Hörnsoffa Inuti (60 Bilder): Hur Man Väljer Hallen, Hur Man Sätter Den Vid Fönstret I Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsoffa Inuti (60 Bilder): Hur Man Väljer Hallen, Hur Man Sätter Den Vid Fönstret I Rummet

Video: Hörnsoffa Inuti (60 Bilder): Hur Man Väljer Hallen, Hur Man Sätter Den Vid Fönstret I Rummet
Video: How to Measure your Furniture and Rooms - (w/ BarrowFurniture) 2024, April
Hörnsoffa Inuti (60 Bilder): Hur Man Väljer Hallen, Hur Man Sätter Den Vid Fönstret I Rummet
Hörnsoffa Inuti (60 Bilder): Hur Man Väljer Hallen, Hur Man Sätter Den Vid Fönstret I Rummet
Anonim

Hörnsoffor har en snygg och attraktiv design. Sådana stoppade möbler är med rätta erkända som de mest funktionella och praktiska. Idag är valet av sådana modeller större än någonsin. Du kan hitta den perfekta biten för alla interiörer.

Funktioner och Fördelar

Hörnsoffor har en estetisk design som är i harmoni med många inredningsstilar. Med hjälp av sådana möbler kan du radikalt ändra rummets yttre design.

Många tycker att hörnmodeller är för stora och otympliga, men det är de inte. Faktum är att sådana produkter sparar utrymme. Till exempel kan en L-formad soffa fylla tomma hörn. I det här fallet kan du använda både ett kompakt och ett stort exemplar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte nämna rymligheten i möbler med hörnstrukturer. Även på en liten soffa med denna form kan fem personer enkelt passa in och alla kommer att trivas väldigt bra.

Vackra modeller är också praktiska. De kan innehålla olika tillägg i form av rymliga linnelådor, bokhyllor inbyggda i armstöden, en liten bar och till och med ett värdeskåp med kombinationslås.

Soffor utrustade med funktionella mekanismer som gör dem till en fullvärdig sovplats är mycket efterfrågade.

Bild
Bild

Till salu hittar du ett stort antal hörnsoffor med olika system, från den vanliga "franska musslan" till den moderna Euroboken. Du kan välja rätt alternativ för både sällsynt och daglig användning.

Sådana möbler är särskilt relevanta om vardagsrummet i en lägenhet eller ett hus inte tillåter att organisera en rymligare sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och former

Hörnsoffor kan vara L-formade och U-formade:

  • De enklaste och mest populära är L-formade modeller . De är små i storlek och ser bra ut i både rymliga och små rum. I en möbelaffär kan du också hitta en större version, som är en riktig konstruktör, där delarna kan bytas ut efter eget gottfinnande. Exempelvis kan de se ut som en enkel linjär soffa med ett separat sängbord eller ottoman. Ofta används den senare i sådana fall som en liten kaj.
  • U-formade hörnsoffor är modulära . Dessa modeller ser bra ut i medelstora till stora rum. Som regel blir sådana möbler rummets "hjärta", dess ljusa accent. Dessa soffor är utrustade med fällbara mekanismer och kan användas som en extrasäng. Om vardagsrummet låter dig plocka upp en stor U-formad soffa med en hörnstruktur, kan du använda den för att skapa en lyxig inredning. Ofta placeras sådana möbler i mitten av vardagsrummet och placerar andra föremål runt det. Ibland innehåller U-formade soffor flera funktionella detaljer på en gång, från linnelådor till en liten bar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi förvandlas till en sovplats

Idag är modeller av hörnsoffor mycket efterfrågade, med fällbara eller glidande mekanismer som enkelt gör dem till en rymlig sovplats:

Ett populärt system är Euroboken . Det är en förbättrad version av en vanlig bok. Vid användning är soffor med dessa mekanismer mycket bekväma och enkla. Även en skör tjej eller ett barn kan sönderdela en sådan modell. "Eurobooks" förvandlas genom att skjuta sätet framåt och sänka ryggen till det lediga utrymmet. Det rekommenderas att välja modeller där den nedre delen är utrustad med hjul. Dessa detaljer behövs så att fula märken med tiden inte finns kvar på golvet från den infällbara delen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan vanlig mekanism för hörnsoffor är "strömavtagaren ". Detta system är en modifierad "Eurobook". Det skadar inte golvet. I sådana strukturer är ytterligare fjädrar fästa på metallramen komplett med mekanismen. De låter dig förvandla soffan till en sovplats med hjälp av ett slags "steg" längs bågen. På grund av detta har denna mekanism fått ett annat välkänt namn-"gå" eller "fästing".

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att multifunktionella hörnsoffor med en sådan mekanism kostar lite mer än en vanlig "bok" eller "eurobok", men de är mycket bekväma, de kan användas dagligen.

För inte så länge sedan dök det upp fällbara soffor med ett system som heter "delfin" på den stoppade möbelmarknaden … Transformationen av sådana modeller utförs genom att förlänga lådan med mekanismen och höja kajen. Idag är sådana alternativ populära, eftersom de utvecklas mycket enkelt och snabbt. Ytterligare lådor för förvaring av linne i dessa system tillhandahålls endast för hörnsegmentet.

Bild
Bild

Bäddsoffor med delfinmekanism är lämpliga för daglig användning.

Det är omöjligt att inte nämna sofforna med dragspelssystemet . De utvecklas bokstavligen i en rörelse, men de har också sina nackdelar. Förvandlingen av dragspelssystem är svår eftersom det kräver att du drar hälften av soffan mot dig med lite ansträngning. Ett bekvämt fjäderblock eller en ortopedisk madrass kan inte installeras på ramarna i dessa mekanismer.

Bild
Bild

Mindre populär idag är sedaflex -mekanismen i soffor med hörnstruktur. Detta beror på att den inte kan användas för regelbunden användning. Sådana möbler kan uteslutande användas som en enkel gästsäng för gäster som har övernattat. Ett annat namn för "sedaflex" är "fransk clamshell". För att omvandla denna mekanism är det nödvändigt att ta bort de övre kuddarna, dra den i det speciella handtaget på den främre delen och ställa den horisontellt. Sedan måste du fälla ut de övre sektionerna på stödbenen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja för kök och hall

Hörnsoffor placeras ofta i köket. Det rekommenderas inte att köpa modeller med ljus textilklädsel för sådana rum, eftersom de snabbt kommer att bli oanvändbara. Om du har köpt möbler med en tygfinish är det bättre att köpa omslag för det.

Ett idealiskt alternativ skulle vara en lyxig hörnsoffa klädd i äkta läder . Utåt ser sådana möbler dyra och vackra ut, och deras yta rengörs lätt från fläckar och absorberar inte främmande lukt. Om du har köpt en billigare version, stoppad med konstläder, rekommenderas det också att skydda den med lock, eftersom ett sådant material är mindre slitstarkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana stoppade möbler i det inre av köket kan vara ett bra sätt att skilja matplatsen från matlagningsområdet. För att göra detta kan du välja en modell i ljusa eller kontrasterande färger.

Till köket köps L-formade soffor oftare. De kan placeras i hörnet, och ett matbord kan placeras framför dem och kompletteras med stolar, placera dem nära den fria kanten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsoffor ser väldigt harmoniska ut i vardagsrummet .… Under förhållandena i hallen ser både praktiskt läder och mindre slitstarka alternativ med textilklädsel bra ut. Sådana möbler låter dig kompetent förfoga över det tillgängliga utrymmet. De fällbara modellerna rymmer vänner och släktingar som övernattar med dig.

Moderna tillverkare producerar ett stort antal vackra soffor i olika stilar, från klassiska till Provence. Med hjälp av en sådan detalj kan du ställa in tonen för rummet och skapa en fashionabel inredning som omger denna möbel med element som är lämpliga i stil.

Populariteten hos hörnstrukturer i ett vardagsrum beror också på det faktum att flera personer kan rymmas på den samtidigt. Ett litet soffbord kommer att se harmoniskt ut mot möblerna. En sådan mysig atmosfär kommer säkert att locka till sig vänliga konversationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man sätta i rummet?

Boende alternativ:

  • Det vanligaste är placeringen av en hörnsoffa nära en av väggarna . Detta frigör tillräckligt med utrymme i mitten av rummet.
  • För inte så länge sedan var det inte vanligt i vårt land att placera sådana möbler. nära fönstret , men idag har en sådan lösning blivit mycket populär. Det kommer i alla fall inte att vara möjligt att ordna stora möbler vid fönstret, och en hörnsoffa med låg rygg täcker inte fönsteröppningen och kommer inte att störa den naturliga belysningen i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om vi pratar om en studiolägenhet, placeras oftast stoppade möbler med en hörnstruktur i den. mot väggen eller bakom köket … Således blir soffor inte bara bekväma sittplatser, utan också avdelare för vardagsrum och matplatser.
  • I ett stort område kan du sätta två hörnsoffor mittemot varandra … Detta alternativ för att placera stoppade möbler kommer att bilda ett separat rekreationsområde.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man leta efter när man väljer?

Innan du köper en hörnsoffa måste du mäta rummet där du planerar att placera den. Detta gör att du kan välja den modell som har den lämpligaste storleken.

Färgen på de stoppade möblerna ska matcha rummets ton. Du bör inte köpa för ljusa och färgglada modeller om väggarna i rummet är gjorda på ett liknande sätt, eftersom du riskerar att göra en interiör som är för catchy . Detta gäller även mörka vägg- och golvfinisher. Mot en sådan bakgrund kommer modeller av pastell eller snövit nyanser att se mer harmoniska ut. Annars kommer ensemblen att visa sig vara för dyster och dyster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var särskilt uppmärksam på klädseln. De dyraste är modeller klädda i äkta läder. Mer överkomliga priser skiljer sig från ekoläder, konstläder och olika typer av textilier.

Innan du köper bör du noggrant inspektera möbelns yta . Alla sömmar och linjer på den ska vara helt raka och snygga. Kontrollera arbetsordningen för alla soffans mekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsidéer

Populära designalternativ:

  1. En snygg lakonisk ensemble kommer att visa sig om du sätter beige L-formad soffa med mörka armstöd i ett rum med krämiga väggar och mörkt brunt laminatgolv. Ett soffbord i glas och en vit fleecy matta hittar sin plats mittemot de stoppade möblerna. Små monokroma tavlor ska hängas över soffan.
  2. Grå tygsoffa kommer att se spektakulärt ut mot bakgrunden av dekorativa vita och bruna tegelstenar, liksom ett trägolv och tak. Några ljusa detaljer bör läggas till i en sådan miljö: en rund hängande ljuskrona med en röd nyans, röda dekorativa kuddar och ett svart träbord framför soffan.
  3. Svart L-formad soffa kan placeras i ett litet rum med vita väggar och tak och ljusbrunt laminatgolv. Späd kontrasten mellan möbler och dekoration med svartvita målningar på väggarna, en grå matta på golvet och dekorativa kuddar i neutrala färger. Mittemot de stoppade möblerna hittar ett soffbord och ett TV -stativ sin plats.
  4. Ljusröd soffa kan placeras i ett rum med krämiga väggar och ljust laminat. Mittemot möblerna bör du sätta ett träbord i en ingefära nyans och lägga en lurvig brun matta på golvet. Inomhusfönster kan dekoreras med ljusa gardiner.

Rekommenderad: