Ramlös Soffa (43 Bilder): Soffpuff, Stora Modeller "Marrakesh", "Modern", "Ladya", Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ramlös Soffa (43 Bilder): Soffpuff, Stora Modeller "Marrakesh", "Modern", "Ladya", Recensioner

Video: Ramlös Soffa (43 Bilder): Soffpuff, Stora Modeller
Video: IKEA FRIHETEN Обзор дивана-кровати 2024, April
Ramlös Soffa (43 Bilder): Soffpuff, Stora Modeller "Marrakesh", "Modern", "Ladya", Recensioner
Ramlös Soffa (43 Bilder): Soffpuff, Stora Modeller "Marrakesh", "Modern", "Ladya", Recensioner
Anonim

Praktisk och komfort - detta skiljer ramlösa soffor. Dessa moderna möbler finns i olika former och storlekar, lämpliga för vardagsrum, sovrum, balkonger och andra utrymmen. Och med olika design kan du välja modeller för alla interiörer.

Särdrag

Möbler, för vilka tillverkningen inte kräver en ram, dök upp relativt nyligen. Välkända exempel på sådana modeller är bönsäckar, som ligger på kaféer, bibliotek, på landet och i lägenheten. Mångsidigheten hos produkterna ligger i det faktum att de kan placeras var som helst. Ett av få undantag är rum inredda i klassiska stilar: i det här fallet kommer sådana möbler att se utländska och inharmoniska ut.

Bild
Bild

Vilka är fördelarna med ramlösa soffor?

Fördelarna med sådana modeller är följande:

  • Kompakthet . Modeller tar liten plats. Om det behövs kan de sättas in i garderoben och tas ut när gästerna anländer.
  • Lätt att transportera . På grund av dess små dimensioner är produkten lätt att flytta från plats till plats, beroende på var exakt personen vill sitta. Dessutom kan även ett barn klara detta, eftersom påsarna väger väldigt lite.
  • Ovanlig design . Formen på ramlösa möbler ändras beroende på personens hållning. Detta gör att du kan ligga eller sitta i vilken bekväm position som helst.
  • Varaktighet . Produktens långa livslängd säkerställs genom användning av kvalitetsmaterial. Designens enkelhet minimerar risken för skada på produkten eller dess fel.
  • Hälsa … Kända märken föredrar naturliga tyger som inte släpper ut skadliga ämnen i atmosfären och har en gynnsam effekt på ryggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med en ljus design kommer att dekorera rummet, ge det dynamik och sätta den allmänna stämningen. Unga män och kvinnor kan välja färgglada soffor. För äldre människor som vill inreda ett rum i minimalistisk stil finns det mörka möbler som enkelt kan kombineras med andra inredningsartiklar. Vita väskor gör rummet ljusare, symboliserar renhet och öppenhet för världen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Beroende på designfunktioner, syfte och storlek, är ramlösa soffor indelade i typer. Kompakta modeller köps för små rum som en extra möbel, stora kan användas som en permanent sovplats:

  • Väska … Den mest kända och vanligaste modellen av ramlösa soffor. Det är en stor väska fylld med mjuka material. Möbeln är utformad för avkoppling på dagtid, läsning av böcker, filmvisning och låter dig sitta ner eller vila.
  • Puff soffa . En miniatyrmodell som tar liten plats. Den används som en mjuk sits, fotstöd eller inredning.
  • Råka … Lakoniska former, rundade hörn, enkel vikning är modellens karakteristiska drag. Som en vanlig soffa har denna möbel rygg och armstöd. Den sprider sig framåt, därför är den lämplig för användning som kaj.
  • Från mjuka block . Soffor kallas transformatorer. De produceras i form av separata block, som ordnas om beroende på ägarens behov eller interiörens egenskaper. En stor modell kan demonteras i separata stolar, använd ett av blocken som bord. Soffor gjorda av mjuka block ligger i chill-out zoner, i hus på landet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väsksoffor separat indelade i typer beroende på deras form. Den klassiska sorten är "Pear", som liknar den utsedda frukten i form. Det köps oftast för rekreationsområden. "Banana" är utrustad med en rörlig rygg, vars höjd och bredd kan justeras beroende på personens hållning. Dessutom finns det "BigMat" och "Football ball", som har en mer platt form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några av de vanligaste ramlösa sofforna är " Marrakesh" och "Modern ", finns hos många tillverkare. De senaste modellerna, som namnet antyder, är tillverkade i modern stil, de är lämpliga för loftinteriörer. Modellerna har vinkelform och uttalad rygg. "Marrakech" är gjord i form av en påse och har en relativt stor storlek: den rymmer tre personer samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En separat grupp tilldelas madrasser utan fjädrar, som används som en del av vanliga möbler . De utmärks av sin elasticitet, styvhet och elasticitet. Produkterna är resistenta mot sönderfall och mögel och garanterar kontinuerlig luftcirkulation. Dessa madrasser har en ortopedisk effekt, eftersom de följer ryggraden och garanterar maximal komfort under vilan. Soffor med dem används ofta som en permanent säng, väl lämpad för par.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Mångsidigheten hos ramlösa soffor är också förknippad med det faktum att de har ett brett spektrum av storlekar. Många fabriker ger möjlighet att beställa produkter med individuella dimensioner för specifika lokaler. Stora modeller är lämpliga för par och de som gillar att ta emot gäster. Loners kommer att ha tillräckligt med kompakta soffor. Vid bestämning av produkternas dimensioner beaktas ett antal egenskaper, inklusive:

  • rygg och sitshöjd;
  • sätesbredd;
  • påfyllningsvolym.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på de angivna kriterierna skiljer sig storlekarna S, M, L, XL, XXL ut, vars numeriska uttryck är individuellt för olika modeller och tillverkare.

Material (redigera)

Soffor, utan en solid ram, är mantlade med både elit och ganska budgetmaterial. Om modellen köps för ett sommarboende är det ingen mening med dyra klädsel, men för bostäder med en originalinredning, tvärtom, förvärvar de produkter av bättre kvalitet. Råvarorna som används är säkra för hälsan, släpper inte ut skadliga ämnen i atmosfären. Och tack vare den allergivänliga klädseln är möblerna lämpliga för barnrum.

Material för ytterkåpan:

  • Jacquard.
  • Chenille.
  • Flock.
  • Naturligt och ekoläder.
  • Bomull.
  • Mocka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Textilier tas direkt för att sy soffor. Skumgummi används som fyllmedel. För fyllning av kompakta modeller är skumbollar lämpliga som fyller 2/3 av produktens volym - i detta fall kommer formen att förändras beroende på personens hållning.

Urvalstips

Innan du köper en ramlös soffa måste du tydligt förstå hur den kommer att användas. Väskor är lämpliga för dagvila, men de kan inte användas för att sova. Möblernas möjliga placering spelar också en roll. Ett smalt sovrum, ett stort vardagsrum, en öppen terrass - möbler i olika storlekar och en specifik design är lämplig för alla utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kriterier för att välja en ramlös soffa:

  • Mått . När du köper, ta hänsyn till hur många som regelbundet kommer att sitta i soffan, liksom området i rummet.
  • Form . I detta fall beror hennes val på subjektiva känslor. För att avgöra vilken form som kommer att vara mest bekväm i soffan, bör du sitta på flera i butiken. Regeln gäller också när möbler beställs på Internet: du kan komma till vilken butik som helst och titta på liknande modeller live, och sedan lägga en beställning baserat på dina intryck.
  • Design . Med olika färger kan du välja produkter för alla rum. Monokromatiska modeller gjorda i neutrala färger är lättare att kombinera med interiörartiklar. Och soffor med rika färger kommer att dekorera ett rum inrett i modern stil.
  • Klädsel … Produktens styrka beror på den. Täta material garanterar en lång livslängd för produkten. Dessutom är taktila känslor viktiga: innan du köper kan du röra vid soffan för att se om materialet i klädseln är behagligt att ta på.
  • Fyllmedel . Han är ansvarig för produktens komfort, livslängd. Skumgummi behåller sin form, men sjunker med tiden. Skumbollar är miljövänliga, absorberar inte fukt, insekter och skadliga mikroorganismer startar inte i dem.
  • Fall . De är interna och externa. Designad för att skydda modellen från yttre påverkan och smuts. Skydden kan tas bort vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom bör du vara uppmärksam på kvaliteten på sömmarna .eftersom detta kommer att påverka produktens livslängd. Alla kanter måste vara färdiga, förekomsten av utskjutande trådar är oacceptabel för soffor av hög kvalitet. Trådens styrka är ansvarig för möbelns livslängd, så det rekommenderas att kontrollera sömmarna genom beröring innan du köper. Dubbla eller till och med tredubbla sömmar säkerställer en säker anslutning.

De som prioriterar estetiska egenskaper bör vara uppmärksamma på dekorativa eller kontrasterande sömmar, vilket gör att de kan placera färg accenter korrekt. Närvaron av ett handtag på omslaget bör vara oroande för dem som planerar att ofta flytta möbler från plats till plats. Denna del förenklar transporten av produkten. En dragkedja kan också placeras där, så att du snabbt kan ta bort och sätta på locket när du behöver byta eller tvätta det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Ägarna till ramlösa möbler noterar modellernas höga komfort och bekvämlighet. Ramlösa soffor låter ryggen vila, det är trevligt att koppla av på dem efter en arbetsdag. Produktens låga vikt gör dem lätta att transportera och installationen av soffor är enkel. Fördelarna inkluderar det faktum att när du beställer kan du självständigt välja det tyg du gillar och formen på den framtida produkten.

Det låga priset gör ramlösa soffor tillgängliga för ett brett spektrum av konsumenter. Ägarna till sådana möbler noterar med beklagande att de inte är representerade i alla butiker. Detta märks särskilt i små städer, där främst endast traditionella soffor säljs. Nackdelen elimineras vid kontakt med webbutiker.

Rekommenderad: