Soffkanapéer (35 Bilder): Vad är En Soffkanapé, En Modell För Barn Och I Barockstil

Innehållsförteckning:

Video: Soffkanapéer (35 Bilder): Vad är En Soffkanapé, En Modell För Barn Och I Barockstil

Video: Soffkanapéer (35 Bilder): Vad är En Soffkanapé, En Modell För Barn Och I Barockstil
Video: Hur jag blev modell och varför jag slutade // VLOG 1 2024, April
Soffkanapéer (35 Bilder): Vad är En Soffkanapé, En Modell För Barn Och I Barockstil
Soffkanapéer (35 Bilder): Vad är En Soffkanapé, En Modell För Barn Och I Barockstil
Anonim

Idag överraskar tillverkare av stoppade möbler med en mängd olika modeller, former, stilar och färger. Om du lockas av icke-standardiserade stoppade möbler bör du vara uppmärksam på de ursprungliga canapésofforna.

Särdrag

Ursprungligen betydde ordet”soffa” ett register över dokument. Senare spred sig detta ord till platsen där statsrådet träffades. Sedan började detta ord beteckna salarna för olika firanden, efter ett tag började "soffan" användas för att beteckna en speciell kulle täckt med en mjuk matta, som användes i salarna.

Redan i Europa började ordet”soffa” betyda en mjuk sits. Detta var den första prototypen av den moderna kanapén. Dess utseende och design har förändrats med tiden. Designers använde utsökta ben, dyra tyger för klädsel, samt snidade element från naturligt trä för att dekorera kanaporna.

Bild
Bild

Idag är canapén en rymlig liten soffa, som presenteras på fyra, ibland sex ben, utrustade med ett mjukt säte, hög rygg och pålitliga armstöd . Sådana soffor användes ofta för att ordna kvinnors boudoirer, och rummen kallades "soffa". Moderna modeller är små i storlek, utrustade med en bekväm transformeringsmekanism.

Huvuddragen i alla modeller är att kojen alltid placeras vinkelrätt mot produktens baksida. Canapes har ofta en utrullnings- eller dragspelfalsmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canapes idag är mycket efterfrågade bland ägare av små lägenheter på grund av deras kompakthet och förmågan att skapa en bekväm, fullvärdig säng. Denna modell är idealisk för studenter som hyr en lägenhet. På grund av sin bekvämlighet används canapes ofta för att utrusta ett barnrum. Barnmodeller har tyger som klädsel som har smutsavvisande egenskaper. Denna fördel kommer särskilt att tilltala mödrar till små barn som lyckas få soffan smutsig varje dag.

Canapes är ofta en del av en modulär soffa. Till exempel är en ensemble av canapes och en kompakt hörnsoffa en utmärkt lösning.

Detta alternativ är idealiskt för att fylla ett blindhörn i ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Alla moderna modeller av snygga canapé soffor kan delas in i två huvudgrupper:

  • Elitalternativ , som presenteras i stilarna från XVIII-XIX århundraden. Sådana modeller kännetecknas av sofistikering och elegans. De är endast avsedda för sittplatser. Det är nästan omöjligt att ta en bekväm horisontell position.
  • Modeller för daglig användning i moderna lägenheter. Dessa canapé soffor kännetecknas inte bara av sitt attraktiva och snygga utseende, utan också av deras funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller presenteras i olika material, klädselstrukturer, färger. Många designers använder kontraster, vilket ger canapéerna originalitet och originalitet. För att lägga till konstnärlig fullständighet i produkten kompletterar designers dem med dekorativa kuddar i olika färger och former.

Canapésoffan för daglig användning är utrustad med ett mjukt säte, ett armstöd och en halvstyv rygg … Vissa modeller har två naturliga träarmstöd, men en av dem är nödvändigtvis mycket lägre än den andra. Vissa modeller, i stället för armstöd, är utrustade med mjuka rullar som fästs i soffor med kardborreband. För att öka längden på sätet kan stötar eller kuddar kastas åt sidorna tack vare närvaron av speciella gångjärn.

Canapes är vanligtvis kompakta i storlek. I bredd når de från 100 till 140 cm och på djupet - från 50 till 75 cm. Modeller har ofta ryggar av naturligt trä eller spånskiva, även om vissa alternativ istället för ryggstöd kompletteras med flera kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Canapes kan användas som en mjuk och bekväm sovplats för barn . Vanligtvis har barnrum i moderna lägenheter det minsta materialet, så möblerna ska vara kompakta. Modeller för barn är gjorda av naturmaterial, är säkra att använda och är också utrustade med infällbara omvandlingsmekanismer. Föräldrar bör ta valet av ett skjutsystem på största allvar, eftersom lyftmekanismer kan hota ditt barns säkerhet. Processen att fälla ut soffan ska vara enkel, smidig och mjuk så att barnet kan vika och fälla ut den på egen hand.

Modeller för barn ska täckas med mjuk och tjock klädsel och inte ha hårda hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

En mängd olika modeller låter dig hitta det bästa alternativet som harmoniskt passar in i den valda stilriktningen på interiören. Kompaktiteten och funktionaliteten i canapé soffor gör att du kan spara utrymme i rummet. Ett litet rum tolererar inte mörka nyanser. För design av vilken stil som helst är det värt att föredra ljusa färger, eftersom de gör rummet visuellt rymligare. Ett utmärkt val skulle vara en soffa canapes i beige, grädde eller ljusgröna nyanser.

Du bör inte använda skarpa färgövergångar i utformningen av en soffa-canapes. Versionen av soffan ser bra ut när sits, armstöd och rygg presenteras i en enda färg . Dekorera en soffa perfekt i ett litet sovrum eller barnrum kommer att tillåta ljusa kuddar. Ryggstödet och armstöden är sällan dekorerade med klädsel, de är mestadels gjorda av naturligt trä eller saknas helt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förkroppsligar den skandinaviska stilen bör du föredra canapésoffor, som är dekorerade med en krökt rygg. Den välkända art deco-stilen, som kombinerar raka linjer och asymmetri, kan också dekoreras med en snygg canapésoffa. Dyra tyger som silke eller chiffong används som klädsel. Dessa material lockar uppmärksamhet med vackra mönster och rika texturer.

Exklusiva skräddarsydda modeller gjorda av exotiska träslag. Canapes gjorda av rosenträ, palmer eller madroña finns ofta. Elfenbens- eller bronsinlägg, samt utsökta ristningar passar perfekt in i den lyxiga barockstil. Klassiska modeller dekorerar ofta vardagsrum, medan moderna kanapeter också finns i sovrummet eller barnrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Många stoppade möbeltillverkare inkluderar snygga och ovanliga canapésoffor i sina nya kollektioner.

Idag är stor efterfrågan soffa "Montreal " med canapes från företaget "Home Collection " … Hörnmodellen med lyxiga canapes lockar uppmärksamhet med designerdrag. Elegant, snygg hörnsoffa "Montreal" med canapes kan enkelt förvandlas till en bekväm och bekväm sovplats. Denna modell är idealisk för en god vila både under dagen och på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montreal -soffan är utrustad med en delfintransformationsmekanism som gör att du snabbt kan fälla ut produkten. Sängen mäter 160x242 cm. Modellens längd är 288 cm, så den är lämplig för rymliga vardagsrum eller sovrum. Canapéerna är 191 cm långa och sitsen är 109 cm djup.

Bild
Bild

Recensioner

När de väljer bekväma, kompakta och attraktiva stoppade möbler föredrar många köpare en soffa. Den största fördelen med moderna modeller är kompakt storlek, bekväm och lätt omvandlingsmekanism, samt en bekväm sovplats.

En mängd olika färger och material vid tillverkning av canapes gör att du kan hitta det bästa alternativet för olika stilar. För klassiska stilar är modeller med utsökta ben, dekorerade med ovanlig inredning idealiska. Detta alternativ kommer att bli en höjdpunkt i en fashionabel inredning. För moderna stilar köper kunder ofta modeller i diskreta färger. Många modeller har armstöd i trä och en rygg, som inte kan lämnas omärkt, eftersom naturmaterial är i trend idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Canapé -sofforna kombinerar framgångsrikt vacker design, kompakta mått och en rymlig, bekväm sovplats. Sådana stoppade möbler kommer definitivt att vara ett bra köp för att ordna ditt hem.

Rekommenderad: