Soffa Med Ottoman (37 Bilder): Placering I Interiören I Stora Modeller "Austin" Och "Edinburgh", Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Soffa Med Ottoman (37 Bilder): Placering I Interiören I Stora Modeller "Austin" Och "Edinburgh", Recensioner

Video: Soffa Med Ottoman (37 Bilder): Placering I Interiören I Stora Modeller "Austin" Och "Edinburgh", Recensioner
Video: IKEA FRIHETEN Руководство по сборке дивана-кровати 2024, Mars
Soffa Med Ottoman (37 Bilder): Placering I Interiören I Stora Modeller "Austin" Och "Edinburgh", Recensioner
Soffa Med Ottoman (37 Bilder): Placering I Interiören I Stora Modeller "Austin" Och "Edinburgh", Recensioner
Anonim

Klädda möbler, som kännetecknas av sin bekvämlighet och praktiska, kan betona rummets design. Det kommer också att bidra till avkoppling och resten av husets ägare. Det är svårt att föreställa sig ett rum, vare sig det är en lägenhet eller ett hus, som skulle klara sig utan soffa. Tillverkare erbjuder ett stort antal alternativ, som föreslår olika sätt att fälla, typer av klädsel, delar och tillbehör, färger. Det mjukaste hörnet med en ottoman är det mest bekväma. Den ottomanska soffan är en mycket funktionell möbel som är mycket efterfrågad på marknaden.

En hörnsoffa kan bli mittpunkten i ett vardagsrum och effektivt dekorera det. Det köps av både ägarna till stora hus eller lägenheter och ägarna till mycket små bostadskvarter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Denna möbel kom till oss från ett soligt och varmt land som heter Turkiet. Turkarna var de första som uppskattade funktionen i hörnsoffan. En ottoman är inget annat än en puff, som är gjord i samma stil och av samma material som soffan. Men du hittar också kontrasterande modeller i butikerna.

Ottomanen kommer att vara ett bra tillskott till inredningen: för vissa är det ett benstöd, och för andra är det en drinkhållare . Genom att flytta ottomanen till soffan skapar du ytterligare en sittgrupp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av sådana möbler är inte begränsad till bostäder. En soffa med en ottoman kommer att se bra ut på kontoret, i hotellets lobby eller i köpcentret.

Olika sorter

Designers utvecklar modeller som kombinerar det inkongruösa. Du hittar de mest extraordinära och ovanliga lösningarna för vardagsrummet och andra lokaler. Flera former av soffor med en ottoman erbjuds:

  • hörn;
  • runda;
  • raka linjer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den ottomanska kopierar soffans form och kan därför vara kantig, rund, rektangulär. Du kan placera den på något avstånd, särskilt om soffan kommer att ha en utfällbar ottoman. Denna möbel skiljer sig i storlek. Allt beror på rummets storlek, inredning, ägarens smak. Vilken att välja - ett stort eller ett mer kompakt alternativ, det är upp till dig. Så när du köper en hörnsoffa passar puffen helt in i hörnet. Vanligtvis flyttas ottomanen bort från soffan på ett avstånd av cirka 30 centimeter.

Det finns en sådan kategori som modulsoffor med ottomaner. Puffen kan placeras separat och blir en förlängning av soffan, vars yta märks ökat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

På grund av det faktum att ottomanernas hemland är östländerna, var först denna möbel mjuk och såg ut som en liten soffa klädd med en matta. Detaljerna i inredningen var kuddar, fransar och kappor av olika tyger. En sådan soffa skilde sig inte i bekvämligheten, men samtidigt var det en utmärkt plats att ligga. Därför är ottomanen lite som en soffa - dess turkiska "syster". Och även om moderna ottomaner är gjorda i många varianter och stilar så förblir soffan med en puff en påminnelse om de väletablerade traditionerna som inte får glömmas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ i interiören

Traditionellt anses en soffa med en puff vara huvudelementet i rummet. Men allt oftare får han en sekundär roll. Genom att kombinera en soffa med en ottoman får du en designersats. Det finns bara två element i uppsättningen, och det finns så många möjliga kombinationer som du kan ändra utrymmet med, ändra kvaliteten på rummet eller inredningen i sovrummet:

En ottoman kan fungera som ett soffbord . Detta är den mest populära användningen för en puff på grund av dess bekvämlighet, eftersom den är mindre än ett bord. Den har inga vassa hörn och klädseln är motståndskraftig nog att till exempel rymma mat- eller dryckesbrickor. Ett annat plus är praktiskt, eftersom ottomanen, om det behövs, enkelt kan förvandlas till en soffa. Det är möjligt att ha en bas och ben av trä eller klädda i tyg. En ottoman med träben används ofta bara som bord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En av de traditionella användningsområdena för en ottoman är som sittplats . Om du köper flera ottomaner kan de bli en ersättare för klassiska stolar eller fåtöljer. Den obestridliga fördelen ligger i den betydande platsbesparingen i rummet. Frånvaron av armstöd och ryggstöd, liksom puffens lilla storlek, låter den döljas under bordet.
  • Genom att placera en stor soffa och flera puffar skapar du en underbar sittgrupp . Ett bestämt plus är rörligheten hos denna möbel. Vid rätt tidpunkt kan du flytta den till ett annat rum; att utföra liknande åtgärder med stolen blir problematiskt. Om du bestämmer dig för att köpa en ottoman som sittplats, överväg dess klädsel, fasthet och form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En ottoman som en soffa för dina fötter är ett bra sätt att koppla av och ha en bra kväll hemma och titta på en film . Vanligtvis placeras en sådan ottoman med tygklädsel nära soffan. Ottomanen förblir samtidigt ett bord där du kan lägga några saker. Det bästa alternativet är en fyrkantig eller rektangulär puff.
  • Mindre vanligt används en ottoman som ett bröst för att lagra olika gizmos . Få människor skulle gissa att ottomanen är ett lager av olika saker, otillgängligt för gästernas ögon. Men du använder arbetsutrymmet i sovrummet eller vilket annat rum som helst. Du kan vika kuddar, tidningar, böcker, leksaker och mer.

Bröstet är vanligtvis stoppat med tyg och konstläder. Tyger används som är mycket täta, vilket hjälper till att förlänga möbelns livslängd. Att hitta en ottoman som kombinerar ett bröst, bord och sittplatser på samma gång - betrakta dig som otroligt lyckligt lottad!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av en specifik modell beror på var du planerar att placera soffan:

  • För barnkammaren en praktisk soffa med ett färgstarkt och pittoreskt mönster är mer lämpligt. Om soffan också har en sovplats för ett barn, måste produkten vara utrustad med ett bra och säkert transformationssystem. Välj klädsel som är mycket motståndskraftig mot fukt och nötning.
  • Vardagsrumssoffa det är bättre att köpa med en sofistikerad design. Det måste också vara mer bekvämt. Om vardagsrummet är tillverkat i Provence -stil, kan soffan ha en blommönster, om den är modern (minimalism, loft, etc.), bör du föredra en ljus, iögonfallande soffa med ett geometriskt tryck.
  • För sovrum Det rekommenderas också att köpa en soffa med ett transformationssystem och en pålitlig metallram. Klädsel bör vara praktisk och harmoniskt kombinerad med andra inredningselement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ottomanen har många fördelar: både mångsidighet och skönheten som den ger till interiören, vilket gör den mer sofistikerad. Nackdelen är att hörnsoffan kräver mycket ledigt utrymme. I små rum måste sådana möbler överges, särskilt om rummet fungerar som både vardagsrum och sovrum samtidigt. När du väljer möbler, väga för och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna puffar är mångsidiga, så du hittar ottomaner i en mängd olika stilar, från klassisk till högteknologisk. Denna soffa med en ottoman är utformad för en lugn familjekväll, när de närmaste människorna träffas för att ha det bra.

Recensioner

Recensioner av ägare till soffor med en ottoman är mestadels positiva. Kunderna är nöjda med sitt köp. Många noterar närvaron av en ortopedisk bas i soffan, som är bekväm att sova på, särskilt i närvaro av ryggradssjukdomar. Det missnöje som finns är ofta förknippat med fel val av möbler för ett visst rum eller med krav mot företagets anställda som monterar möbler. Var därför uppmärksam på andra köpares recensioner om tillverkaren när du köper.

Rekommenderad: