Hörnsoffa Med Hylla I Hörnet (35 Bilder): Fördelar Och Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsoffa Med Hylla I Hörnet (35 Bilder): Fördelar Och Sorter

Video: Hörnsoffa Med Hylla I Hörnet (35 Bilder): Fördelar Och Sorter
Video: Ikea-butik i Antalya, möbelpris 2021, videorecension av varor 2024, April
Hörnsoffa Med Hylla I Hörnet (35 Bilder): Fördelar Och Sorter
Hörnsoffa Med Hylla I Hörnet (35 Bilder): Fördelar Och Sorter
Anonim

Hörnsoffor är mycket populära idag. Efterfrågan på dessa modeller av stoppade möbler beror på deras vackra design och mångsidighet. De är utrustade inte bara med extrasängar, utan också med andra intressanta tillägg. Detta kan vara en kompakt bar, ett utdragbart bord eller bekväma hyllor. Inte alla vet hur man väljer de bästa hörnsofforna med en hylla i hörnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Fördelar och syfte med hyllan

De flesta hörnsoffor har extra förvaringsfack för sängkläder eller andra väsentligheter.

För att göra detta kan du använda inte bara rymliga lådor i botten av möblerna, utan också användbara hörnhyllor. Att hitta önskat objekt på dem kommer inte att vara svårt.

För närvarande kan du i butikerna hitta hörnklädda möbler där hyllorna finns i olika områden. Det kan inte bara vara en vinkel, utan också ett ryggstöd, en bakvägg, ett armstöd.

Tänk inte att sådana produkter inte kan utrustas med andra funktionella delar. Bekväma soffor med hyllor (tillsammans med enkla alternativ) kompletteras med olika mekanismer med ytterligare sovplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsoffor är U-formade och L-formade. Båda mönstren är utrustade med hörnhyllor:

  • L-formade möbler kan väljas även för ett litet rum . Oftast placeras den i ett fritt hörn av rummet. Sådana produkter är mycket populära, eftersom de inte tar upp mycket ledigt utrymme, men samtidigt ser de väldigt attraktiva ut.
  • U-formade soffor har mer imponerande dimensioner . Sådana exemplar är endast lämpliga för stora områden, eftersom de tar mer ledigt utrymme. U-formade soffor kan utrustas med två eller flera praktiska hyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag har konsumenterna tillgång till ett brett utbud av olika soffor utrustade med ytterligare funktioner. Här är några av de mer populära modellerna med hörnhyllor:

  • De enklaste och vanligaste är soffor, kompletterade med hörnhyllor . Dessa delar är fästa på baksidan av de stoppade möblerna. Som regel är hyllorna i sådana soffor små, men det är tillräckligt för att lagra olika små saker. Dessa kan vara glasögon, små tallrikar eller muggar.
  • Hörnsoffor är mycket efterfrågade idag, där hyllorna är en förlängning av baksidan . I olika modeller är de stängda eller öppna. Hyllorna i dessa soffor är större och ligger på den mest bekväma höjden.
  • Det finns också sådana hörnsoffor där hela modulen (upp till sätet) är upptagen av en stor och rymlig hylla . Du kan hitta många typer av sådana möbler i butiker. Detta kan vara en produkt där en hög rygg är utrustad med flera hyllor, nischer eller en soffa med ett stort fack fylld med hyllor och skiljeväggar. Hyllorna i dessa versioner kan placeras på olika höjder. De är både öppna och stängda.
  • Något mindre vanligt är modeller där hörnhyllor är placerade på baksidan . De är vanligtvis öppen källkod. Det bör dock komma ihåg att sådana alternativ inte är lämpliga för alla rum. Dessa möbler kan endast placeras på ett rymligt område så att bakväggen med hylla är fritt tillgänglig.
  • Hyllor kompletteras ofta med multifunktionella soffor, som har rymliga lådor för förvaring av linne och utdragbara sängar … Dessa modeller är ganska dyra, men de är mycket användbara. De kan ersätta en fullvärdig säng med sängbord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel, fyllmedel och ram

För stoppning av hörnsoffor används olika typer av textilier, naturläder, konstläder och ekoläder.

De mest hållbara och attraktiva är de med äkta läderklädsel . Sådana modeller har utmärkt prestanda och lyxigt utseende. De är dock dyra, och inte alla köpare har råd med dem.

Läderalternativ blir billigare . Utåt skiljer de sig lite från naturliga alternativ, men de är grovare vid beröring och mindre slitstarka. Efter en tid kan märkbara sprickor eller nötningar bildas på ytan av läderersättningen, som inte kan avlägsnas. Sådana inredningsartiklar tolererar inte temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekolädersoffor är mycket populära nuförtiden . Detta material är mjukare och mer elastiskt än konstläder. Sådana exemplar tjänar länge och ser väldigt imponerande ut. Det rekommenderas dock att köpa eko-lädermöbler endast i beprövade möbelaffärer, eftersom modeller av låg kvalitet snabbt kommer att förlora sin ljusa färg. Den största fördelen med läderklädsel är dess enkelhet. Från en sådan yta kan du snabbt och enkelt ta bort smuts och damm, utan mycket ansträngning.

De mest prisvärda är tygsoffor . För klädseln av dessa modeller används oftast sammet plysch, matt, corduroy, bomull eller gobeläng. Den största nackdelen med textilklädsel är dess förmåga att snabbt absorbera främmande lukt. Det kommer att vara mycket svårt att ta bort dem från soffans yta. Tygklädda möbler är ett varumärke. Det måste regelbundet rengöras från smutsiga och dammiga fläckar. För att göra detta måste du fylla på speciella rengöringsmedel.

Du ska inte köpa en ljusfärgad soffa i textil. Det kommer lätt att fläcka och snabbt förlora sin visuella attraktion om det inte rengörs regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material används oftast för inredning av stoppade möbler:

  • polyuretanskum (det mest populära fyllmedlet);
  • syntetisk winterizer;
  • holofiber;
  • syntetiskt ludd;
  • fjäderblock.

De mest pålitliga är metallramar i hörnsoffor. Högkvalitativa strukturer sjunker inte med tiden (till skillnad från nätbaser) och misslyckas inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer en lämplig modell måste du mäta rummet där du ska sätta soffan.

Bestäm i förväg hur du vill använda ytterligare hyllor och möbelnischer. Om du ska lagra ett stort antal saker i dem, är det värt att köpa en soffa med rymligare och rymligare förvaring.

Besluta om klädsel. De mest hållbara är modeller gjorda av läder eller konstläder. Om du vill köpa en mer prisvärd modell, bör du titta närmare på tygprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har tagit hand om en multifunktionell vikningsmodell för dig själv, bör du bestämma hur du ska använda den. För regelbunden användning är det bättre att köpa en soffa med en stel metallram och en "bok", "eurobok", "delfin" eller "dragspel" -mekanism. En enkel "fransk mussla" kommer att kosta mindre, men den kan inte användas dagligen, eftersom den inte är avsedd för aktiv användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

En liten hörnsoffa i vitt med svarta armstöd och en hylla kommer att se spektakulär ut mot bakgrunden av gråa väggar, ett vitt tak och svart laminat. Bredvid kan du placera en vit fåtölj och en hög metallgolvlampa, och mittemot - ett svart soffbord och en vit TV -nisch.

Bild
Bild

En krämfärgad klädd soffa med mörkbrun hörnhylla kan placeras i ett rum med kaffefärgade väggar och mörkt brunt laminatgolv. Ett lågt bord av lackerat trä och en fluffig grå matta hittar sin plats mittemot de stoppade möblerna. Ett fönster i ett sådant rum kan kompletteras med ljusgardiner, och för belysning kan en takkrona med glas- / kristallhängen hängas.

Bild
Bild

En lyxig grå soffa med läderklädsel och en svart hörnhylla kan placeras i ett rum med glansigt krämgolv och grålila väggar dekorerade med svartvita tavlor. Fönstret i ett sådant rum bör dekoreras med genomskinliga vita gardiner, och en mjuk grå matta kan läggas på golvet.

Bild
Bild

En elegant vit soffa med rundade former och en brun trähylla i hörnet hittar sin plats mot bakgrund av gråvita väggar och ljusgrå matta. Ljusmålningar med svarta ramar ska hängas på väggarna, och en hög metallgolvlampa med en stor vit skärm kan placeras bredvid soffan.

Rekommenderad: