Modulära Soffor (75 Bilder): Ramlös Soffa För Vardagsrum Med Sovplats

Innehållsförteckning:

Video: Modulära Soffor (75 Bilder): Ramlös Soffa För Vardagsrum Med Sovplats

Video: Modulära Soffor (75 Bilder): Ramlös Soffa För Vardagsrum Med Sovplats
Video: lyxig klassisk säng,klassisk soffa,klassiska hemmöbler,möbler i guldblad,Italienska möbler,Kina 2024, April
Modulära Soffor (75 Bilder): Ramlös Soffa För Vardagsrum Med Sovplats
Modulära Soffor (75 Bilder): Ramlös Soffa För Vardagsrum Med Sovplats
Anonim

De viktigaste parametrarna som konsumenterna uppmärksammar vid köp av stoppade möbler är komfort och stil. Fler och fler människor föredrar att designa rum i modern stil och kombinera det med inslag av klassiker eller eklekticism. Kända möbler är ett minne blott, och dess plats intas av praktiska designer -soffor.

Bild
Bild

Generella egenskaper

Modulära soffor består av individuella moduler som skiljer sig från varandra i storlek, funktion och form . Kompositmoduler kan också skilja sig åt i bredd, sittdjup och rygghöjd. Det finns mönster där den ena sidan har en hög transformerande rygg, och den andra består av puffar och är ett ganska lågt element.

Det visar sig att modulära soffor i deras mekanism har olika block (moduler) som utgör huvudstrukturen.

Bild
Bild

Efterfrågan på modulära mönster ökar varje dag. Ett brett sortiment gör att varje kund kan hitta en modell som uppfyller hans krav. Praktisk, funktionalitet och originalitet i utförandet gör den modulära soffan till en av de mest efterfrågade inredningsartiklarna.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Placeringen av modulstrukturen är inte alltid begränsad till en strikt definierad konfiguration . I de flesta möbelutställningar som är specialiserade på försäljning av moduler eskorteras köpare till designern. Specialisten hjälper till att bestämma modellens design, funktionalitet och dimensioner så att den helt uppfyller kundens önskemål.

Bild
Bild

Vissa modulkit kan bestå av mer än 50 olika element som är anslutna till en gemensam struktur. Det vore mer korrekt att kalla en sådan soffa för ett modulsystem , som också kan bestå av en puff med kuddar, en ottoman, en fåtölj, ett bord, en förvaring för sängkläder och allt som den framtida ägaren kan behöva.

Bild
Bild

Det modulära systemet kan komponeras på dussintals olika sätt, vilket gör att du regelbundet och enkelt kan ändra layouten på rummet, vilket ger variation till interiören. Böja i alla riktningar, ändra längd och bredd - allt detta är möjligt på grund av den modulära designen.

Bild
Bild

Olika sorter

Modulära system kännetecknas av sin konfiguration och geometriska design . Närvaron av inbyggda hyllor, bord och förvaringsfack avgör tillhörigheten till den framtida modellen. Vissa soffor är designade för vardagsrum, andra är mer lämpliga på kontoret, medan andra är ett bra komplement till sovrummet och ersätter sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunduppsättningen för ett modulsystem innehåller vissa element:

  • Hetero . De består av ett säte, från vilket du kan få en soffa av valfri längd;
  • Hörn . Används som hörn och hjälper till att omforma strukturer;
  • Osmansk säng eller stol . Tjäna som ytterligare sovplatser;
  • Armstöd … Dela in soffan i segment, kan innehålla förråd;
  • Puff - oberoende säte.
Bild
Bild

Tvärsnitt

Modulära soffor skiljer sig åt i konstruktionstyp, den kan vara styv eller lös. Med en styv struktur är modulerna initialt anslutna, strukturen används i sin ursprungliga form . Denna modell kallas snitt. Enligt projektet, som ritades av konstruktören, är strukturelementen stadigt fixerade under montering. En stel soffa kan inte demonteras eller designas om.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansatt

Kompositmodulsystem har i sin tur fria modulfästen. Komponentdelarna är inte anslutna till varandra, soffans form kan ändras efter behag, utan mycket ansträngning. Du kan gradvis köpa ytterligare moduler för en sådan soffa.

Puffar, fåtöljer och ottomaner används som separata bitar av stoppade möbler och kopplar dem från den allmänna strukturen.

Bild
Bild

Radiell

Den icke-standardiserade formen på inredningsartiklar väcker alltid uppmärksamhet och ser ovanlig ut. Så, radie soffor har blivit en trend de senaste åren. Sitsen, böjd i en båge med en liten eller uttalad krökning, ger interiören ljushet och luftighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den radiella modulsoffan hjälper till att markera det centrala området och betonar utrymmet i den. Strukturens form beror på böjningsvinkeln eller radien, som sträcker sig från 10 ° till 180 °. Antalet moduler påverkar storleken. En radiell soffa kan innehålla armstöd, förvaringssektioner och andra ytterligare detaljer, den rundade formen berövar den inte dess funktionalitet.

Bild
Bild

Med en ottoman

Många tillverkare hänvisar till en modulär soffa med en ottoman som fristående modeller. En ottoman kan inte bara bli en extra sittyta, utan också en fullfjädrad kaj under omvandlingen av systemet. För sammansatta modeller kan du ändra positionen för ottomanen och dess geometri. Det extra planet blir en utmärkt del av en bekväm sovmodul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Modulära soffor ser bra ut i alla rum, vare sig det är ett kontor, ett café eller ett mysigt vardagsrum, så de utmärks av sitt syfte:

  • Hyllor för förvaring av sängkläder är på sin plats i ett modulsystem som är utformat för en bar.
  • Om det här är en soffa för ett sovrum, är det nödvändigt att ta hänsyn till möjligheten att placera sovmodulen och välja den mest optimala sönderdelningsmekanismen, till exempel "delfin" eller "euro-bok".
  • En kontorssoffa ska ge klädsel av hög kvalitet och ett stort antal sittplatser.

Typerna och antalet moduler beror enbart på soffans syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet

Den modulära soffan ser snygg ut i vilken inredning som helst. Den höga komforten och funktionaliteten gör den till en oumbärlig möbel i vardagsrummet . Ett tomt hörn i ett litet rum fylls perfekt med en hörnmodulär design.

Bild
Bild

En L-formad fällbar soffa med sovplats kommer att spara plats i ett litet rum och kan vara en underbar säng för gästerna. Vissa modeller låter dig bekvämt rymma upp till fem personer på en soffa. I ett stort vardagsrum kan du placera mer ovanliga mönster av soffor, med deras hjälp kan du dela in rummet i flera zoner.

Bild
Bild

För kontoret

Interiören på kontoret är företagets visitkort. Därför är det mycket viktigt att ge rummet ett respektabelt utseende.

Bild
Bild

Klädda möbler på kontor utsätts för mer stress än hemma . Huvuduppgiften för en kontorssoffa är en bekväm plats för kunderna. För att soffan ska fungera länge och behålla sin presentabilitet använder designers speciella klädmaterial.

De kännetecknas av höga vattenavvisande och slitstarka egenskaper.

Bild
Bild

Lädersoffan på kontoret ser snygg och lakonisk ut . En sådan soffa är mycket praktisk och räcker tillräckligt länge med rätt vård. Budgetalternativ inkluderar modulära ekolädersystem.

Att ta hand om hudersättningar är mycket lättare.

Bild
Bild

Vid val av tygklädsel ges modeller med teflonbeläggning eller speciell smutsavvisande impregnering. Material som flock, jacquard och tapet anses vara hållbara och hållbara. Färgschemat och utformningen av kontorsmodulsystemet kan bero på kundens individuella preferenser eller stilen i vilken rummet är inrett.

Bild
Bild
Bild
Bild

För baren

Barmöbler bör också vara hållbara, praktiska, motståndskraftiga mot olika påverkan, hållbar konstruktion och närvaro av ytterligare fästelement som ökar livslängden.

Bild
Bild

Det är bättre att välja ramen på modulsystemet för stången av trä eller metall. Ekoläder är perfekt för klädsel, det absorberar inte lukt och är lättskött. Teflonmaterial och jacquard ser också ergonomiska ut. Soffans design bör väljas med hänsyn till institutionens stilistiska inriktning.

Om kuddar finns tillgängliga är det bättre att föredra små storlekar så att besökarna bekvämt kan ta emot.

Bild
Bild

Form

Oavsett rummets layout kan du enkelt välja ett modulsystem med vilken geometri som helst. Tillverkare erbjuder ett urval av element i olika former:

  • hörn;
  • rektangulär;
  • U-formad;
  • fyrkant.

Möbelbutiker erbjuder köparen att montera sin egen konfiguration från de tillgängliga modulerna.

Bild
Bild

Om klienten vill köpa en mer komplex design, kommer designern till undsättning . Med hjälp av den virtuella designern kan du designa runda och zigzagsoffor, men med en rak sektion, där en sovmodul kan placeras. Det kommer att finnas utrymme i projektet för alla typer av ytterligare sektioner som kunden önskar.

Bild
Bild

Den konstruerade "konstruktören" kan vara av alla storlekar. Kompositmodulstrukturer kan ändra form beroende på ägarens önskemål. Sektionssoffor har i sin tur en design som redan definierats under montering.

De har ofta en L-formad eller rak form, men i sällsynta fall är de runda eller halvcirkelformade.

Bild
Bild

Material (redigera)

Modulära soffor skiljer sig inte bara åt i olika former, storlekar och installationsvarianter, utan också i ett brett utbud av material som tillverkaren använder när man skapar moduler.

Bild
Bild

Ram och fyllning

Huvuddelen av soffan som tar upp det mesta av belastningen är ramen. De mest pålitliga materialen för tillverkning av ramen är ek, bok och tall. Men metallramen är inte mindre praktisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av fyllmedel för modulsoffor:

  • Fjäderbelastad;
  • Fjäderlös.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fjädermekanismen är i sin tur indelad i beroende och oberoende . Det beroende fyllmedlet är en uppsättning sammankopplade fjädrar, när hela blocket i modulen böjer sig under tryck på en av dem. Med ett oberoende system appliceras trycket endast på de applicerade fjädrarna, resten förblir i sitt ursprungliga tillstånd.

Bild
Bild

Följande används som de viktigaste fjäderlösa fyllmedlen:

  • Syntetisk dun;
  • Sintepon;
  • Polyuretanskum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje material har sina egna fördelar. Men polyuretanskum kännetecknas av ökad styrka och tillförlitlighet. Det finns oftare i modulära system med ovanliga former, eftersom det är lättare att ge polyuretanskum sin ursprungliga geometri.

Ramlös

Ramlösa soffor utmanar standarddesigner. Tack vare deras ovanliga utseende kan du enkelt skapa en avslappnad och mysig atmosfär i ditt vardagsrum eller kontor. Det säregna med denna typ av modulsystem ligger i deras namn.

Bild
Bild

Frånvaron av en ram gör att du kan skapa en lätt struktur som behåller sin form väl . De ramlösa soffmodulerna består av ett inre lock fyllt med expanderad polystyren. Det andra omslaget, kallat ytterkåpan, är tillverkat av vattenavvisande tyg.

Bild
Bild

Klädsel

Valet av material och dess färger för klädsel bör göras med hänsyn till hela rummets färgschema . Element i ett modulsystem kan antingen ha en färg eller kombinera flera nyanser. En soffa i neutrala färger kommer perfekt att komplettera en ljus inredning, men lugna toner, tvärtom, låter dig experimentera med att välja färg för en modulär soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativt konstläder och naturmaterial förlänger livslängden, de flesta köpare föredrar dem. Mocka, jacquard, corduroy, flock, konstläder eller naturläder är de mest populära klädmaterialen.

Bild
Bild

Modulära system gjorda av läder ger rummet soliditet . Men huden kräver noggrann vård, annars förstör den snabbt utseendet. Ägare av soffor i äkta läder måste beväpna sig med speciella rengöringsmedel.

För dem som inte är redo för vanlig vård är konstläder lämpligt.

Bild
Bild

Jacquard som ett stoppmaterial i klassisk stil ser sofistikerat ut. Folk har ökat hållbarheten. Materialet är opretentiöst i underhåll och har en mjuk och sammetslen yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fläckar och smuts från flocken kan enkelt avlägsnas med konventionella rengöringsmedel. Husdjursägare föredrar detta material, det lämnar inte märken av klor och tänder.

Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på en modulär soffa beror på designfunktionerna och antalet ytterligare element . Innan du köper bör du göra mätningar av utrymmet och bestämma önskad funktionalitet i soffan. Mängden utrymme som används beror på typen av blockanslutning. Olika typer av modeller har sina egna dimensioner.

Till exempel har en modul som kan transformeras från en landning till en kaj en demonterad längd på 2,4 meter och en bredd på 1,5 meter.

Bild
Bild

I små rum finns det risk för överbelastning av interiören med en stor soffa. För sådana rum är en U-formad eller hörnsoffa lämplig. Standardstorlekarna för sådana modeller varierar: djup från 90 till 100 cm, sängbredd från 130 till 160 cm och längd från 180 till 220 cm.

Detta modulsystem är en bra lösning för små lägenheter.

Bild
Bild

Det är lättare att välja en modulsoffa för rymliga rum. Dess storlek beror på antalet sittplatser och ytterligare element som en minibar, ett inbyggt bord och till och med en hemmabio.

Bild
Bild

Modulära soffor utrustade med moderna prylar är inte ovanliga. Detta modulsystem kallas också "smart". Förekomsten av trådlös laddning, ett musikcenter, en kontrollpanel för lampor kallas unika alternativ. Men varje dag utrustar fler och fler tillverkare sina produkter med sådan funktionalitet.

Färglösningar

En soffa är ett viktigt element i alla interiörer. Efter att ha bestämt funktionaliteten, måtten och klädmaterialet är det viktigt att välja färgen korrekt. Designers har utvecklat fem grundläggande koncept som hjälper dig att välja färgschemat för modulsystemet för alla interiörer:

Kombinerad . En kontrastfärgskombination är ett intressant designdrag, till exempel i ett rum med lila väggar kan du placera en grön soffa.

Bild
Bild

Svartvit … Strukturens färgschema sammanfaller med huvudfärgerna i interiören, skillnader är tillåtna i nyanser. En kombination av persikaväggar och mjuk orange klädsel.

Bild
Bild

Färgad … En ljus färgad soffa i ett neutralt rum. Du kan också plocka upp flerfärgade moduler genom att intelligent kombinera färger.

Bild
Bild

Neutral . Grå eller vit klädsel i harmoni med inredningens huvudfärger.

Bild
Bild

Neutral i en färgglad inredning . En svart eller vit soffa är ett vackert och snyggt föremål med ljusa färger på andra inredningsartiklar.

Bild
Bild

Stilar

Minimalism

I en modern, minimalistisk inredning kan en modulär soffa bli en kontaktpunkt. Multifunktionalitet och avsaknad av onödiga detaljer är huvuddragen i både minimalism i interiören och modulsystem. Dolda förvaringssystem, enkla men bekväma funktioner i modulära soffor kommer att vara ett bra komplement till en minimalistisk stil.

Bild
Bild

Skandinavisk stil

Den skandinaviska stilen gynnar också ledigt utrymme och praktiska egenskaper. Vi kan säga att den skandinaviska stilen är en unik kombination av loftstil och minimalism. Möblerna i denna inredning kännetecknas av kvalitet och miljövänlighet, och soffan är nyckelobjektet. Ett modulsystem med enkla linjer och nyanser av grått, grönt, senap och rött ger liv åt skandinavisk stil.

Bild
Bild

Provence

Modulära ljussystem i Provence-stil lägger till atmosfären i ett gammalt franskt hem i alla rum, vare sig det är ett vardagsrum, sovrum eller kök. Naturmaterial, bleka färger och en enkel design av den modulära soffan kommer att bevara en lätt rustik touch, vilket kommer att skapa en atmosfär av komfort och värme i huset. I Provence -stil ges naturliga nyanser: ljusblå, lavendel, mjölkvit, persika och beige.

Bild
Bild

Östlig stil

Den orientaliska stilen i inredningen ser väldigt exotisk ut: hieroglyfer, ovanliga mönster - en bekväm, men samtidigt extravagant miljö. Det är svårt att föreställa sig en fullständig bild av en orientalisk inredning utan en lämplig soffa, som spelar en viktig roll i det inre av rummet. I orientalisk stil ska en modulär soffa kännetecknas av låga höjder, ljusa och rika färger och ett stort antal kuddar med broderi och invecklade prydnader.

Bild
Bild

Urvalstips

Modulära soffor ser ergonomiska ut i nästan alla utrymmen. Men det finns några begränsningar för inredning. Modulära möbler passar perfekt in i modern inredning - högteknologisk, modern, loft och minimalism . Men i lantlig eller retrostil, liksom i några klassiska inredningsriktningar, kommer en modulär soffa att se ut som en främmande möbel.

Innan du köper krävs en objektiv bedömning av interiören där soffan kommer att ligga.

Bild
Bild
Bild
Bild

En modulär soffa kan verka för skrymmande och besvärlig eller omvänt liten och olämplig om utrymmet mättes fel. Det är nödvändigt att inte bara ta hänsyn till längden på väggarna och dörröppningarna, utan också det lediga utrymmet som kommer att finnas kvar efter att soffan installerats . Om designen möjliggör transformation och en hopfällbar sovmodul måste dessa parametrar också beaktas.

En korrekt bedömning av förhållandet mellan måtten på möbler och rummet gör att du kan välja ett modulsystem som passar perfekt in i interiören.

Bild
Bild

När du väljer en soffa med en sovmodul bör modeller med ortopedisk bas ges företräde . När den är utfälld är strukturen oftast en kvadrat eller rektangel. Sådana moduler är lämpliga för daglig hälsosam sömn. Men ganska ofta finns det radiella modulsoffor, som vid demontering har formen av en cirkel eller en oval, med lämpliga dimensioner av en koj, de är också bekväma för avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Ägarna till modulsystem skriver om fördelarna de fick efter att ha köpt soffor. I kundrecensioner betonas att soffan kan installeras i alla rum och elementen kan användas i olika varianter.

Bild
Bild

De mest positiva kommentarerna lämnas av ägarna till små lägenheter . Modulära möbler gav dem möjlighet att spara utrymme tack vare de rymliga förvaringsfacken och kompaktiteten hos den valda modellen.

Bild
Bild

Närvaron av en sovmodul och fack för förvaring av filtar och kuddar är ett stort plus för dem . Möjligheten att självständigt utveckla soffans design och med tiden komplettera strukturen med ytterligare moduler gjorde också ett positivt intryck och fungerade som ett tungt vägande argument för köpet.

Bild
Bild

De flesta av de positiva recensionerna avser modulsoffor tillverkade i Italien . De, enligt köpare, utmärks av sin multifunktionalitet, mångsidighet och ursprungliga design. Italienska soffor är av utmärkt kvalitet, de flesta tillverkare använder naturmaterial, vilket garanterar tillförlitlighet. Dessa modeller är mycket efterfrågade bland köpare.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Det modulära hörnsystemet är idealiskt för ett vardagsrum i Provence -stil . Interiören, gjord i beige toner, skapar en känsla av komfort och lätthet, och soffan i mitten av rummet delar visuellt upp rummet i en matplats och en relaxavdelning.

Bild
Bild

Denna inredning är strikt inredd enligt kanonerna i den skandinaviska stilen: träiga nyanser, mjuka linjer och minimalism som finns i denna riktning … En modulär soffa blir en ljus accent i inredningen.

Detta är ett bekvämt område för avkoppling och möten med nära och kära.

Bild
Bild

Frånvaron av hörn och hårda linjer, graciösa silhuetter och kurvor i kombination och minimalistisk design skapar en unik atmosfär som utjämnar konflikter och spänningar, påverkar den psykologiska nivån och lugnar.

Bild
Bild

Soffan ser fantastisk ut i en minimalistisk inredning, och enkelheten i dess funktionalitet är slående . En lite futuristisk form ger interiören en organisk look.

Rekommenderad: