Soffa Med Koja (25 Bilder): Enkel Och Dubbel Hopfällbar Soffa

Innehållsförteckning:

Video: Soffa Med Koja (25 Bilder): Enkel Och Dubbel Hopfällbar Soffa

Video: Soffa Med Koja (25 Bilder): Enkel Och Dubbel Hopfällbar Soffa
Video: KOINOR NEW SOFA COLLECTION TOUR 2024, Mars
Soffa Med Koja (25 Bilder): Enkel Och Dubbel Hopfällbar Soffa
Soffa Med Koja (25 Bilder): Enkel Och Dubbel Hopfällbar Soffa
Anonim

Soffan är den perfekta möbeln att koppla av efter en hård dags arbete. Det behöver inte spridas och täckas. Du kan bekvämt stanna kvar på den när som helst och komma undan problem. Det är därför soffor utrustade med en kaj är så populära på sistone.

Särdrag

Soffan är en liten soffa. Som regel är sådana möbler utformade för endast en person. Moderna tillverkare producerar dock också mer rymliga alternativ. De ser inte sämre ut än kompakta modeller, men är mer imponerande i storlek.

Den största fördelen med sofforna är deras mångsidighet . Sådana interiörartiklar passar enkelt in i en mängd olika rum. Detta kan vara ett mysigt sovrum, ett elegant vardagsrum eller till och med ett vackert inrett kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många väljer sådana möbler på grund av dess kompakta storlek . En plats för en soffa kan hittas även i det minsta och smalaste rummet. Av denna anledning dekorerar många konsumenter små korridorer med soffor.

Om du har ett stort vardagsrum kan den flörtiga modellen med en extrasäng användas som tillägg till en dubbelsäng eller en stor soffa. Med en sådan designertandem bör du välja möbler gjorda i samma stil så att interiören verkar mer harmonisk och omtänksam.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta modellerna möjliggör installation av en ortopedisk madrass av hög kvalitet. Denna detalj är avgörande för hälsosam sömn och god vila.

Tänk inte att alla soffor har ungefär samma design och konfiguration . Idag, i salongerna med stoppade möbler, kan du hitta en mängd olika alternativ för dessa charmiga föremål. I sådana produkter kan endast ett armstöd finnas, i vissa fall är dessa delar inte alls. Ryggarna på sofforna är också olika: halvcirkelformade, böjda, mjuka, hårda, dekorerade med vackra möbelknoppar.

En sådan variation tyder på att absolut alla köpare kan välja rätt alternativ. En vacker och multifunktionell soffa kommer att se harmonisk ut i en mängd olika interiörer, från klassiskt till rustikt land.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte notera det underbara utseendet på sådana möbler. Med rätt soffa kan du förvandla interiören och lägga till ljusa toner av elegans och sofistik.

Modeller

Det finns olika soffor. De är utrustade med kojer i olika storlekar och olika utdragbara strukturer. Det är värt att titta närmare på alla de befintliga sorterna av bekväma soffor med extra sovplats:

  • De mest populära och mångsidiga är de klassiska raka modellerna . De ser särskilt harmoniska ut i rektangulära rum. Ofta placeras sådana produkter i små rum. De passar perfekt in i sådana förhållanden utan att belasta interiören. Oftast placeras raka bäddsoffor mot en av väggarna eller bredvid ett fönster.
  • Det perfekta alternativet för placering i hörnet av ett rum är en hörnsoffa . Det kan kompletteras med ett snyggt soffbord för att skapa en vacker tandem som enkelt kan ersätta skrymmande, stora stoppade möbler.
  • Exemplar med en halvcirkelformad form ser väldigt intressanta och originella ut . Sådana produkter vänder sig oftast till för att fylla utrymmet för en icke-standardiserad layout. Om det finns en rundad vägg, ett avrundat burspråk eller en icke-standardiserad skiljevägg i rummet, så är en sådan ovanlig soffa perfekt.
  • Tänk inte att soffornas storlek gör att du kan utrusta dem med endast en enkelsäng för att sova . Den moderna möbelmarknaden erbjuder konsumenterna rymligare dubbelvikande soffor. Den kan enkelt passa två. När de är hopfällda tar de minst ett ledigt utrymme; de ser väldigt organiska ut i många interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika mekanismer finns i sådana produkter. Sofforna kan förses med en utdragbar kant. Alternativen är vanligtvis följande:

  • Icke-standard är modeller av soffor som inte har rygg och armstöd . Oftast placeras sådana alternativ i korridorer och i kök. De tar minst ett ledigt utrymme. Som regel kan sådana produkter endast användas som säten, eftersom de sällan kompletteras med kojer.
  • Soffor med koja är ofta utrustade med linnelådor . Sådana funktionella tillägg är mycket användbara i ett litet hem. De kan lagra sängkläder, kuddar och andra sängkläder som tar mycket plats. Dessa förråd kan placeras på olika platser, men de vanligaste alternativen är när linnelådorna ligger i undersidan eller mittdelen.
  • För närvarande i butikerna kan du se modeller av soffor med och utan ben . Båda alternativen ser attraktiva ut, men att välja rätt är nödvändigt, med hänsyn till interiörens stil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Soffor kan variera i storlek. Det är värt att titta närmare på de vanligaste alternativen:

  • Sofforna kännetecknas av sitt kokett utseende och kompakta mått, vars dimensioner är 90 × 200 cm . Idag erbjuder många tillverkare sådana modeller med vackra smidda ryggar och armstöd i trä och metall. Tack vare sådana detaljer ser soffsoffan "dyr" och elegant ut.
  • Fällbara och halvviktande mekanismer är utrustade med soffor, vars storlek är 180 × 80 cm . I fällningsmodellerna finns en ganska bekväm och rymlig sovplats där du kan vila bra och sova bra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvfällbara alternativ är utrustade med infällbara strukturer . När du väljer en sådan instans är det värt att överväga dess storlek när den fälls ut.

Bild
Bild
  • Modulära soffor är en riktig designer . De kan ha olika konfigurationer och kan enkelt omvandlas till olika typer av möbler. Som regel köps sådana modeller för placering i ett litet kök.
  • Modeller med en kaj på 120 × 200 cm är större . De kan inte kallas standard. Det rekommenderas att bara välja sådana alternativ för rymliga rum. Stora soffor ser ganska imponerande ut. De kan ersätta en liten hopfällbar soffa eller ottoman.
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att placera en stor soffa i ett litet område. Hon kommer att göra interiören tyngre och göra det inharmoniskt. Det är bättre att föredra en mer kompakt modell med en enkelsäng, vars bredd inte överstiger 80, 90 cm, och längden är 120, 190 cm.

Om du fortfarande inte kunde hitta ett alternativ i butiken som skulle passa ditt hem, kan du beställa en soffa med önskade dimensioner. Sådana alternativ är dyrare, men som ett resultat får du perfekta möbler som passar perfekt in i rummet.

Material (redigera)

Det mest attraktiva är de eleganta dagbäddarna i naturligt trä. De är mycket bekväma och av hög kvalitet. Produkter tillverkade av sådana material liknar antika inredningsartiklar.

Bild
Bild

Lackerade och matta produkter är mycket populära idag, där naturmaterial finns med väl synliga fogar i balkarna. Sådana kopior kan läggas inte bara i en stadslägenhet, utan också på landet, i ett lanthus. Det bör dock komma ihåg att sådana möbler ska vara inredda i motsvarande stil. En avslappnad soffa i trä passar inte in i en modern högteknologisk ensemble.

Trämodeller bör behandlas försiktigt. Då och då måste de behandlas med speciella skyddande impregneringar. Tack vare deras handling kommer naturmaterial att behålla sitt attraktiva utseende under lång tid, kommer inte att spricka eller torka ut.

Bild
Bild

Oftast finns det bekväma soffor klädda i tyg. Deras popularitet beror på att det är mycket bekvämare att vila och sova på en textilyta än på naturligt eller konstläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Något mindre vanligt är soffor gjorda av stark och hållbar metall. Sådana alternativ kommer inte att se harmoniska ut i klassiska interiörer. Dessa produkter finns ofta i hus på landet. De placeras inte bara inuti hemmet, utan också nära poolerna, på verandorna.

Bild
Bild

Urvalstips

Valet av soffa bör tas så seriöst som möjligt, eftersom en modell av fel stil eller storlek kan förstöra interiören.

Om du ska gå till affären för sådana möbler måste du mäta rummet där du planerar att placera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små utrymmen rekommenderas att välja små modeller med enkelsäng och låg rygg. Om kvadratmeter tillåter kan du sätta en mer imponerande modell - med en rymlig dubbel sovplats, en elegant rygg och armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att lägga soffan i köket eller i korridoren, är det bättre att välja ett smalare alternativ. Under sådana förhållanden kommer produkter med läder eller omärkt tygklädsel att se harmoniska ut, eftersom soffan lätt och snabbt kan färgas i köket och i korridoren.

Färgen på klädseln ska matcha färgschemat för huvudensemblen. Mot bakgrund av mjuka beige väggar och ett brunt laminatgolv bör du placera en elegant soffa med en böjd rygg klädd i rosa tyg och en mjuk pastellstol.

Bestäm vilken klädsel du gillar bäst. Den icke-nyckfulla läderbeklädnaden har ett mer attraktivt utseende, men det kommer inte att vara särskilt bekvämt att sova och vila på ytan. Under den kalla årstiden kommer det att vara svalt i en sådan soffa, och under den varma säsongen riskerar du att hålla dig till klädseln.

Bild
Bild

Textilytan är mer bekväm, men den är lite svårare att underhålla. Försök att ta hand om en sådan soffa och snabbt bli av med smutsiga fläckar på dess yta, om någon. Om du inte blir av med smutsen i tid, kommer de helt enkelt att mätta tyget. Det kommer att bli väldigt svårt att få ut dem.

En översikt över soffan med en kaj, dess egenskaper och egenskaper i videon nedan.

Rekommenderad: