Lila Soffa (43 Bilder): En Lila Soffa Av Ekoläder I Inredningen Och Gardiner I Mörklila Toner

Innehållsförteckning:

Video: Lila Soffa (43 Bilder): En Lila Soffa Av Ekoläder I Inredningen Och Gardiner I Mörklila Toner

Video: Lila Soffa (43 Bilder): En Lila Soffa Av Ekoläder I Inredningen Och Gardiner I Mörklila Toner
Video: Stylish Purple Sofa Ideas. Purple Sofa Design for Living Room. 2024, April
Lila Soffa (43 Bilder): En Lila Soffa Av Ekoläder I Inredningen Och Gardiner I Mörklila Toner
Lila Soffa (43 Bilder): En Lila Soffa Av Ekoläder I Inredningen Och Gardiner I Mörklila Toner
Anonim

Lila är unik i naturen. Mängden nyanser ger otroliga möjligheter för icke-standardiserade inredningslösningar. Till exempel kan en lila soffa lägga till en verkligt unik charm i ett vardagsrum, sovrum eller vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Violett färg innehåller extraordinärt djup, bevarar hemligheter, är en "kunglig" nyans, bär anteckningar av mystik. Kanske kan vi säga att bitar av lila möbler kommer att uppskattas av passionerade, sensuella, självsäkra människor, liksom kreativa människor som strävar efter att hålla musan bredvid dem. Lila ger inspiration.

Men för all skönhet i lila, finns det betydande nackdelar. Det är ganska svårt att korrekt slå det i interiören . Det är nödvändigt att välja rätt färger som kommer att bli följeslagare, för att placera accenter, annars finns det risk för att få ett besvärligt, oattraktivt rum istället för den önskade fantastiska interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar och kombinationer

När du inreder ett rekreationsområde kan du säkert välja den mörkaste lila färgen. I ett par är djupblå väl lämpad för det, vilket bara kommer att betona lyxen i skuggan. Var inte rädd för att lägga till texturerade element här. Till exempel kommer tapeter med ett utsmyckat gyllene mönster att vara en bra följeslagare för en lila soffa och lägga till variation i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus och ovanlig lila kommer att se ut i kombination med turkos eller smaragd. Denna kombination kommer att lägga dynamik till vardagsrummet interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lila är en kombination i varierande proportioner av rött och blått. När lite mer vitt läggs till dem erhålls en lila nyans. Eftersom lila färgen är en ganska lugn och initialt ljus nyans av en kall underton, kan du inte begränsa dig till att använda den när du dekorerar ett rum. En lila soffa kan samexistera ganska harmoniskt med samma tapeter och matta, men användningen av andra färger kommer inte heller att vara överflödig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika nyanser ser harmoniska ut med den lila färgen.

Vitt är en säker satsning . Han kommer att fylla rummet med ömhet, lätthet. Lila i kombination med vitt öppnar sig och ger en unik känslig inredning. En enorm fördel med denna kombination kommer att vara att rummet i dessa färger kommer att verka större och fräschare. För samma ändamål kan du använda ljusgrå eller silver nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lila accent kan liva upp vardagsrummet i kombination med gula eller rosa nyanser . Så rummet kommer att bli tillräckligt ljust, där ägarna kommer att vilja återvända igen och igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också färger, i kombination med vilka lila i alla nyanser kommer att se en win-win.

Svart färg kommer att göra interiören djupare och ädlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den beige nyansen markerar djupet av den lila färgen, skapar en känsla av ömhet och ger hemkomfort.

Bild
Bild

Glöm inte att olika nyanser av lila passar bra med varandra . Du kan säkert välja lavendel- eller lila kuddar för en lila soffa, lila-blå blir en utmärkt följeslagare för en ljuslila eller lila ton.

Bild
Bild

Material (redigera)

Det är viktigt att komma ihåg inte bara om själva färgen, utan också om materialvalet från vilket soffklädseln kommer att göras. Möbler ska hålla så länge som möjligt och även harmoniskt passa in i det övergripande designkonceptet. Idag erbjuder marknaden ett stort urval av material, olika färger och texturer. Det är värt att överväga det mest intressanta av dem:

  • Läder . Det ädlaste och mest respektabla materialet. Den har en ganska hög hållfasthet och hållbarhet. Det kan vara antingen matt eller lackerat, präglat, med eller utan ritningar. Nackdelarna med detta material kan kallas höga kostnader och svårigheter att hitta rätt färg.
  • Ekoläder . När det gäller kvalitet och utseende är det inte sämre än naturläder, men det vinner avsevärt i pris och har den mest omfattande paletten av färger. Detta material behåller klädselns färg i många år, det är lätt att rengöra och miljövänligt. Detta material, med alla dess fördelar, har dock också en betydande nackdel: det är mottagligt för mekanisk skada. Med andra ord kan den repas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor med tygklädsel passar bra in i den klassiska inredningen i vardagsrummet eller matsalen. Följande är de vanligaste alternativen:

  • Velours . Ett tyg som innehåller bomull, samt viskos och polyester. En soffa av sådant tyg kommer att vara mjuk och bekväm, eftersom den har förmågan att behålla värme och släppa ut luft genom sig själv. Velourtyger har en utmärkt förmåga att behålla önskad nyans, vilket lovar en ljus, mättad färg länge. Av nackdelarna kan man särskilja det relativt snabba slitage och komplexiteten i rengöringen.
  • Sammet är ett elegant alternativ . Sammet är ett ädelt och "festligt" material. Denna klädsel kommer att vara den perfekta accenten och kommer att dekorera alla interiörer. Du måste dock komma ihåg att detta material kräver särskild omsorg. Direkt solljus kommer snabbt att blekna färgen, och en alltför mjuk och suddig textur kommer lätt att samla allt husdamm.
  • Gobeläng . Detta material används mycket ofta vid tillverkning av soffor i klassisk stil. Det började användas för stoppning av möbler sedan mitten av XIV -talet. Tapetet är starkt, hållbart och finns i många färger och alternativ med olika tryck. En obestridlig fördel är den speciella impregneringen med vilken vävtyg behandlas. Detta håller smuts ute. Den största nackdelen med sådan klädsel är att färgen bleknar tillräckligt snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Corduroy väljs också. Oavsett vilken klädsel som valdes är det nödvändigt att observera några enkla regler för att hålla soffan intakt under lång tid:

  • använd speciella rengöringsprodukter för möbler som är lämpliga för ett specifikt tyg;
  • försök att skydda soffans klädsel mot fukt;
  • skydda möbelytan från direkt solljus.

Olika sorter

Idag erbjuder marknaden ett stort antal soffor i olika former, färger och ändamål.

Det är värt att börja med det faktum att alla soffor är indelade i två typer:

  1. Med en fällmekanism.
  2. Alternativ som inte expanderar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt konstruktionstypen är sofforna indelade i tre grupper:

  1. Direkt - den traditionella typen av soffor, som är standard placerade längs väggen.
  2. Hörn - som namnet antyder är det hörnsoffor. Sådana soffor kan betydligt spara utrymme i rummet, så de är en bra lösning för små utrymmen.
  3. Trångsynt - soffor av denna design är installerade i rum på ett sådant sätt att de kan nås från vilken sida som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag blir anatomiska soffor mer och mer populära. Detta är en soffa med en hopfällbar struktur som förvandlas till en hel säng med en ortopedisk madrass.

När den är monterad är det en kompakt och bekväm soffa utrustad med en robust mekanism. Den är utformad för daglig utspelning.

Denna typ av soffa rekommenderas särskilt för personer med ryggradssjukdomar. Detta alternativ är också bra för dem som lider av sömnlöshet

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Efter att ha bestämt färg, klädselmaterial och sofftyp måste du bestämma vilken storlek du ska välja. Naturligtvis kommer områdets område att påverka valet starkt, eftersom ett rum som är helt rörigt med en soffa kommer att se ganska löjligt ut.

För ett genomsnittligt rum kan två storlekar på soffor vara mest relevanta: dubbel, vars längd oftast är 130-150 cm (från olika tillverkare) och tresitsiga-180-190 cm. Denna soffa, med tillräcklig bredd, kan fungera som en extra kaj även utfälld …

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för inre placering

Så, soffan är vald. Inte alla vet hur man kompletterar sådana möbler.

  • En lila klassisk soffa kommer att se bra ut om du kompletterar det inre av rummet med lavendelgardiner på fönstren.
  • De ljusare tonerna i den lila soffan kan framgångsrikt kompletteras med ljusvita gardiner.
  • Med tillräcklig användning av ljusa nyanser och inredning är gardiner gjorda av samma material som soffklädseln lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men feng shui kommer att berätta om placeringen av möbler. Mästare rekommenderar att du placerar soffan längs väggen framför ett litet bord, detta arrangemang kommer att bidra till korrekt rörelse av energiflöden . Med hänsyn till soffans färg kommer sådana möbler också att vara en utmärkt källa för att locka lycka och ekonomiskt välbefinnande till huset.

Rekommenderad: