Sovsofa (78 Bilder): Dubbel- Och Enkelsoffa Med Stor Kaj, Smala Och Små Modeller För Vardagsrummet

Innehållsförteckning:

Video: Sovsofa (78 Bilder): Dubbel- Och Enkelsoffa Med Stor Kaj, Smala Och Små Modeller För Vardagsrummet

Video: Sovsofa (78 Bilder): Dubbel- Och Enkelsoffa Med Stor Kaj, Smala Och Små Modeller För Vardagsrummet
Video: Top 10 best sofa beds for living room review in 2021 2024, April
Sovsofa (78 Bilder): Dubbel- Och Enkelsoffa Med Stor Kaj, Smala Och Små Modeller För Vardagsrummet
Sovsofa (78 Bilder): Dubbel- Och Enkelsoffa Med Stor Kaj, Smala Och Små Modeller För Vardagsrummet
Anonim

En sovplats är en av de viktigaste och nödvändigaste möbler och hushållsartiklar. Sovutrymme är faktiskt nyckeln till det nygifta parets lycka. Hur väljer man en soffa med sovplats och inte gör ett misstag?

Bild
Bild

Särdrag

Sängen i alla åldrar ansågs vara en av få oönskade möbler. Lyckligtvis har dessa tider sjunkit i glömska och nu kan du istället för skrymmande sängar använda mycket bekväma soffor som tar upp halva utrymmet.

Sovsoffor är idealiska inte bara för en liten studiolägenhet, utan också för en plantskola och för det vanligaste sovrummet! Soffor kan till och med betraktas som en fullvärdig sovplats, eftersom modeller av hög kvalitet inte kan ge sömn sämre än på en traditionell säng, på grund av fjädrarna som minskar belastningen på ryggraden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta soffor är vikbara, därför kan liten storlek och funktionalitet läggas till de absoluta fördelarna - under dagen kan du dricka te medan du sitter i soffan och sova där på natten . Många prototyper är utrustade med rymliga linne lådor, som omedelbart tömmer garderoberna och gör att du kan städa upp flera gånger snabbare! Dessutom tillåter soffan dig inte längre att spendera pengar på överkast - de flesta av klädseln ser väldigt estetiskt tilltalande ut och kommer lätt att passa in i vilken inredning som helst.

Om en hopfällbar soffa inte behövs för att spara utrymme kan du göra en hel komposition från soffan och sängen, som är precis lagom att dekorera med banketter, blommor, små skulpturer. Klassikern i genren blir soffan vid foten av sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En soffa med sovplats, som en vanlig säng, kan hålla i ett par decennier. Men det är nödvändigt att uppmärksamma det faktum att klädsel av låg kvalitet kan påverka hälsan negativt och orsaka ryggont, och en dålig mekanism kan "fastna" när den utvecklas.

Olika sorter

Det finns många soffor. Alla kan kombineras i flera undergrupper.

Med antalet sängar

  • enda - har en sektion, utformad för att sova en person;
  • ett och ett halvt sover - en och en halv sektion, bekvämare än singel;
  • dubbel - två sektioner, avsedda för två, om så önskas, kan ett annat barn / husdjur passa;
  • dubbel - två uttalade sängplatser, i mitten kan det vara obehagligt;
  • med en stor kaj - ser ut som en enkelsäng, men mycket bredare och vid behov kan någon annan sitta. Kanten kan vara antingen bred eller lång, beroende på kundens preferenser;
  • med två separata (separata) kojer - perfekt för en plantskola eller för att hyra en lägenhet;
  • tre sängar - fokuserat på tre personer, vanligtvis köpt av familjefolk som behöver mycket plats för att sova;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom demonteringsmekanism

  • glider framåt - en del av sätet går helt enkelt framåt, designen är inte alltför pålitlig;
  • eurobok - det vanligaste alternativet. Extremt lätt att demontera och extremt hållbar konstruktion. För att öppna behöver du bara dra ut botten av soffan och installera ryggstödet på plats. Ett minimum av rörliga delar garanterar att saken kommer att hålla mycket länge;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • med vilstol - ryggstödet lutar sig bakåt och fotstödet sträcker sig, vilket ger fullständig komfort;
  • strömavtagare - även kallad "tick-tock". Den har en modern design och bekvämlighet, layoutmekanismen kommer inte i kontakt med golvet, vilket undviker repor på beläggningen. För att göra produkten till ett sovutrymme måste du höja sätet och dra det mot dig, sänka madrassen till det resulterande utrymmet;
  • dragspel - en soffa med en platt säng. Dess mekanism liknar ett dragspel, vilket gav designen dess namn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Även med en, två eller tre bäddar förblir soffan alltid en soffa, och dess huvudsakliga syfte är en plats att sitta på. Det finns väldigt många typer av sådana produkter och alla kommer att hitta det han behöver specifikt.

  • På balkonger och loggior små ottomaner kommer att göra. Du kan alltid lägga dig ner på dem, ta en tupplur och till och med sova, men de tar inte mycket plats. Kanske kommer loggian att bli en separat gästplats.
  • Möblerna har ingen könsindelning, men om du vill kan du alltid välja en mer "tjejig" (mjuka pastellfärger, med utarbetande av små detaljer) - för tjejen och "pojkaktig" (mer återhållsamma, kanske strama mörka nyanser och utan mycket dekoration) - för unga män och. För tonåringar är möbler med lätt design, till exempel "Eurobook", mer lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inom köksdesign eller en matsal, kommer enkla modeller med klädsel tillverkade av icke-märkande material att passa bra. Och eftersom möbler i köket används mindre ofta, kommer soffan att hålla mycket längre!
  • I icke-standardlägenheter produkter med karnappfönster kommer att se perfekta ut - de har oftare en mycket ovanlig form och design. Med enheten kan du återskapa nästan alla infall av kunden!
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att plocka upp allt för varje dag, eftersom varje person bestämmer sin egen dag!

Modeller

För vardagsrummet är bäst lämpad möbler med hörn … Det passar perfekt in i den övergripande sammansättningen av miljön och sparar mer utrymme, men samtidigt passar det perfekt alla släktingar och vänner. I samma rum kan du se de "U-formade" sofforna, som också kommer att fungera som en utmärkt accent för rummet och kommer att locka allas uppmärksamhet.

Låt oss komma ihåg de ovannämnda möblerna med lådor för linne . Detta är bara en räddning för små hus eller om det är för många headset i lägenheten! När allt kommer omkring, i lådan kan du lägga inte bara överkast och lakan, utan också ta bort alla möjliga små saker där, som är så känsliga för ögonen, som finns på hyllorna!

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor med hög rygg gillar verkligen människor som tycker om att känna sig psykologiskt skyddade. Och det är också ett utmärkt val om kojens design är”eurobook” - på grund av baksidan blir sängen väldigt bred och bekvämast.

För en person som älskar lyx, chic och boho -stil, skulle jag vilja rekommendera möbler med ben … Deras blotta närvaro gör omedelbart soffan visuellt mycket dyrare och vackrare än den verkligen är. Och om benen fortfarande är kombinerade med klädsel av god kvalitet (läder, sammet), så borde den här soffan utan tvekan vara offentlig visad i vardagsrummet eller hallen!

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter kan fortfarande delas in i två typer - med och utan armstöd . Och här kommer det ögonblick då vi kan säga att smaken skiljer sig åt! Varje enskild person kanske eller inte gillar frånvaron av armstöd.

Och om vi pratar om produkttyperna, hur kan du då kringgå mest klassisk version . Förmodligen finns det inte en enda lägenhet, vars väggar inte observerade den mest traditionella versionen av denna möbel. Det är alltid bekvämlighet, komfort och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutningsvis vill jag nämna ett alternativ som redan är ett par hundra år gammalt, men samhället kan inte vänja sig vid det. Runda soffor betraktades alltid som ganska konstiga och hittade inte igenkänning, främst på grund av den stora mängden utrymme de upptog. Ja, den här stilen är inte för små lägenheter, men den kommer att passa mycket bra för ett privat hus. Om du också kompletterar interiören med tonvikt på geometri eller dynamik, kan du få bara ett gäng komplimanger för den utmärkta designen av rummet!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken du behöver beror på många saker. Det är viktigt om det finns en möjlighet att ta plats eller om du behöver spara det, möbler ska se blygsamma eller mer pretentiösa ut. De uppmärksammar också om soffan är avsedd för värdar eller gäster, för daglig sömn eller inte, hur många som kommer att sova, smala eller breda. Du måste tänka igenom svaren på frågorna ovan och mäta det område som är avsett för soffa.

Välj sedan det lämpliga alternativet från nedanstående (den första siffran är bredden, den andra är längden):

  1. Centimeter: 160x200; 200x200; 180x200; 120x200; 140x200; 120x190; 130x200; 100x200; 90x200; 150x200; 140x190; 100x190.
  2. Millimeter: 2000x2000 eller 2100; 1600x2000; 1800x2000; 1400x2000; 2000x1800; 1600x1900.
Bild
Bild
  • Bredd Längd kan variera beroende på de föreslagna modellerna, centimeter: 160, 140, 80, 60, 100, 125.
  • Längd bredd varierar, centimeter: 170, 150, 210, 220.
  • Djup kan också förändras på grund av utbud och efterfrågan, men det vanligaste är 70 cm (detta anses vara ytligt)
Bild
Bild

I butiker med kinesiska varor finns det fortfarande dessa storlekar: 170 cm - längd, 140, 150 cm, 80 och 60 cm - bredd, 1 meter eller 1200 cm - längd. Dessa storlekar kommer att vara ganska kompakta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För enkelhetens val kommer den här artikeln helt enkelt att beskriva materialen och deras fördelar och nackdelar.

  • Läder . Ett klassiskt alternativ för människor som älskar tydlighet, enkelhet och kvalitet, och inte accepterar pretentiöshet. Beläggningen kan vara matt och lackerad, slät och med någon form av prägling, med eller utan ritningar. Bland fördelarna är att lädret är hållbart, ser väldigt prestigefyllt ut och att skötseln är enkel och enkel. Nackdelarna inkluderar det faktum att skinnsoffan slits ut med tiden, sprickor uppstår på klädseln, materialet tål inte effekterna av klor eller tänder på djur. Produkter som är belagda med detta tyg har också en massa nollor i prislappen.
  • Bomull … Återigen ett naturligt alternativ. Miljövänlig, giftfri, icke-allergiframkallande, vilket gör den till en lämplig variant för en förskola / lägenhet med barn. Klädseln är lätt att måla, vilket gör att du kan ha absolut vilken färg som helst (och varje färg kommer att se väldigt fin och fräsch ut). Det "andas" och låter fukt passera igenom. De negativa aspekterna av detta material inkluderar det faktum att de är mycket kortlivade och med regelbunden användning utan lock kan gå ur användning i fyra till sex år.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Jacquard . Jacquard är ett mycket tätt, ljust och bekvämt material, som dessutom ser bra ut, eftersom det till och med är vävt med silver- eller guldtrådar. Det sliter praktiskt taget inte och bleknar inte, vilket är ett absolut plus. Nackdelarna kan bara hänföras till det faktum att det kanske inte passar smaken hos individer som älskar enklare saker.
  • Silke . Detta är ett dyrt material, vilket förklarar dess sällsynta förekomst i möbelklädsel. Det är ganska hållbart och har till och med bakteriedödande egenskaper. Beröringen av mänsklig hud mot beläggningen är alltid trevlig, eftersom detta tyg är otroligt trevligt, det förblir svalt i varmt väder och värms upp snabbt i kallt väder.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Arpatek … Detta alternativ utvecklades ursprungligen för klädsel i bilar, därför kan det inte kallas extremt bekvämt. Det liknar läder och dess substitut, men till skillnad från dem bleknar det inte eller fastnar på kroppen.
  • Chenille . Populärt material för sovrum och vardagsrum. Detta tyg är en hybrid av naturliga och konstgjorda fibrer, mycket mjukt och känsligt, det är trevligt att röra vid det. Genomsnittlig livslängd är cirka sextio år. Att sköta omslaget är väldigt enkelt - ett par slag med en dammsugare och en torr trasa och soffan är ren igen!
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gobeläng . Denna klädsel har redan förlorat sin tidigare ära, men förgäves! Detta material är tillverkat av en blandning av bomull och ull och impregnerat med smutsavvisande ämnen. Tapet är hållbart och hållbart, har ett överflöd av färger, mönster och texturer. Det här tyget ser bra ut, känns bra och är miljövänligt! Bland nackdelarna är bara en snabb utbrändhet i solen, som löses genom att placera denna möbel bort från naturligt ljuskällor.
  • Flock . Denna klädsel liknar sammet på grund av kombinationen av nylon- och nylontrådar. Tyget är perfekt för hus med djur, eftersom klorna inte lämnar nästan några märken på ytan, fläckarna på det är osynliga och raderas lätt. Flock är också mycket miljövänlig och lämplig för allergiker. Tyvärr är tyget väldigt ömtåligt och kan behöva bytas om fem år.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer klädsel för stoppade möbler måste du bestämma vilka egenskaper hos tyget som behövs mest (hållbarhet, ljusstyrka, enkel skötsel, utseende, färgkvalitet). Jämför alternativen ovan för att välja.

Färglösningar

När du väljer ett färgschema för en soffa måste du komma ihåg att det ska kombineras med det omgivande rummet. Kanske kommer soffan att bli centrum för inredningen och kommer att ha en skarp kontrastfärg, men du bör inte experimentera för mycket med detta, eftersom vi inte byter tapeter eller möbler varje dag! Det viktigaste är att uppmärksamma harmonin med färgen på väggarna och gardinerna.

Välj omedelbart vilken typ av stoppade möbler du vill ha - vanligt eller med mönster (prydnad). Enfärgade soffor lättare att välja, snyggare och enklare. De passar in i alla rum. Möbler med smycken det är svårt att harmonisera med resten av interiören, men det kommer omedelbart att dekorera rummet där det ligger! Och självklart är hennes plats i vardagsrummet, barnkammaren, hon kommer också att se bra ut på loggian.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer nyanser måste du också ta hänsyn till psykologiska faktorer. Till exempel kommer det att vara svårt att somna i en ljusröd soffa, och en orange soffa i köket väcker din aptit.

Det finns hundratals varianter för dekoration. Detta är ljust i ljusa, svartvita lösningar (både väggar och möbler har samma lugna nyans (vit / beige / grå / svart), neutralitet i ljusa (soffa med mjuk färg utan mönster omgiven av fyrverkerier), ljusa i neutral (soffan distraherar all uppmärksamhet åt sig själv, helst med en ovanlig form och mönster).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Om soffan i rummet blir en ersättning för sängen, måste du göra ett val särskilt noggrant när du köper. Efter att ha sparat lite idag kan du få osteokondros och trötthet imorgon.

  1. Spåra kvaliteten på den hopfällbara designen - sätt ihop den medföljande modellen en eller två gånger och se till att den inte knarrar, inte "fastnar", inte är för tung, att benen och ramen är tillräckligt pålitliga.
  2. Läs etiketter noggrant och lyssna på rådgivaren , för att veta hur man tar hand om nya möbler, annars kan man i stället för att ta bort föroreningar få huvudvärk och behovet av att köpa en ny soffa. Det blir naturligtvis lättare att välja en soffa, som inte kräver några speciella ansträngningar att rengöra, bara ett par drag med en trasa.
  3. Var uppmärksam på små detaljer (spikar, skruvar, knappar, fjädrar), om de är gjorda av plast eller aluminium, håller de kanske inte länge. Om du försöker en soffa i läder eller kozjam, observera hur snabbt den kommer att återfå sin form efter en person.
Bild
Bild

Om soffan kommer att användas för att sova, bör du särskilt fokusera på fyllmedlet. Moderna butiker erbjuder ett litet urval:

  • Skumgummi . Bekväm mjuk vaddering kan användas av personer med allergier och produkter tillverkade av den är till låg kostnad. Men det är opålitligt, med tiden, på grund av mekanisk påfrestning, kan det ändra form och bosätta sig.
  • Vårmadrass . Tidigare ogillade många människor den här typen av produkter på grund av pipen, vilket försämrade sömnkvaliteten. Men nu finns det fjädrar som inte ger ljud (på grund av att varje del är placerad i ett separat hålrum). Sådana ytor är inte särskilt bekväma, eftersom madrassen inte är mjuk, den kan till och med kallas hård, men de är mycket användbara för ryggraden och kommer att tjäna länge. En ny optimerad madrass har också dykt upp på hyllorna, som kombinerar fjäderfyllning och skumgummi, vilket gör den mjuk, pålitlig och ganska billig!
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Polyuretan . Detta material kan betraktas som ett substitut för skumgummi, men produkter tillverkade av det är mycket mer intressanta, eftersom de kan ges absolut vilken form som helst. Vilket dock gör det dyrare. Det finns fortfarande en intressant version av fyllmedlet av polyuretan - små bollar. Att vila på dem är väldigt avkopplande, men det är ett mycket dyrt fyllmedel, eftersom det sitter ute och du måste fylla på igen och igen.
  • Latex . Fyllmedlet är inte billigt, men produkterna tillverkade av det är av mycket hög kvalitet. Latex orsakar inte allergier, sitter inte, mögel förökar sig inte på det och det är mycket motståndskraftigt.
  • Holofiber … Den har egenskaper nära syntetisk vinterisator, giftfri och allergivänlig. Mycket elastisk - tack vare trådens spiralform återfår den snabbt sin form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var inte blyg i butiken och försök soffan lugnt. Sätt dig ner och njut av komforten, du kan till och med lägga dig om du vill. Soffan ska ha stöd för huvudet och klädseln ska vara enhetlig utan konstigt material.

Inspektera produkten från alla håll. Tyget på baksidan ska vara detsamma som på resten av soffan, så att du kan, om du vill, lägga det inte bara mot väggen och det ser snyggt ut i alla lägen.

Bild
Bild

Även om du behöver ett ekonomialternativ, var ändå uppmärksam på allt ovan, kom ihåg: billig ska inte förknippas med låg kvalitet!

Hur mycket är?

Priserna på stoppade möbler beror på många kriterier

  1. Land . Möbler från Europa kommer att kosta mycket mer än sina motsvarigheter från Vitryssland eller Kina.
  2. Marknadspositioner - vissa företag tillverkar exceptionellt lyxiga, eller vice versa, möbler i ekonomiklass.
  3. Klientens typ och önskan - en exakt kopia av soffan till Catherine II kommer att kosta mer än en vanlig svart soffa. Trots allt måste hantverkarna hitta dokument med sängens bild, manuellt göra klädseln!
  4. Omlopp - ju mindre en viss typ av produkt produceras, desto dyrare är det. Men ännu mindre sannolikt att se liknande möbler från en granne.
  5. Köpsort - Att köpa på Internet är ofta mycket billigare, skillnaden kan vara upp till 20%.
  6. Skräddarsydda möbler - Möblernas individuella egenskaper kommer att kosta en vacker slant.
  7. Ålder - "nysydda" produkter är billigare.
  8. Kvalitet: naturligt - dyrare, syntetiska motsvarigheter - billigare.
Bild
Bild

Den genomsnittliga kostnaden börjar på $ 50 och kan gå så långt som $ 200.

Boende alternativ i interiören

  1. Vardagsrum, tillverkat i svartvitt . Vid första anblicken väcker ingenting uppmärksamhet, men det är värt att titta närmare och du märker det ljusa, känsliga klädseln och till synes glödande mönstren på kuddarna, perfekt kombinerade med den iriserande mattan. Rummet är ljust, men inte för ljust, och kristallkronan med hängande dekorationer är en chic touch i den övergripande enkelheten i rummet.
  2. Designalternativet är ljust i neutralt . Kombinationen av beige, blått, lila och ljusblått smeker ögat. Färgerna är kontrasterande, men kombinationen är extremt mjuk. Ett par blommor bakom soffan och ett burspråk ger ännu mer fräschör till inredningen.
  3. Denna bild visar att designen är gjord i stil med "neutralt i ljust " … Rummet ser ut som en ljus skog, "boet" -stolen och sollampor ger atmosfären. Men när det blir lite svalt, klistrar utseendet på en lätt, opretentiös soffa och detta för tillbaka det till verkligheten.

Rekommenderad: