Modulär Hörnsoffa: Moderna Sorter, Modeller Och Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Modulär Hörnsoffa: Moderna Sorter, Modeller Och Tillverkare

Video: Modulär Hörnsoffa: Moderna Sorter, Modeller Och Tillverkare
Video: 200 Modern sofa set design ideas for living room interior designs 2021 2024, April
Modulär Hörnsoffa: Moderna Sorter, Modeller Och Tillverkare
Modulär Hörnsoffa: Moderna Sorter, Modeller Och Tillverkare
Anonim

För första gången dök modellhörnsoffor upp i Italien i mitten av 80-talet av förra seklet. Många köpare gillade dem för sin originalitet och särart. Många mjukvarutillverkare har börjat tillverka sådana ovanliga modeller.

Modulära hörnsoffor är mycket efterfrågade idag. Nästan varje tillverkare av stoppade möbler erbjuder i sitt sortiment flera modeller av bekväma och praktiska soffor i modulsystemet.

Bild
Bild

Särdrag

Den modulära hörnsoffan innehåller flera sektioner. Genom design liknar den mycket en konstruktör. Modulära soffor kännetecknas av avsaknaden av en strikt konfiguration, liksom styv fixering av sektionerna.

Hörnmodeller kan användas för att designa en mängd olika stilar. De passar perfekt in i det inre av vardagsrummet-köket, rymliga hallar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med modulära hörnsoffor:

  • produktens storlek är helt individuell. Du kan självständigt köpa det antal moduler som passar perfekt in i ditt rum. Vissa modeller innehåller cirka 60 sektioner. För ett rymligt vardagsrum kan du använda en kombination av 4 eller 5 moduler, som är idealiska för en studie, sovavdelning och titta på TV;
  • storleken på den utskjutande delen kan justeras. Vanligtvis innehåller den en rymlig låda för förvaring av sängkläder och saker, samt ett bekvämt skåp;
  • om så önskas kan du enkelt ändra modellens konfiguration. För att göra detta är det tillräckligt att skilja den ottomanska från hela strukturen;
  • hörnmodulen innehåller ofta en bekväm hylla där du kan markera olika småsaker;
  • vid behov kan alla soffmoduler anslutas säkert till varandra. Detta alternativ är idealiskt för ett hem där det finns små barn, eftersom de tar delarna med stort nöje;
  • vissa modeller har breda armstöd som används som soffbord;
  • kännetecknas av lätthet och enkelhet i transformation, kompakthet och funktionalitet;
  • en sådan modell är idealisk för zonindelning av rymliga rum, liksom för att spara utrymme;
  • moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av modeller, former, dimensioner.

Om vi pratar om nackdelarna med sådana soffor, uppstår svårigheter när man väljer moduler för små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller är inte billiga, eftersom tillverkare uppmärksammar designens tillförlitlighet, vilket möjliggör många permutationer.

Olika sorter

Den modulära hörnsoffan kännetecknas av originaliteten i strukturen, vilket gör att den kan modifieras. På grund av olika moduler kan strukturen förlängas, ytterligare element kan installeras och placeringsvinkeln kan också ändras.

Moderna stoppade möbler i hörnkonfiguration presenteras i två varianter:

  • Sektionsversionen inkluderar förekomsten av olika block som är sammankopplade. Det kommer att ta lite ansträngning att separera sektionerna eller byta dem.
  • Den transformerbara modellen kännetecknas av frånvaron av styv fixering av soffelementen. Med hjälp av speciella fästelement kan du enkelt byta ut vilken modul som helst, ändra vinkeln eller demontera de stoppade möblerna i delar. I det här fallet kan vissa modeller användas som oberoende element.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja rätt snittmodell för en viss interiör är det nödvändigt att inte bara vara uppmärksam på produktens klädsel utan också att ta hänsyn till måtten på rygg och armstöd samt djupet på sittplats.

Sektionstoppade möbler kännetecknas av sin mångsidighet, eftersom de låter dig skapa olika konfigurationer beroende på ägarnas önskemål.

En transformerbar soffa kan väljas för små rum, men du bör vara extremt försiktig för att inte överbelasta det inre av rummet med onödiga detaljer. Dessa soffor är idealiska för en mängd olika moderna stilar som minimalism, loft, modern eller högteknologisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och populära modeller

Många tillverkare erbjuder snygga och vackra modulära hörnsoffor, vilket ger köparna valfrihet. De mest populära och efterfrågade alternativen inkluderar följande:

  • Montreal är en hörnmodell som innehåller tre moduler: stol, hörn och kanapéer med ett rymligt fack för förvaring av sängkläder . Varje modul kan användas separat. Denna soffa finns i en mängd olika klädsel och texturer. Hörnstycket är universellt och kan placeras till höger eller vänster. Modellen presenteras i två färger och lockar uppmärksamhet med kombinerade tyger.
  • Relax är en hörnsoffa, som i jämförelse med den ovan beskrivna modellen har ytterligare två fåtöljer . Alla element kan läggas i en bekväm ordning. Produkten erbjuds i många färger och texturer. En modul tål en belastning på upp till 190 kg, eftersom den är utrustad med en förstärkt och pålitlig struktur. De föreslagna modifieringarna kan ha kanapéer av olika bredd.
  • Cormac är en modern minimalistisk soffa . Ekoläder används för klädsel, som kännetecknas av ökat slitstyrka. Produkten är utrustad med en bekväm delfinomvandlingsmekanism, som gör att du snabbt kan skapa en rymlig sovplats. Denna modell kännetecknas av modulernas ökade dimensioner, så den väljs ofta för ett rymligt vardagsrum. Tack vare användningen av modern teknik sjunker inte soffans säte även efter långvarig användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Farao är en lyxig hörnsoffa som utmärker sig med sin funktionalitet . Modellen innehåller ett litet soffbord i hörndelen och en annan rörlig typ i sidosektionen. Armstöden är tillräckligt breda för att rymma hyllor och en liten utdragbar stång. Farao hänvisar till dyra möbler, eftersom de är gjorda av trä (ek eller bok), vanligtvis täckta med tygklädsel, och äkta läder är extremt sällsynt.
  • Atlantis - denna modell erbjuds av en rysk fabrik för tillverkning av stoppade möbler som kallas "Sirius " … Soffan har två bordsskivor på båda armstöden. Det kännetecknas av närvaron av ett rymligt fack för förvaring av sängkläder. Tack vare de bekväma nackstöd på soffans baksida, som påminner om bilar, kan du vila bra efter en hård dag på jobbet. På grund av sin kompakta storlek är modellen idealisk för små rum. Den har två sektioner, som kännetecknas av en stark anslutning.
  • Premier är en bekväm och stor hörnsoffa . Det lockar uppmärksamhet med sitt attraktiva utseende, utrustad med en transformationsmekanism, vilket gör det enkelt att skapa en bekväm dubbelsäng. Det används ofta för att dekorera sovrum. Denna soffa kan användas för en bekväm sittplats för ett stort antal gäster på grund av närvaron av ett "utdragbart säte". Modellen innehåller två fack för förvaring av kläder och sängkläder. Fackens stora storlek är ett bra substitut för en liten garderob.
  • Monica är en modulär design som kännetecknas av en graciös och lätt form . Ytterligare komfort tillhandahålls av de mjuka sidoryggstöden, som presenteras i form av kuddar. Canapé -modulen är utrustad med en rymlig låda för förvaring av linne. Tillverkare erbjuder lyxiga alternativ i ljusa och mörka färger. Äkta läder eller konstläder används för klädsel. Vanligtvis presenteras en soffa utan koj.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om tillverkare av modulära hörnsoffor, bör du vara uppmärksam på vitryska märken. Fabriker i Vitryssland erbjuder modeller av utmärkt kvalitet, som kännetecknas av ett attraktivt utseende och är gjorda av miljövänliga material. Exempelvis utvecklades Premier -soffan av designarna på fabriken i Borovichi.

Den välkända vitryska tillverkaren "Laguna" erbjuder ett brett utbud av modulsoffor . Vid tillverkningen används olika typer av transformationer (franska, belgiska och amerikanska). Varje alternativ är användarvänligt och hållbart. För att fälla ut soffan måste du ta bort kuddarna och sedan ta ut fällmekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Den modulära hörnsoffan är idealisk för att dekorera interiörer i olika stilar. Men du bör vara försiktig när du väljer en modell så att den passar harmoniskt in i rummet.

Huvudkriterierna för att välja en modulär hörnsoffa:

  • rummets yta och modulernas storlek - stora sektioner dämpar närvaron av dekorativa element;
  • plats - det är värt att uppmärksamma hörnet där soffan kommer att ligga, och ta också hänsyn till vilken sida som kommer att förlängas;
  • produktens kvalitet och material - du ska inte köpa billiga analoger av modulsoffor, eftersom de mycket snabbt kommer att förlora sitt ursprungliga utseende och transformerande element kan misslyckas;
  • med begränsade ekonomiska resurser är det värt att köpa grundmodulerna och så småningom komplettera dem med ytterligare;
  • stilistiskt syfte - modeller av stoppade möbler ska harmoniskt passa in i det inre av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att den modulära soffan kan användas för att sova tack vare transformationsmekanismen. Uppfällning ska vara snabbt och enkelt. Den tvådelade soffdelen kan dras ut genom att dra i gångjärnet.

Det är värt att uppmärksamma den interna fyllningen av stoppade möbler. Många produkter inkluderar fjäder- eller fjäderlösa enheter. Skumgummi, syntetiskt vinterdämpare eller syntetiskt ludd används som fyllmedel. Varje material har fördelar, men det viktigaste är ett miljövänligt fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en soffa är det värt att ta hänsyn till vilket rum den kommer att ligga i. Till exempel för ett vardagsrum kan du välja en modell i en ljus färg som ser mer elegant ut. Ett mjukt hörn för ett barnrum eller sovrum ska lätt förvandlas till en sovplats. För köket är det värt att köpa praktiska och rymliga moduler.

Om du väljer rätt modulär hörnsoffa kommer den att glädja dig med sin ergonomi och funktionalitet.

Rekommenderad: