Fällbar Hörnsoffa (57 Bilder): Utrullning, Glidning, Framåtvikt

Innehållsförteckning:

Video: Fällbar Hörnsoffa (57 Bilder): Utrullning, Glidning, Framåtvikt

Video: Fällbar Hörnsoffa (57 Bilder): Utrullning, Glidning, Framåtvikt
Video: Hacker made a Foldable Double Deck, AMAZING !!! 2024, April
Fällbar Hörnsoffa (57 Bilder): Utrullning, Glidning, Framåtvikt
Fällbar Hörnsoffa (57 Bilder): Utrullning, Glidning, Framåtvikt
Anonim

När du ordnar en lägenhet eller ett hus kan du inte klara dig utan bekväma stoppade möbler. När de tänker på att köpa produkter för avkoppling, först och främst, uppmärksammar de soffan, eftersom det inte bara skapar rummets allmänna utseende, utan är också en samlingsplats för alla hushållsmedlemmar. Nyligen har hörnsvikande soffor blivit mycket populära.

Bild
Bild

Särdrag

Hörnversionen av soffan har ett antal funktioner och fördelar i jämförelse med den konventionella modellen:

Den första skillnaden är designen av själva produkten, som kännetecknas av närvaron av ett hörnelement . Det kan vara rakt och fäst vid huvudstrukturen i en vinkel på 90 grader, eller det kan vara smidigt avrundat.

Ändringen beror på tillverkaren och modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av en sådan design gör att den kan placeras i den så kallade blindzonen, i hörnet. Det direkta alternativet att installera på en sådan plats fungerar inte på grund av bristen på ett hörnelement.

Dessutom är hörnsoffan lämplig för installation i nästan alla rum.

Bild
Bild

I ett litet vardagsrum kräver detta alternativ praktiskt taget inga extra möbler.

I vissa modeller är soffbord, ottomaner eller nischer inbyggda i sidoväggarna.

Bild
Bild

En hörnsoffa med fällmekanism ser bra ut i studiolägenheter . Förutom de direkta funktionerna kan du zonera utrymmet.

Det är med hjälp av det som det är möjligt att skilja matplatsen från rekreationsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte ytterligare en funktion i hörnsoffan . Det kan installeras inte bara i hörnet, utan också i mitten av rummet. Således kommer det inte att vara möjligt att installera ett direktalternativ - det kommer helt enkelt inte att se lika harmoniskt ut som en hörnsoffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av en omvandlingsmekanism gör denna soffa lämplig för användning som en bekväm sovplats . Närvaron av en omvandlingsmekanism i hörnsoffor gör att deras ägare inte kan spendera pengar på att köpa en säng, utan att skjuta upp besparingarna för andra behov.

Bild
Bild

Hörnsoffan, i jämförelse med den raka versionen, har på grund av sin design en stor kapacitet . Och själva platsen för samtalspartnerna bidrar till mer vänlig kommunikation.

Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många olika modeller av hörnsoffor. De skiljer sig alla i storlek, form, närvaro eller frånvaro av armstöd, typen av inbyggd transformationsmekanism, förekomst eller frånvaro av olika ytterligare element.

Bild
Bild

Till storlek

Om vi tar hänsyn till produktens storlek kan villkorliga hörnsoffor delas in i stora och små:

Den stora hörnversionen är perfekt för stora utrymmen. H Till exempel i en studiolägenhet. Med hjälp av det kan du inte bara zonera utrymmet framgångsrikt utan också rymma ett stort antal människor.

Detta alternativ är mycket lämpligt för en stor och vänlig familj som älskar att ta emot många gäster i sitt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett vardagsrum med blygsamma parametrar är en liten hörnsoffa lämplig . Även en så kompakt storlek på soffan kommer att göra rummet mycket mer bekvämt, och utformningen av rummet kommer att vara original och dyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Hörnsoffor skiljer sig inte bara i storlek utan också i form:

Nyligen, utöver de vanliga L-formade formerna, har halvcirkelformade versioner dykt upp . Hörnens släthet tar bort problemet med oavsiktliga blåmärken och skador. Produkter av denna form kan installeras i icke-standardrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer bekanta soffor med hörnplacering på höger eller vänster sida kan installeras i alla rum . Dessutom ger denna blankett användningen av soffan inte bara för sammankomster, utan också för att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom metoden att bilda en kaj

Enligt metoden för att forma en kaj, är hörnsoffor uppdelade i utrullning, glidning och framåtviktning:

En utrullningsbar soffa sparar betydligt utrymmet i rummet där den ligger . Med ett fast ryggstöd bildas den framtida liggplatsen efter sträckt sittställning.

Sätet rör sig framåt tack vare hjulen fästa i botten.

Bild
Bild
Bild
Bild

För glidande soffor bildas kajen genom att fälla ut den . Som regel är alla delar av soffan involverade i bildandet av sovytan. Det finns inga hjul för komponenterna, utfällning sker tack vare den inbyggda transformeringsmekanismen.

De framåtfällbara hörnsofforna har en struktur under sätet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare element

Förutom de viktigaste sorterna finns det hörnsoffor med olika ytterligare element:

Lådor för linne . De finns i nästan alla modeller och finns i hörnmodulen, där en extra sovyta är dold.

Bild
Bild

Förutom sänglådan finns det andra tillägg som: rörliga armstöd och nackstöd, inbyggda hyllor i sidoväggarna och hörnstyckena, justerbara ryggstöd och många andra tilläggsfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära system

Det finns modulära hörnsoffor som skiljer sig från andra modeller i sin ovanliga design. Modulära system, som främst installeras i vardagsrum, består av fristående sektioner, tack vare vilka du kan skapa vilken komposition som helst och med vilket hörnarrangemang som helst.

För bildandet av en kaj används sådana mekanismer som en utrullning, fransk mussla och amerikanska musslor.

Bild
Bild

Fällmekanismer

Hörnsoffor, som används inte bara för att sitta och samla gäster, utan också för en natts vila, har olika förvandlingsmekanismer.

Bild
Bild

Fransk hopfällbar säng

Moderna trendiga hörnsoffor är utrustade med en fransk hopfällbar säng, som sitter monterad under sätet. Mekanismen, vars grund består av en metallram, är antingen utrustad med ett fjädrande metallnät eller påmonterad rustning, tillsammans med en hållbar markis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva ramen är tillverkad av hållbara metallrör med en speciell beläggning . För styvhet och formhållning förstärks basen på den franska vikbädden med två tvärgående element. Nätmodellen finns i olika maskstorlekar.

Ju mindre cellstorlek, desto högre ortopedisk effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Madrassen, som ingår i den franska hopfällbara sängen, är tillverkad av polyuretanskum med en höjd av 6 till 10 cm . För modeller där basen är ett fjädrande nät tillverkas mer täta madrasser i jämförelse med modeller med en bas av lat.

Bild
Bild

Designen har tre veck . Huvuddelen vilar på en speciell monteringsvinkel, mitten och fotdelarna är installerade på metall U-formade ben. För att fälla ut det måste du ta bort kuddarna och andra ytterligare element från sätet, försiktigt dra mekanismen upp och mot dig, fälla ut alla delar av ramen, installera strukturen på benen.

Bild
Bild

Denna omvandlingsmekanism har flera fördelar:

  • Dess layout i längd tar inte mycket plats och förstör inte golvbeläggningen.
  • Själva strukturen är dold i modellens djup; inga speciella ansträngningar krävs för layouten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utdragbara modeller

Hörnalternativ med utrullningsmekanism är inte mindre populära. Det finns olika alternativ för en utdragbar mekanism. Bädden rullar framåt tillsammans med fyllmedlet, eller sovlådan rullar ut, på vilken madrassen läggs ovanpå.

Denna vanliga typ av transformation är mycket tillförlitlig och är utformad för daglig användning.

Bild
Bild

För att fälla ut soffan behöver du bara dra den främre delen mot dig med den bifogade öglan och den främre halvan, fäst vid de andra två, kommer att rulla framåt och bilda en plan yta som används senare för att sova.

Urvalstips

När du köper en hopfällbar hörnsoffa måste du vara uppmärksam på ramen och klädseln:

  1. Ramen är gjord av trä, metall och spånskiva . De varierar alla i pris, styrka och hållbarhet.
  2. Kostnaden för en träram beror direkt på vilken träslag som används för tillverkning . Stommar av bok, ek och ask är särskilt hållbara. Produkter från dessa raser utmärks dock av ett högt pris. Billigare ramar är gjorda av barrträ. Förutom dem används björk i produktionen, vilket kännetecknas av dess hållbarhet och låga pris.
  3. Ett alternativ till en träram är en metallkonstruktion . Metallramen tål allvarliga belastningar och deformeras inte på länge.
  4. Spånskivans ram är instabil och kortlivad . Det enda plus för denna design är dess låga kostnad. Därför, när du köper en hörnsoffa, bör du föredra en modell som kommer att ha en ram antingen av trä eller metall.
Bild
Bild

Som fyllmedel kan polyuretanskum, latex eller ett fjäderblock användas:

  • Om du föredrar PPU , då måste du vara uppmärksam på tjockleken på detta material och densiteten. Ju högre indikatorer, desto längre håller soffan utan att förlora dess funktionalitet.
  • Om ditt val föll på modellen med ett fjäderblock , då skulle det bästa alternativet vara en soffa med ett oberoende fjäderblock. Fjädrarna i ett sådant block komprimeras oberoende av varandra, på grund av vilka de är mindre mottagliga för deformation och bättre följer kroppens konturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en klädsel är det nödvändigt att ta hänsyn till var soffan kommer att stå och i vilken kapacitet den kommer att användas oftare:

Om installationen planeras i en studiolägenhet där köket inte är åtskilt från resten av utrymmet med en dörr, då bör ett tyg som inte absorberar lukt väljas.

Dessutom är det bättre om klädseln behandlas med en speciell impregnering, till exempel teflon, vilket gör tyget vattenavvisande.

Bild
Bild

Om hörnsoffan ska användas som en permanent säng , då ska tyget vara mjukt, men samtidigt motståndskraftigt mot nötning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typen av omvandlingsmekanism spelar också roll när du köper en hörnsoffa:

  • Om produkten inte är planerad att läggas ut varje dag, kommer alternativet med en fransk hopfällbar säng att göra.
  • En utdragningsmekanism är lämplig för daglig användning. Det är hållbart, starkt och ytan som bildas vid utfällning är platt.
Bild
Bild

Du kan välja det bästa alternativet för en hörnfällbar soffa om du ordnar alla prioriteringar korrekt och tar hänsyn till alla detaljer.

Rekommenderad: