till renässansen med sina lyxiga vridna ben. Sådana modeller är idealiska för utförandet av barock-, Provence-, country- eller klassisk stil. De innehåller inte lådor eller hyllor, eftersom deras huvudsakliga syfte är bekvämlighet och komfort när du sitter, rumsdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av klassisk stil är en träsoffa ett idealiskt val . Det passar perfekt in i interiören, gjord i modern eller ekostil. En sådan soffa kommer att harmoniskt kombinera med andra trämöbler.

Träbanketter är utrustade med hyllor och lådor. De presenteras i en mängd olika modeller. Du kan välja en intressant soffa av modultyp med ett tillägg i form av en kantsten, eller köpa en minihall med spegel och bord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Eftersom korridoren vanligtvis är liten, erbjuder tillverkare av stoppade möbler soffor i kompakta storlekar .… De kan utformas för en eller två personer.

Hörnalternativ är mycket efterfrågade, vilket sparar utrymme i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små modeller ser snygga och graciösa ut och stör inte heller den fria rörligheten. De har vanligtvis en bredd på cirka en meter och ett djup på cirka 50 cm. Sådana mått gör att du bekvämt kan sitta i soffan och inte ta mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En soffa i en liten hall kan utrustas med låga armstöd eller utan dem.

Bild
Bild

En ramlös modell skulle vara ett utmärkt val. En kompakt halvcirkelformad soffa passar perfekt in i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna tillverkare av stoppade möbler erbjuder fantastiska och ovanliga modeller av soffor för korridoren med olika material. Sådana föremål inkluderar vanligtvis en sofistikerad ram och ett robust fjäderblock. Vid tillverkning av ramen används metall eller trä.

Vissa tillverkare erbjuder kombinerade ramar som är gjorda av träbjälkar och spånskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gängsoffor av naturligt trä hjälper till att ge mys och komfort i rummet . Många väljer miljövänligt material. Naturliga nyanser kombineras härligt med olika färgversioner av korridorerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallmodeller är hållbara och praktiska . De presenteras i form av en bänk med ett mjukt säte, som kan täckas med naturligt eller ekoläder. Metallsoffan innehåller också hyllor för förvaring av skor, krokar för väskor och ett fack för att placera paraplyer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Livslängden för stoppade möbler beror till stor del på klädseln när du väljer vilken som ska styras av din inkomstnivå:

Tapetmodellen kommer att vara ett utmärkt val för korridoren, eftersom den kännetecknas av dess praktiska och långa användningstid

Bild
Bild

En skinnsoffa anses vara inte mindre populär. Många soffor är stoppade i konstläder på grund av sitt charmiga utseende. Men tyvärr förlorar det snabbt sitt ursprungliga utseende. Det kan lätt repas eller fläckas, så detta material rekommenderas inte för användning i ett hem med små barn eller husdjur

Bild
Bild

Sätena till korridorssofforna kan klädas i olika tyger: flock, ull, bomull, sämsk eller velour. De kännetecknas av hållbarhet och praktiska egenskaper

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Ett brett utbud av snygga och attraktiva modeller av soffor i korridoren gör att du kan hitta det bästa alternativet för alla. För att göra rätt val bör du ta hänsyn till flera nyanser:

  • Soffan kommer att finnas i hallen, där alla kommer från gatan och klär av sig. Produktens material blir ofta smutsigt, så det är värt att välja en klädsel som är lätt att rengöra eller tvätta.
  • Kom ihåg att soffan kan skadas av spännen på dina skor eller väskor. Därför måste den vara robust och praktisk.
  • Eftersom vanliga korridorer är små i storlek, bör soffans dimensioner vara små. En hörn- eller tvåsitsig modell hjälper till att spara utrymme.

För att välja rätt soffa i korridoren bör du vara uppmärksam på materialens tillförlitlighet och hållbarhet, strukturella styrka och dess funktionalitet.

Bild
Bild

En kompakt soffa kommer att se bra ut i en ensemble med en garderob . Klädda möbler kommer att användas som plats för att vänta eller byta skor, och det kommer att vara bekvämt att placera ytterkläder, skor och olika småsaker i garderoben.

Bild
Bild

För alla korridorer kan du plocka upp en kompakt soffa som inte tar mycket plats. Det viktigaste är att göra sitt val, utifrån rummets form.

För en smal och lång korridor är en smal soffa med en extra låda för ett bekvämt läge med skor perfekt . Det är värt att välja modeller med en minimal inredning, tyngdpunkten bör ligga på enkelhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill uppnå en antik effekt är det bättre att köpa en smidd modell med snygg gravering och metalllådor.

Många lösningar är lämpliga för en fyrkantig hall. Du kan sätta en klassisk modell med en mysig och stor sittplats, eller en modern soffa med ottomaner. Valet av färgschema beror på det inre av rummet.

Bild
Bild

Moderna soffor är värda att köpa för en rektangulär hall . De kan ha svagt krökta linjer. Ett sådant utsökt element i interiören kommer att bli huvud accent. Valet av färger bör utföras beroende på vilken effekt du vill skapa. Soffor med röda eller orange nyanser ser ljusa och imponerande ut. För utförandet av fasthållna interiörer bör du föredra pastell eller mörka nyanser.

Bild
Bild

Om korridoren presenteras i en rund form eller icke-standard, är en rund soffa eller en liten ottoman perfekt . Interiören i korridoren kan vara antingen klassisk eller modern.

Bild
Bild

Om det finns en djup och bred nisch i korridoren, kan den användas för att placera soffskåpet. Under det bekväma sätet kommer det att finnas en låda för skor, och överst kommer det att finnas flera väggskåp för förvaring av olika småsaker.

En soffa av pallar kommer att vara mycket intressant.

Rekommenderad: